Fett hår - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om fett hår.

Jijji skrev:

Jeg har ikke forsøkt enda men skal gjøre det i morgen. Egentlig er det ikke så overraskende, dette med grønnsåpe. Det er et mye mildere produkt enn det leserene her tror. Det kan brukes på træler i huden og mot hemorider. Så naturlig som mulig er nok svaret.

Stine skrev:

Jeg har aldri før hatt fett hår, men så plutselig etter jeg dusja for noen få dager siden, så var det sykt klissete og fett. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Begynner i 1. klasse på VGS på Design og Håndtverk om 1 uke, har planer om å bli frisør, så derfor er jeg veldig nøye med håret mitt. Jeg vil ikke bruke grønnsåpe, synes det virker veldig irriterende ut mot huden. Jeg vet ikke engang om det er fettete. Kan en kombinasjon av masse derfine hårpudder, en klissete varmebeskyttende spray og den orange head and shoulder ha gjort håret mitt fett? Jeg kan virkelig ikke gå rundt mer med håret mitt i en tutt, greier det ikke. Det er like fett rett etter jeg har kommet ut av dusjen som før.

Mia skrev:

Å vaske håret med grønnsåpe, funket ikke for meg. Håret ble bare enda mer fett og det tørket aldri. Hele håret klistret seg sammen. Det kan være dette bare gjelder meg, men anbefaler ikke grønnsåpe, hvis man har veldig slitt hår.

Kristine skrev:

Det ødeleger ikke håret , men håret bir skikkeli rart når du tar det i.

En forskjellig skrev:

Jeg vil prøve dette, for jeg har store problemer med det og håret er liksom fett dagen etter. Noen kan vaske håret sjeldent, andre kan ikke, folk er forskjellige.

Drikk mye vann skrev:

Drikk mye vann og reduser fettinnholdet i maten. Fettet må jo ut et sted også. Jeg sliter med fett hår, men merker at rundt de gode juletider, er problemet størst. Kanskje er det for noen hodebunnen og ikke håret som blir fett?

Meg skrev:

Jeg sliter med både fett og tørt hår, samt eksem i hodebunnen. Eksemen har jeg fått fordi jeg vasker håret for ofte, det er det ingen tvil om. Dessuten var det en såkalt frisørsjampo som trigget denne eksemen. Det var helt merkbart at den kom med en gang jeg brukte denne sjampoen, og siden har jeg altså aldri greit å bli kvitt den.

Mitt poeng: Jeg har brukt grønnsåpe til tider, og om håret ble så mye mindre fett vet jeg nå ikke, men hodebunnen blir mye bedre av det, mindre flass, og håret blit mindre tørt. (Og jeg var ikke på apoteket og kjøpte grønnsåpe. Men man trenger jo ikke akkurat å bruke den med furunål)

Jenta som aldri har blitt kvitt tørt hår skrev:

Jeg har prøvd nesten alt som står ovenfor. Har ingen noe annet jeg kan prøve for jeg vil helst ikke ta salt i håret?

Laban skrev:

Har ikke prøvd det med 1 uke før, men synes det virker fornuftig. Er vel mer en vanesak.

Tone skrev:

Et tips mot fett hår: Jeg har aldri hatt problemer med fett hår, men noe jeg vet virker er at man vasker håret hver dag, men bruker såpe bare annenhver dag. Det er både veldig forfriskende og det hjelper. Jeg er svømmer og bader i klorvann hver dag. Jeg har verken problemer med fett eller tørt hår, men det er fordi jeg gjør dette, det virker både for tørt og fett hår.

Malla skrev:

Prøvde det i går. Skyllte håret først i kaldt vann, tok i grønnsåpe, skyllte det ut med kaldt vann, tok i balsam skyllte det også med kaldt vann. Så tok jeg det i en tull med håndkledet og satt en liten stund med det sånn og fønte det tørt.

Det er mye mykere, skinner mere og føles mye lettere og ikke minst det blir ikke så fett. Så dette tipset funker.

Tutta skrev:

Men skal man bare bytte ut shampooen og bruke balsam etterpå eller droppe det også?

Karoline skrev:

Hei fortvilte søstre. Prøv tørr-sjampo. Du får velge mellom mange gode hos frisøren. De er ikke dyre.

Louise skrev:

Må prøve grønnsåpe, får fett hår igjen etter en dag.

Grethe skrev:

Prøv heller Sunlight sepestykke. Det er helt naturlig sepe, og håret holder seg lenger luftig. Det er særlig om vinteren da vi er mye inne i oppvarmede hus (elektrisk er verst) at håret lett detter sammen. Om sommeren med sol og mye uteliv blir håret anderledes. Det er min erfaring, og jeg har et veldig vanskelig tynt og fint hår. Prøv Sunlight.

Maria skrev:

Jeg plages også av fett hår etter en dag. Hold på å bli gal. Men for et år siden fant jeg noe som heter tørr shampo. Det er på en sprayflaske. (koster 40 kr). Sprayer bare litt i skillet og i hårfestet. Nå trenger jeg ikke å vaske det mer enn annen hver dag. Den gjør underverker.

Line79 skrev:

Jeg har prøvd batiste tørr shampo. Jeg så den i ett blad. Den løser nok ikke problemet helt, men greit som en nødløsning for å få håret til å se bra ut en dag ekstra. Den gjorde ikke håret matt heller.

Hildegunn skrev:

Balsam skal ikke i hodebunnen. Kun fra midten av håret og ut til spissene. For de med ekstremt fett hår bør balsam kun påføres på hårtuppene.

Shampoo tørker ut hodebunnen, så kjertlene i huden jobber for å utligne, så det sier seg selv at hvis du vasker håret ditt ofte så vil bare problemet forverre seg.

Slet selv med fett hår. Det jeg gjorde var å la håret være i fred i 1-2 uker. Ikke vaske det, ikke fikle med det eller grave i hodebunnen, sistnevnte stimulerer talgproduksjonen ytterligere. Som en annen har skrevet før meg i tråden her så er et godt tips å bruke hodeplagg i denne perioden.

Mange anbefaler tørrshampoo, men det vil jeg fraråde på det sterkeste. Når du først setter igang med denne avfettingsfasen så bør håret være helt i fred, uten noe form for hårprodukter i håret. Det som skjer når du går lenge nok uten å vaske håret ditt, er at håret venner seg til å ikke bli vasket hver dag.

Den første tiden vil håret produsere mye talg og se fett ut, fordi det er vant til at det blir vasket hver dag. Men etterhvert vil det stabilisere seg og håret vil holde seg lengre rent. Hvis jeg skulle ut på noe og absolutt MÅTTE se litt presentabel ut på håret så skylte jeg det grundig med vann.

Til dere som benytter dere av hårprodukter fra matvarebutikken, invester heller i litt dyrere produkter hos frisøren. De såkalte billigshampooene som fåes kjøpt på Rimi osv. inneholder silikon og annet lureri som gjør at håret bare blir enda mer fett, og du blir avhengig av å vaske håret hver dag for å holde det vedlike. Ikke vanskelig å forstå at kjedene tjener store penger på dette her, så sånn sett blir det ganske teit å si at du ikke har råd til frisørshampoo, som faktisk er laget for å hjelpe deg - og ikke først og fremst for å tjene penger.

Spør gjerne frisøren om råd, han/hun kan se på håret ditt og gi deg tips og råd om hva slags produkter som passer til deg og håret/hodebunnen din. Husk at alle er forskjellige, og selv om et tips eller kjerringråd på internett fungerer for noen, så vil ikke det si at det også vil fungere på deg.

Vær nøye på å skylle shampoo og balsam GRUNDIG ut av håret etter hårvask. Hvis du bruker hårkur så pass på at du bruker en type som er beregnet på fett hår. Lykke til alle sammen!

Mamma skrev:

Datteren min på 11 år har veldig fett hår. Tenke å prøve den grønnsåpen. Men bruker dere balsam? Hun har langt hår, så hun bør bruke det. Kan balsamen ha noe å si for om håret fort blir fett? Det er antagelig hormoner for hennes del.

Sanne skrev:

Hei, jeg har ikke så fett hår at det gjør noe, men etter 1/1 1/2 dag så blir håret mitt flatt, fettete og ekkelt. Så jeg dusjer som regel hver kveld for at håret mitt skal holde seg neste dag ut. Jeg har lest mye om hvordan å bli kvitt fett hår og grønnsåpe har blitt anbefalt mange steder som erstatning for shampo (ikke Zalo, men en mild grønnsåpe). Så jeg gikk på apoteket og spurte etter en mild grønnsåpe og da fikk jeg utdelt Barnengen Flytende Såpe som egentlig er ment som kroppsvask. Jeg prøvde den i går kveld og endte opp med veldig flokete hår. Er dette normalt? Hvis jeg velger å fortsette med grønnsåpen, blir håret mitt bare verre eller hjelper det etter et par ganger? Noen med erfaring her?

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...

Brannsår

Jeg tør påstå at intet fungerer bedre på brannsår enn eggehvite. Det kjøle...

Urolige bein

Jeg har kjøpt noe som heter perozin, everyday pain reliever på helsekosten. De...

Kattepiss

Fotballsko med kattepiss lukt. Det er dessverre fotballskoene i kunstskinn som l...