Sure oppstøt - kjerringråd

Sure oppstøt kan ha forskjellige årsaker. Er man mye plaget av det så bør man få det undersøkt av lege. Som kjent så er det jo syre i magen. Denne er der for å kunne bryte ned den maten vi spiser. Denne syra er veldig sterk, og når den slår opp i halsen vil vi oppleve ubehaget med sure oppstøt. Det kan være så ille at man føler at det begynner å brenne eller svi i halsen.

Hvordan bli kvitt sure oppstøt?

I og med at det er magesyren som er årsaken til disse sure oppstøtene, så kan man lindre plagene ved å tilføre en basisk løsning. En basisk løsning finnes i de fleste hjem. Medisinen er nemmelig melk. Hvis man drikker vanlig kumelk så vil dette være med på å nøytralisere den sure magesyra i halsen slik at om ikke problemet forsvinner, så blir det i alle fall mindre. Vann nøytraliserer også til en viss grad, men hvis man vil bli kvitt den dårlige smaken av sure oppstøt så er melk å anbefale. Det er jo både sunt og godt.

Melk mot sure oppstøt
Melk mot sure oppstøt : Foto : kjerringrad.com

Mr. Au skrev:

Jeg kan sitte en hel natt i sengen å prøve og sove. Det svir i magen ved mellomgulvet. Melk har hjulpet iblant. Men da snakker vi store mengder. Raping og en liten dotur har hjulpet noe. Det er vanskelig å huske på hva man ikke bør spise å drikke iløpet av en dag. Novaluzid virker forsovidt greit om en tar det med en gang en merker det. Det beste er vel å prøve å forebygge det ved å tenke igjennom hva en spiser og drikker. Men det er ikke alltid lett.

Nurse ann skrev:

Ta en neve med mandler, det hjelper. Det hjelper også å drikke melk.

Trond skrev:

Kan bekrefte at melk fungerer godt. Jeg snakker da om vanlig fobigående sure oppstøt som følge av magens nedbrytning av tung mat. De som derimot kronisk sliter med sure oppstøt av andre årsaker, bør heller oppsøke lege.

Kristin skrev:

Bruk gulrot, det funker med en gang for meg. Spis en hel gulrot og vips, så er det borte. Det hjelper mye lengre enn melkeprodukter.

Kokopelli69 skrev:

Melk hjelper i 15-20 min, for så å sette igang syreproduksjon i magen, mener jeg. Grunnen er at melk inneholder mye proteiner. Bakepulver er ikke godt, men det kan hjelpe hvis det er krise.

Stina skrev:

Ta et glass vann (ca 200ml) og en ts bakepulver, rør så rundt. Drikk det med en gang det slutter å bruse.

Agurken skrev:

Hver gang jeg har problemer med sur mage spiser jeg agurk, gjerne så mye som 1/4 til 1/3. Det funker alltid!

Thorbjorn skrev:

Jeg hadde vondt i venstre side av magen. Jeg var på mange legebesøk og kontroller, men intet unormalt å finne. Så var jeg i Tunis og klaget min nød i et apotek, som ga meg noe frø-pulver av blomsten Istanguela. En teskje rørt ut i varmt vann morgen og kveld og ondet forsvant, magen har vært ok i 10 år nå. Det fåes faktisk på apoteket her også ,Visiblin heter det. Det smaker pyton, men hjelper.

Tove skrev:

Eplesidereddik er en syre, og er sunt på mange måter. En spiseskje i et glass vann om morgenen på fastende hjerte skal visstnok hjelpe mot sure oppstøt. Det er verd å prøve.

Natrontilhenger skrev:

Ta en halv teskje natron rett i munnen. Skyll på med vann til det er fritt for natron i munnen og spytt ut.

Magemannen skrev:

Jeg hadde sure oppstøt av og til, men det brant nede i magen slik at jeg nesten fikk magesår. Jeg hadde for stor produksjon av magesyre (saltsyre) og fikk medisin (protonpumpehemmer) 5 - 10 mg daglig gjorde underverker. Det kan være lurt å ha syrenøytraliserende tabletter liggende på lur fra apotek. For å unngå sure oppstøt: ikke legg deg med magen full av pizza eller annen mat. Gå litt og rap litt før du legger deg.

Bakepulver / natron skrev:

Når det kommer til de som skriver at bakepulver hjelper, så vil jeg heller anbefale natron. Natron gjør kroppen nøytral/basisk. En kvart t-skje i ca. en desiliter vann, morgen og kveld, for å få en mild overgang for kroppen.

Kime skrev:

Min erfaring er at melk kan hjelpe litt med det samme. Men etter en stund dannes det mer magesyre for å fordøye fettet i melken. Det samme skjer etter å ha spist annen fet mat også.

MS skrev:

En teskje natron rørt ut i et glass vann virker umiddelbart. Jeg har aldri prøvd noe mer effektivt og bruker bare det nå. Det er både billig og supereffektivt.

Per Arvid skrev:

Melk blir syre i magen. Det forverrer problemene etter en time. Gaviskon er et middel som kjøpes på apotek. Det legger et skumlag over mageinnholdet. Det anbefales til gravide. Sitron og tørkede aprikoser er bra.

Ukult skrev:

Når jeg får sure oppstøt produserer jeg veldig mye spytt. Er det vanlig?

Ing skrev:

Det finnes mye på apoteket som hjelper mot sure oppstøt, men titralac er en dum ide en hvis man bruker den for lenge.

Sitron skrev:

Sitroner er bra for laktose intolerante og aprikos.

Jau skrev:

Hva med et kjerringråd som hjelper mot sure oppstøt for de som er laktoseintolerant? Det hadde jo hvert veldi greit, da.

Sander skrev:

Tørkede aprikoser, kjøp det, og se hvordan halsbrannen bare forsvinner. Jeg har gått på tunge medisiner for halsbrann i mange år, måtte bare ta mer og mer. Jeg slutta når jeg fikk høre at tørkede aprikoser hjelper.

Og ja, jeg har prøvd alt som finnes av kjerring råd og alt legen har å tilby. Jeg vil også gjøre folk oppmerksom på at protonpumpehemmere som er i alle de pillene dere får kjøpt på apoteket er meget skumle å gå på i flere år. Det øker sjansen for kreft dramatisk.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter sure oppstøt

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

For lavt blodtrykk

Jeg er 74år og gjennomgikk stor operasjon, hjertepulsåre som sprakk, for 6 mnd...

Magesmerter og mageknip

Takk for krisetips. Jeg forsøker hele pepperkorn, jeg nå. Gleder meg til virkn...

Leggkrampe

Dette rådet høres helt utrolig ut. Jeg har vært plaget av kramperi bena i man...

Småfluer

5 minutter etter at jeg satte ut to glass med eplecider-eddik, så var det reine...

Gallestein

Jeg har hatt gallesmerter i mange år tydeligvis, har bare ikke visst hva det ha...