Fet hud - kjerringråd

Fet hud i ansiktet kan være plagsomt. Ofte kan dette være hoved årsak til kviser eller akne. Vi har fått innsendt et tips mot fet hud som en av våre kjære lesere har testet ut selv. Hun sier at hun har laget seg en hjemmelaget ansiktsmaske. Og det beste av alt er at det er med ingredienser de fleste har i kjøleskapet hjemme.

Lag deg følgende ansiktsmaske mot fet hud. Ta hviten av ett egg og rør/pisk den til den blir hvit og fast. Ta 5-10 dråper med sitron, enten rett fra en skåret sitron, eller fra slike gule flasker som man får kjøpt i en hver dagligvareforretning. La ansiktsmasken ligge på i cirka et kvarter og man blir kvitt fet hud i ansiktet, sier innsenderen.

Flere tips mot fet hud?

Hvis du har andre tips mot fet hud enn det som er beskrevet her så må du gjerne kommentere det eller skrive om dine egne erfaringer. Selv om det ikke er et kjerringråd så kan det jo være til hjelp for en annen. Ansiktspleie er et vidt tema, så erfaringer fra andre som har slitt med fet hud er alltid interessant.

Ansiktsmaske mot fet hud
Ansiktsmaske mot fet hud : Foto : kjerringrad.com

Meg skrev 22. desember:

Hvilken yoghurt skal man bruke i ansiktsmaske?

Astrid skrev 31. juli:

Jeg prøvde den idag, og huden min er dessverre like fet som før jeg gjorde det.

Malin skrev 26. juli:

Det har ingenting med hva som er inni kroppen å gjøre, og hva er skittent om jeg tør spørre? Mat er ikke skittent, men ok. For mange er kviser et problem, fordi det kan være så ille at man sitter igjen med dype arr. Det er også arvelig, så hvordan kan du si at det har med hva du spiser å gjøre? Dessuten er det individuelt hva som hjelper for hver og en. Allergi har heller ingenting med kviser å gjøre. Får man en allergisk reaksjon, får man utslett, ikke kviser.

Lena skrev 02. juli:

Er det meningen at den skal lukte ekkelt?

M skrev 29. juni:

Når skal man gjøre det og hvor mange ganger?

Hudpleie student skrev 26. mai:

Du skal aldri bruke tannkrem på huden. Det ødelegger huden i senere alderer. Tannkrem funker akkurat der og da på huden men senere tid kan man være uheldig å få konsekvenser. Hjemmelagde masker funker kjempe godt. En kan også bruke avakado i hele ansiktet hvis du har en tørr hudtilstand. Den er kjempe fin og frisk og tilfører kjempe mye fuktighet.

Anonym skrev 20. mai:

Prøvde den første anbefalingen, med melk egg og yoghurt. Vanskelig å få en passe konsistens, så det var en utfordring å få smurt den utover i ansiktet når den var så rennende. Den funket, huden min er helt uttørket nå. Spørsmålet er hvor lenge det holder seg. Kanskje til neste dag, eller neste lag med sminke?

Julie skrev 15. mai:

Man kan prøve så mage hudkremer og ansiktsmasker man vil, men grunnen til kviser kommer an på hva du spiser. Kanskje du ikke tåler melk eller hvetemel? Kviser kommer bare fordi det er noe urent inne i kroppen din.

Høra skrev 31. mars:

Kviser er en del av livet. Da du er i aldren 12-16 har du kviser. Begynner det å gå bort, begynner du å bli mer voksen. Ikke bry dere om kviser.

Anonym skrev 29. mars:

Gul sitron flaske som du får kjøpt i butikken, hjelper veldig hvis du har gult hår, smør det godt inn i håret og så sett deg i sola ca 1 time også vask det ut. Så skal jeg love deg at håret ikke er gult lengere da er det blondt. I tillegg sliter det ikke på håret. Du får en slags glans i håret sånn at det glinser veldig i det når du er i sola.

Mona skrev 23. februar:

Jeg har fet hud, men mangler fuktighet. Hvilken maske kan jeg prøve? Hva kan jeg gjøre?

Mia skrev 23. desember:

Jeg har det på nå, men hvor lenge skal det sitte?

Kate skrev 19. november:

Hvor ofte kan man bruke kurene?

Jane skrev 17. august:

Hvis man skal bruke potetmeloppskriften så må man huske å ikke helle ut potetmelet i vasken eller noe avløp fordi det tetter dem. Men potetmel og honning og vann funker faktisk også.

Anonym skrev 14. august:

Jeg plages av fet hud og kviser, hvis jeg skal lage meg en ansiktsmaske av alle disse rådene, virker de bare for noen timer. Jeg våkner med fet hud hver morgen. Men må man bruke naturell yoghurt til ansiktsmaskene her? Eller kan man bare ta skogsbær eller aprikos yoghurt?

Meg skrev 11. august:

Bland potetmel, honning og litt vann. Bruk det som ansiktsmaske. Det funket kjempebra på meg.

Marit skrev 14. juni:

Jeg brukte den nettopp og er positivt overrasket over resultatet. Hvor ofte burde man ta det for best resultat som varer?

Amalie skrev 03. juni:

Jeg prøver det nå, håper det funker. Hydrokortison krem fuker foresten veldig godt mot kviser.

Heisann hoppsann skrev 27. mai:

Fet hud er kanskje plagsomt i ungdomsårene, men når du blir gammel er det en stor fordel. Du får senere rynker. Et eksempel på dette er farfaren min, som er 78 år, som så vidt har noen rynker. Jeg har arvet den fete huden av han og satser på lite rynker senere i livet.

Hei skrev 24. mai:

Jeg har brukt tusenvis av penger, timer og energi til å finne den riktige produktet til ansiktet mitt, men desverre. Jeg har fet, blank hud, har mistet sin fylde selv om jeg er bare 26. Har mistet glød og mykheten.

Eldre kommentarer: 1 2 3

Diskuter fet hud

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...