Vannkopper - kjerringråd

Vannkopper er en virussykdom som er regnet som en av barnesykdommene. Det vil si at hvis man blir smittet som barn, så utvikler man i de fleste tilfeller immunitet mot det. Selv om voksne blir utsatt for smitte skal man normalt ikke få det på nytt hvis man har hatt vannkopper som barn.

Symptomer på vannkopper er små røde utslett som kan klø ganske mye. Litt feber er også helt normalt når vannkoppene bryter ut. Utslettene kan komme over hele kroppen, men ryggen og brystet er nok mest utsatt.

Hvor mye utslett man får er også veldig forskjellig fra person til person. Uansett hvor mange eller få vannkopper man har, så vil man nok prøve å bli kvitt kløen. En del av våre lesere har sendt inn tips til hjelp for det.

Bli kvitt kløen ved vannkopper

Har du flere tips mot svien og kløen?

Vannkopper
Vannkopper : Foto : kjerringrad.com

Marius skrev:

Kaliumpermanganat NAF anbefales. Den brukes i behandling av væskende og kløende hudsykdommer og ved væskende, infiserte sår. Kaliumpermanganat virker desinfiserende, kløestillende og tørker ut væskende sår.

Anonym skrev:

Vår jente på 3 år fikk diagnosen vannkopper i dag. Jeg spurte etter resept på allergimiddel som skal lindre kløen. Jeg fikk noen dråper av legen, siden middelet er ikkje lov å gi til barn under 6 år. Min niese på 12 år sa allergimiddel funket på henne.

Iselin Sofie skrev:

Jeg fikk 3 kopper som 13-14 åring. Jeg fikk resten av dem nå som 26 åring da min sønn på 2 år fikk det her. Så det kan komme tilbake. Det er sjeldent, men det skjer.

Alexander skrev:

Jeg er 24 år og fikk vannkopper for 1 dag siden. Det er helt forferdelig. Det klør og klør og jeg får jo ikke sove. Så jeg har ingen anelse på hva jeg skal gjøre. Nå må jeg kjøpe aloe vera i morgen.

Bibli skrev:

Jeg har vannkopper nå, men Aloe Vera krem funket bra for meg.

Anonymous skrev:

Jeg har vannkopper nå og jeg er 15 år gammel. Har noen flere tips til hvordan jeg kan bli friskere?

Anonym skrev:

Vi har prøvd det meste på småen, og fant ut at det beste var babypudder.

Jente98 skrev:

Jeg sliter med kløe. Jeg har prøvd Aloe Vera og A-Derma, men det er lindrende i 2-6 minutter før det begynner igjen. Jeg har veldig mye rundt brystene og er redd det skal væe noe annet, hjelp?

Sofie skrev:

Jeg er 18 og fikk vannkopper for noen dager siden. Jeg har aldri vært så dårlig. Jeg har hatt feberfantasier jeg har skreket og hylgrått. Jeg har utrolig mange vannkopper nesten tett i tett på rygg og mage. Det er det værste jeg har vært med på. Når jeg får barn skal jeg sørge for at de får det i ung alder og råder alle som ikke har fått vannkopper til nå om å få bli smittet. Det blir værre for hvor eldre man blir.

Hvale skrev:

Vi har juleball om to dager. Noen tips så jeg ikke ser helt ille ut?

Mor til tre skrev:

Mine to eldste barn har også hatt vannkopper to ganger. Den første gangen var ikke utbruddet så sterkt, og jeg har lurt på om det kan være derfor de ble angrepet på ny flere år senere. Nå, mange år senere, har minste jenta fått vannkoppene, og jeg leter etter gode tips. Hørte noe om at saltvannsbading var lindrende og uttørkende?

16 år skrev:

Jeg har fått vannkopper nå og lurer litt på hvor lenge det varer?

Melina skrev:

Jeg har aldri hørt om noen som har hatt det 2 ganger. Man skal bli imun mot det etter første gang. Min sønn har det nå men ingenting hjelper på kløen. Jeg har så vondt av at han gråt i hele natt stakkar. Det er godt dette er er noe de får kun en gang.

Line skrev:

Mine smågutter på 1 og 3 år har nylig hatt vannkopper. Fikk for en liten stund før dette utskrevet flytende Zyrtec pga elveblestutslett hos den minste. Dette brukte vi på kløen hos begge guttene, kun 1 dose pr. døgn. Vi måtte til legevakta med den største pga nærmere 41 i feber og det viste seg at det var halsbetennelse i tillegg. Legen mente det var helt riktig å bruke Zyrtec.

Hjelpppp! skrev:

Jeg har fått vannkopper som 18 åring. Det var helt forferdelig å ha vannkopper som voksen, må jeg si, glad for at de verste dagene er over nå. Blemmene er tørket, og alle skorpene falt fra ansiktet men har fått stygge røde flekker, 3 av de er dype vil det føre til arr? Har full av skorper eller sår lignende brun aktige utslett i kroppen som enda ikke har falt. Hvor lang tid vil det ta til de forsvinner helt eller blir litt usynlige sånn at jeg kan gå ut og ikke minst på skolen? Er isolert nå i 2 uker. Ser ikke ut med de utslettene, sånn om en katt har skrapet hele ansiktet mitt. Jeg som ikke hadde en prikk i ansiktet før, hadde så rent ansikt.

Noen skrev:

Hvis ingen kjerringråd hjelper, så har legen kløestillende medisin. Når det gjelder små barn, så kan det være best når de er plaget med kløe. Fikk det til jenten min når hun var baby, for hun hadde det helt forferdelig og klødde så hun ikke fikk sove. Men husk at ungen kan bli søvnig. Iskrem og andre kalde ting kan ofte hjelpe når ungene har vondt i munn eller hals. Is hjelper forresten også hvis de har slått seg i munnen. Gi det så raskt som mulig så ikke de hovner opp. Da blir de raskere blide igjen også.

Samboline skrev:

Sønnen min på snart 6 år har fått vannkopper over hele seg og inne i munnen. Han klarer ikke og svelge nesten. Er det neon som har råd mot det? Han har ikke sovet i natt og har vondt i hodet, sier han. Stakkar vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg.

Kristin skrev:

Jeg har fått vannkopper og har hatt det i en ukes tid. Jeg ser ikke ut. Hjelper det med aloe vera? Jeg har kjøpt aloe vera krem men tør ikke og ta på det enda siden jeg har hørt at man skal vente til alle vannkoppene har grodd og fått skorpe. Burde jeg ta det på nå eller vente?

Mai skrev:

Håper du som var stiv i nakken gikk til legen. Vannkopper kan i sjeldne tilfeller gi hjernebetennelse eller hjernehinnebetennelse. Ellers tusen takk for mange gode råd. Har tvillinger på 7 år, nr. 1 har vi akkurat funnet vannkopper på. Det er bare røde nupper foreløpig. Vondt i halsen også, men ingen feber enda. Vedr. Aloe Vera - det er gel dere snakker om, eller hva?

Dr skrev:

Vannkopper kan man få bare en gang og blir da immun mot å få det seinere. Men viruset ligger i kroppen og kan bryte ut som helvetesild seinere.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter vannkopper

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...