Vannkopper - kjerringråd

Vannkopper er en virussykdom som er regnet som en av barnesykdommene. Det vil si at hvis man blir smittet som barn, så utvikler man i de fleste tilfeller immunitet mot det. Selv om voksne blir utsatt for smitte skal man normalt ikke få det på nytt hvis man har hatt vannkopper som barn.

Symptomer på vannkopper er små røde utslett som kan klø ganske mye. Litt feber er også helt normalt når vannkoppene bryter ut. Utslettene kan komme over hele kroppen, men ryggen og brystet er nok mest utsatt.

Hvor mye utslett man får er også veldig forskjellig fra person til person. Uansett hvor mange eller få vannkopper man har, så vil man nok prøve å bli kvitt kløen. En del av våre lesere har sendt inn tips til hjelp for det.

Bli kvitt kløen ved vannkopper

Har du flere tips mot svien og kløen?

Vannkopper
Vannkopper : Foto : kjerringrad.com

Jente98 skrev 21. desember:

Jeg sliter med kløe. Jeg har prøvd Aloe Vera og A-Derma, men det er lindrende i 2-6 minutter før det begynner igjen. Jeg har veldig mye rundt brystene og er redd det skal væe noe annet, hjelp?

Sofie skrev 19. desember:

Jeg er 18 og fikk vannkopper for noen dager siden. Jeg har aldri vært så dårlig. Jeg har hatt feberfantasier jeg har skreket og hylgrått. Jeg har utrolig mange vannkopper nesten tett i tett på rygg og mage. Det er det værste jeg har vært med på. Når jeg får barn skal jeg sørge for at de får det i ung alder og råder alle som ikke har fått vannkopper til nå om å få bli smittet. Det blir værre for hvor eldre man blir.

Hvale skrev 06. desember:

Vi har juleball om to dager. Noen tips så jeg ikke ser helt ille ut?

Mor til tre skrev 13. september:

Mine to eldste barn har også hatt vannkopper to ganger. Den første gangen var ikke utbruddet så sterkt, og jeg har lurt på om det kan være derfor de ble angrepet på ny flere år senere. Nå, mange år senere, har minste jenta fått vannkoppene, og jeg leter etter gode tips. Hørte noe om at saltvannsbading var lindrende og uttørkende?

16 år skrev 12. september:

Jeg har fått vannkopper nå og lurer litt på hvor lenge det varer?

Melina skrev 20. juli:

Jeg har aldri hørt om noen som har hatt det 2 ganger. Man skal bli imun mot det etter første gang. Min sønn har det nå men ingenting hjelper på kløen. Jeg har så vondt av at han gråt i hele natt stakkar. Det er godt dette er er noe de får kun en gang.

Line skrev 13. mai:

Mine smågutter på 1 og 3 år har nylig hatt vannkopper. Fikk for en liten stund før dette utskrevet flytende Zyrtec pga elveblestutslett hos den minste. Dette brukte vi på kløen hos begge guttene, kun 1 dose pr. døgn. Vi måtte til legevakta med den største pga nærmere 41 i feber og det viste seg at det var halsbetennelse i tillegg. Legen mente det var helt riktig å bruke Zyrtec.

Hjelpppp! skrev 13. april:

Jeg har fått vannkopper som 18 åring. Det var helt forferdelig å ha vannkopper som voksen, må jeg si, glad for at de verste dagene er over nå. Blemmene er tørket, og alle skorpene falt fra ansiktet men har fått stygge røde flekker, 3 av de er dype vil det føre til arr? Har full av skorper eller sår lignende brun aktige utslett i kroppen som enda ikke har falt. Hvor lang tid vil det ta til de forsvinner helt eller blir litt usynlige sånn at jeg kan gå ut og ikke minst på skolen? Er isolert nå i 2 uker. Ser ikke ut med de utslettene, sånn om en katt har skrapet hele ansiktet mitt. Jeg som ikke hadde en prikk i ansiktet før, hadde så rent ansikt.

Noen skrev 24. mars:

Hvis ingen kjerringråd hjelper, så har legen kløestillende medisin. Når det gjelder små barn, så kan det være best når de er plaget med kløe. Fikk det til jenten min når hun var baby, for hun hadde det helt forferdelig og klødde så hun ikke fikk sove. Men husk at ungen kan bli søvnig. Iskrem og andre kalde ting kan ofte hjelpe når ungene har vondt i munn eller hals. Is hjelper forresten også hvis de har slått seg i munnen. Gi det så raskt som mulig så ikke de hovner opp. Da blir de raskere blide igjen også.

Samboline skrev 28. februar:

Sønnen min på snart 6 år har fått vannkopper over hele seg og inne i munnen. Han klarer ikke og svelge nesten. Er det neon som har råd mot det? Han har ikke sovet i natt og har vondt i hodet, sier han. Stakkar vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg.

Kristin skrev 25. februar:

Jeg har fått vannkopper og har hatt det i en ukes tid. Jeg ser ikke ut. Hjelper det med aloe vera? Jeg har kjøpt aloe vera krem men tør ikke og ta på det enda siden jeg har hørt at man skal vente til alle vannkoppene har grodd og fått skorpe. Burde jeg ta det på nå eller vente?

Mai skrev 23. februar:

Håper du som var stiv i nakken gikk til legen. Vannkopper kan i sjeldne tilfeller gi hjernebetennelse eller hjernehinnebetennelse. Ellers tusen takk for mange gode råd. Har tvillinger på 7 år, nr. 1 har vi akkurat funnet vannkopper på. Det er bare røde nupper foreløpig. Vondt i halsen også, men ingen feber enda. Vedr. Aloe Vera - det er gel dere snakker om, eller hva?

Dr skrev 22. februar:

Vannkopper kan man få bare en gang og blir da immun mot å få det seinere. Men viruset ligger i kroppen og kan bryte ut som helvetesild seinere.

Klør! skrev 15. februar:

Hei jeg er 12 år og har nettop fått vannkopper. Det klør så syykt at jeg er våken hele nettene har ikke sovet på lenge. Hvitvask fungerer ikke så er det noen som har et godt råd om noe jeg kan ta på uten at det svir? Noen sm vet hvor lenge det varer?

Atle skrev 31. januar:

Jeg har fått vannkopper på 3. dagen og får ikke sove om natten. Jeg har prikker over hele meg og jeg får bare flere. Hvordan kan jeg få sove? Hvitvask har jeg prøvd, men følte ikke det virket. Hilsen en 24 åring med stor søvnmangel.

Jostein skrev 29. januar:

Jeg har vannkopper nå. Hvitvask hjelper ikke. Jeg er 54 og trodde ikke det var mulig å få vannkopper som voksen. Jeg har hatt det i en måned.

Velar skrev 07. januar:

Mine to barn (4 og 6 år) har nå vannkopper for andre gang. Selv hadde jeg det to ganger, som barn, og i 20-årsalderen. Hvor vanlig er det å få dette to ganger?

Gravid med vannkopper skrev 22. desember:

Jeg fikk vannkopper for 2 dager siden, det blir bare mere og mere, kjøpte hvitvasken, det hjelper der og da, men det begynner å klø igjen veldig fort. Så jeg tror jeg prøver alo vera. Det er typisk at det skal skje rett før jul. God bedring til alle dere som sliter med det.

Ulykkesfuglen skrev 19. desember:

Jeg har hatt vannkopper da jeg var lita, og jeg har det nå i en alder av 18 år. Det svir og klør, hodet og kroppen verker, og jeg klarer nesten ikke få ned mat, litt går, men jeg blir fort kvalm. Nakken min er utrolig stiv på venstre side, akkurat som at noe er hovent baki der. Har akkurat smurt meg inn med eurax, og det lindrer kløen bra. Jeg er bare redd jeg ligger rett ut på julaften også. Det brøt ut fredagkvelden. Burde jeg gå til legen?

Sine skrev 25. november:

"Molle" (litt lenger opp) skrev om at potetmel tørker ut vannkoppene, men hvor og hvordan skal jeg ta det på?

Eldre kommentarer: 1

Diskuter vannkopper

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sjøsyke

Jeg er veldig plaget av sjøsyke/reisesyke. Jeg bruker å ta en liten propp som ...

Kattepiss

Har katten har gjort fra seg inne, så ta fatt i den og dytt hodet, og helst mun...

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...