Fregner - kjerringråd

Fregner er en oppsamling av pigmenter i huden. Når disse utsettes for sol vil de komme mer til syne. Stort sett har man fregner i ansiktet, men man kan også ha dem på armene eller andre steder på kroppen. Ja, man kan til og med ha fregner på leppene. Selv om de fleste synes at fregner er fint, er det faktisk noen som prøver å bli kvitt dem. Man kan til og med ta laser for det.

Selv om fregner er fine har en leser sendt oss kjerringråd for å bli kvitt dem. Hun sier følgende: Press modne blåbær til en tynn grøt. Legg den på fregnene om kvelden før man går til sengs. Masken vaskes av igjen neste morgen, dettes gjentas om nødvendig. I tillegg er det et tips å vaske ansiktet regelmessig med sitronsaft.

Sitronsaft mot fregner
Sitronsaft mot fregner : Foto : kjerringrad.com

Viktoria skrev:

Jeg har fregner i hele fjeset. Og jeg liker det samtidig som jeg ikke liker det. Jeg liker ikke fregner fordi folk kommenterer de hele tiden. Og det er så kjedelig for du kan ikke gjøre så mye med det i ung alder. Men tenk på dette «En himmel uten stjerner, er som et fjes uten fregner». Det var en frisør som sa det til meg engang. Og mamma sier at jeg skal si det nesten hver dag. I tillegg blir jeg veldig glad når jeg hører at folk vil tatovere fregner, og når folk bruker selvbruning for å skaffe seg fregner.

Men det kommer alltid til å være sånn at de som har fregner vil ikke ha det, men de som ikke har det de vil ha det. Og vi som har fregner må bare leve med det. Det er jo fint. Det er ikke stygt, ikke tenkt at det er stygt heller for da føler du deg bare verre. Du er du og du duger som du er. Hilsen en 14-åring.

Klara skrev:

Jeg har mye fregner i ansiktet og er ganske lei av de nå, har noen noen tips til hvordan jeg kan bli brunere uten å få haugevis av fregner. Ihvilken aldrer er det vanlig at fregnene begynner å forsvinne litt?

Tobias skrev:

Jeg var nettopp i Spania, og fikk masse fregner. Jeg hadde masse fra før av, men jeg har ikke lyst på de, jeg har prøvd masse. Jeg har ikke råd til laser operasjon. Jeg vil bare få de vekk fordi jeg liker ikke fregner.

Nora skrev:

Jeg er en Jente på 13 år, men jeg skjønner ikke. Jeg vil ha vekk fregnene. Ja, jeg vet mange sier du er kjempe søt med det, men det synes ikke jeg selv? Det er jo bare noen å brune prikker i ansiktet.

Gutt13 skrev:

Kan du tenke deg en himmel uten stjerner. For det er det samme som et ansikt uten fregner. Lev livet, jeg har fjeset fult av fregner. Hvis det er noen som sier noe stygt om fregnene dine så bare lat som du ikke hørte det. Du er et vanlig menneske du også, så ikke gjem dere bak alt pudder og sminke osv. Jeg bruker høy faktor på solkremen, det hjelper. Det blir i ihvertfall ikke noe verre.

Jente skrev:

Jeg har fregner i hele fjeset og det har jeg godtatt. Men så har jeg fregner på armene, skuldrene, litt på knærne og litt på brystet. jeg syntes det er så utrolig stygt på meg. Det trekker ned på selvtilliten min, og det er så kjipt. Jeg tørr ikke å gå i kortermet på skolen eller i gymmen, men jeg vil så gjerne. Jeg har i hvert fall veldig fin kropp og blondt hår, men de fregnene på armene og skuldrene plager meg mest.

Fregna skrev:

Jeg hater mine fregner, føles som man har masse føflekker i ansiktet. Hva gjør en når barn spør hvorfor du har så mye prikker i ansiktet?

Karoline skrev:

Blåbær hjelper, det funket ihvertfall på meg.

Ronny skrev:

Jeg har pratet med noen som har prøvd sitronsaft og eneste det gjorde var å svi å tørke ut huden, ikke prøv det.

Carina skrev:

Fregner er jo bare så søtt da. Jeg har utrolig mange i hele fjeset, men liker de kjempe godt. Alle sier bare at de er sykt søte. Men at jeg har fregner på fingerne og bena også og det er litt unødvendig.

:D skrev:

Jeg har masse fregner og hatet dem lenge, men siden jeg er jente så skjules de fleste bak litt fundation og pudder, selvførgelig syns de jo, men det dekker for det meste ganske bra. Jeg har masse fregner og føflekker. Jeg syns ærlig talt det er tåpelig å gjemme seg innendørs bare på grunn av noen små fregner. De er en del av deg, og joda du kan sikkert bruke pengene dne på laser opperasjoner ogsånn, men jeg foretrekker heller da å kjøpe meg noen fine klær og litt sminke og bare drite i fregnene. De er en del av meg, og etterhvert vil du lære å akseptere dem. Fregner er ikke som vorter og sånn, fregner er medfødt og andre kommer med solen osv, men de er en naturlig del av deg.

HEYHEY skrev:

Noen som vet om rådet virker eller? Det er vel der forumet er lagd for, noen som har testet det ut? Jeg har et kjempe problem med fregner. Jeg har det absolutt over alt.

Ine Fregnefjes skrev:

Hei, er det sånn at fregner går bort når man blir voksen? Kan det bare være en barndoms-greie? Altså, det kan være litt søtt når barn har fregner, men jeg vil ikke ha dem med meg for alltid.

;) skrev:

Siden jeg var liten har jeg blitt mobbet for fregner. Jeg blir 29 snart og er faktisk ikke helt fornøyd med dem ennå, men må bare akseptere meg som jeg er. De forsvant en del etter jeg ble eldre. Husk p vær glad i dere selv uansett hva. Aksepter fregnene. De er der for resten av livet.

FailFace skrev:

Jeg har mange fregner, de er veldig bleke, så de syntes nesten ikke. Men jeg er utrolig lei av de. Så jeg lurer på omtrent det samme. Også, jeg skal prøve det med sitron, men kan jeg ta det på bare på fregnene, så huden også ikke blir bleket? Det med og smøre blåbær på, vil det funke? Virker bare som et kødderåd, fordi man blir jo sannsynligvis blå i ansiket?

Paul skrev:

Det jeg tror må være enklest er og bruke en fregnepenn de stedene du ikke har fregner da vil du bare se brun ut.

JSR skrev:

Jeg har fregner og hater dem. De gjør sånn at jeg får dårligere selvtillit, og jeg lar ikke folk se på meg. Vennene mine har begynt å merke det nå og sier det ikke er farlig men de vet ikke hvordan jeg har det. Noen folk sier det er søtt/pent med fregner og skulle ønske de de hadde det selv, men dere vil ikke ha fregner. Dere vet ikke hvordan det er.

A skrev:

Jeg er over 40 og fregnene blir desverre bare flere og flere. I ungdommen var bena fine og brune, men nå er de mer og mer prikkete. Det er skikkelig stygt i skjørt. I sommer prøver jeg høy solfaktor for å se om fargen blir jevnere. Og selvbruning for resten,selv om det blir litt gult. Men lurer på om slik spray tanning hos hudsalong blir bedre, har noen prøvd? Vil også si at etter fylt 30 begynte jeg med gode solkremer i ansiktet kjøpt hos hudpleier, og ansiktet er nå nesten uten fregner. Holder også en knapp på ID pudder.

Hanna skrev:

Hvor lenge vill du være blå i ansiktet etter den blåbær i ansiktet ideen? Hvis sitronsaft fjerner fegner, vil de ikke da fjerne brunfargen også?

Helene skrev:

Hør folkens, jeg er også en jente på 13 år. Jeg har mangn fregner i fjeset og har prøvd masse for å få de bort, men har kansje nå innsett at vi bare ble født slik. Fregner kan begynne å gå litt vekk etter alderen, noe som jeg merker. Jeg har prøvd å skjule det med masse pudder. Egentlig får det bare oss til å se veldig falsk ut. Vi er mennesker vi også. Vi kan vel sole oss vi også? Ikke tenk på alle disse fregnene, vi ble født for å leve, hvorfor da tenke på å skjule oss? Vi må leve ut livet. Ikke vær redd for å vise dere frem. Og til dere som mobber: skal vi mobbe deg fordi du har kviser, eller noe annet?

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Diskuter fregner

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...