Tyggegummi eller stearin flekker - kjerringråd

Har du fått flekker av tyggegummi eller stearin på tekstiler, kan det fjernes ved at plagget legges noen timer i fryseren. Det uønskede klisset vi da smuldre vekk.

Tyggisflekk
Tyggisflekk : Foto : kjerringrad.com

Torshov skrev 11. desember:

Da har jeg brukt samme metode på en hel del store stearinflekker i vinduskarmen. Jeg brukte dampsteameren med børste på sluttstykket, og tørket av med microfiberklut. Det fungerte glimrende, borte på 2 min, uten å skade oljemalingen.

Torshov skrev 11. desember:

Jeg fikk en del stearinflekker på den nye olabuksen min. Jeg tenkte det gikk greit og vaske det av i vaskemaskinen. Jeg tok ut buksen, med det resultat at det var kommet en hel gjeng med stearin over hele buksen. Så etter og ha lest litt på denne siden, tenkte jeg at det kunne være fornuftig og prøve en damprenser, som jeg kjøpte for mange år siden på netthandel for noen få hundrelapper. Det kan jeg love dere at det forsvinner lettere enn blyant med viskelær. Fantastisk resultat på no time, ca 2 min, og buksen er som ny. Jeg satte på en liten børste på renseren og har aldri sett maken til resultat. Tror også dette fungerer på all slags tekstiler. Nå skal jeg straks prøve på noen store flekker i vinduskarmen, straks tilbake med rapport.

Kiwi skrev 02. oktober:

Har fått stearin fra fakkelboks på min ullkjole. Gode råd mottas med takk.

Trikks skrev 30. september:

Bruk strykejernet. Legg en ren fille dobbelt på stearinflekken. Bruk så damp funksjonen på strykejernet. Sett stykejernet ned oppå fillen i et par sekunder. Se at det kommer damp. Fjern fillen og se om stearinen er borte. Er den ikke helt vekk, kreves det noen sekunder til. Dette funker bra.

HIlde skrev 23. august:

Noen som har tips til hvordan jeg kan fjerne tyggis fra sko med skinnsåle?

Rolf skrev 17. august:

Jeg prøvde å fryse dongerishortsen min med en stor tyggegummiflekk uten hell. Whitesprit gjorde susen på tyggegummien.

Hilde skrev 16. august:

Tyggisble fjernet med matolje. Det var effektivt og greit, men jeg la også buksen i fryseren et døgn først.

Madde skrev 03. august:

Jeg har fått rød stearin på hvit kjole. Hvordan skal jeg fjerne dette og i tillegg få bort rødfargen?

Kent skrev 29. juli:

Tennveske fungere på masse, husk vann etterpå, bruk det også til å fjerne asfalt av vinterhjul. Har en vegg, strietapet med stearin. Steam er og greit å bruke. Det fåes på biltema billig.

Pippi skrev 05. juli:

Min samboer er dørvakt og fikk tyggis i rompestumpen på jobbuniformen (sort dressbukse). Jeg brukte plasterfjerner og det ble 100% bra, ingen rester eller flekker etterpå.

Amatørhusmor skrev 31. mai:

Hei, har fått stearin på en hvitmalt betongvegg. Malingen er vannløslig og vi leier leiligheten og vil helst slippe å dra herfra med grå flekker på veggen. Hva skal jeg gjøre får å få det vekk? Kan jeg bruke kun klor eller salmiakk på veggen? med vann så går malingen vekk. Har prøvd strykejern og bakepapir, men da blir bare malingen myk og varm og tror ikke det er så bra.

Luringen skrev 29. april:

Prøv sitrus-rens spraybox fra 3M. Fjerner det meste skånsomt (basert på oljer i appelsin-og sitronskall).

Kall meg hva du vill skrev 03. februar:

Har noen prøvd varmt spytt? Jeg har ikke prøvd det selv, men jeg merker etter en stund etter jeg har hatt tyggegummi i munnen og har glemt og tygge den så blir den helt grøt.

Har noen prøvd å varmt opp stearinlys med en varm gjenstand som f. eks en lampe eller en peis? er det ikke bare til å smelte det og deretter tørke opp?

Cha skrev 14. desember:

Fjerne stearinm fra vegg/gulv: bruk hårføneren, dette smelter stearinen, så er det bare å tørke opp. Noen som har tips tiø å fjerne tyggis fra sofa? Er vel ikke bare å helle på lampeolje/whitesprit/tennveske i sofaen?

Mrs H skrev 01. desember:

For å fjerne stearin fra gulv, kommoder, benkeplater osv. er det lurt å skrape forsiktig med en glasskniv, en sånn som en bruker på komfyrtoppen. Den egner seg også godt til å fjerne malingrester fra vindu e.l. Fåes kjøpt der du kjøper komfyr.

Fru Flathansen skrev 11. oktober:

Jeg har akkurat fjernet gigantiske tyggisflekker på en svart og blå fleece genser og bukse med Whitesprit. Det fungerte fantastisk.

Marte skrev 09. september:

Jeg har fått stearinflekker på gulvteppet mitt, finnes det noen tips på hvordan jeg kan få det vekk? Leste alexander sitt tips med hammer og støvsuger, men det går dårlig med tepper desverre.

Ruth skrev 07. april:

Matolje tar tyggis!

Førris skrev 19. mars:

Prøvde nettopp å fjerne tyggis fra ei svart nylonjakke, merke:Skogstad, med zippobensin og tyggisen er borte.

Monmon (mormor) skrev 16. mars:

Jeg har et lite barnebarn, og hun hadde kommet hjem fra barnehagen en dag, og skulle til meg. Når hun var i barnehagen, hadde hun fått lærer-tyggis i håret. Vi prøvde å gre det bort, og vi prøvde og prøvde, men neida. Det gikk så klart ikke bort. Da prøvde jeg med whitespirit, og da gikk det bort. Dette er et råd til alle som har barn, barnebarn osv. med tyggis i håret.

Eldre kommentarer: 1

Diskuter tyggegummi eller stearin flekker

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...