Vorter - kjerringråd

Vorter skyldes en virusinfeksjon i huden. Vanlige vorter på hender og føtter skyldes et av flere virus, som kun smitter mellom mennesker. I øyeblikket kjenner man til mer enn 60 forskjellige virus som forårsaker vorter.

Vorter er sjeldne hos barn under tre år, hvoretter hyppigheden stiger. Hos barn mellom fire og seks år har cirka 5 til 10 prosent vorter, mens ca 15 til 20 prosent av barn mellom 16 og 18 år har det. Hyppigheten av vorter hos voksne er meget lav.

Et kjerringråd mot vorter er å smøre vorten med innsiden av et bananskall. Dette gjentas 2-3 ganger daglig og gjentas daglig til vorten forsvinner. La "salven" sitte på så lenge som mulig slik at vortemedisinen får virke.

Bananskall mot vorter
Bananskall mot vorter : Foto : kjerringrad.com

Anne skrev:

Til jaja: Jeg tror nok at vortene faller av av seg selv. Jeg har bare hørt om andre som har gjort dette, jeg har ikke prøvd det selv, da.

Jaja skrev:

De har begynt å bli litt svarte etter en dag, skal jeg pille på de eller faller de bare av?

Meena skrev:

Min 4-åring hadde en stor og hard vorte på siden av stortåen over lang tid. Legen prøvde å fryse den kraftig, men dette hjalp ingenting. Så leste jeg her om bananskall, og tenkte at det skader i alle fall ikke å prøve. Jeg prøvde en natt av gangen, med en bit bananskall på vorten, plastfolie rundt og en sokk. For hver natt kunne jeg se forbedring om morgenen. Noen netter glemte jeg det, men jeg kunne stadig se forandring, den ble mindre for hver behandling. Etter 2-3 uker (kanskje 10 netter med bananskall) så var vorten borte. Det funka faktisk veldig bra.

Hilde skrev:

Bananskall fungerte utrolig bra på 14 åring med masse vorter under fotsålen, store og små. Jeg fikk tipset etter første forsøk med å fryse dem hos legen. Innsiden av skallet mot foten over natta, så vente noen dager og gjenta det 3- 4 ganger. Da blir de borte vekk.

Karoline skrev:

Jeg har slitt med noen fortvorter på den ene foten i tre år. Har fryst de, og penslet den med vortemiddel. Ingenting funket, nå skal jeg prøve ut bananskall hver kveld og se om de forsvinner.

Fortvilet 14-åring skrev:

Jeg fikk en vorte i 4. klasse, og nå skal jeg begynne i 9. Jeg turte ikke fortelle mamma eller noen om det, og det kom bare flere. Nå har jeg 11 vorter pluss en liten under den ene tåa mi. Noen er inntil hverandre eller inni hverandre. Jeg har prøvd frysemiddel hos legen i over 1 år. Det har ikke fungert. Det fungerer bare på de bitte små. Jeg skal prøve med plaster og bananskall, for jeg er så sykt lei av dette. Jeg kan ikke holde kjæresten min i hånden, og bruker ofte hettegenser som jeg drar over hendene mine. Vortene mine sitter inni hendene, eller rundt negelen på tomlene. Jeg hater dette, og gråter ofte over dette fryktelige marerittet. Jeg skulle bare sagt ifra til min mor da jeg fikk imn første vorte. Da hadde ikke noe spredd seg. Om noen har mange vortetips, så kom med alt. Jeg må prøve absolutt alt. Hilsen fortvilet jente på 14.

Person1 skrev:

Jeg hadde flere vorter på fingrene i 2 år. Prøvde alt, absolutt alt. Fra legemidler til bananskal til hvitløk. Ingenting funket for meg, ingenting. Disse irriterte meg og gjorde at jeg fikk nedsatt livsstrivsel pga jeg var redd og vise fingrene til venner pga så mange vorter. Etter mye lesing på internett fant jeg Eple Cider Eddik Et middel som alle vortelider kommer til å ELSKE. Kjøp inn 1 eplecidereddik. Mange små sirkelformede hvite kluter, sånn som Jenter kan tilføre vann, eller f.eks sminke til å bruke i ansiktet. Klipp opp en liten bit av disse. En liten bit til hver vorte. Dypp dem godt i Eplecidereddikken og teip dem tett og hardt fast til vortene. Etter 5 dager vil vortere være helt svarte. Da kan du ta en kniv, og bare lirke dem lett av. Da får du et flatt, svart område. Lirk ut ALT det sorte, ikke glem noe ! Dette vil jeg anse som vorta rota, og klarer du få ut alt, forsvinner den. Ikke vondt i det hele tatt, kan bare gjøre litt vondt i begynnelsen når du skal sove. Lever et flott liv nå uten vorter. Lykke til!

Cabri skrev:

Noen i telmark som har problemer med vorter. Tror jeg kan hjelpe. Koster ingen ting. Noe jeg har arvet.

Linda skrev:

Det funker faktisk. Vortene kan bli svarte og sånn, og da var det noen som sa at jeg skulle ta det bort, så jeg filte det bort. Slik fortsatte jeg til den var borte.

Måh skrev:

Hvor lenge skal man holde på med bananskall for at de blir borte da? Nærmer seg vel en mnd her nå. Når jeg tar av bananskallet om morgenen er det som et hull med hvit hud rundt, når dette tørker blir den hvite huden tørr.

Juliana skrev:

Jeg har en vorte som ikke står ut, den har prikker inni. Det er på tuppen av tommelen. Det er 1. gang jeg har vorte, og syntes det er skikkelig ekkelt. Jeg vil ha den bort. Funker det med bananskall på den?

Person skrev:

Jeg fikk vorter for noen få år siden og etter det har det kommet bare flere og flere. Jeg prøvde alt mulig, men ingenting hjalp. Plutselig en dag begynte alle bare å forsvinne, og nå er alle borte utenom en.

Vortehater skrev:

Det begynnte med et sår, så ble det til en vorte. Ganske skummelt. Jeg har prøvd ising og vercurid men ingenting virket. Jeg skal prøve bananskall, håper det virker.

Potet skrev:

Skjær av litt rå potet som du teiper på vorten før du legger deg. Tror det vil ta ca 2-3 uker, såklart avhengig av vortens størrelse. Jeg prøver dette selv nå, og er snart i mål. Det ser litt ekkelt ut etter hvert, men den forsvinner.

Frustrert skrev:

Jeg lurer på om det bananskalltrikset funker på kjønnsvorter?

Janne skrev:

Banan virker, jeg prøvde det for 4 år siden da sønnen min hadde en under foten. La på en tynn bananskive og plastret det godt (lufttett) hver kveld. Etter ca 2 uker dro han selv ut restene. En bekjent prøvde det på en vorte i ansiktet og det virket også.

Sara skrev:

Skal jeg ha bananskallet på dagen også? Hvis nei, skal jeg ha plaster på eller la den få luft? Skal jeg klippe det bort hver dag eller hva?

Veronica skrev:

Dette skal jeg prøve. Har hatt vorter p å hendene i kanskje 2 år. Har prøvd å file dem, og klippe, men de forsvinner ikke. Så jeg får håpe dette virker.

Sara skrev:

Christine, jeg vet hvordan du føler deg. Jeg har hatt vorter i håndflatene så lenge jeg kan huske. Jeg har tre i den ene og en i den andre. Oppe på den ene hånden har jeg 7 stykker. Disse er heldigvis små, men utrolig plagsomt og sjenerende. Jeg har sett at jeg har fått en ny på armen, noe som plager meg grenseløst. På knærne hadde jeg kanskje litt over 20 til sammen. Men de brente vi bort, og de er borte. Vortene mine i håndflatene har jeg brent og fryst 5 ganger. Jeg orker ikke mer av det. Jeg skal prøve dette, og håper det virker. Jeg har hatt alle de 3 typene av vorter.

Michael skrev:

Jeg har hatt forvorte i snart 5 år. Tenkte at jeg skulle prøve bananskall. Håper det funker.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter vorter

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...