Vannkopper - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om vannkopper.

Klør! skrev:

Hei jeg er 12 år og har nettop fått vannkopper. Det klør så syykt at jeg er våken hele nettene har ikke sovet på lenge. Hvitvask fungerer ikke så er det noen som har et godt råd om noe jeg kan ta på uten at det svir? Noen sm vet hvor lenge det varer?

Atle skrev:

Jeg har fått vannkopper på 3. dagen og får ikke sove om natten. Jeg har prikker over hele meg og jeg får bare flere. Hvordan kan jeg få sove? Hvitvask har jeg prøvd, men følte ikke det virket. Hilsen en 24 åring med stor søvnmangel.

Jostein skrev:

Jeg har vannkopper nå. Hvitvask hjelper ikke. Jeg er 54 og trodde ikke det var mulig å få vannkopper som voksen. Jeg har hatt det i en måned.

Velar skrev:

Mine to barn (4 og 6 år) har nå vannkopper for andre gang. Selv hadde jeg det to ganger, som barn, og i 20-årsalderen. Hvor vanlig er det å få dette to ganger?

Gravid med vannkopper skrev:

Jeg fikk vannkopper for 2 dager siden, det blir bare mere og mere, kjøpte hvitvasken, det hjelper der og da, men det begynner å klø igjen veldig fort. Så jeg tror jeg prøver alo vera. Det er typisk at det skal skje rett før jul. God bedring til alle dere som sliter med det.

Ulykkesfuglen skrev:

Jeg har hatt vannkopper da jeg var lita, og jeg har det nå i en alder av 18 år. Det svir og klør, hodet og kroppen verker, og jeg klarer nesten ikke få ned mat, litt går, men jeg blir fort kvalm. Nakken min er utrolig stiv på venstre side, akkurat som at noe er hovent baki der. Har akkurat smurt meg inn med eurax, og det lindrer kløen bra. Jeg er bare redd jeg ligger rett ut på julaften også. Det brøt ut fredagkvelden. Burde jeg gå til legen?

Sine skrev:

"Molle" (litt lenger opp) skrev om at potetmel tørker ut vannkoppene, men hvor og hvordan skal jeg ta det på?

Shahida skrev:

Hva slags Aloe Vera krem har dere brukt? Har to tvillingjenter med vannkopper. Hvitvask virker ikke, og de klør mye om natta. Kan jeg få navnet på Aloe vera krem, el kan det være en body krem med Aloe vera? Og hvor jeg får kjøpt den. Takk for hjelpen på forhånd.

Mamma 35 skrev:

Har en sønn på 6 år som har hatt vannkopper for 15 dager siden og en gutt på 14 som fikk det for 6 dager siden. På minstemann fungerte a-derma hvitvask-sinkliniment og aloe vera veldig godt mot kløe. 14-åringen fikk tabletter av legen som fungerte og smurte han inn med hvitvask. Hvitvasken fungerte veldig bra på han.

Molle skrev:

Potetmel tørker ut vannkoppene. Det brukte jeg på min datter når hun var baby.

Lottien skrev:

Jeg har vannkopper nå og det klør så sinnsykt og lurte på om aloe vera virkelig virker?

Marius skrev:

Jeg fikk vannkopper i dag og er 24 år. Det klør ikke så mye enda, men føler meg frisk og sånn, men ser ut som ja, not good.

MorHubro skrev:

Jeg bader gutten min i lunket vann tilsatt 5-6 dråper teatreeolje. Lar han ligge i ca 10-15 min. Dette funker kjempegodt. Sover hele natta uten kløe.

Mamma2 skrev:

På de HELE vannkoppene smurte vi Xylocain, som er mildt bedøvende og lindrende. Funket som bare det. Men det må ikke på store deler av kroppen. På vanlig kløe kjørte vi på med Eurax. Det gikk veldig greit.

Når koppene sprakk og klødde og grodde, smurte vi på med Aselli på de som var greie og Brulidine på de som ble småbetente.

Hvitvask virket ikke, men en fuktig, kald klut-tupp fungerte både som trøst og lindring på det mest intense.

Karianne skrev:

Helt enig, har vannkopper selv nå, er 18 år. Helt forferdelig. Det klør og svir sykt. Heldigvis er jeg ikke så verst i formen. Jeg har ikke mye feber, bare veldig masse utslett overalt. Prøvde Aloe Vera nå nettopp og det funket men en gang. Jeg klødde og svei på baksiden av lårene. Og aloe vera tok det vekk men en gang. Anbefaler Aloe Vera på det sterkeste.

Vannkoppesyk skrev:

Jeg fikk vannkopper og trudde ikke det var mulig som 18 åring. Hadde høy feber i lang tid og var full av utslett. Ser skremmende ut i ansiktet nå og gruer meg til skolestart i morgen hvis jeg i det hele tatt drar. Vil bare gi et råd: Smitt alle barn som ikke har hatt det. Som voksen blir det mye verre. Skal aldri glemme det jeg har opplevd og vil ikke at det skal skje med flere.

Marianne skrev:

Jeg har vannkopper og de klør og klør, takk for tipset, Mona. Jeg skal prøve Aloe Vera.

Mona skrev:

Jeg har hørt at Aloe Vera er fint for å lindre kløe og sørge for at lesjonene gror fortere og det vil jeg prøve på datteren min.

Jorunn skrev:

Jeg har hatt vannkopper i voksen alder. Hadde feber på over 40 i flere dager. Jeg tror aldri jeg har vært så syk. Jeg ble sykemeldt i 6 uker for det kan bli alvorlige komplikasjoner. Dumme meg gikk på fjelltur etter 2 uker. Det var såvidt jeg kom meg hjem igjen. Så fysiske anstrengelser er ikke å anbefale.

Nino skrev:

Er det lurt å være barnevakt for ei som begynte å få utslett på fredagen, jeg har ikke hatt dette selv. Når kan jeg da være i nærheten av henne? Foreldrene spurte om mandagen. Hjelp, hva skal jeg svare?

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...