Tette ører - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om tette ører.

Undertrykk skrev:

Jeg ble tett i bihulene, hals og nese pga. pollenallergi og fikk derfor ufattelig vondt i høyre øret. Gikk med vondt øre i sikkert en uke, og var fremdeles sponsa tett. Jeg gikk derfor til ØNH for å sjekk ut om jeg hadde fått ørebetennelse. Legen sa det var undertrykk, og at trommehinnen sto i bue. Jeg skulle forsøke med nesespray. Nesesprayen har funket på tettheten i nesen, men ikke øret. Begynner å bli frustrert. Øret verker, og jeg hører lite. Er det noen som har andre forslag til hva man kan gjøre?

Overtrykk skrev:

Har hatt tette ører spesielt den ene øra, veldig trykk og kjenner pulsen i øra, nedsatt hørsel, har undertrykk i øretrompeten. Jeg har prøvd og ta kokt saltvann med en ts salt inn i nesbordet liggene reist meg sakte opp ventet ett kvarter og holdt for nesen og blåst, dette har oppnet for meg, kjenner da at det kommer veske i halsen.(forsiktighet ved oppreisning)

Fortvilet 14 åring skrev:

Jeg har vært forkjølet en stund nå, men så plutselig gikk jeg rundt her om dagen også fikk jeg smerter i høyre øre. Jeg gikk for å legge meg og så hørte jeg minimalt på høyre øre. Det gjorde ufattelig vondt og gråter av smerten. Så når kvelden kom, la jeg meg. Så våknet jeg midt på natten av smerter på venstre øre, og så hørte jeg ikke stor på det øre heller.

Tette ører!! skrev:

Jeg har skjekket og det er ingen ørevoks som gjør at jeg er tett. Er forkjøla i tilegg så det kan hende det er derfor. Men kan man bli tett av og stikke q-tipsen for langt inn?

JØJ skrev:

Jeg har hatt tette ører i nesten 2 uker og har prøvd allt fra medesin til blåsing. Til slutt tok jeg å trykket inn øre ved øregangen ganske hardt. Til slutt så åpnet det seg.

Anna skrev:

I desember 2009 etter at jeg tok svineinfluensa-sprøyta, ble jeg super duper syk. Da tettet ørene mine seg, begge to. Det varte slik i minst 3-4 mnd. Jeg dro til legevakt, sykehuset og øre-, nese- & hals-sepsialister, men ingen kunne hjelpe meg noe særlig. De bare fortalte meg at jeg skulle gjøre denne holde for nesa, lukke munnen og blåse greia. Det var noe som ikke fungerte i det hele tatt til annet enn å nesten sprenge øynene ut av hodet mitt.

Det gikk til slutt over etter evigheter med forskjellige medikamenter og en tilfeldig ballong-oppblåsing på en fest. Nå er det tilbake igjen, uten sykdom denne gangen. Hva skal jeg gjøre?

Jeg kan leve med nedsatt hørsel, men når jeg sitter i resepsjonen hver eneste dag og hører minimalt på begge ørene, er det utrolig irriterende og ikke minst flaut.

Petter skrev:

Ta på headsett, sett på høy musikk, drikk noe varmt, gjesp, gap og bang, det er borte.

Mari skrev:

Jeg får ofte tette ører hvis jeg dukker under vann og sånn, men også ellers. Det forekommer lett om jeg er under vann, fordi jeg har så tette øreganger og det produseres mye ørevoks. Jeg får neddempet hørsel av det, og det kan vare i alt fra 2 uker til 4-5 måneder, utrolig ubehagelig. Jeg var hos ørenesehals spesialist i februar, og der fikk jeg ganske sterke øredråper og det funket. Nå har det begynt å komme tilbake igjen, så nå skal jeg teste ut dråpene igjen, så kanskje jeg slipper tette ører på lenge.

Aud Beate skrev:

Har hatt tett øre i 2 dager etter forkjølelse som jeg har det ennå. Jeg håper jeg ikke mister hørselen. Det er antagligvis kommet fordi jeg dusjet mens jeg hadde influensaen. Håper det går over av seg selv, men jeg har ikke tett nese lengre.

Hjelp skrev:

Jeg har vært tett i høyre øret i 4 dager nå. Hva skal jeg gjøre? Jeg hører ikke hva folk sier og det værste av alt er at jeg omgås med svensker.

Sigrunn skrev:

Jeg har øredott i høyre øre. Fikk det etter at jeg hadde en sprukken trommehinne på venstre øre. Har også litt øresus på venstre øret. Tror dere det kan hjelpe meg?

Tett øre skrev:

Når jeg hadde tett øre i flere måneder, så var jeg hos ørespesialist og sugde ut all ørevoksen i begge ører med et rør, og det hjalp veldig. Alt ble borte, og etter noen dager hørte jeg normalt igjen. Og jeg har ikke fått det tilbake på mange måneder. Men jeg kjenner det begynner å komme ørevoks i ørene igjen.

Stupedama skrev:

Hei, får alltid tette ører pga av bading om sommeren. For meg funker ørelys supert. Få hjelp av noen du kjenner til å holde dem ordentlig. Om du liker å forske så kan du bare klippe dem opp etterpå og se hvor mye voks du har fanget.

Kristin skrev:

Det som hjelper på meg er å holde for nesen, lukke munnen og blåse. Hold i 5 sek sånn ca. Gjenta dette med jevne mellomrom hele dagen, så er det nok borte til neste dag.

Det holder ikke å gjøre dette et par tre ganger. Du må gjøre det kanskje 50-60 ganger. Til å begynne med hjelper det ikke. Du må være tålmodig, for det virker ikke før du har holdt på en god stund.

Laila skrev:

Jeg er tett i det høyre øret, det er ekkelt og jeg er jo bare 13 år. Jeg vil ikke gå på skolen med tett øret. Jeg hater og bruke medisin, men skal jeg kontakte lege?

:) skrev:

Hvis ingen av disse kjærringrådene funker så er det trykk i øret og ikke ørevoks som forårsaker proppene. Selv er jeg i ferd med å gi opp og tusle meg en tur til legen denne uka.

MH skrev:

Jeg har kjempe tette ører, og det sprenger. Det kjennes ut som hele øret mitt skal sprenges. Jeg har veldig nedsatt hørsel, hører minimalt på begge ører. Vet ikke hva jeg skal gjøre med dette. Jeg er forkjølet (vondt i hodet og hals) og har ennå ikke vært hos legen. Er dette normalt eller bør jeg komme meg til legen med en gang?

Lisa skrev:

Jeg har øredott, og har hatt det i 11 dager nå. Den sprekker av og til, så kommer den tilbake med en gang. Har nettopp begynt å prøve å ta nesespray, men det hjelper ikke noe særlig. Er også forkjølet, så det er sikkert i sammenheng med det. Men hvilken medisin kan jeg ta hviss ikke nesedråper hjelper?

Hans Majestet skrev:

Det eneste rette å gjøre i en situasjon der øret/ørene er så tett(e) som dere beskriver her, er å gå til lege. Det finnes to behandlinger; saltvansskylling og støvsugermetoden. Sistnevnte må du gjøre hos Øre-, Nese-, Halsspesialist og er den dyreste. Jeg har selv kronisk ørevoksansamlig og må til lege to ganger i året for å fjerne det. Jeg har ennå ikke hatt behov for å dra til øre,- nese,- halslege, så fortvil ikke. Metoden der legen spyler saltvann inn i øret ditt fungerer som regel alltid. Husk bare å myke opp med olivenolje dagen før du drar til lege.

Emma skrev:

Hei, jeg har akkurat hatt ørebetennelse og nå har det plutselig blitt helt tett, det er kjempe vondt . Jeg har prøvd olivenolje men jeg synes ikke at det virker.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...