Sure oppstøt - kjerringråd

Sure oppstøt kan ha forskjellige årsaker. Er man mye plaget av det så bør man få det undersøkt av lege. Som kjent så er det jo syre i magen. Denne er der for å kunne bryte ned den maten vi spiser. Denne syra er veldig sterk, og når den slår opp i halsen vil vi oppleve ubehaget med sure oppstøt. Det kan være så ille at man føler at det begynner å brenne eller svi i halsen.

Hvordan bli kvitt sure oppstøt?

I og med at det er magesyren som er årsaken til disse sure oppstøtene, så kan man lindre plagene ved å tilføre en basisk løsning. En basisk løsning finnes i de fleste hjem. Medisinen er nemmelig melk. Hvis man drikker vanlig kumelk så vil dette være med på å nøytralisere den sure magesyra i halsen slik at om ikke problemet forsvinner, så blir det i alle fall mindre. Vann nøytraliserer også til en viss grad, men hvis man vil bli kvitt den dårlige smaken av sure oppstøt så er melk å anbefale. Det er jo både sunt og godt.

Melk mot sure oppstøt
Melk mot sure oppstøt : Foto : kjerringrad.com

Sitron skrev 26. desember:

Sitroner er bra for laktose intolerante og aprikos.

Jau skrev 05. september:

Hva med et kjerringråd som hjelper mot sure oppstøt for de som er laktoseintolerant? Det hadde jo hvert veldi greit, da.

Sander skrev 28. juni:

Tørkede aprikoser, kjøp det, og se hvordan halsbrannen bare forsvinner. Jeg har gått på tunge medisiner for halsbrann i mange år, måtte bare ta mer og mer. Jeg slutta når jeg fikk høre at tørkede aprikoser hjelper.

Og ja, jeg har prøvd alt som finnes av kjerring råd og alt legen har å tilby. Jeg vil også gjøre folk oppmerksom på at protonpumpehemmere som er i alle de pillene dere får kjøpt på apoteket er meget skumle å gå på i flere år. Det øker sjansen for kreft dramatisk.

Bekymret skrev 01. april:

Jeg har prøvd både melk og vann, ikke noe funker. Du over skrev at bakepulver hjalp. Mener du da bare bakepulver, eller bakepulver i vann?

Odd Arne skrev 03. januar:

Etter 1 uke med julemat kom straffen med sure oppstøt, hadde hverken melk eller sitron i hus men deriomot bakepulver. Det hjalp. Utrolig.

Charlotte skrev 26. november:

En teskje bakepulver i et glass vann skal hjelpe.

Anders skrev 08. november:

Hei, hva kan jeg ta hvis jeg ikke kan drikk melk, for jeg tåler ikke melk.

I skrev 24. juli:

Støtter inlegget on sitronvann. Det reddet nattesøvnen min.

Ola skrev 21. desember:

Er det Tine som har skrevet kjærringrådet eller? sunt og godt

Sure oppstøt kommer av hva du spiser. Mat med mye mel og sammen med fett (som pizza, brød med smør og feit pålegg osv) kan gi sure oppstøt. Cheeze doodles kan også gi sure oppstøt har jeg merket.

Alexander skrev 21. desember:

Legg merke til at Tine aldri skriver at melk er sunt, men bruker andre formuleringer. Det er jo både sunt og godt. Vi trenger en begrunnelse, gjerne en kildehenvisning, på at det faktisk er sunt.

Maia skrev 26. september:

Sikkert et godt tips for de fleste, men funker dårlig for oss med laktoseintoleranse. Det gjør det bare verre. Men regner med at folk som ikke tåler melk ikke følger dette rådet.

Tikktakk skrev 18. september:

Skal ikke gi meg inn på diskusjonen om melk hjelper eller ikke, men det eneste de gjør med melka på meieret er å varme den opp og kjøle den igjen. Grunnene til at det kan føles bedre med melk rett fra kua er at den er fetere. Fløten er enda ikke skilt ut, og fettet legger seg litt som en beskyttende hinne i magesekken.

Rolf skrev 22. juli:

Melk funker veldig bra, hurra for gode kjerringråd.

Camilla skrev 02. juli:

Jeg har virkelig prøvd alt dere alle har nevnt. Det er ikke noe som funker.

Smarty skrev 02. juni:

Nå i det siste har jeg vært plaget av sure oppstøtt. Selv viste jeg ikke at det var det, men så begynte jeg å tenke litt.Nå som jeg satt her tenkte jeg det er lenge siden jeg har drukket melk. Og så så jeg det her. Før drakk jeg melk hele tiden og nå som jeg ikke drikker melk kan det da forårsake sure oppstøt?

Aleksander skrev 02. mars:

Melk hjelper litt.

Ikke melk skrev 04. juni:

Jeg har hatt problem med sure oppstøt, svie i spiserør, halsbrann og hele pakken i årevis. Jeg har bestandig brukt melk for å nøytralisere. Og det virker fint nok det. Men ikke så lenge før det svir på nytt.

I vår begynte jeg å skjønne sammenhengen. For hver gang jeg drikker melk så blir jeg bedre som øyeblikksvirkning, men så blir det etter kort tid VERRE enn det var.

Nå har jeg kuttet ut alle melkeprodukter i en måned snart (så godt det lar seg gjøre. Is også nå i varmen. Kun saftis.) Så nå får tablettene ligge nesten urørt. Jeg har variert på forskjellig medisin fordi jeg har blitt så inderlig lei av å tygge samme smaken, og for å variere på kort og langtidsvirkende tabletter.

Ja, jeg vet godt at dette neppe stemmer med kjemi om syrer og baser. Men slik er det altså for meg iallefall. Prøv selv, det skader jo ikke.

Jeg kan nå drikke ripssaft og andre sure drikker UTEN å svi. Dette har jeg ikke kunnet gjort før når jeg drakk melk.

Diskuter sure oppstøt

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sjøsyke

Jeg er veldig plaget av sjøsyke/reisesyke. Jeg bruker å ta en liten propp som ...

Kattepiss

Har katten har gjort fra seg inne, så ta fatt i den og dytt hodet, og helst mun...

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...