Tannblekning - kjerringråd

Mange ønsker seg hvitere tenner. Det du da er ute etter er tannblekning. Vi har fått innsendt et kjerringråd om nettopp det. Tannblekning er enklere enn du tror. Ta litt bakepulver på tannkosten og sett i gang å puss tennene. De skal da bli så hvite at de skinner sier innsenderen.

Profesjonell tannbleking

Det finnes en del tannleger som tilbyr profesjonell tannblekning. Det er nok dette som er å foretrekke, men det er nok ikke veldig billig. Vi tør ikke garantere om at dette kjerringrådet er sunt for tennene. Vi har ikke testet det ut, men innsenderen bedyrer at han har brukt dette med stort hell. Gule tenner får man både fra kaffe, te, røyk og snus. Noen har også naturlig gule tenner. Det er da dette rådet om tannbleking skal være til hjelp, sier han.

Bakepulver som tannbleking
Bakepulver som tannbleking : Foto : kjerringrad.com

Andrea skrev 13. desember:

Er ikke bakepulver veldig strekt for tennene? Kan de bli skadet av det?

Tann skrev 18. september:

Jeg vil tro bakepulvermetoden er noe mildere enn de aller fleste tannblekingsproduktene som selges. Tannbleking i seg selv vil vel aldri være bra for tennene, da man tar bort emaljen som beskytter tennene. Dette uansett om det er tannlege som utfører behandlingen eller deg selv. Grunnen til at jeg tror bakepulver kan være en mindre skadelig metode er av den grunn at middelet ikke er like sterkt som de fleste andre produkter, noe som fører til at man må benytte seg av det flere ganger før man ser noen forbedring. Litt bruk over lengre tid, vil være mindre skadelig enn veldig endring over kort tid. Det sier seg selv.

Det jeg kommer til å gjøre er å pusse med bakepulver daglig over en periode frem til jeg ser den forbedringen jeg ønsker. Etter dette vil jeg ta vare på tennene og fargen ved å bruke hvitere-tenner-tannkrem. Slike tannkremer gjør ikke tennene hvitere, men vil forebygge videre misfarging.

Hydrogenperoksid er det stoffet alle tannblekingsproduktene på markedet i dag inneholder, og det er nettopp dette som bleker tennene såpass effektivt. Stoffet kan gi mange uheldige bivirkninger som bør unngås. Av den grunn: Fungerer bakepulver, er vel det enkle det beste + at det er billig! PS: Viktig å ikke bleke tenner for ofte og vær bevisst på at de aller fleste har naturlig hvite tenner, men bokstavelig talt blir blendet av kjendisenes kritthvite smil.

Thomas skrev 29. juli:

Prøvde med bakepulver. Det svir og begynte å klø i hele munnen.

Maria 95 skrev 26. juli:

Først skal man pusse tennene med vanlig tannkrem, så skal man pusse dem med bakepulver, så skal man pusse dem vanlig med tannkrem igjen. Dette er fordi bakepulveret vil slite på emaljen om det blir liggende på tennene. Bakepulveret ble brukt for å åpne tette sluker og vaske vekk sterke flekker fordi det etser. Derfor er det egentlig ikke bra for tennene. Derfor er det lurt å bare pusse dem i bakepulver 1 gang annen hver uke for å opprettholde hvitheten. Bakepulveret gjør ikke selve tennene hvitere, det bare fjerner missfarging som kommer fra. f.eks. kaffe, snus, røyking eller te

Ingrid skrev 24. juni:

Ville bare si at denne metoden sliter veldig på emaljen. Dette er ikke en sunn måte å pusse tennene på og emaljen blir veldig tynn med for mange gjentagelser. Anbefaler profesjonell tannbleking, da dette ikke skader så mye på tennene. Er mye mer verdt det.

Det funka jo skrev 19. juni:

Jeg har nettopp prøvd denne metoden. Det ble resultat med en gang, men en må prøve å unngå og komme borti tannkjøttet og skylle godt etterpå.

Karianne skrev 10. april:

Skyll tannbørsten og så dypp den i bakepulver, så pusser du. Man kan også bruke sukker faktisk, ta sukker i munnen/på tennene og puss dem.

Em skrev 22. mars:

Jeg har brukt dette veldig lenge, og tannlegen min sier at det ikke er noe galt med emaljen min. Men jeg pusser ikke tennene med det da, jeg smører en tykk blanding av vann og bakepulver på tennene, og setter på en av mine gamle tannbeskyttere utenpå. Så lar jeg det være på 3-4 minutter. Bruker det 2-3 ganger i uken. Etter hver bleking pusser jeg tennene raskt og skyller munnen, for å få vekk restene av bakepulveret. Enda et tips er å vente til du ikke hører noen brusing fra blandingen oppi glasset/boksen/hva enn du nå bruker, for så å pusse tennene, eller smøre kremen på tennene eller hva du nå velger.

Tannpleieren skrev 10. november:

For all del, blek tennene profesjonelt hos tannpleieren. Ikke bruk billige kjerringråd som jordbær og bakepulver, da etses emaljen vekk og man får syreskader i stedet. Syreskader er irreversible. Ising kan oppstå, og da kan fluorskyll bidra til å lindre dette, men fluoren gir ikke tilbake emaljen. Fjern heller årsak til misfarving: kaffe, te, vin, snus og røyk. Mange frykter kostnadene ved undersøkelse og bleking, men de fleste bruker mye mer penger på hårpleie enn tannpleie i året.

LinnT skrev 17. oktober:

Prøvde det akkurat nå, og tannkjøttet begynte jo å blø både her og der. Dette er med andre ord alt for sterke greier. Kommer aldri til å gjøre dette igjen.

Lisa skrev 12. september:

Når jeg så dette så tenke jeg: herlighet, så patetisk. Jeg ville sjekke dette om det var like patetisk som jeg trodde. jeg blautet ut tannbørsten min og helte litt bakepulver. Jeg så faktisk forskjell og ble kjempe glad.

Guro skrev 29. juli:

Hvor lenge er tennene hvite etter å ha brukt bakepulver?

Mariska skrev 25. juni:

Fikk et råd at man skal dele en fersk jordbær, og så gni den på tennene. Har prøvd dette selv, og tennene ble hvitere. Virkningen er ikke spesielt langvarig, da, men det er et billigere alternativ enn tannlegen.

LT skrev 23. juni:

Hvithet på tenner har litt med hva man utsetter de for av mat og drikke på utsiden, men det har like mye å gjøre med hvilken næringsstoffer og hvor ren mat man spiser, og hvor balansert kostholdet er. Jeg tror på en kombinasjon av gode tannstellrutiner og riktig kosthold som en basis. Tannbleking burde ikke brukes som en erstatning for forebygging av gule tenner.

TG skrev 20. juni:

Jeg testet bleking ved bruk av bakepulver for en tid tilbake og ja, det funket veldig bra. Jeg brukte det ikke som tannkrem, men blandet 1 ts med 1 glass vann som jeg dyppet tannbørsten i. Det ble mer som et munnskyllevann kan man si.

Siden det er en tommelfinger-regel at man aldri skal pusse tenne etter å ha spist/drukket noe søtt eller surt, pga at det gjør emaljen porøs, ventet jeg ca en halvtime før jeg pusset med vanlig tannkrem. Resultatet var upåklagelig og anbefales.

T skrev 15. juni:

Etter å ha pusset med bakepulver, vil bruk av fluor hjelpe på å beskytte emaljen?

Kristin skrev 21. mai:

Måtte bare prøve dette, og mens jeg holdt på leste jeg på pakken. Vel, det er neppe veldig sunt for tennene. Det inneholder fosfater. Må faktisk si at dette er noe jeg ikke kommer til å gjøre igjen. Ja, det virker, men du sitter opptil en time hos tannlegen for en tannbleking, og her ser man faktisk resultat etter en puss. Det sier vel sitt. Har jobbet som tannlegesekretær for mange år siden.

Ida Fredrikke skrev 19. mai:

Det funket ikke på meg, selv om jeg gjorde det hver dag i en uke.

K skrev 11. mai:

Personen over her har helt rett. Dette etser bort tannemaljen. Det aller verste dere kan gjøre er å pusse tennene etter blekingen (enten det er med sitron, jordbær eller bakepulver), for da er emaljen porøs og pusses da bort.

Av samme grunn skal du ikke pusse tennene rett etter å ha drukket noe surt eller spist frukt. Jeg skyller alltid munnen med vann etter å ha drukket brus og spist eple, for jeg er glad i emaljen min.

Joa skrev 10. mai:

Jeg brukte crest whitestrips som var kjøpt på tur i usa, brukes 30min x2 om dagen i to uker, ALLE kommenterte at tennene mine var utrolig fine. Kan anbefales, som å sette små teipbiter med gele på tennene bare, ikke noen slitsom skinne.

Eldre kommentarer: 1 2 3

Diskuter tannblekning

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...