Vorter - kjerringråd

Vorter er en av de mest vanlige og plagsomme hudlidelsene i barndommen. Det er en vanlig infeksjon som er forårsaket av et virus. Vortene kan oppstå hvor som helst på kroppen, men for barn er det mest vanlig på hendene og føttene. De fleste forsvinner av seg selv, men det kan være litt vondt og sjenerende hvis man dunker borti noe og de begynner å blø.

En leser skriver til oss at man skal ta en saks og klippe vorta ofte. Hun sier at man skal prøve å klippe så langt ned mot huden som mulig. Dette kan nok blø litt, men det gjør at vorter aldri får ro til å vokse. Etter hvert vil den dø ut og du er kvitt problemet.

Klipp bort vorta
Klipp bort vorta : Foto : kjerringrad.com

Mile skrev:

Jeg hadde 2 vorter på hendene og så smurte jeg inn hendene med antibac hver dag i en uke og nå er de helt borte.

KullJørgen skrev:

Jeg bet av en vorte en gang, hadde masse på hendene. plutselig var alle borte. Dette er det første kjerringrådet jeg faktisk lurer på om ikke er så dumt.

Been skrev:

Jeg dro til gynekolog fordi jeg hadde to små klumper nedentil. Hun skar vekk den ene for å sjekke om det var vorter eller ikke. Det viste seg at det var en mollusk som er vanlige vorter, ikke kjønnsvorter. I ettertid vokste det opp en ny som jeg selv skar vekk, denne kom aldri tilbake. Den siste har jeg nå sett meg så lei av at jeg gjorde det selv denne gangen også. Og smurte alt(unntatt såret) inn med antibac etterpå. Hvordan dette vil gå, vil tiden vise. Jeg krysser fingrene for at jeg er kvitt alt og at det ikke blomstrer opp noen nye. Fotvorter har jeg ikke klart å skjære bort selv. Det er alt for vondt. Der har jeg heller ikke opplevd at blodet har smittet.

Molkosan skrev:

Molkosan fjerner voerter. Så nesten ikke mine egne fingre pga vorter. Dette svir, løser vortene og blir borte. Ingen arr. Dypp små filler i molkosan og legg over vortene, på med hansker. Sov med dette om natten. Gjør dette i 14 dager. Du kan ta en dag fri, hvis du syntes at det gjør vondt. Garantert virkestoff. Det kan kjøpes i helsekosten.

Malin skrev:

Det første du kan gjøre er å ta fram et plaster og vanlig finsalt. Så må du fukte plastre slik at saltet fester seg. Sett deretter plasteret på. Det skader ikke å prøve.

Hey skrev:

Jeg er helt enig med banan tipset. Min fetter har prøvd det samme, og han sa at det funket.

John deere skrev:

Jeg har nå brukt vercuid i ca 1 uke. Jeg har en vorte i ansiktet og vorta har blitt mindre, men det har lagt seg et hvitt, tjukt lag med vercuid på. Jeg klipte laget vekk. Er det farlig? Jeg klipte ikke vekk vorta, tok på vercuid og et plaster.

Vortesvin skrev:

Ja, noen er åpenbart så dumme at det gjør det. Jeg har gjort det, og visst gjør det litt vondt, men jeg er lei av disse vortene, de skal bort.

Karoline skrev:

Dette er kanskje en dum måte å gjøre det på, men det VIRKER. Ihvertfall så funket det for meg som var for lat til å bestille en time hos legen. Jeg hadde to vorter på kneet som jeg rett og slett bare klippet av, vel å merke HELT ned til bunnen, ikke bare toppen. Man må nok ha ganske høy smertetersekel, for det gjør ganske vondt, og det blør veldig. Jeg vasket og tok antibac på beinet, det smittet ikke noe videre, og jeg ble kvitt vortene.

Kusk skrev:

Verucid funker. Det anbefales.

Ellen Irene skrev:

Ha på sitronkjøtt rett på vorten, ha på et plaster og la det virke sånn et par dager. Jeg ble kvitt vorte på hånden med dette.

Heidi skrev:

Til "autorisert fotterapaut": Og en du kan hjelpe kroppen med å få flere hvite blodlegemer? Hvis det er kroppen selv som må ordne opp i det, hvorfor i all verden skal man oppsøke en "autorisert fotterapaut"? Finn en annen plass og reklamer for din bransje/tjenester.

Autorisert fotterapeut skrev:

Vorter kommer av et virus og virus finnes det ingen medisin for. Det er kroppens eget immunforsvar (de hvite blodlegemeene) som må trå til for at vorten skal bli borte. Feil behandling av vorter, som f.eks. klippe i den kan føre til at man får en vorte som er resistent (motstandsdyktig) for enhver behandling. Har du vorte, oppsøk en autorisert fotterapeut.

Annonym skrev:

Jeg liker å trene litt (armhevinger og sånt) og jeg har en vorte på ca. 4mm på tommelen, og etter en hard treningsøkt, la jeg meg. Dagen etterpå merket jeg at vorten ble dobbelt så stor. Blir vorter større hvis de får mye blod? Kan saften fra vortene smitte, eller er det bare blodet?

Karoline skrev:

Klippe dem må du aldri gjøre. Hadde en del vorter da jeg var yngre, klippet ofte i dem, og den verste smittehendelsen min var da en stor begynte å blø, og jeg fikk en liten koloni rett ved siden av. Gå til legen og få fryst dem, det tok mine. Jeg hadde til og med på leppene, for jeg hadde tatt meg der da en vorte blødde. Frøys dem vekk, helt borte.

Anonym skrev:

Dette er en dum metode å fjerne vortene på. Hvis du klipper i dem vil det gjøre vondt og du vil blø. Vorten kan vokse ut etter en stund.

Anonym eller Martin skrev:

Jeg har brukt banan måten i to netter og vorten er nesten borte allerede. Jeg tok en banan og spiste den selvfølgelig opp og tok litt av innsiden på bananen og la et plaster på den. Dette gjorde jeg da jeg la meg ca. kl 9:45 og tok plasteret av meg på morningen og vasket hendene. Den grodde litt og litt vekk for hver time. Når jeg skulle legge meg så tok jeg en ny banan og gjorde det samme. Jeg har gjort det i to dager på rad nå og annbefaler dette.

JS skrev:

Det funker, det høres kansje litt sprøtt ut men da jeg var liten gjorde jeg det samme med neglsaksa. Det blødde litt, men etter en stund grodde det. Har ikke et arr en gang. Men jeg anbefaler ikke og gjøre det. Kjøp heller produkter for å fjerne dem, eller oppsøk lege.

Ikke bra tips skrev:

å klippe vekk vorten er en veldig dum ting å gjøre. Når du klipper vekk litt av vorten eller skraper bort litt av den, blir det en åpen smittekilde. Vorten kan smitte og du kan ende opp med flere vorter. Så det er noe man skal unngå. Epleeddik på en bummulsdott og sett på gaffa teip, så vorten ikke får puste. Gjør dette 2 ganger daglig til vorten blir borte. Epleeddikk etser bort vorten. Samtidig som at teipen gjør så den ikke får puste.

:( skrev:

Jeg hadde noen få vorter, men så klippa jeg i dem. Og nå har jeg kanskje 100 stykker. Det er stygt og skjemmende. Ikke klipp! Prøv heller mascara, salt på plaster, hvitløk, banan osv.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter vorter

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Blåbærflekker

Er det noen som vet hvordan man kan få fjernet blåbærflekker fra benkeplater ...

Stearinflekker

Jeg har sølt stearin i stoffsofaen min. Hva gjør jeg?...

Uønsket hårvekst

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål sette...

Hemorider

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig...

Munnsår

General løs (snus) fungerer hos meg....