Herpes - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om herpes.

Safije skrev:

Jeg har hatt herpes så lenge jeg kan huske og jeg har prøvd mesteparten. Men jeg har problemer med å få dem vekk, er litt flaut å komme på skolen å ha hele munnen full av sår. De bygger seg oppover mot nesen. Hva skal jeg gjøre får å få de fort vekk? Det går mye utover skolegangen min når de begynner å bli kaldt ute. Vær så snill å hjelp en stakkers jente bare på 18 år.

EMA skrev:

Jeg har funnet ut at Valeriana bremser utbruddene.

Reisende skrev:

Jeg bor nå i et varmere land enn Norge. Jeg har bare hatt munnsårene før, men nå har det endt opp med skorper. Etter bare 30 minutter er det som om det er grodd igjen. Jeg vet nå at dette er solen sin feil. Jeg var her i fjor og på samme tid og ingenting skjedde da. Jeg lurer bare på hva som hjelper mot skorpene og ikke blemmene?

Freezsch skrev:

Jeg har brukt compeed munnsårplaster på mine munnsår i flere år nå. Det er det eneste som hjelper meg. Og nå har de kommet med ett nytt plaster spesielt for natt. Dette virker enda bedre. Det går mye fortere at sårene forsvinner. Jeg bruker de kontinuerlig mens munnsåret er fremme. Tar kun av når jeg skal/må bytte, eller dusjer.

Cathrine skrev:

Her var det mange gode råd. Jeg bruker selv zovirax eller aciclovir krem. Jeg foreslår også en leppe-balmsam som kan brukes hver dag, som forebyggende. Den er også veldig bra mot vanlig tørre lepper. Den heter Savex og kjøpes på vita eller H&m.

Camilla skrev:

Tenia: Hvor fikk du tatt laserbehandling for herpes på leppene? Og hvor mye kostet dette? Hvor lenge har det gått uten at det har kommet tilbake?

Bien skrev:

Prøv medisinsk honning som fås på apoteket, tar bort forkjølelsesår raskt.

Lisa skrev:

Jeg anbefaler virkelig alle som er plaget med herpes på leppene å bruke Prolip. Prolip er en liten tube med salve du får kjøpt på de fleste apotek. Jeg har vært plaget med herpes lenge, og dette er det eneste som funker for meg. Etter jeg har brukt det en stund, merker jeg at utbruddene kommer sjeldnere, og sårene er mindre.

Bagge skrev:

Jeg bruker Zovirax med en gang jeg kjenner antydning til munnsår og når je er hjemme og spesielt om natten tar jeg en prikk med Zovirax og så munnsårplaster oppå. Veldig godt med plaster da det er lett for å komme ani såret med neglen el gni såret i hodeputen.

Tenia skrev:

Jeg har prøvd noen ganger laser behandling, det hjalp umiddelbar. Jeg får den bak på venstre lår og den har spred seg bak på bakdelen. Det er meget smertefull, har levd med den i 30 år. Jeg prøver hele tiden å få dialog med legene ang. laser behandling fra det offentligge, men nei, alt for dyrt. Så jeg må selv koste det. Har bare prøvd å ta det på leppene, og såret kom aldri tilbake igjen.

CA skrev:

Jeg lurer på hva man bør gjøre når såret på leppet alleredet har kommet. Er det best å la det være, eller er det noen man kan gjøre slik at det trekker seg fortere tilbake. Det danner seg skorpe, men hver gang man drikker eller spiser så bli såret fuktig. Føler at prossessen tar veldig lang tid. Så jeg lurer på om det er noe man bør gjøre for å bli raskere kvitt såret.

Botoxleppe skrev:

Jeg er nesten alltids plaget med munnsår. Det er så ille at jeg får nesten utbrudd annen hver uke. Jeg blir mobbet for det på skolen og på fritiden. Jeg vil ikke gå på skolen, for jeg orker ikke og få dritt slengt i trynet hele dagen heller.

Jeg fyller 15 om 8 dager og har den svære, hovnede leppen. Det ser nesten ut som jeg har tatt botox. Jeg bruker som regel antix, men føler det bare blir verre.

Jeg er litt skeptisk på om sitronsaft og salt funker, er det noen som er sikker på det? Jeg har nettopp smørt på med oliven olje, så er spent på om det hjelper. Har noen bedre råd, håper jeg de skriver det ned og hjelper meg.

Ingvild skrev:

Prøv honning, det funker for meg. Det hjelper etter 1-2 dager.

Anja skrev:

Sinksalve funker også ganske godt mot herpes/forskjølelses sår. Det smøres på og la det tørke inn flere ganger om dagen.

Sjømann skrev:

Jeg har hatt stor suksess med eggehvite. Ta eggehviten, smør på munnsåret og la det tørke inn. Repeter dette noen ganger. Da forsvinner det i løpet av 2-3 dager.

Sandra skrev:

Ser at ganske mange skriver ned ting som hjelper mot blemmene som kommer. Men jeg lurte på om noen vet hva som hjelper mot sårene? Akkurat nå er det store skorper, men vil ha de vekk.

Heidi skrev:

Hørt at man får kjøpt en zovirax type krem i utlandet med høyere %. I Norge selges det bare opp til 5%. Høyere % salve tar knekken på utbruddene. Har ikke forsøkt det selv, men skal oppsøke apotek på min neste reise. Dette er råd jeg har fått fra venner som har prøvd, samt min lege.

Siv skrev:

Vært plaget i mange mange år med munnsår. Kuldegrader kombinert med tørr luft og væromslag lokker frem store blemmer og leppa blir så hoven at man vil jo bare grave seg ned. Har prøvd det meste, tannkrem, tetreolje vademekum osv. Det eneste som jeg har effekt av er Zovirax krem. Men den må alltid være i nærheten, for den må på føres tvert når symtomene kommer. Kremen er super å har garantert effekt. Men husk å ha den med overalt, for sein påsmøring fjerner mye av effekten.

Hanne skrev:

Jeg har brukt å fått Herpes munnsår et par ganger i året. For over ett år siden begynte jeg å ta Mivi Total plus, i flytende form, og har ikke hatt munnsår siden oppstart. Det er verdt å prøve :)

Susan skrev:

En mild negllakkfjerner eller sitron. Dette tørker ut såret og gjør det noe lettere å behandle. Mange sier at honning hjelper, men i mine tilfeller tilfører dette fuktighet og gjør ting verre før det blir bedre. På 3 dagers tid kan sitron og andre syrer tørke ut og nærmest fjerne alle spor av såret. Dette svir noe sinsykt.

Sinksalve kan stabilisere PH verdien i huden og få blemmene til å trekke seg smått tilbake.

Metoden jeg bruker er å smøre tykt på med sinksalve, la dette virke, gjerne over natten, for å så prøve å tørke ut blemmene med sitron. Vodka kan også hjelpe med å tørke ut, men det er ikke anbefalt med mindre du er veldig desperat.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...