Flass - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om flass.

Ottru skrev:

Eplecidereddik funket utrolig bra mot flass i mitt hår. Borte vekk på kun få dager, man merker effekten nesten umiddelbart. Slik gjør du: kjøp en flaske Heinz eplecidereddik i matbutikken (altså ikke den vanlige eddiken). Bland en del eplesidereddik med 4 deler vann og ha dette i håret. Trenger ikke skylle ut.

Heisann skrev:

Olivenolje er sikkert veldig bra å bruke, men prøv også mandelolje. Det hjelper mot andre ting også. Som for eksempel hvis du har vondt i kroppen kan du ta olje der.

Godliness skrev:

Jeg har tykt, krøllete og langt hår,og min hodebunn er tørr og klør innimellom. Har prøvd sjammpoo mot tørr hodebunn, men synes ikke at det hjelper noe særlig. Kanskje kun med en gang jeg har vaska håret noe jeg gjør 1 gang i uka.

Jeg skal kjøpe Natusan sjampoo neste gang og en mild balsam. Har også prøvd med sitronsaft og spenol i hodebunnen uten noe særlig resultat.

Ruggen skrev:

Det beste jeg bruker er grønn såpe. Det er kanon bra.

Zorro skrev:

Prøv ren sitronsaft, hvis ikke det fungerer så er det ikke håp folkens.

Anne skrev:

Head&Shoulders hjelper veldig bra for meg, men problemet er da at håret mitt som vanligvis fort blir fett, blir enda mer fett. Jeg bruker derfor annen sjampo innimellom, men bruker jeg den i mer enn en uke tar det to uker me H&S før flasset forsvinner igjen. Jeg er sjelden plaget med dette lenger, men nylig har jeg blitt veldig rød i hårfestet fremme, og det er mye flass akkurat der. Store flak av hodebunnen løsner liksom bare, smuldrer seg opp, og blir bittesmå flak i hele panneluggen. Helt umulig å unngå å se, og veldig vanskelig å få bort. Jeg tror jeg skal prøve olivenoljen og håper det virker.

Ile skrev:

Jeg smører rett og slett inn hodebunnen med vanlig fuktighetskrem mot fet hud. (Helst uten parfyme og mye annet div som blir puttet i alt av kremer.) Lot den sitte i en del timer, og vasket den så ut når jeg skulle dusje. Har slitt veldig med flass i mange år og det virket for meg. Gjør det innimellom og har ikke skadet håret mitt på noen måte. Går en del fuktighetskrem hver gang jeg gjør det, for jeg sparer ikke på mengden.

Ibbe skrev:

Har Psoriasis og lurer på om noen kan lage en liten liste på hva man kan prøve for å bli kvitt tørr/sår hodebunn? Ikke kom med anbefaling om Head & Shoulders er du snill. Det inneholder alt for mange unaturlige tillsetninger og er skadelig i lengden.

Kristine skrev:

Har selv hatt psoriasis. Fikk en pyrisept av legen som jeg skulle fordele på hodebunnen morgen og kveld. I løpet av noen uker var alt borte. Men det var litt stress da.

Gunnar skrev:

En 50-50 blanding av egg (kun hviten) og tran funker kjempe bra.

Frksnipp skrev:

Bare noen tanker jeg fikk av å lese alle de flotte tipsene her inne. Jeg vil anta at det å dusje i varmt vann ikke vil gjøre flassing/event. tør hud bedre. Det fordi vi som reglet dusjer i for varmt vann. Og det varme vannet tørker ut huden vår. Så for de av dere som sliter med tør hud kan det vel kanskje og være et tips og skru ned temperaturen litt.

Det er også nevnt det med å ikke vaske håret hver dag. Og det tror jeg også kan være en god idé. Fordi det som sagt tørker ut huden (og håret). Hørte en gang av en frisør at man egentlig ikke bør vaske håret mer enn en gang i uka - så lenge klarer ikke jeg å vente - men det sier jo litt om at for hyppig hårvask kan slite på både hår og hud. Så det og i allefall ikke vaske oftere enn annenhver dag eller hver tredje dag kan være en ting.

Nå skal det være sagt at huden/håret vender seg til å vaske det sjeldnere, for de som er redd for fett hår. Personlig vasker jeg to-tre ganger i uka har ikke problemer med fett hår eller tør hud. Men selvfølgleig hvis du er vant til å vasek håret hver dag og så plutselig bestemmer deg å gå over til hver tredje dag, så kan du få et sjokk.

Hver gang man dusjer - spesielt i varmt vann - så tuller man med kroppens naturlige fettproduksjon. Er håret ditt vant til å bli vasket med shampoo hver dag har også huden vent seg til at den må produserer mer fett for å holde fettlageret ved like. Så det er det ikke at overgangen til å vaske det sjeldnere kan by på litt fetere hår i begynnelsen, men dette er noe som gjevner seg etter som kroppen venner seg til det.

Kan og være et tips å ikke overdrive shampoo-bruken, for for mye tørker ut, det også. Ofte tror jeg dette kan være en like stor skade. Hvis du vasker håret hver dag i varmt vann med en ikke veldig mild shampoo eller for mye shampoo om gangen, så vil du nok merke tendenser til tør hudebund etterhvert.

Så hvis du sliter med tør hud så prøv å vask håret sjeldnere, skru ned temperaturen, og bruk mindre shampoo om gangen. Kan være det hjelper.

Det var de rådene jeg kom på i farta. Ellers så tenker jeg å prøve ut olivenolje selv, men det i forhold til vintertørt hår. For har ei venninne som pleier å sove med olivenolje i håret, og det gjør undervirker for vintertørre tupper.

Lena skrev:

Hei. Jeg har tørr hodebunn, og plages veldig. Har prøvd nesten alle shampooene mot flass og tørr hodebunn fra både apotek, sunnkost butikker og dagligvare butikker. Head and shoulders fungerte akkurat som en vanlig shampoo for meg.

De fleste fungerer i starten men så virker det som om jeg blir imun. Jeg skal teste ut olje i kveld. Er det noen som har andre tips?

Mallen skrev:

Hei. Jeg har et tips til dere som sliter med flass. Jeg var innom apoteket for noen dager siden å kjøpte en shampoo som heter Sebamed (mild shampoo), den rengjør hodebunnen og hår. Og en shampoo som heter Fungoral, men den ska du ikke bruke mer en teskje for den skummer veldig, dessuten trenger man ikke mer. Jeg har akkuart begynt med det, og ville gjerne hjelpe dere som sliter med flass. Bare gå innom apoteket så hjelper de deg med å finne den. Vil virkelig anbefale den for dere.

Anonym skrev:

Head&Shoulders hjelper ikke meg heller. Jeg har ikke så veldig mye flass, men litt og det plager meg veldig. Noen andre forslag enn det som står her? Jeg trenger hjelp.

Mee skrev:

Hei, jeg pleier og bruke head and sholders. Jeg hadde ikke flass før men nå har jeg brukt en annen en liten stund så nå har jeg tørr hodebunn og flass. Tror jeg skal begynne med head and sholders igjen.

Somebody skrev:

Det er så mange som sier at Head&Shoulders er så bra mot flass, men til meg virker det helt omvendt. Jeg vet ikke hvorfor den funker så dårlig på meg og så bra på de andre.

Emilie skrev:

Vil bare si: Head and shoulders er kanskje bra for noen, men langt i fra alle. I huset vårt har vi Head and Shoulders og en annen dobbeltvirkende flass sjampo fra Aco. Var fornøyd med den fra Aco. Mye av flasset forsvant. Men en søndag (lokal apoteket var ikke åpent) hadde vi ikke mere Aco igjen, så jeg brukte Head and Shoulders. Det skulle jeg aldri gjort. Alt flasset kom tilbake og verre enn det. Store flasskake" i håret som jeg sliter med å få bort nå. Så nå skal jeg prøve å ta olje inn i hodebunnen, og krysse fingrene for at flasset forsvinner.

Valmue skrev:

Sunlight og Zalo mot flass? Selv om det kanskje hjelper (mot all min tro), er det neppe sælig heldig for hodebunnen. Dette er oppvaskmiddel folkens, og er laget for å fjerne fett og bakterier fra tallerkner, ikke til å bruke i håret/hodebunnen.

Kjerring skrev:

Det viktige er å ikke bruke shampoo av noe slag. Oljen gir kjapp tilsynelatende effekt, men det er lang tids bruk av bare lunkent vann som gir resultater. Men, det gjelder kanskje bare dersom du ikke allerede har ødelagt hårbunnen med shampoo og har fått en slags psoriasis.

Ben Reddik Fy Fasan skrev:

Ikke la håret bli langt, klipp deg gjerne pigg, det hjelper. Etter klipp og hårvask smører du natusan babyolje på hodet (kun en gang i uken).La oljen virke til neste hårvask. Dette hjelper også mot Seborre/Psoriasis. Sur hodebunn p.g.a mye svette er ikke bra.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...