Flass - kjerringråd

Et kjerringråd mot flass er følgende: Når du har tørr hodebunn og flass kan du gni inn hodebunnen med olivenoljen. La oljen sitte på i en halvtimes tid eller lengre, før du vasker den ut av håret med lunkent vann. Pass på at du ikke bruker for varmt vann. Da kan det være vanskelig å fjerne oljen fra håret.

Flass
Flass : Foto : kjerringrad.com

Ellen skrev:

I gamledager brukte man både grønn såpe og einer låg. Einer låg lages ved at man henter einer bær og einer kvister, legger alt i en stor gryte med vann og koker det til det blir mer konsentrert. Dette siles og helles på oppbevarings flasker el. lignende. Da har man fått låg. Brukes istedenfor sjampo. Kan også brukes til å skylle håret. Håret blir mykt og blankt

Mikaela skrev:

Jeg fikk nylig problemer med flass og laget en hårkur med to egg og fire spiseskjeer sitronsaft. dette masserte jeg godt inn i hodebunnen og lot det være i en halvtime før jeg renset det godt ut. jeg er godt fornøyd med dette. Jeg vet at sitronen er bakteriedrepende så jeg mener at det har hjulpet en god del. Det var en litt klissete prosess, men verdt det.

Even skrev:

Til dere med psoriasis så vil jeg tro å bade I havet (saltvann) og sol-eksponering er noe av det som virker, da det er det som tar psoriasis eksem på hud ellers.

Atlantic skrev:

Daglig bad i saltvann, helst sjøvann, gjør underverker både for hud og hår og tar knekken på flass. Noen hevder at salvann tørker ut huden. Min erfaring er motsatt, det er som om huden for fornyet styrke etter bad i saltvann. Flassproblemene bør være borte i løpet av en ukes tid hvis du bader hver dag i sjøen. Ikke dusj etterpå, da blir effekten best.

Hurra skrev:

Head and Shoulders er en helt topp sjampo for de aller fleste som har tørr hodebunn. Jeg har selv brukt den i mange år med stor suksess.

Maipai skrev:

Bårre, eg har brukt dead sea shampoen. Den fungerte en stund, men nå har jeg tørr og flassende hodebunn igjen.

Nomi skrev:

SELUKOS er den eneste shampoen som har fungert veldig bra for meg. Etter 1-3 vask så er problemet borte et par år. Jeg blir fortsatt å ha litt flass på visse områder (problematiske områder), men ikke like mye og jeg slipper den kløingen. Man må være nøye med å følge bruksanvisningen.

Jk skrev:

Head and shoulders burde bli bannlyst den har fått håret mitt til å flasse, noe det ellers aldri har gjort.

Bårre skrev:

Er det noen her som har prøvd Jason Aloe Vera shampoo, eller dead sea magic shampoo? Jeg trenger desperat noe som fungerer nå.

Bårre skrev:

Head and shoulders fungerer fordi det er et soppdrepende middel i den (zinc et eller annet). Det hudlegen fortalte meg ihvertfall. Jeg tror tørr hodebunn kan ha mye med kosthold å gjøre. Drikker selv mye kaffe og snuser alt for mye, så tror nøkkelen er å slutte med det, og drikke nok vann. Samt stress virker inn det også.. Jeg er lei av å være plaga med hodebunnen, så jeg skal prøve de rådene jeg har plukka opp her.

Sine skrev:

Jeg tror det er mange som tror de har flass, men som har tørr hodebunn. Jeg har hatt samme problemet selv. Kutt ned på dusjingen som noen over her har sagt. Finn en mild sjampo. Flass sjampoer er alt for sterk for en tørr og sensitiv hodebunn, og gjør vondt verre.

Sokkhue1 skrev:

Head and sholuders fungerer, fordi den dreper alt i hodebunnen, den er ikke bra for dere.

Flassulf skrev:

Bland saften av en halv lime, 2 spiseskjeer solsikkeolje og en spiseskjee Alovera 98 % gel. Pisk med gaffel til det blir en halvklar blank masse. Smør det gødt inn i hode og bunn..La dette virke i 20 minutt, vask ut og gjenta dette hver dag i en uke.Deretter 1-2 ganger i uken de 4 neste ukene. Det funker. Har du farget hår, bør en ikke bruke mye sitrussaft, bare ikke bruk sitron.

Anonym skrev:

Jeg har prøvd måde dandruff shampoo til mange 100 kroner, og olivenolje, men ingen av dem funka. Jeg får gi grønnsåpe en sjanse men hvis ikke det funker må jeg til legen for jeg får ikke flere shampooer av mamma. Det klør, jeg føler meg virkelig skitten, og jeg må bytte sengetrekk og legge genseren jeg har brukt til vask hver dag for det lukter så vondt. Så hvis ikke grønnsåpe funker må jeg som sagt kontakte en lege. Jeg har det ikke sånn kjempeille men det er mitt siste håp.

Tommy skrev:

Jeg er 20, har hatt flass i flere år og har brukt Head and Shoulders i flere år. Jeg tror jeg kan si at de som flasser skal bruke Zalo Antibakteriell, uten å ha prøvd det selv fordi Head and Shoulders inneholder silikonstoffer som er farlige for håret.

Vicki skrev:

Jeg er 16, og jeg aner virkelig ikke om jeg har flass, eller tørr hodebunn. Det er sånn at jeg klorer av flaka i hodebunnen, og begynner å blø. Noen tips?

Trond skrev:

Jeg hadde problemer med tørr hodebunn og klødde veldig. Prøvde mange av rådene som blir gitt her, men fant løsningen i Bio+. Den har mange styrkegrader og selv om den er dyr (ca 230), så trenger man ikke bruke så mye om gangen. Den er ganske konsentrert. Funker som bare det, og nå bruker jeg den mildeste varianten, og har ikke plager lenger. Anbefales på det varmeste.

Maggi skrev:

Jeg har slitt i mange år med mye flass/ tør hodebun. Frisøren min anbefalte da en sjampo med hårkur. Bio+ tror jeg den heter, en svart og rød flaske. Den og hårkuren gjør susen. Hårkurern gir en frysen følelse i hodebunnen. Den eneste minusen er prisen som kommer opp i 400 kr ca tilsammen. For meg som sliter så mye med problemet har det vært eneste utvei. Jeg har i mange år klippt meg skulderlangt og oppklipt, noe som også hjelper mye. Men jeg har altid ønsket meg langt. Det å drikke mye vann har også hjulpet litt.

Synnøve skrev:

Jeg har fått så mye flass i hodebunnen. Har aldri hatt flass tidligere. Jeg var en tur i syden og etter det kom dette her. Jeg tenker også på at det kan ha en innvirkning p.g.a. jeg har hatt mye å tenke på i det siste. Kan det stemme?

RG skrev:

H&S har ødelagt min hodebunn, det sier frisøren også. Tror produsenten (P&G) med hensikt gjør folk avhengige av den.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Diskuter flass

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...