Tett avløp - kjerringråd

Har du tett avløp vannlås eller sluk? Tette avløp kommer av at fett og hår-rester samler seg i vannlåsen slik at det blir trangere for vannet å komme ut. Dette vil føre til at vannet renner enda saktere gjennom røret og vannlåset. Dette blir en ond sirkel i og med at det da igjen er lettere for fettrester og andre uhumskheter å passere gjennom og gå ut i kloakken.

Det reklameres en del for et middel som heter Plumbo mot tette avløp, men en rørlegger anbefaler ikke bruk av det. Dette på grunn av at det ikke brukes riktig. Man må nemmelig være veldig nøye med å skylle det skikkelig ut, hvis ikke vil det bare forverre situasjonen.

En innsender har sendt oss et kjerringråd mot tette avløp. Han bruker vannkokeren, sier han. Ved å koke opp vann og helle ned i rørene så fjerner man i alle fall fettrester som kommer fra såpe og diverse annet. Kokende vann gjør at fettet blir flytende og dras med ut i hovedkloakken slik at det ikke ligger igjen i de tynne rørene og vannlåsen.

Tette avløp pga. hår

Dette vil nok ikke fjerne hår og andre større ting i rørene, så hvis man skal ha bort det og åpne rør permanent så er nok stakebånd det som skal til. Hvis ikke så kan man jo ringe rørleggeren, men det er vel ikke et kjerringråd.

Tett sluk
Tett sluk : Foto : kjerringrad.com

Til F.K skrev:

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer og sluker i gulvet. Jeg tror ikke det er beregnet for tett toalett. Der blir det for mye vann som tynner ut det man kan kalle virkestoff.

F.K skrev:

Når man bruker eddik og bakepulver, hvor mye av hver? Blander man det før man heller det i toalettskåla? Hvor lenge står blandingen før man heller over kokende vann? Bruker mann samme blanding i vaskene?

Kolcito skrev:

Jeg har problemer med sluk/avløp i kjeller. Det har gått tett jevnlig. Nå er det Plumbo gel for meg. Lar den funke over natten og skyller etter med plenty kokende vann. Mudin er også bra, men førstnevnte åpnet pluggen raskere. Jeg vedlikeholder også nå ved å tømme en boks i avløpet ca. hver 14 dag. Innimellom tapper jeg også mye varmvann. Siden har det vært åpent.

Morten skrev:

Jeg hadde bare delvis tett rør på kjøkkenet og forsøkte med Plumbo heavy gel. Brukte oppskriften på flasken. Resultat: nå er røret 100% TETT. Konklusjon: slutt å kjøpe Plumbo.

Nils Einar skrev:

Det var helt tett på badet og så brukte jeg eddik, natron og kokende vann i avløpet til dusj og vaskemaskin. Nå renner vannet som aldri før.

Tonje skrev:

Både Jif avløpsåpner og Plumbo, og sikkert også Mudin, dreper livet i havet. Gå for eddik og bakepulver som er snille saker, jeg. for da føler jeg det så godt inni meg.

Renathe skrev:

Plumbo er ut, ikke bruk det folkens. Jeg sier bare Mudin avløpsrens. Løp og kjøp. Jeg jobber i en byuggmakkerbutikk i vvs avd og her bøtter vi ut mudin i store kvanta pga. at folk er så fornøyd.

Leif skrev:

Vil ikke bakepulver klumpe seg?

BB skrev:

Når jentene i familien har langt hår er dette et problem, i servant, dusj osv. Jeg har prøvd det meste, men reklamen lyver. Så prøvde jeg Plumbo heavy gel. Det løste opp hår og skitt på 20 minutter. Dette er ikke pulverform, men en litt tyktflytende gele. Det fungerer på alle typer avløp, plast, pvc osv.

Edorf39 skrev:

Jeg har et tips til alle de som gjentatte ganger har trøbbel med kloakken, enten den er på privat side eller har satt seg lenger ut. Enten der den private kloakk ledninga går inn i den kommunale eller er et sted som gjør det nødvendig å å kjøre et kamera inn i ledningen. Da ser du kanskje hvor feilen er. Det kan være lurt å sjekke med kommunen for å finne ut om de har registert feil i den gata eller veien der du bor. Hvis ja, lønner det seg å spørre om de har registert samme problem andre steder i og rundt stedet der du bor. Dersom flere er berørt av samme problem så kan det også være lurt å få en rørlgger til å se på den private del sammen med kommunens ansvar. Da burde dere lettere kunne få vite hva som er årsak til trøbbelet. Det kan hende de tar litt betalt for en sånn type jobb, men det er det verdt.

Maya skrev:

Dårlig lukt i kjøkkenvasken kommer av masse møkk nedi sluket på dusjen. Hvertfall hvis badet og kjøkkenet er vegg i vegg. Jeg har nettop hatt en kjempejobb med å rengjøre dusj sluken, og der så det ikke pent ut. Ikke rart det hadde stinka. Nå er lufta helt normal igjen, det er så deilig. Det luktet helt forferdelig i kjøkkenvasken, hele leiligheten stinka.

Mathilde skrev:

Jeg prøvde det med natron, salt og eddik. Lot det stå noen timer og så varmt vann. Det ble slutt på tett sluk i vasken. Takk for godt råd.

Helena skrev:

Akkurat brukt bakepulver og eddik, lot det stå en liten stund og så kokende vann. Voila, åpent avløp.

Maaret skrev:

Bakepulver og edikk, fungerer som rakkern.

Blablabla skrev:

Jeg har prøvd jif avløpsåpner mange ganger da vi plages med et tett dusjavløp. Dette funker ok der og da, men det tar som regel ikke mer enn en uke før det tettner seg igjen. Så det er muligens ting som fungerer bedre enn denne også.

Chase skrev:

Kamferdrops, det høres kanskje rart ut, men det er seriøst. Kamfer er ikke bare godt når du har influensa, plassert riktig i sluken kan et drops åpne tette sluk.

Edorfr36 skrev:

Hei Kalahari, Noe av det jeg personlig synes er rart, er at metoden du tilsynelatende bruker som et argument, den virker mer som argument enn som et kjærringråd, og jeg kan av erfaring påpeke at den metoden der IKKE gir noen GARANTI for at ikke avløpet går tett lenger ut! Det jeg kan fortelle deg er at proppen enten flytter seg eller at den setter seg på et sted der selv et stakebånd faktisk KAN setta seg fast, men hvis du sammen med den blandingen av natron, salt og alt det andre tilsetter kokende vann, med eller uten såpe, tja da kan det hende at metoden din funker bra den! Jeg driver mye med sånt, og KAN av erfaring vurdere de ulike kjærring rådene på bakgrunn av erfaringa jeg har og har opparbeidet meg gjennom åra. Men, jeg har et helt nytt middel som som i utgangspunktet er svært lik den som rørleggerne flest bruker, den het Jiff avløpsåpner og ER svært effektiv, også den er kjemisk framstillt, men er MER skånsom mot rørene viser en relatift ny undersøkelse, så DETTE produktet kan jeg varmt anbefale. Produktet er forholdsvis ny, og den viser ingen tegn til å ha noen ulemper heller, da mann ville sett det i en evetuell rapport! Og noen slik rapport har jeg ikke sett ennå, men skulle den dukke opp er jeg svært nysgjerrig på hva den sier om produktet! Har noen sett en sånn rapport?

Kalahari skrev:

Her er et godt middel mot tett avløp. Dette må gjøres før du legger deg om kvelden. Jeg har prøvet og feilet meg fram til denne mixen. Det løser tett avløp på kjøkkenet, det vil si hovedsaklig rester av karbohydrater (brødsmuler, rester av grønnsaker o.l.). Billigere og mildere (mer miljøvennlig) enn Plumbo og andre kjøpemidler. Man tager 1/2 dl Natron, dvs. 50 g som er én pose og 1/2 dl husholdningssalt. Dette blandes og drysses ned i vannlåsen (ventilen). Til slutt helles 3/4 - 1 dl vanlig eddik nedi. La stå over natten uten å bruke vasken. Neste morgen skyller du gjennom med varmt vann. Hvis proppen består for det meste av fett (fra stekepanne e.l.), så vil sikkert kokende såpevann være vel så effektivt. På baderom er proppen hår, hud- og såperester. I håndvasken er det raskt og praktisk å skru opp vannlåsen som gjerne er av plast, og bare ta vekk uhumskhetene.

Diskuter tett avløp

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Blåbærflekker

Er det noen som vet hvordan man kan få fjernet blåbærflekker fra benkeplater ...

Stearinflekker

Jeg har sølt stearin i stoffsofaen min. Hva gjør jeg?...

Uønsket hårvekst

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål sette...

Hemorider

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig...

Munnsår

General løs (snus) fungerer hos meg....