Herpes - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om herpes.

Katya skrev:

Jeg er også plaget masse med herpes, så her er mine tips: Dypp en bit ingefær i vademecum og salt og gni forsiktig på munnsåret. Så lar du det tørke og påfører antix aciklovir om kvelden. Morgenen etter bør det være tørt, og da må du ikke røre/slikke noe som helst på det. Påfør antix om kveldene til såret er borte. Compeed munnsårplaster er også veldig bra for å unngå bakteriespredning og at bakterier kommer inn i såret.

Mia skrev:

Sinksalve hjelper mot herpsesår sier du? Er det slik at jeg må tørke det bort for hver gang jeg skal smøre på nytt flere ganger om dagen? Noen som vet?

Kjersti skrev:

Prøv tetreolje! Det er ikke å få kjøpt i Norge nå, så jeg kjøper det på nett (tea tree oil). Når jeg kjenner at det prikker i huden der hvor utbruddet kommer, stopper jeg det med en dråpe tetreolje rett på huden. NB! Må ikke tas inn i munnen - kun til utvortes bruk! Tetreolje dreper virus, sopp og bakterier. Hvis man googler det på engelsk, kommer det opp utallige forslag til hva det brukes til.

Kåre hansen skrev:

Jeg hadde herpes, vadmecum fjernet det utrolig kjapt.

Malin skrev:

Jeg holder det i sjakk med å innta multivitamin hver dag, samt grønnsaker og bær i kosten. Jeg får kun utbrudd når jeg er veldig sliten eller syk. Ca 1-2 ganger i året. Før hadde jeg det mye oftere. Men da hadde jeg også dårligere kosthold.

Mari skrev:

Vademecum er det eneste som har funket til meg hittil. Så lenge boblene ikke sprekker, forsvinner de etter bare noen dager

Anette skrev:

Jeg har forkjølelsesår nå, så er det noe som kan få det bort fort? Det er bare ubehagelig.

Silje skrev:

Jeg slutter meg også til Savex. Det hjelper ikke så mye hvis blemmene først har oppstått, men til gjengjeld får jeg bare utbrudd når jeg ikke har vært flink å smøre leppene. Ikke bra å være avhengig av lypsyl, men heller det enn utbrudd.

Irra skrev:

Et svært effektivt råd mot herpes munnsår er å kjøpe seg en aloe vera-plante. Skjær av en liten bit av et blad og påfør geleen fra bladet der utbruddet kommer. Dersom du er rask blir det ikke noe utbrudd i det hele tatt. Dersom du er litt sent ute blir utbruddet uansett mindre og kortvarig. Det lukter vondt og smaker forferdelig, så prøv å ikke få det inn i munnen. Jeg pleier å ha det på om natten over et par døgn. Det er bare selve planten som virker, man kan ikke bruke kremer med 98 % aloe vera osv.

Julie Bettina skrev:

Jeg har vært plaget med herpes i ansiktet (ikke bare rundt munnen, men også nese, ører, øyne, panne, overalt egentlig) gjennom mesteparten av livet mitt. Jeg har dermed prøvd det meste. Det nyeste produkt på lista er salven Savex, som selges på et så ordinært sted som H&M til 40 kr eller noe rundt der. Prøvde det på forrige munnsår akkurat da det brøt ut, og det ble ikke noe ordentlig av det. Savex har også solfaktor. Det anbefales.

Jente 89 skrev:

Har visstnok fått herpes i halsen og på tungen. Hva kan grunnen til det være? Har hadd en del betenelse i munnen, pga av tanntrekking. Kan dette være en årsak? Hva kan jeg bruke for å lindre det?

Elisabeth skrev:

Kok en kopp grønn te med sitron, og bruk te-posen på såret. Det virker kjempebra.

Susanne skrev:

Jeg fikk herpes i 4. klasse. Jeg får det alltid på leppa. Så når jeg fikk utbrudd fikk jeg en gigantisk verandaleppe med mange blemmer og sår på. Så jeg ble ofte borte flere uker til det gikk bort. Men nå har jeg funnet tetreolje og antix 5%. Det virker utrolig bra for meg. Med en gang det begynner å prikke, så slenger jeg det på leppa et par ganger om dagen. Da kommer det ikke utbrudd i det hele tatt.

Safije skrev:

Jeg har hatt herpes så lenge jeg kan huske og jeg har prøvd mesteparten. Men jeg har problemer med å få dem vekk, er litt flaut å komme på skolen å ha hele munnen full av sår. De bygger seg oppover mot nesen. Hva skal jeg gjøre får å få de fort vekk? Det går mye utover skolegangen min når de begynner å bli kaldt ute. Vær så snill å hjelp en stakkers jente bare på 18 år.

EMA skrev:

Jeg har funnet ut at Valeriana bremser utbruddene.

Reisende skrev:

Jeg bor nå i et varmere land enn Norge. Jeg har bare hatt munnsårene før, men nå har det endt opp med skorper. Etter bare 30 minutter er det som om det er grodd igjen. Jeg vet nå at dette er solen sin feil. Jeg var her i fjor og på samme tid og ingenting skjedde da. Jeg lurer bare på hva som hjelper mot skorpene og ikke blemmene?

Freezsch skrev:

Jeg har brukt compeed munnsårplaster på mine munnsår i flere år nå. Det er det eneste som hjelper meg. Og nå har de kommet med ett nytt plaster spesielt for natt. Dette virker enda bedre. Det går mye fortere at sårene forsvinner. Jeg bruker de kontinuerlig mens munnsåret er fremme. Tar kun av når jeg skal/må bytte, eller dusjer.

Cathrine skrev:

Her var det mange gode råd. Jeg bruker selv zovirax eller aciclovir krem. Jeg foreslår også en leppe-balmsam som kan brukes hver dag, som forebyggende. Den er også veldig bra mot vanlig tørre lepper. Den heter Savex og kjøpes på vita eller H&m.

Camilla skrev:

Tenia: Hvor fikk du tatt laserbehandling for herpes på leppene? Og hvor mye kostet dette? Hvor lenge har det gått uten at det har kommet tilbake?

Bien skrev:

Prøv medisinsk honning som fås på apoteket, tar bort forkjølelsesår raskt.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...