Tyggegummi eller stearin flekker - kjerringråd

Har du fått flekker av tyggegummi eller stearin på tekstiler, kan det fjernes ved at plagget legges noen timer i fryseren. Det uønskede klisset vi da smuldre vekk.

Tyggisflekk
Tyggisflekk : Foto : kjerringrad.com

Else skrev:

Jeg har fått fjernet stearinen, men har fortsatt en flekk på duken av fargen på stearinen, hva kan jeg gjøre for å få fjernet den. Dette er hvite duker i nervøs fløyel. Kan jeg klore dem? Eller er det noe annet som kan gjøres?

Renseren skrev:

Stearin flekker er hovedsaklig fett og om du får den renset så går det 100% bort uten å skade stoffet. Ta turen innom et renseri, det er billigere å unngå å ødelegge klærne for å spare penger på å gjøre det selv.

Suzanna skrev:

Mannen min sin gode myke jakt Goretex bukse har fått mye stearin på seg, kan den reddes?

Anonym skrev:

Nå har guttungen og kompisen herjet, og jeg hadde stearinkubbelys jeg hadde tent på. Grunnet herjinga, så blåste jeg det ut, og i samme øyeblikk gikk kubelysene overende etter at de var slukket. Med det resultat at varm deilig feit stearin fløt over hele den fine sorte olabuksa mi og parkettgulvet. Nå har jeg ingen bråkmakere i kåken lenger, så nå var det deilig å google litt etter andre ting. Takk for gode tips. Jeg skal prøve dem nå. Jeg skal prøve avfettings-spray (som jeg bruker til bildekk og sykkelrengjøring), skylle og vaske bukse. Tåler olabukser 90C i vaskemaskina?

Tina skrev:

Jeg fikk talg fra fakkel på en rød/orange kjole. Først så vasket jeg den for hånd å fikk bort det meste, men det er fremdeles litt igjen/merke etter talget. Hvordan kan jeg få fjernet alt?

Hilda skrev:

Jeg har fått tyggis på stoffsofa. Jeg har damprenser. Er det noen som har forsøkt det?

Torshov skrev:

Da har jeg brukt samme metode på en hel del store stearinflekker i vinduskarmen. Jeg brukte dampsteameren med børste på sluttstykket, og tørket av med microfiberklut. Det fungerte glimrende, borte på 2 min, uten å skade oljemalingen.

Torshov skrev:

Jeg fikk en del stearinflekker på den nye olabuksen min. Jeg tenkte det gikk greit og vaske det av i vaskemaskinen. Jeg tok ut buksen, med det resultat at det var kommet en hel gjeng med stearin over hele buksen. Så etter og ha lest litt på denne siden, tenkte jeg at det kunne være fornuftig og prøve en damprenser, som jeg kjøpte for mange år siden på netthandel for noen få hundrelapper. Det kan jeg love dere at det forsvinner lettere enn blyant med viskelær. Fantastisk resultat på no time, ca 2 min, og buksen er som ny. Jeg satte på en liten børste på renseren og har aldri sett maken til resultat. Tror også dette fungerer på all slags tekstiler. Nå skal jeg straks prøve på noen store flekker i vinduskarmen, straks tilbake med rapport.

Kiwi skrev:

Har fått stearin fra fakkelboks på min ullkjole. Gode råd mottas med takk.

Trikks skrev:

Bruk strykejernet. Legg en ren fille dobbelt på stearinflekken. Bruk så damp funksjonen på strykejernet. Sett stykejernet ned oppå fillen i et par sekunder. Se at det kommer damp. Fjern fillen og se om stearinen er borte. Er den ikke helt vekk, kreves det noen sekunder til. Dette funker bra.

HIlde skrev:

Noen som har tips til hvordan jeg kan fjerne tyggis fra sko med skinnsåle?

Rolf skrev:

Jeg prøvde å fryse dongerishortsen min med en stor tyggegummiflekk uten hell. Whitesprit gjorde susen på tyggegummien.

Hilde skrev:

Tyggisble fjernet med matolje. Det var effektivt og greit, men jeg la også buksen i fryseren et døgn først.

Madde skrev:

Jeg har fått rød stearin på hvit kjole. Hvordan skal jeg fjerne dette og i tillegg få bort rødfargen?

Kent skrev:

Tennveske fungere på masse, husk vann etterpå, bruk det også til å fjerne asfalt av vinterhjul. Har en vegg, strietapet med stearin. Steam er og greit å bruke. Det fåes på biltema billig.

Pippi skrev:

Min samboer er dørvakt og fikk tyggis i rompestumpen på jobbuniformen (sort dressbukse). Jeg brukte plasterfjerner og det ble 100% bra, ingen rester eller flekker etterpå.

Amatørhusmor skrev:

Hei, har fått stearin på en hvitmalt betongvegg. Malingen er vannløslig og vi leier leiligheten og vil helst slippe å dra herfra med grå flekker på veggen. Hva skal jeg gjøre får å få det vekk? Kan jeg bruke kun klor eller salmiakk på veggen? med vann så går malingen vekk. Har prøvd strykejern og bakepapir, men da blir bare malingen myk og varm og tror ikke det er så bra.

Luringen skrev:

Prøv sitrus-rens spraybox fra 3M. Fjerner det meste skånsomt (basert på oljer i appelsin-og sitronskall).

Kall meg hva du vill skrev:

Har noen prøvd varmt spytt? Jeg har ikke prøvd det selv, men jeg merker etter en stund etter jeg har hatt tyggegummi i munnen og har glemt og tygge den så blir den helt grøt.

Har noen prøvd å varmt opp stearinlys med en varm gjenstand som f. eks en lampe eller en peis? er det ikke bare til å smelte det og deretter tørke opp?

Cha skrev:

Fjerne stearinm fra vegg/gulv: bruk hårføneren, dette smelter stearinen, så er det bare å tørke opp. Noen som har tips tiø å fjerne tyggis fra sofa? Er vel ikke bare å helle på lampeolje/whitesprit/tennveske i sofaen?

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter tyggegummi eller stearin flekker

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Atopisk eksem

Etter mange år i villrede og fortvilelse av atopisk eksem, fant jg en god løsn...

Kløe

Det er ikke helt sant, jeg prøvde dette hjemme, men det ble ingen forandring....

Halsbrann

Lovehearts fungerer utmerket mot halsbrann....

Urinsyregikt

Fellesnevneren for mat man med urinsyregikt bør unngå er alt som inneholder pu...

Halsbrann

Etter å ha lest mange av kjerringrådene og i tillegg rådene til Dr. Fedon Lin...