Vorter - kjerringråd

Effektiv vortemedisin får du ved å pensle på råttent erte- vann. Legg erter i bløt i lunkent vann til vannet råtner. Denne illeluktende væsken skal smøres på vortene flere ganger daglig (bruk en Q- tip). Det råtne erte- vannet bør oppbevares på flaske med skrukork. Da unngår du at den dårlige lukten sprer seg til rommet.

Erter mot vorter
Erter mot vorter : Foto : kjerringrad.com

Peace skrev:

Prøv vortefri middelet som dere kan kjøpe på apoteket. Velg den brune flasken med væske i. Jeg pleier å dra litt av bomull fra Q-tips spissen og dypper i flasken (alltid nye og rene Q-tipsene i flasken!). Jeg smører da på selve vorta. Jeg gjentar dette et par ganger, til jeg ser at vorten forsvinner helt. Hvis det er store vorter (f.eks, fotvorter), så presser jeg Q-tipsen med dette middelet på, til jeg kjenner at det begynner å svi litt, da vet jeg at middelet har trengt helt inn i vorteroten. Dette gjentar jeg til vorten skaller av etter hvert. Håper at livet deres vil bli bedre med dette vortemiddelet. Lykke til.

Inkognito skrev:

Jeg hadde en vorte ved munnen og en på hånden i noen år, fryste den ved munnen ved hjelp av lege og den på hånden fryste jeg selv. Nå skal jeg fryse min siste vorte hos fastlegen min. Anbefales å gå for frysing ennå det kan gi et lite arr.

Meg skrev:

Jeg har fot vorter og jeg har hatt de en stund. Finnes det noen flere tips til og få de bort?

Ung Gutt skrev:

Jeg har hatt en vorte på knokkelen under langfingeren en stund nå, jeg mistenker at den har vært der i 2-3 år nå. Jeg hadde en vorte ved munnviken som jeg fikk fjernet hos lege. Jeg er litt usikker på hva jeg skal gjøre nå.

Bortevorte skrev:

Jeg fikk dette tipset av en godt voksen dame. Jeg hadde en del vorter på hendene mine i tenåra. Det hun sa var at det første du skal gjøre når du våkner om morgenen er å slikke på vortene dine. Ha ha, tenkte jeg, det må ha rabla for hun der. Det gjelder bare å huske å gjøre det, da. Vi hadde ikke mobiler på den tiden, så påminnelse er enklere nå. Jeg huska faktisk å gjøre det. Etter 2-3 dager forsvant de for godt. Det samler seg magesyre i munnen når vi puster om natta, det er grunnen. Det er supereffektivt.

Vorte skrev:

Prøv med bananskall, det er utrolig effektivt. Bind det til et plaster som du sover med om natten, fil så bort død hud.

Jente 17 skrev:

Det med at vorter skal forsvinne etter 2 år er bare tull. Jeg fikk en vorte i hånden da jeg gikk i sånn ca 2-3 klasse. Nå går jeg i 1. Vgs og har den fortsatt. Jeg har hatt flere andre på både hender og føtter, men de har forsvunnet eller blitt pirket/revet bort. Jeg skal prøve det med mascara på nå.

Meg skrev:

Frys de flere ganger om dagen. Da forsvant alle mine 8 på superkort tid.

Tips ti hjelp meg : skrev:

Jeg har selv hatt en hånd full av vorter. Jeg har prøvd masse, neglelakk, bananskall, hvitløk og alt mulig. Men jeg fikk mine bort ved å smøre på tannkrem på, også sove med plaster over tannkremen. Gjør dette annenhver natt, på den måten vil du lure vorta, og den får ikke puste. Det anbefales på det sterkeste. Siden jeg hadde en hånd full sov jeg med hansker annenhver natt, men prøv med plaster først. Ikke klor så vorta begynner å blø, det er veldig smittsomt og gjør de nye vortene enda verre, og litt vanskligere å få vekk.

Hjelp meg skrev:

Jeg hadde en gang en stor vorte på leppa. Da jeg pirka på den begynte jeg å blø. Det kom på hendene og spredte seg til å bli flere vorter. Den på leppa kom bort, aner ikke hvordan, men de på hendene er og blir der. Jeg har prøvd neglelakk og nå prøver jeg hyssing. Jeg har to vorter på hver hand og det er så motbydelig, hva skal jeg gjøre?

Marie skrev:

Jeg hadde fotvorter da jeg va mindre. Ganske mange etterhvert faktisk. Var til flere behandlinger hos div. fotpleiere/spesialister og leger, uten at det hjalp noe særlig. Min bestemor, som driver med litt naturmedisin, foreslo en dag å prøve med tea tree olje. Fikk en liten flaske av det (konsentrert). Jeg hadde noen dråper på en q-tips, og smurte vortene hver kveld i ca 2 uker. Gjett hva som skjedde? De forsvant. Anbefaler andre som har prøvd alt om å forsøke dette. Det hjalp værtfall på fotvortene mine.

Meg skrev:

Jeg har en vorte på tomellen rett ved neglen og fire vorter under foten. To av de er ganske store og det er de jeg fikk først. Den ene store er langt fremme ved tåen, og ganske nærme er det også en liten. Den andre store er på hælen og den andre lille er ganske nærme den.

Jeg har hatt vorter i ett og et halvt år og jeg hater det. Jeg kan ikke gå barbeint, jeg må holde tommelen gjemt hele tiden. Jeg har prøvd å bruke vorteplaster som man får kjøpt på apoteket. Jeg har brukt det av og på det siste året, men det har ikke hjulpet. Vorten blir bare helt hvit og jeg får av en del, men så kommer det tilbake.

Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Jeg tenkte på å gå til legen fordi en venn av meg gjorde det og hun fikk fjernet de, men det har jeg hørt gjør veldig vondt. Hvis det kanskje ikke virket så vil jeg ikke gjøre det. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, hjelp meg.

CK skrev:

Jeg har 37 vorter til sammen på hendene, så skal prøve alle gode råd for å bli kvitt dem. Synes det er vanvittig flaut og føler at jeg må gjemme hendene mine.

H skrev:

Min erfaring er at det å forbedre blodsirkulasjonen i det området vortene sitter, hjelper veldig. Jo mere avslappet og bedre sirkulasjon - jo fortere forsvinner de også. Hadde masse vorter under føttene i mange år. Prøvde mange ulike ting som ikke virket. Også nedfrysing hos lege. Begynte tilfeldig på et kurs i et slags Qi-gong-system. Lærte noen helt uvurderlige teknikker og grunnprinsipper som jeg etter en tids trening fikk MYE utbytte av. En dag bestemte jeg meg for å fokusere/jobbe ekstra mye på området der vortene satt mens jeg gjorde øvelsene. Kjente allerede da at det begynte å skje saker og ting. Musklene ble 100 avslappet og varme, blodet strømte til og det begynte å verke og prikke litt på området. Fortsatte med å fokusere på å slappe av og strekke forsiktig resten av dagen også. Neste dag var alle de små borte og den største under stortå var halvert. Et par dager senere var også den helt vekke. Jeg nevnte Qi-gong, men selv om det er ufattelig effektivt hvis du lærer og bruker det riktig så kan det hende det blir for omfattende/tidkrevende for mange. Finnes sikkert andre gode øvelser og teknikker som kan brukes også.

GHJ skrev:

Jeg plages med vorter nå og har hatt det i mange år. Har vært ho hudlege å fryst de bort (veeeldig vondt), men det var bare de minste vortene som kom bort. Jeg har mange igjen og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er flau over å vise hendene mine så jeg gjør det ikke.

Vikki skrev:

Da jeg var liten var jeg ekstremt plaget av vorter. Jeg hadde vorter på alle fingrene og det var helt forferdelig. Så så jeg på tv-en. Der reklamerte de for en slags spray. Jeg husker ikke navnet i farten men det funket SUPERT. Noe annet som funker er å bruke neglelakk faktisk. Jeg påførte det 1 eller 2 ganger daglig og jeg har aldri hatt en vorte etter det.

Desperat gutt skrev:

Jeg har hatt en vorte på den ene knokkelen min i 2 år nå. Det har etterhvert kommet en nederst på lillefingeren min på samme hånda. På den andre hånda har jeg en vorte nederst på tommelen, og to ved siden av neglen på pekefingeren. Jeg er flau over hendene mine, og skal til utlandet om 2 uker. Jeg vil helst ikke gå med hendene i lomma i to uker i Tyrkia. Kan noen vennligst hjelpe meg med problemet. Jeg er redd for å vise hendene mine til kjæresten min, og føler at dette kan bli et problem i Tyrkia. Jeg gjør hva som helst for å få de til å forsvinne. Jeg har prøvd å fryse den største i to år, men den er bare blitt større. Kan noen komme med noen forslag som fungerer? På forhånd takk.

Siri skrev:

Jeg har hatt en vorte på tommelen i ca. 2 år nå, og i dag så jeg at den plutselig har blitt betydelig mindre.

Cecilie skrev:

Jeg prøvde frysegreia fra apoteket en gang, det funka jo da.

Vidar skrev:

Har hatt 2 vorter for noen år siden som jeg fjernet meget effektivt over natta. Vortene satt inni handa og under foten. Slik gjør du: Kutt av ytterste delen på toppen eller bunnen av en hel løk. Da har du fått en liten rund løkbit på ca en størrelse med ei krone. Så legger du den i et glass med 35 % eddik å la den ligge der i et par dager. Når det er gjort så tar du og legger løkbiten på vorten og fester den med et plaster slik at den sitter der. Det beste er å ha den på om natten når du sover. Da skal du se at vorten svulmer opp slik at du kan dra den rett ut og det kommer til å løsne en del skinn på samme området men det kommer fort tilbake uten vorten. Lykke til.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter vorter

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...