Tannblekning - kjerringråd

Mange ønsker seg hvitere tenner. Det du da er ute etter er tannblekning. Vi har fått innsendt et kjerringråd om nettopp det. Tannblekning er enklere enn du tror. Ta litt bakepulver på tannkosten og sett i gang å puss tennene. De skal da bli så hvite at de skinner sier innsenderen.

Profesjonell tannbleking

Det finnes en del tannleger som tilbyr profesjonell tannblekning. Det er nok dette som er å foretrekke, men det er nok ikke veldig billig. Vi tør ikke garantere om at dette kjerringrådet er sunt for tennene. Vi har ikke testet det ut, men innsenderen bedyrer at han har brukt dette med stort hell. Gule tenner får man både fra kaffe, te, røyk og snus. Noen har også naturlig gule tenner. Det er da dette rådet om tannbleking skal være til hjelp, sier han.

Bakepulver som tannbleking
Bakepulver som tannbleking : Foto : kjerringrad.com

Tann skrev:

Jeg prøvde det, det funket på meg. Man må bare være litt forsiktig med tannkjøttet, ellers går det supert.

Elisabeth skrev:

Hvorfor bruker dere bakepulver? Det er da natron som står i alle oppskrifter som jeg har lest. Er det en misforståelse fordi natron heter baking soda på engelsk?

Jenta02 skrev:

Jeg prøvde dette nå nettopp og jeg fikk sykt penere tenner etter første gang. Men man burde ta litt vann på og sånn at det blir hengende. Puss kjapt tennene med den med blekende tannkremen som smaker bedre, sånn at man ikke har den ekle brennende smaken i munnen.

Mette skrev:

Jeg har prøvd med en teskje bakepulver blandet med en teskje sitron. Jeg påførte med tørkepapir og lot det sitte i 2 minutter. De ble hvite med en gang. Jeg var litt redd for emaljen. Jeg har tidligere gått og gjort dette hos tannlegen. Den behandlingen virket veldig lenge. Forskjellen er at jeg fikk ising og litt vondt i tannkjøttet av det jeg gjorde hos tannlegen. Det jeg gjorde hjemme nå virket veldig raskt og jeg har ingen ising eller smerter i tannkjøttet. Jeg er allikevel redd for at dette kan skade emaljen på tennene. Jeg bruker jo bakepulver til rengjøring av kaffekanner og kaffetrakter også. Så etsende må det jo være. Er det noen som har lang erfaring med dette eller har snakket med en tannlege om det?

Andrea skrev:

Er ikke bakepulver veldig strekt for tennene? Kan de bli skadet av det?

Tann skrev:

Jeg vil tro bakepulvermetoden er noe mildere enn de aller fleste tannblekingsproduktene som selges. Tannbleking i seg selv vil vel aldri være bra for tennene, da man tar bort emaljen som beskytter tennene. Dette uansett om det er tannlege som utfører behandlingen eller deg selv. Grunnen til at jeg tror bakepulver kan være en mindre skadelig metode er av den grunn at middelet ikke er like sterkt som de fleste andre produkter, noe som fører til at man må benytte seg av det flere ganger før man ser noen forbedring. Litt bruk over lengre tid, vil være mindre skadelig enn veldig endring over kort tid. Det sier seg selv.

Det jeg kommer til å gjøre er å pusse med bakepulver daglig over en periode frem til jeg ser den forbedringen jeg ønsker. Etter dette vil jeg ta vare på tennene og fargen ved å bruke hvitere-tenner-tannkrem. Slike tannkremer gjør ikke tennene hvitere, men vil forebygge videre misfarging.

Hydrogenperoksid er det stoffet alle tannblekingsproduktene på markedet i dag inneholder, og det er nettopp dette som bleker tennene såpass effektivt. Stoffet kan gi mange uheldige bivirkninger som bør unngås. Av den grunn: Fungerer bakepulver, er vel det enkle det beste + at det er billig! PS: Viktig å ikke bleke tenner for ofte og vær bevisst på at de aller fleste har naturlig hvite tenner, men bokstavelig talt blir blendet av kjendisenes kritthvite smil.

Thomas skrev:

Prøvde med bakepulver. Det svir og begynte å klø i hele munnen.

Maria 95 skrev:

Først skal man pusse tennene med vanlig tannkrem, så skal man pusse dem med bakepulver, så skal man pusse dem vanlig med tannkrem igjen. Dette er fordi bakepulveret vil slite på emaljen om det blir liggende på tennene. Bakepulveret ble brukt for å åpne tette sluker og vaske vekk sterke flekker fordi det etser. Derfor er det egentlig ikke bra for tennene. Derfor er det lurt å bare pusse dem i bakepulver 1 gang annen hver uke for å opprettholde hvitheten. Bakepulveret gjør ikke selve tennene hvitere, det bare fjerner missfarging som kommer fra. f.eks. kaffe, snus, røyking eller te

Ingrid skrev:

Ville bare si at denne metoden sliter veldig på emaljen. Dette er ikke en sunn måte å pusse tennene på og emaljen blir veldig tynn med for mange gjentagelser. Anbefaler profesjonell tannbleking, da dette ikke skader så mye på tennene. Er mye mer verdt det.

Det funka jo skrev:

Jeg har nettopp prøvd denne metoden. Det ble resultat med en gang, men en må prøve å unngå og komme borti tannkjøttet og skylle godt etterpå.

Karianne skrev:

Skyll tannbørsten og så dypp den i bakepulver, så pusser du. Man kan også bruke sukker faktisk, ta sukker i munnen/på tennene og puss dem.

Em skrev:

Jeg har brukt dette veldig lenge, og tannlegen min sier at det ikke er noe galt med emaljen min. Men jeg pusser ikke tennene med det da, jeg smører en tykk blanding av vann og bakepulver på tennene, og setter på en av mine gamle tannbeskyttere utenpå. Så lar jeg det være på 3-4 minutter. Bruker det 2-3 ganger i uken. Etter hver bleking pusser jeg tennene raskt og skyller munnen, for å få vekk restene av bakepulveret. Enda et tips er å vente til du ikke hører noen brusing fra blandingen oppi glasset/boksen/hva enn du nå bruker, for så å pusse tennene, eller smøre kremen på tennene eller hva du nå velger.

Tannpleieren skrev:

For all del, blek tennene profesjonelt hos tannpleieren. Ikke bruk billige kjerringråd som jordbær og bakepulver, da etses emaljen vekk og man får syreskader i stedet. Syreskader er irreversible. Ising kan oppstå, og da kan fluorskyll bidra til å lindre dette, men fluoren gir ikke tilbake emaljen. Fjern heller årsak til misfarving: kaffe, te, vin, snus og røyk. Mange frykter kostnadene ved undersøkelse og bleking, men de fleste bruker mye mer penger på hårpleie enn tannpleie i året.

LinnT skrev:

Prøvde det akkurat nå, og tannkjøttet begynte jo å blø både her og der. Dette er med andre ord alt for sterke greier. Kommer aldri til å gjøre dette igjen.

Lisa skrev:

Når jeg så dette så tenke jeg: herlighet, så patetisk. Jeg ville sjekke dette om det var like patetisk som jeg trodde. jeg blautet ut tannbørsten min og helte litt bakepulver. Jeg så faktisk forskjell og ble kjempe glad.

Guro skrev:

Hvor lenge er tennene hvite etter å ha brukt bakepulver?

Mariska skrev:

Fikk et råd at man skal dele en fersk jordbær, og så gni den på tennene. Har prøvd dette selv, og tennene ble hvitere. Virkningen er ikke spesielt langvarig, da, men det er et billigere alternativ enn tannlegen.

LT skrev:

Hvithet på tenner har litt med hva man utsetter de for av mat og drikke på utsiden, men det har like mye å gjøre med hvilken næringsstoffer og hvor ren mat man spiser, og hvor balansert kostholdet er. Jeg tror på en kombinasjon av gode tannstellrutiner og riktig kosthold som en basis. Tannbleking burde ikke brukes som en erstatning for forebygging av gule tenner.

TG skrev:

Jeg testet bleking ved bruk av bakepulver for en tid tilbake og ja, det funket veldig bra. Jeg brukte det ikke som tannkrem, men blandet 1 ts med 1 glass vann som jeg dyppet tannbørsten i. Det ble mer som et munnskyllevann kan man si.

Siden det er en tommelfinger-regel at man aldri skal pusse tenne etter å ha spist/drukket noe søtt eller surt, pga at det gjør emaljen porøs, ventet jeg ca en halvtime før jeg pusset med vanlig tannkrem. Resultatet var upåklagelig og anbefales.

T skrev:

Etter å ha pusset med bakepulver, vil bruk av fluor hjelpe på å beskytte emaljen?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4
Diskuter tannblekning

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...