Fett hår - kjerringråd

Fett hår kan oppstå på grunn av fet hodebunn. Det kan også av og til komme av hormoner som er i ubalanse. Derfor opplever ofte de som er gravid at de får fett hår. Dette er nok også grunnen til at mange opplever det i puberteten.

Det finnes forskjellige typer av sjampo som skal hjelpe til med å bli kvitt det. Ved bruk av sjampo mot fett hår kan det ene merket virke bra på en person, mens et annet virke bra på en annen. Det er derfor viktig å finne ut hvilken hårtype man har.

Bli kvitt fett hår

Det har kommet inn noen kjerringråd mot fett hår som man kan prøve dersom man sliter med problemet.

Har du flere tips, må du gjerne kommentere i kommentarfeltet.

Vann mot fett hår
Vann mot fett hår : Foto : kjerringrad.com

Am skrev 17. oktober:

Dra til frisøren å kjøp tørr shampoo. Det er en spray du bruker som fjerner fett og lukt. Det er verdes beste oppfinnelse.

Stef skrev 08. oktober:

Jeg har fett hår en dag etter at jeg dusjer. I morgen så skal jeg et sted tidlig og vil ikke at man kan se noe av flasset mitt. Hvordan gjør jeg at man ikke kan se flasset i det hele tatt? Jeg har passe langt hår.

Sinna... skrev 30. september:

Jeg har nå prøvd grønn såpe. Ikke prøv det. Du har ekkelt såpete hår etterpå. Jeg dusja i går kveld, så våkna jeg med ekkelt litt fettete og såpete hår. Jeg dusja til morgen i dag 2 ganger for å få vekk den ekle såpedritten. Dette skal jeg aldri gjøre igjen. Da tar jeg heller tipset til henne over her, som hadde vært på sykehuset. Da går jeg heller med lue de verste dagene. Ikke bruk grønnsåpe i håret.

Sofie skrev 29. september:

Det er det dummeste jeg har hørt at det funka. Det hjelper ikke å bruke grønnsåpe. Hvordan skal det komme inn i fiberlaget uten å åpne skjellaget? Det kan jo være morsomt hvis man kjeder seg, men det hjelper ikke. Hvis du virkelig må bruke grønnsåpe anbefaler jeg og heller begynne å dusje oftere en en gang i året.

J skrev 04. juli:

Det er bare å vente lenger mellom hver hårvask, så kan man bruke tørrshampoo (eller babypudder) i håret i mellomtiden. Funker veldig fra for meg.

Atannia skrev 26. juni:

Zalo funker som avfarging på håret. Har prøvd det to ganger nå.

Ingrid skrev 20. juni:

Hva kan jeg gjøre når håret blir fett dagen etter at jeg har vasket det? Fett hår skyldes at det produseres for mye sebum/fett fra sebumkjertelen som er knyttet til hårsekken. Bruk Define Thickening Shampoo som er utviklet for å gi fyldigere hår, den er også egnet til fet hodebunn. Vask hår og hodebunn to ganger. Skyll godt, avslutt med kaldt vann. Vask håret annenhver dag i stedet for hver dag. Sebum/fett når om lag 15 cm ut i hårets lengde. Bruk derfor balsam og hårkur kun i lengder og spisser hvis du har fett hår. Massering av hodebunn stimulerer sebumkjertelen og kan føre til økt produksjon av sebum. Dette bør du derfor unngå. Farge og/eller striper tørker ut håret og kan hjelpe på problemet.

Guro skrev 19. mai:

Jeg sliter veldig med fett hår. Og jeg vasker det hver dag fordi jeg føler meg skitten med fett hår. Jeg har prøvd å ikke vaske håret på en stund og også prøvd ut mange forskjellige hårprodukter. Ingenting har hjulpet for meg. Jeg tror det er litt forskjellig fra person til person på hvordan man reagerer og hva som hjelper.

For ikke så lenge sinden så tok jeg permanent, og det hjalp litt så nå blir det ikke så fort fett lenger. Grunnen til det tror jeg er at hvis man tar permanent så blir håret løftet litt opp fra hodebunnen og man får også tykkere hår og mer luft og liv i håret. Det hjalp veldig bra for meg for jeg slet også med tynt og livløst hår.

Det negative med permanent er at håret kan bli litt slitt og det er ganske dyrt. Mitt hår har blitt litt mer slitt men ikke så mye for jeg har ganske glatt hår. Så hvis man har veldig slitt hår fra før så er det kanskje ikke så lurt.

Simia skrev 24. april:

Ang. om grønnsåpe er farlig for huden. Nei, det er det absolutt ikke. Vi driver med travhester her jeg bor, og vi bruker grønnsåpe og vann hvis hestene har sår (spess på bena) og grønnsåpen later til å få sårene til å gro fortere og finere. Jeg har selv brukt grønnsåpe (krystall) på både hud og hår og merker en forbedring på fett hår. Jeg har også brukt honning som hårkur og ansiktsmaske. Dette funker helt fabelaktig da honningen roer ned hodebunnen og fukter hodebunnen, som igjenn resulterer i at den ikke produserer så mye talg. Dette kan jeg ambefale andre å prøve. Er også fin på huden om man sliter med fet eller tørr hud.

Rita skrev 05. april:

Finnes det virkelig sjampo med silikon? For en gal verden vi lever i. Som Linn skriver - skyll håret/hodebunnen i så kaldt vann du klarer. Porene i huden lukker seg (for hvor lenge vet jeg ikke). Jeg synes det gir en deilig følelse etterpå. Leste en gang at skuespiller Paul Newman holdt hele hodet under kaldt vann hver dag. Han hadde glatt fin hud til han var ganske gammel. Kanskje det er så billig som det - å holde seg ung i huden.

Linn skrev 04. april:

Hvis dere har problemer med fett hår burde dere unngå shampo og balsam med silikon. Det produserer masse alger i håret og silikonen er hard og vaske bort så det legger seg også et lag med silikon i hodebunnen. Jeg kjøper shampo uten silikon, jeg har problemer med fett hår nå fordi jeg er gravid. Så jeg bruker en shampo og balsam uten silikon, vasker det 3 ganger med shampo så det skommer godt siste gangen og bare glir balsamen over håret etterpå. Ikke gni balsamen inn i hodebunnen og håret. Skyll balsamen ut av håret med kaldt vann så du lukker skjell lagra og porene i håret så det ikke kommer smuss og skitt inn der. Det hjelper. Jeg gjør det selv. Hvis dere ikke vet hvilken balsam som er uten silikon spør en frisør. Jeg bruker den røde elevital, det er den eneste shampoen jeg kan bruke etter jeg ble gravid.

Charlotte skrev 02. mars:

Jeg har slitt med fett hår, håret ble fett med en gang jeg kom ut av dusjen. Så dro jeg til frisøren. Han sa jeg hadde et eller annet produkt i håret så jeg fikk en rensesjampo som hjalp etter første vask. Så fikk jeg beskjed om å gå over til Wella Hair, men jeg tror ikke jeg tåler den heller. Jeg tør absolutt ikke å bruke grønnsåpe, er livredd for å ødelegge håret. Noen andre vanlige tips som faktisk hjelper?

Isabell skrev 04. januar:

Grønnsåpe er ikke farlig for huden i det hele tatt. Når jeg tok tatovering fikk jeg beskjed om å vaske den med grønnsåpe slik at det ikke skulle klø mens det grodde osv. Så jeg tviler på at det er dårlig for huden, når de som har greie på det gir beskjed om å vaske åpne sår med det. Jeg skal iallfall prøve å vaske håret med det. Har veldig tørt hår, og leste at det hjelper på både tørt og fett hår.

Tester skrev 01. januar:

Grønnsåpe har virket for meg så langt. Jeg har merket at håret blir sunnere og jeg trenger ikke å vaske det på flere dager. Før vasket jeg det kanskje 2 ganger for dagen.

Liv skrev 07. desember:

Når jeg prøvde zalo som shampoo, blandet jeg inn litt oliven olje og vanlig shampoo vi hadde i dusjen og håret mitt endte opp glansfullt og ikke flokete i det hele tatt. Kanskje dette er noe dere kan prøve ?

Meg skrev 27. oktober:

Har prøvd å vaske håret med grønnsåpe. Endte med at alt ble tusen ganger værre og at håret ble dobbelt så stort og fryktelig fælt og gre ut igjen.

Huldra skrev 17. oktober:

Jeg fant litt mer info i en oversatt Kk-artikkel om shampoo-fri tilværelse: Noen skyller bare håret med vann. Andre blander av og til ut en teskje natriumsalt i et vannglass, masserer blandingen inn i hodebunnen i dusjen, lar det virke litt og skyller så ut.

Denne metoden kan for noen gi tørr hodebunn. Da anbefales det å skylle håret med litt eplecidereddik etterpå. Syren i eddiken opphever den sterkt alkaliske effekten av natriumblandingen. Resultatet skal være blankt og skinnende hår. Saken er at hodebunnen får justert oljeproduksjonen.

Kalleklå skrev 13. oktober:

Jeg dusjer hver dag jeg, skyller håret med både sjampo og balsam, men jeg har fett hår. Jeg må begynne å venne meg av det, tror jeg.

Huldra skrev 13. oktober:

Mot fett og slitt hår: Jeg har den typen hår som er tykt og tungt og ligger tett mot hodebunnen, og har slitt mye med fett hår, samtidig som jeg har hatt punkter med flass. Det er mange faktorer som spiller inn på hvordan håret ser ut, kosthold er helt klart en. Du blir hva du spiser.

Noen blir også veldig påvirket av vind, temperatur og forurensing i lufta. Det har også mye å si både på hår og hud. Årstid og tid man er utendørs, sol eetc. gjør også sitt.

Jeg bestemte meg i sommer for å gjøre noe med dette, og (ja, vet det høres ekkelt ut) har helt sluttet å bruke shampoo. Det tok en stund før det stabiliserte seg, og det ser aldri helt fluffy-nyvasket ut, men med en gang jeg ble vant til det var det ok. Har faktisk fått kommentarer på fin glans. Og som bonus på dette har all flassen forduftet også.

Jeg vet dette høres ekkelt ut, men det lukter ikke, og ser ikke klissent ut. Ikke er det ubehagelig heller. Dette fungerer nok litt ulikt på folk, men det som er viktig:

  1. Ikke gi opp i tilvenningsfasen. Kan ta inntil en måneds tid for enkelte kun noen dager for andre. Uvant og ekstra fett. Hodeplagg er bra. Kan være lurt å legge denne fasen til hytteturer etc.
  2. Skyll håret grundig flere ganger i uka. Ikke bruk "kokende" vann. (balsamer tupper etter behov) avslutt med kjølig vann. Jeg har langt hår og er nøye med å ikke slite det: unngå å gni håret med håndkle, og dropp hårføneren om du ikke må.
  3. Vær nøye med å vaske ansikt, panne, etc. Jeg bruker en mild såpe uten parfyme, parabener og farge. Om man har fått noe møkk i håret og må vaske litt, bruk liknende såpe, men bare bittelitt, og ikke gni i hodebunnen. Pass på å ikke ødelegge balansen. Smør med fuktighetskrem som ikke er for fet.
  4. Bytt putevar og håndkler oftere. Vask luer.
  5. Unngå å putte i unaturlige preparater. Hårspray etc.
  6. Unngå å gni deg i hodebunn eller skrape den, blir fett av sånt.

Jeg farger også håret med henna (100% ren hennablad), og dette renser jo skikkelig både hår og hodebunn. Bra for håret er det også. Finnes sikkert noe annet som renser godt uten å ødelegge den "rytmen" du har bygget opp. Sikkert greit en gang i blant.

Dette er jo en del spesifikke tips, men håper at det kan hjelpe noen. Om du ikke vil slutte helt med shampoo, la ihvertfall håret være i fred for alt untatt vann i noen uker, og bytt til en shampoo uten farge, parfyme og parabener (olje(bi)produkter.

Det er bra for kroppen, og hvis sånt intresserer deg: bra for miljøet. Tilbake til naturen, den vet best.

Jijji skrev 18. september:

Jeg har ikke forsøkt enda men skal gjøre det i morgen. Egentlig er det ikke så overraskende, dette med grønnsåpe. Det er et mye mildere produkt enn det leserene her tror. Det kan brukes på træler i huden og mot hemorider. Så naturlig som mulig er nok svaret.

Eldre kommentarer: 1 2 3

Diskuter fett hår

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Tannpine

Legg en bit Ibux eller lignende direkte ved den vonde tanna. Det smaker vondt, m...

Munnsår

Hei, jeg fikk munnsår for to dager siden og vet ikke hva slags tips som er best...

Slim i halsen

Dere som sliter med allergi og slim etc, prøv noe som heter rugspire-dråper. D...

Munnskold eller after

Jeg har hatt after siden jeg var 15, er nå over 60. Det som tilfeldigvis hjalp ...

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...