Herpes - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om herpes.

Lisa skrev:

Jeg anbefaler virkelig alle som er plaget med herpes på leppene å bruke Prolip. Prolip er en liten tube med salve du får kjøpt på de fleste apotek. Jeg har vært plaget med herpes lenge, og dette er det eneste som funker for meg. Etter jeg har brukt det en stund, merker jeg at utbruddene kommer sjeldnere, og sårene er mindre.

Bagge skrev:

Jeg bruker Zovirax med en gang jeg kjenner antydning til munnsår og når je er hjemme og spesielt om natten tar jeg en prikk med Zovirax og så munnsårplaster oppå. Veldig godt med plaster da det er lett for å komme ani såret med neglen el gni såret i hodeputen.

Tenia skrev:

Jeg har prøvd noen ganger laser behandling, det hjalp umiddelbar. Jeg får den bak på venstre lår og den har spred seg bak på bakdelen. Det er meget smertefull, har levd med den i 30 år. Jeg prøver hele tiden å få dialog med legene ang. laser behandling fra det offentligge, men nei, alt for dyrt. Så jeg må selv koste det. Har bare prøvd å ta det på leppene, og såret kom aldri tilbake igjen.

CA skrev:

Jeg lurer på hva man bør gjøre når såret på leppet alleredet har kommet. Er det best å la det være, eller er det noen man kan gjøre slik at det trekker seg fortere tilbake. Det danner seg skorpe, men hver gang man drikker eller spiser så bli såret fuktig. Føler at prossessen tar veldig lang tid. Så jeg lurer på om det er noe man bør gjøre for å bli raskere kvitt såret.

Botoxleppe skrev:

Jeg er nesten alltids plaget med munnsår. Det er så ille at jeg får nesten utbrudd annen hver uke. Jeg blir mobbet for det på skolen og på fritiden. Jeg vil ikke gå på skolen, for jeg orker ikke og få dritt slengt i trynet hele dagen heller.

Jeg fyller 15 om 8 dager og har den svære, hovnede leppen. Det ser nesten ut som jeg har tatt botox. Jeg bruker som regel antix, men føler det bare blir verre.

Jeg er litt skeptisk på om sitronsaft og salt funker, er det noen som er sikker på det? Jeg har nettopp smørt på med oliven olje, så er spent på om det hjelper. Har noen bedre råd, håper jeg de skriver det ned og hjelper meg.

Ingvild skrev:

Prøv honning, det funker for meg. Det hjelper etter 1-2 dager.

Anja skrev:

Sinksalve funker også ganske godt mot herpes/forskjølelses sår. Det smøres på og la det tørke inn flere ganger om dagen.

Sjømann skrev:

Jeg har hatt stor suksess med eggehvite. Ta eggehviten, smør på munnsåret og la det tørke inn. Repeter dette noen ganger. Da forsvinner det i løpet av 2-3 dager.

Sandra skrev:

Ser at ganske mange skriver ned ting som hjelper mot blemmene som kommer. Men jeg lurte på om noen vet hva som hjelper mot sårene? Akkurat nå er det store skorper, men vil ha de vekk.

Heidi skrev:

Hørt at man får kjøpt en zovirax type krem i utlandet med høyere %. I Norge selges det bare opp til 5%. Høyere % salve tar knekken på utbruddene. Har ikke forsøkt det selv, men skal oppsøke apotek på min neste reise. Dette er råd jeg har fått fra venner som har prøvd, samt min lege.

Siv skrev:

Vært plaget i mange mange år med munnsår. Kuldegrader kombinert med tørr luft og væromslag lokker frem store blemmer og leppa blir så hoven at man vil jo bare grave seg ned. Har prøvd det meste, tannkrem, tetreolje vademekum osv. Det eneste som jeg har effekt av er Zovirax krem. Men den må alltid være i nærheten, for den må på føres tvert når symtomene kommer. Kremen er super å har garantert effekt. Men husk å ha den med overalt, for sein påsmøring fjerner mye av effekten.

Hanne skrev:

Jeg har brukt å fått Herpes munnsår et par ganger i året. For over ett år siden begynte jeg å ta Mivi Total plus, i flytende form, og har ikke hatt munnsår siden oppstart. Det er verdt å prøve :)

Susan skrev:

En mild negllakkfjerner eller sitron. Dette tørker ut såret og gjør det noe lettere å behandle. Mange sier at honning hjelper, men i mine tilfeller tilfører dette fuktighet og gjør ting verre før det blir bedre. På 3 dagers tid kan sitron og andre syrer tørke ut og nærmest fjerne alle spor av såret. Dette svir noe sinsykt.

Sinksalve kan stabilisere PH verdien i huden og få blemmene til å trekke seg smått tilbake.

Metoden jeg bruker er å smøre tykt på med sinksalve, la dette virke, gjerne over natten, for å så prøve å tørke ut blemmene med sitron. Vodka kan også hjelpe med å tørke ut, men det er ikke anbefalt med mindre du er veldig desperat.

Marlena skrev:

Jeg har i noen år nå fått utbrudd av herpes bak på høyre lår, ca på samme plass hver gang. Jeg bruker antix som jeg kjøper på aboteket, synes det fungerer veldig bra.

Eirin skrev:

Kan absolutt anbefale Longo vital til alle. Jeg har hatt munnsår, spesielt i munnvikene, regelmessig i alle år. De dukker nesten opp igjen så fort de har grodd. Longo vital inneholder alt av vitaminer og bygger opp imunforsvaret. Det er derfor flere grunner til å teste det ut, og på meg har de fungert helt magisk. Ingen munnsår i det hele tatt, ikke en antydning. Dum som jeg var slutta jeg på dem, og nå ca et halvt år etter fikk jeg munnsår igjen. Jeg løp rett på helsekosten og kjøpte longo vital.

Camilla skrev:

Jeg har aldri opplevd prikking eller på noen måte forvasel. Jeg er veldig plaget med munnsår, har prøvd alt uten å lykkes med noe. Jeg er bare 18 år, så den blemma på lippen irriteret veldig. Jeg trenger tips til noe som fjerner den fortest mulig.

Kristin skrev:

Det eneste som virkelig hjelper er Zovirax. Hvertfall for meg, har hatt utbrudd på leppene i snart 20 år. Jeg tar på zovirax med en gang jeg begynner å verke i leppen, og det trekker seg som regel tilbake, og blir ikke det voldsomme såret. Får det ofte ved værskifte, og mye sol på leppene er døden for meg.

Olav skrev:

Jeg er ille plaget når utbruddet kommer. Det er nesten så en ikke orker å gå ut når det er på så sitt verste, som nå på søndag. Jeg fikk en gang tips om at helt vanlig colgate tannkrem (Den røde) skulle hjelpe mot små sår i munnen. Og det gjør det, faktisk veldig bra.

I mangel på noe annet å prøve prøvde jeg det samme på den digre veranda leppen min. Nå, under to døgn etterpå, er hevelsen borte og såret nesten grodd. Aldri før har jeg blitt så fort bra igjen.

Så nå har iallfall jeg funnet min kur. Håper andre kan dra nytte av det også. P.S: Jeg fikk mitt utbrudd nå i forbindelse med soling.

Monica skrev:

Jeg har i mange år hatt herpes simplex på nøyaktig samme sted bak på høyre lår. Legene sier det er forkjølelsesår, og det kan nok stemme, for jeg blir sjelden forkjølet. Før disse utbruddene, og når utbruddene kommer føles det som feber og jeg er i dårlig forfatning både psykisk og fysisk. Etter at jeg kom hjem fra et opphold i Spania, har jeg i løpet av hatt fire utbrudd på låret, men spredd utover hele låret, og nå kjenner jeg jamen at det er et femte utbrudd på gang. Jeg har solt meg mye, siden det har vært strålende vær i pinsen, og nå lurer jeg på om jeg kanskje tåler solen dårlig. Jeg har tidligere brukt aloe vera, men føler at Vectavir hjelper bedre. Har også brukt tannkrem, men det blir fryktelig klinete. Noen som har andre/bedre råd?

Nils skrev:

Jeg får ofte utbrudd i form av at leppene rett og slett sprekker, ofte uten forvarsel av noe slag. På det verste kan de sprekke på 10-15 plasser samtidig, ofte i munnvikene, og det blør, skikkelig ubehagelig. Sverger egentlig til zovirax, da dette stilner utbruddene. Ser at noen anbefaler longo vital her inne. Tror jeg skal prøve det da utbruddene kan komme på løpende bånd til tider.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...