Tyggegummi eller stearin flekker - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om tyggegummi eller stearin flekker.

Mrs H skrev:

For å fjerne stearin fra gulv, kommoder, benkeplater osv. er det lurt å skrape forsiktig med en glasskniv, en sånn som en bruker på komfyrtoppen. Den egner seg også godt til å fjerne malingrester fra vindu e.l. Fåes kjøpt der du kjøper komfyr.

Fru Flathansen skrev:

Jeg har akkurat fjernet gigantiske tyggisflekker på en svart og blå fleece genser og bukse med Whitesprit. Det fungerte fantastisk.

Marte skrev:

Jeg har fått stearinflekker på gulvteppet mitt, finnes det noen tips på hvordan jeg kan få det vekk? Leste alexander sitt tips med hammer og støvsuger, men det går dårlig med tepper desverre.

Ruth skrev:

Matolje tar tyggis!

Førris skrev:

Prøvde nettopp å fjerne tyggis fra ei svart nylonjakke, merke:Skogstad, med zippobensin og tyggisen er borte.

Monmon (mormor) skrev:

Jeg har et lite barnebarn, og hun hadde kommet hjem fra barnehagen en dag, og skulle til meg. Når hun var i barnehagen, hadde hun fått lærer-tyggis i håret. Vi prøvde å gre det bort, og vi prøvde og prøvde, men neida. Det gikk så klart ikke bort. Da prøvde jeg med whitespirit, og da gikk det bort. Dette er et råd til alle som har barn, barnebarn osv. med tyggis i håret.

Hanne skrev:

Til Semb: Har du prøvd å gnikke litt med lampeolje eller whitesprit?

Semb skrev:

Hvordan få vekk stearin på benkeplate?

Alexander skrev:

Hei. Jeg fant den beste og enkleste måten å få vekk stearin fra gulvet. Bruk en hammer og bank forsiktig men ikke for svakt på stearinen. Da smuldrer den. Bruk deretter støvsugerrøret til å skrape restene forsiktig vekk.

Dizzle skrev:

Ikke ta tannvæske på buksa. Det ødlegger hele buksa. Jeg gjordet det nettopp for å fjerne lim fra klistermerke. Det er ikke anbefalt.

Beate skrev:

Tennvæske er er løsemiddel som raskt vil fordampe. Hvis du i tillegg vasker jakkene etter anvisningene etterpå, vil det nok fungere. Pass imidlertid på at de ikke blir skjoldete.

Gro skrev:

Akkurat vært på storbyferie og oppdaget tyggegummiflekker på to dyre jakker når jeg kom hjem. Tipset om fryser hadde jeg hørt. Det virket ikke på disse tekstilene. Plasterfjerner skal prøves. Men jeg stusset på rådet om tennvæske. Det er jo fryktelig brennbart. Eller fordufter det raskt? Noen som kan svare litt vettugt på det?

John skrev:

Har barnebarn på besøk - passet ikke på at tyggegummien var ute av munnen på biltur. Det resulterte i en klyse i bilsetet. Leste denne siden om bruk av Whiresprit/tennveske - kom da på at vi har plasterfjerner i huset. Tok en hvit fille med veske og satte igang, det løste seg opp. I og med at vesken ikke inneholder fettstoff ble det ingen ring. Tok deretter en microfiber klesbørste for å fjerne det som satt inn i stoffet. Resultatet er meget bra og kan anbefales. (sort stoff i setetrekket)

Egil skrev:

Vil ikke whitesprit fjerne fargene også? Har en veldig fin bukse i litt fint stoff som jeg på ett eller annet vis har fått tyggis på.

Ola Dunk skrev:

Takk Tusta! Tennvæske på tyggisflekker er årets desidert beste tips hittil. Reddet en dyr skibukse som junior nektet å gå med etter at tyggisen på mystisk vis havnet under buksen i bilen, og nærmest ble integrert i stoffet. Frysing hjalp ikke. Tennveske på en fille tok det på noen minutter. Sikkert lurt at fillen ikke er for farget, helst hvit.

Sara skrev:

Hvordan får man bort stearin fra en komode? På bestekomoden, uten å ripe eller skade den. Den har lakk. :S

Tusta skrev:

Satt å diskuterte dette med min mor - ang. finkjolen min som hadde tyggis på seg og som jeg har prøvd å vaske flere ganger- da min far blandet seg og sa - Witesprite!! Det hadde vi ikke, men min mann har sakt at jeg heller skal bruke tennveske på fingrene når jeg har malt, for det er mer skånsomt med fingrene - så herved er TENNVESKE prøvd på kjolen - og det virket!

Zara skrev:

Har samme problem som Anne har skrevet om her; tyggisflekk på jeans. Den har lagt lenge i fryseren, skapte av en del, men det sitter forsatt fast inni tøyet. Har ikkje prøvd lampeolje, men ville ikkje det laget en 'olje-flekk' i stedet? Kan noen hjelpe? De er mine favoritt-jeans & tyggisen er stor & midt på rompa! ;)

Anonym skrev:

Det går også an å bruke strykejernet. Legg litt papir oppå tekstilet og stryk over. Stearinen smelter og papiret trekker det til seg...

Anne skrev:

Til Ellen: Jeg leste et annet sted på disse sidene at det gikk an å bruke sånn lampeolje for å løse det opp. Har ikke prøvd det selv, men i mitt hode så hørtes det lurt ut.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Lange øyevipper

Jeg krøller vippene mine og tar på vaselin på kvelden før jeg legger meg. De...

Kvae

Jeg hadde ikke neglelakkfjerner, men plasterfjerner. Det funka like bra på båd...

Kvalme

Jeg våknet opp i dag alene hjemme fordi søstera mi er på overnatting og mamma...

Kalde føtter

Sokker (ikke trange) på føttene om natta hjelper, samt å holde føttene i bev...

Myggstikk

jeg har fått 20 myggstikk på ryggen og det går meg på nervene fordi det klø...