Herpes - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om herpes.

Ingvild skrev:

Prøv honning, det funker for meg. Det hjelper etter 1-2 dager.

Anja skrev:

Sinksalve funker også ganske godt mot herpes/forskjølelses sår. Det smøres på og la det tørke inn flere ganger om dagen.

Sjømann skrev:

Jeg har hatt stor suksess med eggehvite. Ta eggehviten, smør på munnsåret og la det tørke inn. Repeter dette noen ganger. Da forsvinner det i løpet av 2-3 dager.

Sandra skrev:

Ser at ganske mange skriver ned ting som hjelper mot blemmene som kommer. Men jeg lurte på om noen vet hva som hjelper mot sårene? Akkurat nå er det store skorper, men vil ha de vekk.

Heidi skrev:

Hørt at man får kjøpt en zovirax type krem i utlandet med høyere %. I Norge selges det bare opp til 5%. Høyere % salve tar knekken på utbruddene. Har ikke forsøkt det selv, men skal oppsøke apotek på min neste reise. Dette er råd jeg har fått fra venner som har prøvd, samt min lege.

Siv skrev:

Vært plaget i mange mange år med munnsår. Kuldegrader kombinert med tørr luft og væromslag lokker frem store blemmer og leppa blir så hoven at man vil jo bare grave seg ned. Har prøvd det meste, tannkrem, tetreolje vademekum osv. Det eneste som jeg har effekt av er Zovirax krem. Men den må alltid være i nærheten, for den må på føres tvert når symtomene kommer. Kremen er super å har garantert effekt. Men husk å ha den med overalt, for sein påsmøring fjerner mye av effekten.

Hanne skrev:

Jeg har brukt å fått Herpes munnsår et par ganger i året. For over ett år siden begynte jeg å ta Mivi Total plus, i flytende form, og har ikke hatt munnsår siden oppstart. Det er verdt å prøve :)

Susan skrev:

En mild negllakkfjerner eller sitron. Dette tørker ut såret og gjør det noe lettere å behandle. Mange sier at honning hjelper, men i mine tilfeller tilfører dette fuktighet og gjør ting verre før det blir bedre. På 3 dagers tid kan sitron og andre syrer tørke ut og nærmest fjerne alle spor av såret. Dette svir noe sinsykt.

Sinksalve kan stabilisere PH verdien i huden og få blemmene til å trekke seg smått tilbake.

Metoden jeg bruker er å smøre tykt på med sinksalve, la dette virke, gjerne over natten, for å så prøve å tørke ut blemmene med sitron. Vodka kan også hjelpe med å tørke ut, men det er ikke anbefalt med mindre du er veldig desperat.

Marlena skrev:

Jeg har i noen år nå fått utbrudd av herpes bak på høyre lår, ca på samme plass hver gang. Jeg bruker antix som jeg kjøper på aboteket, synes det fungerer veldig bra.

Eirin skrev:

Kan absolutt anbefale Longo vital til alle. Jeg har hatt munnsår, spesielt i munnvikene, regelmessig i alle år. De dukker nesten opp igjen så fort de har grodd. Longo vital inneholder alt av vitaminer og bygger opp imunforsvaret. Det er derfor flere grunner til å teste det ut, og på meg har de fungert helt magisk. Ingen munnsår i det hele tatt, ikke en antydning. Dum som jeg var slutta jeg på dem, og nå ca et halvt år etter fikk jeg munnsår igjen. Jeg løp rett på helsekosten og kjøpte longo vital.

Camilla skrev:

Jeg har aldri opplevd prikking eller på noen måte forvasel. Jeg er veldig plaget med munnsår, har prøvd alt uten å lykkes med noe. Jeg er bare 18 år, så den blemma på lippen irriteret veldig. Jeg trenger tips til noe som fjerner den fortest mulig.

Kristin skrev:

Det eneste som virkelig hjelper er Zovirax. Hvertfall for meg, har hatt utbrudd på leppene i snart 20 år. Jeg tar på zovirax med en gang jeg begynner å verke i leppen, og det trekker seg som regel tilbake, og blir ikke det voldsomme såret. Får det ofte ved værskifte, og mye sol på leppene er døden for meg.

Olav skrev:

Jeg er ille plaget når utbruddet kommer. Det er nesten så en ikke orker å gå ut når det er på så sitt verste, som nå på søndag. Jeg fikk en gang tips om at helt vanlig colgate tannkrem (Den røde) skulle hjelpe mot små sår i munnen. Og det gjør det, faktisk veldig bra.

I mangel på noe annet å prøve prøvde jeg det samme på den digre veranda leppen min. Nå, under to døgn etterpå, er hevelsen borte og såret nesten grodd. Aldri før har jeg blitt så fort bra igjen.

Så nå har iallfall jeg funnet min kur. Håper andre kan dra nytte av det også. P.S: Jeg fikk mitt utbrudd nå i forbindelse med soling.

Monica skrev:

Jeg har i mange år hatt herpes simplex på nøyaktig samme sted bak på høyre lår. Legene sier det er forkjølelsesår, og det kan nok stemme, for jeg blir sjelden forkjølet. Før disse utbruddene, og når utbruddene kommer føles det som feber og jeg er i dårlig forfatning både psykisk og fysisk. Etter at jeg kom hjem fra et opphold i Spania, har jeg i løpet av hatt fire utbrudd på låret, men spredd utover hele låret, og nå kjenner jeg jamen at det er et femte utbrudd på gang. Jeg har solt meg mye, siden det har vært strålende vær i pinsen, og nå lurer jeg på om jeg kanskje tåler solen dårlig. Jeg har tidligere brukt aloe vera, men føler at Vectavir hjelper bedre. Har også brukt tannkrem, men det blir fryktelig klinete. Noen som har andre/bedre råd?

Nils skrev:

Jeg får ofte utbrudd i form av at leppene rett og slett sprekker, ofte uten forvarsel av noe slag. På det verste kan de sprekke på 10-15 plasser samtidig, ofte i munnvikene, og det blør, skikkelig ubehagelig. Sverger egentlig til zovirax, da dette stilner utbruddene. Ser at noen anbefaler longo vital her inne. Tror jeg skal prøve det da utbruddene kan komme på løpende bånd til tider.

Yamsan skrev:

Jeg har hatt herpes hele livet mitt, men har aldri kjent verken prikking eller kløing dager før eller samme dag som utbruddet kommer. Utbruddet kommer uten forvarsel, og når det kommer, kommer det fort. Nærmest på minuttet. Så når jeg påfører salver virker det som utbruddet bare blir værre, det hindrer ikke flere blemmer i å komme.

Noe jeg synes hjelper er å stikke hull på blemmene for så å få ut vesken, deretter påfører jeg bomull som er dyppet i ren sprit og renser såret. Det svir veldig mye men renser utrolig mye. Til slutt smører jeg på enten aloe vera eller vectavir. Jeg vet ikke med 100% hvilke av de to som egentlig hjelper meg best. Men har jeg ikke vectavir bruker jeg aloe vera og visa versa. Noen andre som har prøvd ren sprit?

Elvis skrev:

Jeg bruker ren teatree olje på munnsår. Jo tidligere jeg begynner jo bedre. Jeg klipper av den ytterste delen av en qtips, og bruker det lille gjenværende bomullet til å påføre. Det trengs uhyre lite. Det gjør nok noe av samme effekten som vademecum vil jeg tro, fordi det hjelper til tørke ut blemmene, slik at det blir arrvev som gror fortere. Når jeg har brukt teatree en stund, bruker jeg også lavendel olje, det er beroligende og har en cellefornyende effekt. Jo renere olje du får tak, jo bedre. Hvis jeg er tidlig ute, og merker at nå kommer symptomene på munnsår, så vil teatree oljen gjøre at det ikke blir utbrudd i det hele tatt. Nå har jeg snytt meg med hardt papir, og har vært skikkelig nedkjørt noen dager, så nå er neseborene mine fulle av ekle blemmer. Jeg hater herpes simplex. Men teatree er min beste venn i så måte :-)

Anonym skrev:

Jeg har så å si alltid hatt problemer med dette. Får det ofte rundt munnen, og det er noen ganger så ille at jeg ikke orker å gå på jobb. For jeg synes det er så fælt. Jeg har brukt Zovirax. Denne får du reseptfritt på appoteket. Men den er så hvit at den ses veldig godt på leppen. Jeg har begynt med compeed når jeg er på jobb, men noen som vet om dette virkelig hjelper?

Anne skrev:

Jeg trenger hjelp, skal på dans i morgen og har et munnsår nå og det begynner å komme et nytt. Jeg trenger et råd som hjelper veldig fort.

Maya skrev:

Jeg fikk munnsår på fredag kveld på leppa. Dryppa på vadecum lørdag og søndag, og i dag er det så og si borte. Har vært plaget med munnsår siden jeg var 1 år gammel, og vadecum er det som funker best for min del så langt, og jeg har prøvd MYE forskjellig! Supert!

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Småfluer

Jeg har forsøkt med vinedikk og zalo pluss litt vann, legger en plastfilm over ...

Astma

Hei.Jeg er plaget med astma og har prøvd det som er av medisiner uten at det hj...

Urolige ben

Det er nå andre året som jeg er plaget med urolige bein. Ikke bare mauring, me...

Tørre øyne

Omega 7, Tinnvedolje, som kan kjøpes i helsekostforretninger, reddet meg. Det ...

Forstoppelse

Drikk 1 kopp med lyreco-kaffe om morgenen etter du har spist. Det fungerer som d...