Tette ører - kjerringråd

Tette ører har de fleste av oss fra tid til annen. Noen får det i ofte ved forkjølelse, andre får det av at voks setter seg fast i øregangene. Hvis det kommer av en forkjølelse er som regel årsaken at slimhinnene i nese og svelg er hovne og betente. Dette har nær sammenheng med ørene og forplanter seg ofte dit.

Ørevoks kan som sagt også forårsake at man blir tett i ørene. Blir man det ofte kan det være lurt å tenke på at man ikke skal putte noe inn i dem som er spissere enn en albue. Gjør man det kan man være uheldig og dytte voksen lenger inn i øregangen og forverre problemet. Tette ører kan også gi videre komplikasjoner slik som hodepine eller at man blir svimmel. Derfor er det bra at det finnes tips til hvordan man skal åpne dem.

Åpne tette ører

Hvis du er forkjølet og har tette ører er det høyst sansynlig at det er øregangene mellom nesehulen og øret som er tette. Dette vil føre til at det blir et trykk i øret som vil sette ned hørsel og man opplever det som en dott i øret men egentlig kommer den fra innsiden. Det som vil hjelpe i slike tilfeller er nesespray eller medisin som får slimhinnene til ikke å være så hovne.

Har man tette ører på grunn av at det ørevoks som har laget en propp. Så kan man løse opp denne voksproppen med å varme litt olivenolje og ha dette på en bomullsdott som man putter løst inn i øret. Noen påstår også at ørelys gjør susen.

Voks forårsaker tette ører
Voks forårsaker tette ører : Foto : kjerringrad.com

Ghenet skrev:

Jeg er tett i begge ørene uten at jeg er forkjølet. Jeg har vært det i ca. 1 uke. Jeg kjøpte nesespray på apoteket, men det har ikke hjulpet ennå.

Millie skrev:

Jeg har vært syk/forskjølet i snart fire dager, jeg har kjøpt nesespray og har sprayet så mange ganger som det står på esken men det skjer ingen ting, det venstre øret mitt er tett og det har vært tett i 2 dager uten at det har skjedd noe hva bør jeg gjøre?

Elvis skrev:

Jeg har vært forkjølet og nå er ørene mine helt bomba tette. Hva kan jeg gjøre for å unngå dette?

Kaja skrev:

Jeg har vært syk i 4 dager nå og dette er den 2 dagen med tette ører.. Har prøvd nesespray og synes ikke dette funker, var hos legen for 4 måneder siden og skylte ørene mine for de var tette pga. ørevoks. Kan det være ørevoks igjen som har tetta seg i høyre øre? Eller er det bare pga. Forkjølelsen? Jeg har bare skylt ørene mine 1 gang, så lurer på om det kan være trykk pga. at jeg er syk?

Gwh skrev:

Jeg er ikke tett i neseborene men jeg er tett i ørene hva gjør jeg da?

Arne Bjarne skrev:

Jeg har dotter i øra som har vart i 2 uker. Blåsing i nesa mens jeg holder for hjelper ikke, føler snarere at det blir verre. Hvor lang tid kan det ta før kanalen mellom nesen og ørene åpner seg? Hva kan gjøres for å framskynde det?

Håvard skrev:

Q-tips er IKKE bra for ørene. Hold slike langt borte fra ørene.

Ida skrev:

Hvert år rundt oktober pleier jeg å bli forkjølet. Det pleier å vare fra de første dagene i oktober til januar/februar. Da får jeg tett nese, tette ører og jeg mister stemmen av og til. Dette har da skjedd hvert eneste år, og jeg begynner å bli lei av det. Jeg er bare 14 år, og dette er ikke noe stas. Ingen tabletter for forkjølelse, eller nesespray fungerer. Burde jeg sjekke det hos legen?

Frank skrev:

Ørelys ble jeg anbefalt på helsekostbutikk. Jeg gikk hjem der min kone hjalp til med å holde lyset. Hun klippet opp og det var mistenkelig mye ørevoks inni restene, ved filteret. Jeg testet et stk. ørelys som brente i et tomt glass, og det sugde ut akkurat like mye ørevoks.

Joi skrev:

Jeg tok laseroperasjon for 10 dager siden. Tett i venstre øre etter 7 dager, og det vedvarer.

Student skrev:

I mange tilfeller kan en "dott" i øret skyldes en infeksjon. Man opplever det som om noe blokkerer øregangen, men man har rett og slett hovnet opp. Da må man passe seg for å gjøre ting som irriterer øregangen ytterligere. Kokende vann og pirking for å få ut en "dott" vil derfor bare gjøre vondt verre. Infeksjon kan gå over av seg selv, eller behandles med antibiotika-kur. Dersom det vedvarer bør man derfor oppsøke lege.

Takkende person skrev:

Jeg satt i 15 minuter og pirket qtips in i øret, takk for informasjonen om at det faktisk er nesa som gjør det tett.

Anna Marie skrev:

På flyturen var jeg forskjølet og med en gang vi skulle lande lukket de seg. Det er en hel uke siden og dette begynner å gå meg på nervene. I klassen sier læreren ikke snakk så høyt ehh , jeg snakker jo normalt. Jeg hører ikke mitt eget lydnivå. Noen som vil hjelpe?

SG skrev:

Jeg har også et problem med ørevoks. Det kommer av at jeg hører for mye på musikk med headset. I dag var 3. dagen min med dott i øret, før jeg fikk den nesten helt ut. Allerede 2 ganger i år etter mai har jeg vært hos lege med mye ørevoks.

Jeg løste det nesten ved å Legge meg i badekaret med øra under vann (50 C vann), og ligge der i 5 min. Det neste var å vaske håret i samme slengen, og ta resterende shampoo på fingra og gni det litt inn i øra, for å så skylle det ut igjen 1-2 min etterpå.

Problemet ble nesten løst. Jeg har fått ut en del men ikke alt, så det kan være lurt og gå til lege som bruker spylesprøyte.

T skrev:

Jeg er 14 og er tett i venstre øret mitt.Det begynner å gå meg på nervene og jeg vet ikke hvordan det har blitt slikt.

Tonny skrev:

Har akkurat nå tette ører, absolutt ikke forårsaket av voks, noe som er en bagatell i forhold til at at man blir tett innvendig i øret. Jeg har prøvd alt. Tror dere ørelys hjelper mot dette inni øret som tetter seg?

Eirik skrev:

Jeg hoppa fra 10m igår, og kjente med en gang et stort trykk på ørene når jeg traff vannet. Svømt opp på land med lette propper i begge ørene, ikke så altfor vondt. Slik var det resten av dagen, til jeg våknet neste morgen 06:00 av store smerter i høyre øre.Jeg har prøvd ørelys og vanndamp. Noen som har flere råd?

Tette ører skrev:

Jeg er på ferie og bader mye. Idag merket jeg at det var en propp i øret. Det er utrolig plagsomt og hørselen blir nedsatt. Hva skal jeg gjøre?

Tette ører skrev:

Hei, jeg er 12 år og har tette ører, i forri fjor var jeg hos ørelegen og sugde ut men det gjorde vondt. Jeg har fått de nå ved at jeg prøvde og bruke en q-tips i øret.

Jeg tørr ikke dra til ørelegen igjen og tørr ikke si fra til foreldrene mine. Så hva skal jeg gjøre da? Har hatt det siden i går kveld. Hadde blitt veldig glad om jeg hadde fåt svar kjapt. Hilsen en som trenger hjelp.

Emina skrev:

Jeg har gått med et tett øre i 3 dager nå oger så lei. Føler jeg hører dårlig pga. det. Jeg er i tillegg forkjølet. Skal prøve den nese spray metoden, siden jeg ikke tørr å sette inn oliven. Hadde en ubehagelig situasjon som liten med det, og det skremte meg. Så jeg avslo det tilbudet av mamma. Håper nesespray hjelper meg.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter tette ører

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...