Vorter - kjerringråd

Vorter kureres med følgende råd. Kjøp Molkosan på helsekosten. Dynk en bomullsdott i og legg på vorta. Deretter legger man på bandasje eller plasterteip for å holde det hele på plass. Dette gjentas hver kveld før man legger seg. Etter en uke skal vorta være borte. Innsenderen sier at det er prøvd selv med suksess.

Vorter er små utvekster på hender eller føtter. De forekommer også andre steder på kroppen. Vorter er vanlige og kommer på grunn av en virusinfeksjon. De forsvinner ofte av seg selv etter noen måneder men av og til kan det være greit å ta dem bort ved hjelp av kjerringråd.

Moloksan på bomullsdott
Moloksan på bomullsdott : Foto : kjerringrad.com

Monika skrev:

Har dere prøvd potet? Jeg er usikker på om det funker på fotvorter, men på fingrene gjorde det susen på min datter. Potetsaft direkte på vorta samt på plasteret og la det virke. Det gjentas noen ganger. Vorta blir mørkebrun og dør ut.

Anonym skrev:

Jeg klippet vorten min ned så mye som mulig med neglesaks. Så tok jeg neglelakk over. Nå er vorten sakte men sikkert begynt å forsvinne, det anbefales.

Balltus skrev:

Det enkleste er det beste, mener jeg. Og det funker på meg. Jeg hadde en vorte på pekefingeren min, dvs. i nederste leddet. Jeg klarte nesten ikke bøye leddet. Denne vorten var stor og veldig vond. Jeg prøvde alt. Men så hørte jeg av en eldre dame at jeg skulle gni vorten inn med rått flesk. Dette gjorde jeg i 30 min tid. Så surret jeg fleskebiten rundt fingeren og teipet den fast. Når jeg la meg til å sove lot jeg hånden være uten for sengen. Så kommer det utrolige. 2 dager etterpå var vorten helt borte. Ja det funka. Jeg tror fettet trakk seg inn i vortens røtter og den døde. Denne vorten sleit jeg med i 14 år. Det er verdt å prøve. Jeg lå bare med fleskebiten surret på 1 natt. Den har aldri kommet tilbake. Det funket for meg så da må det garantert funke på flere.

Plaget av vorter skrev:

Jeg hadde vorter i mange år. Begynte å fryse dem, men det virket ikke. Så frøs jeg dem hos legen, ingen virkning. Så til slutt begynte jeg med Compeed gnagsårplaster. Husket at en venninne av meg hadde brukt plaster i ett år på sin vorte. Mine 20 vorter ble borte på et par uker.

Grete skrev:

Jeg har prøvd mange forskjellige ting som doktoren anbefalte på vår eldste datter, uten at det ga noen resultat. Men fikk et råd om fleskesvor av en kamerat og det funket. Jeg gnidde det på hendene hennes og tok på plastikkposer for at det ikke skulle grise utover sengeklærne. Lå med dette over natten og etter et par uker var alt borte. Nå har vår mellomste datter fått vorter under føttene og nå skal vi prøve med vanlig smør som hun kan ligge med over natten. Tror dette er like effektivt og mye billigere en medisiner man kjøper på apotek. Jeg er ingen doktor, men jeg har tenkt at det mørke/svarte kanskje kan være størkna blod.

Emmenie skrev:

Forsøk laserkirurgi. Google ordet og du finner flere steder i Norge som gjør dette.

Anonym skrev:

Jeg har hatt et par vorter på hendene i 2-3 år nå og den ene har blitt svart. Hva skjer når den er svart?

Hjelp meg skrev:

Jeg har rundt 30-40 vorter på hendene mine, og føttene. Har hatt de i snart 3-4 år. Jeg har prøvd frysing, filing, neglelakk, verucid. Er det noen andre tips?

Anonym skrev:

Hjelp, jeg har to digre vorter på henda og det popper stadigt opp flere. Det er ingen midler som hjelper mot det. Frysingen gikk også skeis.

Hjelp!? skrev:

Jeg har fått en vorte på tissen, hva skal jeg gjøre?

Bø skrev:

Det tar lang tid med neglelakk. Jeg har prøvd det i mange uker. De er ennå ikke borte.

Kenny skrev:

Pensle vortene med neglelakk. Da er de borte på 1 uke.

Anonym skrev:

Jeg har prøvd mange ting, men ingenting funker. Jeg er lei av dette og har lyst til å bli kvitt dem. Jeg var hos legen og han skrapte vekk den ene vorta mi, men den grodde ut igjen fort og nå er den minst dobbel så stor. Jeg har også prøvd frysing av vorter men da ble den også større. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Nokis skrev:

Hvordan får jeg de vekk? Jeg har prøvd vorte middel, men ingenting funker.

Vortebliborte skrev:

Savner bestemora mi som sa noen rare ord og gned inn vorta med fleskesvor, den forsvant. Hva gjør jeg nå da hun er død? Er på den tredje flaska svinedyr frysegass, og lite har skjedd. Kombikur med Verucid ser ikke ut til å gjøre susen heller. Den frekke vorta nekter å flytte seg fra fingeren. Får finne en løvetann i morgen og se hva som skjer.

Turboen skrev:

Er igang med fjerning av fotvorter. Jeg har hatt siden barneskolen og er 22 nå. Det begynnte med en som vi prøvde å smøre noe på da vi trodde dette var fotsopp, men uten hell. Så gikk årene og det har i senere tid begynt å komme flertall av dem. Det er nå oppe i 35-50 over hele tåballen og ene siden på ene tåen osv. Så gikk jeg til en hudspesialist hvor jeg ble satt igang med frysing av dem. Snakker da flytende nitrogen på ca minus 200. I mitt tilfelle var det mye på en gang, så det ble en del verk ut dagen. Men dette skal være eneste som egentlig funker for denne type vorte, brutalt men ofte det som må til på slikt svineri.

Erik skrev:

Et det mulig? I dag skinna jeg meg helt. Når jeg ser i bakhodet mitt så er den en middelsstor vorte der. Jeg vet ikke hvordan jeg kan få fjerna den. Jeg pirker på den hele tiden. Tror jeg burde skjære den, men er redd for at jeg får flere av dem.

Margrethe skrev:

Bare bruk en vanlig blank teip om nettene. Jeg lover det hjelper enormt. Har selv hatt 30 vorter på bare ene hånden min og jeg ble kvitt det med å teipe vortene mine hver natt i litt over en uke. Det gjør at vortene blir vasslige og forsvinner helt av seg selv. Du kjenner ingenting og du får ikke arr eller noen ting. Jeg har prøvd mange legemidler men det har ikke funket. Jeg fikk beskjed om å skjære av meg vorten hos doktoren, men min mor sa at hun hadde lest i et ukeblad om at de hadde brukt teip på vortene og det hjalp, så hurra for teipen.

Fotterapeut skrev:

Det finnes et apparat som hudleger og noen fotterapeuter bruker mot vorter. Vorten svis med dette instrumentet. Vi kaller det å zappe. Da starter kroppen prosessen med å kvitte seg med vorte viruset.

KremteKremt igjen skrev:

Min vorte på fingeren begynte med noe som så ut som e føflekk som stakk litt opp så jeg rev den av flere ganger ved uhell, jeg trodde bare det var et sår men ble usikker når det ikke forsvant.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter vorter

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...