Flass - kjerringråd

Et kjerringråd mot flass er følgende: Når du har tørr hodebunn og flass kan du gni inn hodebunnen med olivenoljen. La oljen sitte på i en halvtimes tid eller lengre, før du vasker den ut av håret med lunkent vann. Pass på at du ikke bruker for varmt vann. Da kan det være vanskelig å fjerne oljen fra håret.

Flass
Flass : Foto : kjerringrad.com

Bårre skrev 01. februar:

Er det noen her som har prøvd Jason Aloe Vera shampoo, eller dead sea magic shampoo? Jeg trenger desperat noe som fungerer nå.

Bårre skrev 30. januar:

Head and shoulders fungerer fordi det er et soppdrepende middel i den (zinc et eller annet). Det hudlegen fortalte meg ihvertfall. Jeg tror tørr hodebunn kan ha mye med kosthold å gjøre. Drikker selv mye kaffe og snuser alt for mye, så tror nøkkelen er å slutte med det, og drikke nok vann. Samt stress virker inn det også.. Jeg er lei av å være plaga med hodebunnen, så jeg skal prøve de rådene jeg har plukka opp her.

Sine skrev 10. januar:

Jeg tror det er mange som tror de har flass, men som har tørr hodebunn. Jeg har hatt samme problemet selv. Kutt ned på dusjingen som noen over her har sagt. Finn en mild sjampo. Flass sjampoer er alt for sterk for en tørr og sensitiv hodebunn, og gjør vondt verre.

Sokkhue1 skrev 01. desember:

Head and sholuders fungerer, fordi den dreper alt i hodebunnen, den er ikke bra for dere.

Flassulf skrev 13. oktober:

Bland saften av en halv lime, 2 spiseskjeer solsikkeolje og en spiseskjee Alovera 98 % gel. Pisk med gaffel til det blir en halvklar blank masse. Smør det gødt inn i hode og bunn..La dette virke i 20 minutt, vask ut og gjenta dette hver dag i en uke.Deretter 1-2 ganger i uken de 4 neste ukene. Det funker. Har du farget hår, bør en ikke bruke mye sitrussaft, bare ikke bruk sitron.

Anonym skrev 12. oktober:

Jeg har prøvd måde dandruff shampoo til mange 100 kroner, og olivenolje, men ingen av dem funka. Jeg får gi grønnsåpe en sjanse men hvis ikke det funker må jeg til legen for jeg får ikke flere shampooer av mamma. Det klør, jeg føler meg virkelig skitten, og jeg må bytte sengetrekk og legge genseren jeg har brukt til vask hver dag for det lukter så vondt. Så hvis ikke grønnsåpe funker må jeg som sagt kontakte en lege. Jeg har det ikke sånn kjempeille men det er mitt siste håp.

Tommy skrev 04. juni:

Jeg er 20, har hatt flass i flere år og har brukt Head and Shoulders i flere år. Jeg tror jeg kan si at de som flasser skal bruke Zalo Antibakteriell, uten å ha prøvd det selv fordi Head and Shoulders inneholder silikonstoffer som er farlige for håret.

Vicki skrev 31. mai:

Jeg er 16, og jeg aner virkelig ikke om jeg har flass, eller tørr hodebunn. Det er sånn at jeg klorer av flaka i hodebunnen, og begynner å blø. Noen tips?

Trond skrev 30. mai:

Jeg hadde problemer med tørr hodebunn og klødde veldig. Prøvde mange av rådene som blir gitt her, men fant løsningen i Bio+. Den har mange styrkegrader og selv om den er dyr (ca 230), så trenger man ikke bruke så mye om gangen. Den er ganske konsentrert. Funker som bare det, og nå bruker jeg den mildeste varianten, og har ikke plager lenger. Anbefales på det varmeste.

Maggi skrev 10. mai:

Jeg har slitt i mange år med mye flass/ tør hodebun. Frisøren min anbefalte da en sjampo med hårkur. Bio+ tror jeg den heter, en svart og rød flaske. Den og hårkuren gjør susen. Hårkurern gir en frysen følelse i hodebunnen. Den eneste minusen er prisen som kommer opp i 400 kr ca tilsammen. For meg som sliter så mye med problemet har det vært eneste utvei. Jeg har i mange år klippt meg skulderlangt og oppklipt, noe som også hjelper mye. Men jeg har altid ønsket meg langt. Det å drikke mye vann har også hjulpet litt.

Synnøve skrev 03. mai:

Jeg har fått så mye flass i hodebunnen. Har aldri hatt flass tidligere. Jeg var en tur i syden og etter det kom dette her. Jeg tenker også på at det kan ha en innvirkning p.g.a. jeg har hatt mye å tenke på i det siste. Kan det stemme?

RG skrev 05. januar:

H&S har ødelagt min hodebunn, det sier frisøren også. Tror produsenten (P&G) med hensikt gjør folk avhengige av den.

Ottru skrev 17. desember:

Eplecidereddik funket utrolig bra mot flass i mitt hår. Borte vekk på kun få dager, man merker effekten nesten umiddelbart. Slik gjør du: kjøp en flaske Heinz eplecidereddik i matbutikken (altså ikke den vanlige eddiken). Bland en del eplesidereddik med 4 deler vann og ha dette i håret. Trenger ikke skylle ut.

Heisann skrev 06. desember:

Olivenolje er sikkert veldig bra å bruke, men prøv også mandelolje. Det hjelper mot andre ting også. Som for eksempel hvis du har vondt i kroppen kan du ta olje der.

Godliness skrev 31. oktober:

Jeg har tykt, krøllete og langt hår,og min hodebunn er tørr og klør innimellom. Har prøvd sjammpoo mot tørr hodebunn, men synes ikke at det hjelper noe særlig. Kanskje kun med en gang jeg har vaska håret noe jeg gjør 1 gang i uka.

Jeg skal kjøpe Natusan sjampoo neste gang og en mild balsam. Har også prøvd med sitronsaft og spenol i hodebunnen uten noe særlig resultat.

Ruggen skrev 11. juni:

Det beste jeg bruker er grønn såpe. Det er kanon bra.

Zorro skrev 09. mai:

Prøv ren sitronsaft, hvis ikke det fungerer så er det ikke håp folkens.

Anne skrev 28. april:

Head&Shoulders hjelper veldig bra for meg, men problemet er da at håret mitt som vanligvis fort blir fett, blir enda mer fett. Jeg bruker derfor annen sjampo innimellom, men bruker jeg den i mer enn en uke tar det to uker me H&S før flasset forsvinner igjen. Jeg er sjelden plaget med dette lenger, men nylig har jeg blitt veldig rød i hårfestet fremme, og det er mye flass akkurat der. Store flak av hodebunnen løsner liksom bare, smuldrer seg opp, og blir bittesmå flak i hele panneluggen. Helt umulig å unngå å se, og veldig vanskelig å få bort. Jeg tror jeg skal prøve olivenoljen og håper det virker.

Ile skrev 08. april:

Jeg smører rett og slett inn hodebunnen med vanlig fuktighetskrem mot fet hud. (Helst uten parfyme og mye annet div som blir puttet i alt av kremer.) Lot den sitte i en del timer, og vasket den så ut når jeg skulle dusje. Har slitt veldig med flass i mange år og det virket for meg. Gjør det innimellom og har ikke skadet håret mitt på noen måte. Går en del fuktighetskrem hver gang jeg gjør det, for jeg sparer ikke på mengden.

Ibbe skrev 06. april:

Har Psoriasis og lurer på om noen kan lage en liten liste på hva man kan prøve for å bli kvitt tørr/sår hodebunn? Ikke kom med anbefaling om Head & Shoulders er du snill. Det inneholder alt for mange unaturlige tillsetninger og er skadelig i lengden.

Eldre kommentarer: 1 2

Diskuter flass

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...