Fregner - kjerringråd

Fregner er en oppsamling av pigmenter i huden. Når disse utsettes for sol vil de komme mer til syne. Stort sett har man fregner i ansiktet, men man kan også ha dem på armene eller andre steder på kroppen. Ja, man kan til og med ha fregner på leppene. Selv om de fleste synes at fregner er fint, er det faktisk noen som prøver å bli kvitt dem. Man kan til og med ta laser for det.

Selv om fregner er fine har en leser sendt oss kjerringråd for å bli kvitt dem. Hun sier følgende: Press modne blåbær til en tynn grøt. Legg den på fregnene om kvelden før man går til sengs. Masken vaskes av igjen neste morgen, dettes gjentas om nødvendig. I tillegg er det et tips å vaske ansiktet regelmessig med sitronsaft.

Sitronsaft mot fregner
Sitronsaft mot fregner : Foto : kjerringrad.com

Nora skrev 17. oktober:

Jeg er en Jente på 13 år, men jeg skjønner ikke. Jeg vil ha vekk fregnene. Ja, jeg vet mange sier du er kjempe søt med det, men det synes ikke jeg selv? Det er jo bare noen å brune prikker i ansiktet.

Karoline skrev 04. november:

Blåbær hjelper, det funket ihvertfall på meg.

Ronny skrev 06. september:

Jeg har pratet med noen som har prøvd sitronsaft og eneste det gjorde var å svi å tørke ut huden, ikke prøv det.

Carina skrev 13. august:

Fregner er jo bare så søtt da. Jeg har utrolig mange i hele fjeset, men liker de kjempe godt. Alle sier bare at de er sykt søte. Men at jeg har fregner på fingerne og bena også og det er litt unødvendig.

:D skrev 07. august:

Jeg har masse fregner og hatet dem lenge, men siden jeg er jente så skjules de fleste bak litt fundation og pudder, selvførgelig syns de jo, men det dekker for det meste ganske bra. Jeg har masse fregner og føflekker. Jeg syns ærlig talt det er tåpelig å gjemme seg innendørs bare på grunn av noen små fregner. De er en del av deg, og joda du kan sikkert bruke pengene dne på laser opperasjoner ogsånn, men jeg foretrekker heller da å kjøpe meg noen fine klær og litt sminke og bare drite i fregnene. De er en del av meg, og etterhvert vil du lære å akseptere dem. Fregner er ikke som vorter og sånn, fregner er medfødt og andre kommer med solen osv, men de er en naturlig del av deg.

HEYHEY skrev 30. juni:

Noen som vet om rådet virker eller? Det er vel der forumet er lagd for, noen som har testet det ut? Jeg har et kjempe problem med fregner. Jeg har det absolutt over alt.

Ine Fregnefjes skrev 27. juni:

Hei, er det sånn at fregner går bort når man blir voksen? Kan det bare være en barndoms-greie? Altså, det kan være litt søtt når barn har fregner, men jeg vil ikke ha dem med meg for alltid.

;) skrev 06. mars:

Siden jeg var liten har jeg blitt mobbet for fregner. Jeg blir 29 snart og er faktisk ikke helt fornøyd med dem ennå, men må bare akseptere meg som jeg er. De forsvant en del etter jeg ble eldre. Husk p vær glad i dere selv uansett hva. Aksepter fregnene. De er der for resten av livet.

FailFace skrev 11. februar:

Jeg har mange fregner, de er veldig bleke, så de syntes nesten ikke. Men jeg er utrolig lei av de. Så jeg lurer på omtrent det samme. Også, jeg skal prøve det med sitron, men kan jeg ta det på bare på fregnene, så huden også ikke blir bleket? Det med og smøre blåbær på, vil det funke? Virker bare som et kødderåd, fordi man blir jo sannsynligvis blå i ansiket?

Paul skrev 28. desember:

Det jeg tror må være enklest er og bruke en fregnepenn de stedene du ikke har fregner da vil du bare se brun ut.

JSR skrev 13. august:

Jeg har fregner og hater dem. De gjør sånn at jeg får dårligere selvtillit, og jeg lar ikke folk se på meg. Vennene mine har begynt å merke det nå og sier det ikke er farlig men de vet ikke hvordan jeg har det. Noen folk sier det er søtt/pent med fregner og skulle ønske de de hadde det selv, men dere vil ikke ha fregner. Dere vet ikke hvordan det er.

A skrev 05. juli:

Jeg er over 40 og fregnene blir desverre bare flere og flere. I ungdommen var bena fine og brune, men nå er de mer og mer prikkete. Det er skikkelig stygt i skjørt. I sommer prøver jeg høy solfaktor for å se om fargen blir jevnere. Og selvbruning for resten,selv om det blir litt gult. Men lurer på om slik spray tanning hos hudsalong blir bedre, har noen prøvd? Vil også si at etter fylt 30 begynte jeg med gode solkremer i ansiktet kjøpt hos hudpleier, og ansiktet er nå nesten uten fregner. Holder også en knapp på ID pudder.

Hanna skrev 26. juni:

Hvor lenge vill du være blå i ansiktet etter den blåbær i ansiktet ideen? Hvis sitronsaft fjerner fegner, vil de ikke da fjerne brunfargen også?

Helene skrev 06. juni:

Hør folkens, jeg er også en jente på 13 år. Jeg har mangn fregner i fjeset og har prøvd masse for å få de bort, men har kansje nå innsett at vi bare ble født slik. Fregner kan begynne å gå litt vekk etter alderen, noe som jeg merker. Jeg har prøvd å skjule det med masse pudder. Egentlig får det bare oss til å se veldig falsk ut. Vi er mennesker vi også. Vi kan vel sole oss vi også? Ikke tenk på alle disse fregnene, vi ble født for å leve, hvorfor da tenke på å skjule oss? Vi må leve ut livet. Ikke vær redd for å vise dere frem. Og til dere som mobber: skal vi mobbe deg fordi du har kviser, eller noe annet?

Oda skrev 23. mai:

Jeg har fregner over hele kroppen. Dere som bare har det i ansiktet burde ikke klage. Jeg har blitt mobbet, nedtråkka, sett stykt på og fåt en selvtillit på 3-10 på grunn av det med fregner. Jeg vil ikke akkurat ha blåbær i ansiktet og jeg er bare 13 så vær så snill, si noe som seriøst virker.

Meiii skrev 20. mai:

Jeg har prøvd sitronsaft. Det funket ikke. Skal prøve blåbær snart. Jeg håper det funker.

Kamilla skrev 18. mai:

Fregner kan faktisk forsvinne med årene. Fregnene mine er svakere nå enn de var da jeg var yngre. Men, de forsterkes av solen, og vil ikke forsvinne selv om du blir brun. Jeg har fregner, og det er mange av dem, men jeg har lært meg å leve med det, og de er faktisk ikke så ille. Det stemmer at C-vitamin har en blekende effekt, så sitrus kan hjelpe. Men husk, hele huden blir bleket, ikke bare fregnene.

Helle skrev 13. mai:

Mariaa: Hva het denne kremen du snakket om?

Anonym skrev 28. april:

Er det noen som har prøvd det? Funker det?

Mariaa skrev 25. april:

Jeg hadde fregner i fjeset. Du får kjøpt fregnekrem på apoteket. Da forsvinner de. Jeg har også prøvd en maske som skal hjelpe og den hjalp faktisk.

Eldre kommentarer: 1 2 3

Diskuter fregner

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sjøsyke

Jeg er veldig plaget av sjøsyke/reisesyke. Jeg bruker å ta en liten propp som ...

Kattepiss

Har katten har gjort fra seg inne, så ta fatt i den og dytt hodet, og helst mun...

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...