Fet hud - kjerringråd

Fet hud i ansiktet kan være plagsomt. Ofte kan dette være hoved årsak til kviser eller akne. Vi har fått innsendt et tips mot fet hud som en av våre kjære lesere har testet ut selv. Hun sier at hun har laget seg en hjemmelaget ansiktsmaske. Og det beste av alt er at det er med ingredienser de fleste har i kjøleskapet hjemme.

Lag deg følgende ansiktsmaske mot fet hud. Ta hviten av ett egg og rør/pisk den til den blir hvit og fast. Ta 5-10 dråper med sitron, enten rett fra en skåret sitron, eller fra slike gule flasker som man får kjøpt i en hver dagligvareforretning. La ansiktsmasken ligge på i cirka et kvarter og man blir kvitt fet hud i ansiktet, sier innsenderen.

Flere tips mot fet hud?

Hvis du har andre tips mot fet hud enn det som er beskrevet her så må du gjerne kommentere det eller skrive om dine egne erfaringer. Selv om det ikke er et kjerringråd så kan det jo være til hjelp for en annen. Ansiktspleie er et vidt tema, så erfaringer fra andre som har slitt med fet hud er alltid interessant.

Ansiktsmaske mot fet hud
Ansiktsmaske mot fet hud : Foto : kjerringrad.com

Hanna skrev:

En annen ansiktsmaske som virker mot kviser: bland et par spisesjeer med yoghurt naturell og én ts honning. Løs opp en aspirin som du blander inn. Acetylsalisylsyren i aspirinen og honning har betennelseshemmende egenskaper mens youghurten roer ned huden.

Roa skrev:

Jeg har en stor kvise i ansiktet, og jeg har prøvd utrolig mange ting for å bli kvitt den, men den går aldri bort. Jeg har hørt at sitron og honning kan gå. Men har dere noen andre tips?

Klara skrev:

Bruk produkter med ylangylang, det svekker talgproduksjonen i huden. Og for all del, ikke bruk tannkrem i ansiktet.

Meg skrev:

Hvilken yoghurt skal man bruke i ansiktsmaske?

Astrid skrev:

Jeg prøvde den idag, og huden min er dessverre like fet som før jeg gjorde det.

Malin skrev:

Det har ingenting med hva som er inni kroppen å gjøre, og hva er skittent om jeg tør spørre? Mat er ikke skittent, men ok. For mange er kviser et problem, fordi det kan være så ille at man sitter igjen med dype arr. Det er også arvelig, så hvordan kan du si at det har med hva du spiser å gjøre? Dessuten er det individuelt hva som hjelper for hver og en. Allergi har heller ingenting med kviser å gjøre. Får man en allergisk reaksjon, får man utslett, ikke kviser.

Lena skrev:

Er det meningen at den skal lukte ekkelt?

M skrev:

Når skal man gjøre det og hvor mange ganger?

Hudpleie student skrev:

Du skal aldri bruke tannkrem på huden. Det ødelegger huden i senere alderer. Tannkrem funker akkurat der og da på huden men senere tid kan man være uheldig å få konsekvenser. Hjemmelagde masker funker kjempe godt. En kan også bruke avakado i hele ansiktet hvis du har en tørr hudtilstand. Den er kjempe fin og frisk og tilfører kjempe mye fuktighet.

Anonym skrev:

Prøvde den første anbefalingen, med melk egg og yoghurt. Vanskelig å få en passe konsistens, så det var en utfordring å få smurt den utover i ansiktet når den var så rennende. Den funket, huden min er helt uttørket nå. Spørsmålet er hvor lenge det holder seg. Kanskje til neste dag, eller neste lag med sminke?

Julie skrev:

Man kan prøve så mage hudkremer og ansiktsmasker man vil, men grunnen til kviser kommer an på hva du spiser. Kanskje du ikke tåler melk eller hvetemel? Kviser kommer bare fordi det er noe urent inne i kroppen din.

Høra skrev:

Kviser er en del av livet. Da du er i aldren 12-16 har du kviser. Begynner det å gå bort, begynner du å bli mer voksen. Ikke bry dere om kviser.

Anonym skrev:

Gul sitron flaske som du får kjøpt i butikken, hjelper veldig hvis du har gult hår, smør det godt inn i håret og så sett deg i sola ca 1 time også vask det ut. Så skal jeg love deg at håret ikke er gult lengere da er det blondt. I tillegg sliter det ikke på håret. Du får en slags glans i håret sånn at det glinser veldig i det når du er i sola.

Mona skrev:

Jeg har fet hud, men mangler fuktighet. Hvilken maske kan jeg prøve? Hva kan jeg gjøre?

Mia skrev:

Jeg har det på nå, men hvor lenge skal det sitte?

Kate skrev:

Hvor ofte kan man bruke kurene?

Jane skrev:

Hvis man skal bruke potetmeloppskriften så må man huske å ikke helle ut potetmelet i vasken eller noe avløp fordi det tetter dem. Men potetmel og honning og vann funker faktisk også.

Anonym skrev:

Jeg plages av fet hud og kviser, hvis jeg skal lage meg en ansiktsmaske av alle disse rådene, virker de bare for noen timer. Jeg våkner med fet hud hver morgen. Men må man bruke naturell yoghurt til ansiktsmaskene her? Eller kan man bare ta skogsbær eller aprikos yoghurt?

Meg skrev:

Bland potetmel, honning og litt vann. Bruk det som ansiktsmaske. Det funket kjempebra på meg.

Marit skrev:

Jeg brukte den nettopp og er positivt overrasket over resultatet. Hvor ofte burde man ta det for best resultat som varer?

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Diskuter fet hud

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...