Uren hud - kjerringråd

Med uren hud tenker vi ikke på hud som har blitt skitten. Uren hud er at man plages med hudormer og/eller kviser. De vises som røde utslett eller sorte prikker i porene i huden. Mange opplever å få det i puberteten, men det er ikke uvanlig at folk helt opp i 30-årene og eldre har uren hud. Det er ingen forskjell på kvinner og menn når det gjelder dette.

Begge kjønn er like utsatt for å få det. Noen mener det kommer av det man spiser, mens andre mener årsaken er hormonelt betinget. Noen mener igjen at det kan være en kombinasjon mellom både typen mat man spiser og hormonell ubalanse. Uansett hva årsaken er så vil man bli kvitt uren hud, så her kommer et tips.

Råd mot uren hud

Et råd for å bli kvitt uren hud er å lage seg ansiktsvask som rensemiddel. Dette er en blanding med 1/3 sitronsaft og 2/3 med vann. Vask ansiktet med blandingen morgen og kveld. Det skal sies at sitronsaft har den egenskapen at den bleker huden i tillegg til at den blir kvitt problemet med uren hud.

Har man ømfintlig hud bør man muligens lage en svakere blanding slik at det ikke blir bare uren hud som er et problem.

Sitronsaft mot uren hud
Sitronsaft mot uren hud : Foto : kjerringrad.com

Voksen skrev:

Pasta Lasar hjelper mot å tørke ut kviser. Smør det på om nettene og vask bort med bomull og varmt vann om morgenen. Ellers funker Basiron gel om du bruker den hver kveld mot uren hud. Kan bli litt rød de første dagene men så fungerer den godt videre.

Meg skrev:

Skal sitronvannet vaskes bort, eller skal det bare tørke på huden? Har ikke mye kviser, men hater de få jeg har.

Ida skrev:

Jeg har brukt sitronvann i to uker nå og huden min er snart like ren som da jeg var liten. Folk burde virkelig prøve det. Jeg begynte å se resultatet allerede etter 3 dager. Jeg har faktisk også forhindret munnsår utbrudda mine. Jeg hadde noen som holdt på å komme den dagen jeg begynte med sitronvann, men ingenting kom. Jeg har nesten ingen svarte prikker lenger og huden min er matt og fin. Dette kjerringrådet har virkelig vært en velsignelse for meg.

Pia skrev:

Et godt tips til jenter evt. gutter: Ikke bruk billig sminke fra butikken. Det inneholder parabener, mineraloljer, parfyme og mye annet som ikke er bra for huden i det hele tatt. Ha også minst en sminkefri dag i uka. Søk litt på nettet og finn produkter som er tilpasset din hud og ikke inneholder farlige stoffer. Everyday Minerals er et godt alternativ. Glo Minerals er også veldig greit. Min favoritt er Eve Pearl sin serie, men den er noe dyrere enn andre. Pudderfundation er også mye bedre enn vanelig fundation da det ikke tetter porene.

Pass også på hva du spiser. Spiser du bare søppelmat og sjokolade, så er det klart du får kviser. Unn deg litt sunnere mat, da vil du merke forskjellen etter 1-2 uker. Noe annet er at dette er svært vanlig i ungdomsåra og vil forsvinne etterhvert. Jeg slet veldig med det i 13-14 års alderen. Nå er jeg 18 år og huden min er tilnærmet plettfri.

Strong skrev:

I steden for å prøve ting man er usikker på, så kan man heller begynne å tenke på kostholdet sitt. Eller for meg så gjør jeg følgene for å unngå uren hud: Vask annsiktet i iskaldt vann med såpe (Ikke skrubb). Tørk godt, og få en god natt søvn. Når du våkner dagen etter gjør du det samme. Drikk masse vann, og få i det mye fri luft. Et tips før man legger seg. Ikke legg dere med hårprodukter i håret. Og unngå å bruk sminke og slike ting. Sminke er noe av det værste du kan ta deg til for å unngå uren hud.

Erfaren skrev:

Jeg har en ganske fet hud, hovedsaklig i t-sonen, men jeg sliter ikke noe særlig med kviser.

Det er viktig å rense huden morgen og kveld. Rens med ansiktsvann uten alkohol, eller parfyme. Smør deg med en god og mild krem etterpå, tilpasset din hudtype.

Aloe vera hjelper mye om man sliter med fet hud. Ikke bruk kremer med aloe vera, men 99 % aloe vera-gel. Du kan trygt smøre deg med den i ansiktet, men ikke ha den på for lenge, da den vil legge seg som en maske på huden og tette igjen porene dine, noe som igjen kan føre til uren hud/kviser.

Jeg bruker Lancome sin krem Hydra Zen, og den funker strålende. Den passer for alle hudtyper, og man får en myk og behagelig hud når man våkner opp om morgenen.

Men dere: Tro meg, stress kan også føre til kviser. Stress fører til hormonendringer som kan skape kviser. Dessverre er det også slik at forurensing kan skape dårlig hud, så det ER viktig å ta vare på huden sin ved å bruke de riktige produktene for nettopp DIN hud.

Stol ikke nødvendigvis på det det venninnen din sier er bra. En må prøve og feile, før en finner det riktige produktet som passer for mans unike hud!

Herman skrev:

Jeg brukte tannkrem om det funket helt perfekt.

Anciller skrev:

Fra en erfaren her: sitron hjelper veldig ved å bruke den som ansiktsvann, men du må har et godt rense middel som fjerner godt sminke og døde hudceller. Jeg bruker selv pirifying foaming cleancser fra dior, og etterpå sitron som ansiktsvann og nivea for extra tørr hud den blå. Er kjempe førnøyd med huden min. Veldig viktig med et skikkelig vaske middel. Resten kan kjøpes fra vanlig matbutikk for å si det sånn. Lykke til.

Gjest skrev:

Skal man skylle det av med vann eller bare la det tørke og være der?

Hud ekspert skrev:

Hei, jeg har lest litt om hva dere sier. Jeg tror at mesteparten av tipsa ikke funker. Det kan helt sikker væer at ting og tang tørker inn kviser og slikt,men det som er basisk er å alltid at av sminken før kvelden og vaske med varmt vann og etter det varme vanne ta iskladt vann i T sonen.

Og husk den eneste tingen som og er basisk er å ikke spise mye godteri og slike ting det gjør at det fort kan bli tette porer.

Vist du er en som slite veldig mye så spør ekspeditøren i hudpleie butikken om råd.

Jijji skrev:

Jeg hørte et par eldre damer si til hverandre at dersom man har sopp i underlivet kan man dyppe en tampong i yogurt naturell, også stappe den inn. Fordi det regulerer ph-verdien. Da forsøkte jeg yogurt i ansiktet mot kviser, og det dempet irritasjonen litt. Det tilførte fuktighet også, men husk at yogurten er nødt til å være naturell.

Lykke til skrev:

Det er forskjellig fra person til person, så det er jo ikke sikkert at slike tips fungerer for alle. Jeg prøvde all slags forskjellige tips, ansiktsmasker og kremer, uten å få noe godt resultat.

Til slutt dro jeg til legen. Der fikk jeg råd om å kjøpe Basiron (reseptfri). Den sorten antibiotika jeg fikk brukes mot akne, fordi akne kan være en betennelse i huden.

Dette fungerte kjempebra for meg, men man må være obs på er at sånn behandling kan ta lang tid. Da jeg sluttet med kremene og antibiotikaen kom kvisene litt tilbake, men da var det bare å hente ny resept hos legen.

Basiron er forresten en kjempebra krem, og det er supert at den selges reseptfritt. Den tørker nok ut huden en del, men jeg synes det er verdt det.

Maria skrev:

Hei, jeg prøvde denne sitron vasken. Den blekte bare huden min, ikke noen forskjell på ormene.

... skrev:

Tannkrem hjelper ikke, jeg har prøvd, men det ble heller ikke verre.

Renate skrev:

Det er jo bra hvis det bleker huden, for da blir de røde kvisene mindre synlig.

Nina skrev:

En krem som heter Bacyron. (Litt usikker på hvordan det staves). Fikk tipset av noen venner av meg som har vært veldig fornøyd med den. Den tørker rett og slett ut kvisene, men den er veldig sterk, så man kan ikke ta på for mye om gangen.

Vesla skrev:

Kjære dere, ikke rart dere får uren hud med alt det der kjerringråd greiene. Vi har alle ulike hudtyper, noen fetere enn andre. Men faktoerer som spiller inn er hva man spiser og drikker (unngå fet mat, potetgull etc.) La være å ta rundt i ansiktet ditt. Og skal du oppi ansiktet ditt for noe så vask hendene først.

Ikke bruk såpe i ansiktet. Kun skyll med vann. Først varmt vann så avslutt med isdusj i ansiktet. Man får utrolig fin hud av det. Og ikke bruk kremer i ansiktet. Smør dere med aloe vera gele, gjerne fler ganger om dagen. Det er vidunderkur.

Har du en kvise så skyll ansiktet med vann og smør på masse aloe vera gele. Kun rein aloe vera altså, ikke med jojoba og det der sølet. 98% aloe vera gele. Dagen etter har kvisene tørket godt ut og når du skyller ansiket igjen da så får du en kjempe glatt hud ikke tørr og ikke fet.

Ta også solarium Det tørker ut fet hud / kviser. Men da må du ikke bruke solkremer og sånt kliss. Smør godt med aloe vera gele etterpå.

Drikk masse masse rent kaldt vann hver dag. Ta c- vitaminer. Ikke bruk pudder i hele trynet hver dag. Det gir bare masse mer kviser. Det er viktig å vaske det av så fort du kan evt etter å ha brukt pudder etc.

Bruk heller en selvbrunings serviett fra garnier, den tørker ut samtidig som den gir fuktighet og du får en kjempe fin fresh glød av farge i ansiket og trenger så asbolutt ikke pudder og møkk engang da.

Frisk luft og unngå å svette utenom badstue da. Dampen er kjempe sunt for huden, men viktig å skylle seg godt for svette etterpå da. Bruk brulidin salve fra apoteket på kvser / sprukne kviser sår arr så gror det tilbake til fin hud igjen på bare en to tre dager.

Sitron bleiker, ja. Sitronsyre bleker jo hår og klær og så klart logisk og hudfarge. Ikke bruk dette. Det er mye sukker i frukt og dette gir bare smør på flesk situasjon. Den tørker ut men den gir samtidig klissete sukker inn til huden, så tenk selv da dere. Det tærer stygt på huden og du blir blek.

Skyll med vann smør med aloe vera gele, gjerne fler ganger om dagen. Ikke ta deg rundt i ansiktet og ikke svett, hehe, lykke til!

Alina skrev:

Med en gang jeg kjenner, eller ser at jeg får en kvise pleier jeg å dyppe en q-tip i munnvann og bare holde den på kvisen ganske så lenge, deretter tar jeg på tannkrem på akkurat det stedet, og sover med den på. Og det funker.

Ulrika skrev:

Unngå kremer med oljer. Det er ikke bra for kviser. Salisyre,tror jeg det heter, skal virke mot kviser. Noe jenter må være obs på, er å vaske sminke-instrumenter som brukes direkte på ansikt slik som pudder med svamp, børster til rouge etc. Dette er bakteriebomber. Ellers hjelper riktig kosthold og rikelig med væske.

Lisa skrev:

Sitronsaft gir huden en jevnere farge, og fjerner eventuelle pigmentflekker du skulle ha. Sitron er også ekstremt bra for uren hud, og til fjerning av merker som f.eks arr.

Beste jeg noensinne har prøvd. Har droppet alle mine tidligere produkter for dette. Prøv også en honning og sitron nattmaske: Skyll ansiktet med varmt vann, bland lik mengde sitron og honning til en jevn masse. Smør det forsiktig på huden, og legg deg. Våkn opp, og vask av. Kjenn på din silkemyke hud.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Diskuter uren hud

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...