Tett avløp - kjerringråd

Har du tett avløp vannlås eller sluk? Tette avløp kommer av at fett og hår-rester samler seg i vannlåsen slik at det blir trangere for vannet å komme ut. Dette vil føre til at vannet renner enda saktere gjennom røret og vannlåset. Dette blir en ond sirkel i og med at det da igjen er lettere for fettrester og andre uhumskheter å passere gjennom og gå ut i kloakken.

Det reklameres en del for et middel som heter Plumbo mot tette avløp, men en rørlegger anbefaler ikke bruk av det. Dette på grunn av at det ikke brukes riktig. Man må nemmelig være veldig nøye med å skylle det skikkelig ut, hvis ikke vil det bare forverre situasjonen.

En innsender har sendt oss et kjerringråd mot tette avløp. Han bruker vannkokeren, sier han. Ved å koke opp vann og helle ned i rørene så fjerner man i alle fall fettrester som kommer fra såpe og diverse annet. Kokende vann gjør at fettet blir flytende og dras med ut i hovedkloakken slik at det ikke ligger igjen i de tynne rørene og vannlåsen.

Tette avløp pga. hår

Dette vil nok ikke fjerne hår og andre større ting i rørene, så hvis man skal ha bort det og åpne rør permanent så er nok stakebånd det som skal til. Hvis ikke så kan man jo ringe rørleggeren, men det er vel ikke et kjerringråd.

Tett sluk
Tett sluk : Foto : kjerringrad.com

Eivind skrev:

Jeg har kjøpet en enebolig fra 1976 og opplever at sluk i dusjen stadig går tett. Jeg har hatt et firma der som mener at avløpet er ok. Kan det tenkes at det er feil med sluken i gulvet?

Til F.K skrev:

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer og sluker i gulvet. Jeg tror ikke det er beregnet for tett toalett. Der blir det for mye vann som tynner ut det man kan kalle virkestoff.

F.K skrev:

Når man bruker eddik og bakepulver, hvor mye av hver? Blander man det før man heller det i toalettskåla? Hvor lenge står blandingen før man heller over kokende vann? Bruker mann samme blanding i vaskene?

Kolcito skrev:

Jeg har problemer med sluk/avløp i kjeller. Det har gått tett jevnlig. Nå er det Plumbo gel for meg. Lar den funke over natten og skyller etter med plenty kokende vann. Mudin er også bra, men førstnevnte åpnet pluggen raskere. Jeg vedlikeholder også nå ved å tømme en boks i avløpet ca. hver 14 dag. Innimellom tapper jeg også mye varmvann. Siden har det vært åpent.

Morten skrev:

Jeg hadde bare delvis tett rør på kjøkkenet og forsøkte med Plumbo heavy gel. Brukte oppskriften på flasken. Resultat: nå er røret 100% TETT. Konklusjon: slutt å kjøpe Plumbo.

Nils Einar skrev:

Det var helt tett på badet og så brukte jeg eddik, natron og kokende vann i avløpet til dusj og vaskemaskin. Nå renner vannet som aldri før.

Tonje skrev:

Både Jif avløpsåpner og Plumbo, og sikkert også Mudin, dreper livet i havet. Gå for eddik og bakepulver som er snille saker, jeg. for da føler jeg det så godt inni meg.

Sofie skrev:

Mudin er tingen. Det selges hos alle rørleggerforretninger. Den var best i test hos TV2 hjelper deg.

Jim skrev:

Jeg sliter med kjøkkenvasken. Vannlåsen er av plastikk, men i motsetning til den jeg har på badet, er det ingen bevegelige deler. Ingenting som kan skrus på. Hvordan åpner man en slik for å få fjernet evt. matrester som har samlet seg opp?

Kikki skrev:

Renathe - Mudin funker sikkert bra, men hvordan er det for vannmiljøet det kommer ut i etterpå? Det er vel mer enn bare rørene som skal ha omsorg, selv om det er det man merker mest praktisk og på lommeboka.

Shahid Ahmad skrev:

Har brukt mudin i 5 år nå, det er den beste som jeg har vært borti. Det anbefales. Mudin gjør jobben perfekt.

Renathe skrev:

Plumbo er ut, ikke bruk det folkens. Jeg sier bare Mudin avløpsrens. Løp og kjøp. Jeg jobber i en byuggmakkerbutikk i vvs avd og her bøtter vi ut mudin i store kvanta pga. at folk er så fornøyd.

Leif skrev:

Vil ikke bakepulver klumpe seg?

BB skrev:

Når jentene i familien har langt hår er dette et problem, i servant, dusj osv. Jeg har prøvd det meste, men reklamen lyver. Så prøvde jeg Plumbo heavy gel. Det løste opp hår og skitt på 20 minutter. Dette er ikke pulverform, men en litt tyktflytende gele. Det fungerer på alle typer avløp, plast, pvc osv.

Edorf39 skrev:

Jeg har et tips til alle de som gjentatte ganger har trøbbel med kloakken, enten den er på privat side eller har satt seg lenger ut. Enten der den private kloakk ledninga går inn i den kommunale eller er et sted som gjør det nødvendig å å kjøre et kamera inn i ledningen. Da ser du kanskje hvor feilen er. Det kan være lurt å sjekke med kommunen for å finne ut om de har registert feil i den gata eller veien der du bor. Hvis ja, lønner det seg å spørre om de har registert samme problem andre steder i og rundt stedet der du bor. Dersom flere er berørt av samme problem så kan det også være lurt å få en rørlgger til å se på den private del sammen med kommunens ansvar. Da burde dere lettere kunne få vite hva som er årsak til trøbbelet. Det kan hende de tar litt betalt for en sånn type jobb, men det er det verdt.

Maya skrev:

Dårlig lukt i kjøkkenvasken kommer av masse møkk nedi sluket på dusjen. Hvertfall hvis badet og kjøkkenet er vegg i vegg. Jeg har nettop hatt en kjempejobb med å rengjøre dusj sluken, og der så det ikke pent ut. Ikke rart det hadde stinka. Nå er lufta helt normal igjen, det er så deilig. Det luktet helt forferdelig i kjøkkenvasken, hele leiligheten stinka.

Mathilde skrev:

Jeg prøvde det med natron, salt og eddik. Lot det stå noen timer og så varmt vann. Det ble slutt på tett sluk i vasken. Takk for godt råd.

Helena skrev:

Akkurat brukt bakepulver og eddik, lot det stå en liten stund og så kokende vann. Voila, åpent avløp.

Maaret skrev:

Bakepulver og edikk, fungerer som rakkern.

Blablabla skrev:

Jeg har prøvd jif avløpsåpner mange ganger da vi plages med et tett dusjavløp. Dette funker ok der og da, men det tar som regel ikke mer enn en uke før det tettner seg igjen. Så det er muligens ting som fungerer bedre enn denne også.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter tett avløp

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...