Hikke - kjerringråd

Hikke er kraftige sammentrekninger i mellomgulvet. Mellomgulvet er en muskel som hjelper til med å puste. Hikke kan opptre når magen er full. Det kan være på grunn av at mat man har spist er dårlig tygd slik at det er store klumper i fordøyelsessystemet. Hvis man drikker store mengder væske kan hikke også oppstå. Det er flere råd mot hikke og her følger en liste.

  1. Spis en spiseskje med bringebærsyltetøy
  2. Ta tak i tunga og trekk hardt i den
  3. Drikk et glass med vann fra gal side av glasset
  4. Hold pusten i ett minutt

Hikke er svært irriterende så hvis det ene rådet ikke fungerer så kan du jo prøve et annet av dem. Til slutt vil du nok bli kvitt problemet.

Bringebærsyltetøy
Bringebærsyltetøy : Foto : kjerringrad.com

Gretchen skrev 02. november:

Etter å ha lest alle disse tingene sluttet jeg å hikke, kanskje fordi jeg fokuserte på noe annet.

Ingrid skrev 02. august:

Drikk mye vann mens du holder en hånd opp. Det funker alltid hos meg.

Hickup skrev 29. juli:

Ta en spiseskje med bringebærsyltetøy og hold pusten rett etter på så lenge som du klarer.

Kristine skrev 18. juli:

Hold for nesen og svelg 3 ganger uten å puste(skal være tungt å svelge). Prøvde dette, og nå hikker jeg stort sett bare en gang, og så er det over. Jeg spiste litt for fort i sted, og begynte å hikke. Utrolig irriterende og fikk den ikke bort. Så tenkte jeg å bare prøve dette. Det er et utrolig godt tips. Selv om det var litt vanskelig å svelge 3. gang uten noe å svelge og uten å puste imellom, gikk det. Hikken min forsvant med en gang, og forsøket tok under 1 minutt. Det anbefales.

Kristine skrev 02. juli:

Stå på ett ben og tenk på is (kuleis for eksempel). Det her gjør jeg hver gang jeg hikker, og det funker faktisk. Vet det høres helt teit ut, og første gang du prøver det ender det sikkert opp med latterkrampe fordi det faktisk funker.

Marius skrev 01. juli:

Hold for nesen og svelg 3 ganger uten å puste(skal være tungt å svelge). Prøvde dette, og nå hikker jeg stort sett bare en gang, og så er det over.

Meg skrev 26. juni:

Hadde hikke før idag, fant denne linken nå, og akkurat når jeg gikk inn på den fikk jeg hikke. Prøvde alt utenom bringebærsyltetøy, men det virket ikke. Jeg får hikke nesten hver dag, men varer som regel ikke i mer enn 10 min så bare venter til det slutter av seg selv.

Danis skrev 31. mai:

Jeg er ikke akkurat positiv til slike råd, men nå etter 15 min i senga uten å få fred prøvde jeg å svelge 3 ganger mens jeg holdt igjen nesa, og nå kan jeg se frem til en Hikkefri natt. Tusen takk for alle gode råd.

Ragnhild skrev 21. mai:

Jeg har virkelig rar hikke. Jeg hikker bare når jeg svelger drikke. Det er irriterende, og kan holde på i flere døgn. Da fungerer ikke tipsene der man drikker, men å holde for nesa, holde pusten og svelge tre ganger fungerer kjempebra.

Slitsomt skrev 11. mai:

Jeg lurer på om det er noe man kan gjøre for å forhindre at man plutselig hikker. Det er ikke mat eller drikke-inntak som er grunnen. Man våkner med hikke og det er det siste jeg gjør før jeg legger meg.

Joakim skrev 08. mars:

Har en ting som bestandig har fungert, uten untak. Hold for nesen mens du drikker et glass vann.

Petter N skrev 07. mars:

Bringebær, 1 ts bringebærsyltetøy fungerer hver gang, utrolig men sant. Øyeblikkelig effekt etter at det er kommet i munnen. Det trenger ikke veien om magen engang for å funke.

Marius skrev 10. februar:

Jeg har et godt råd om hikking. Det har plaget meg grønn i alle år og nå er jeg lei, men endelig har jeg funnet en metode som hjelper og det er å drikke på feil side av glasset mens du er opp ned. Ta så mange slurker du klarer og vips så er hikken borte vekk.

M.J skrev 09. februar:

Jeg hadde hikke en gang, da prøvde jeg å holde pusten og svelge hardt 2 eller 3 ganger. Dette virka skikkelig bra.

Hikkemann skrev 21. desember:

Takk for tipsene. Jeg hadde hikket i 5 dager. Prøvde å holde pusten mange ganger. Det fungerte noen ganger , men det hikken kom igjen. Nå har jeg prøvd å drikke, mens jeg holdte pusten. Det fungerte med en gang.

Puh skrev 15. november:

Etter en irriterende hikkeperiode prøvde jeg tipset om å holde meg for nesa og svelge tre ganger uten å puste, og det hjalp.

Finn skrev 02. november:

Jeg tror at Gud kan helbrede syke , så etter at jeg hadde hikket noen timer ba jeg til Gud om han kunne hjelpe meg i denne situasjonen. I løpet av 5 minutter så var hikkingen borte.

Jone skrev 25. oktober:

Klem tommelen og ringfingeren hardt sammen så stopper hikkingen fort. Det høres rart ut, men funker for meg hver gang.

Kronisk hikke skrev 01. oktober:

Har da hikket i ca 2 år, hver dag, lite eller mye. Prøvd alle kjerringråd i verden og legen vet ingenting. Noen tips mot det?

Silje skrev 23. august:

Jeg leste bare alle disse kommentarene jeg, så ble hikka mi borte. Nå har jeg bare veldig vondt i hodet.

Eldre kommentarer: 1 2 3

Diskuter hikke

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sjøsyke

Jeg er veldig plaget av sjøsyke/reisesyke. Jeg bruker å ta en liten propp som ...

Kattepiss

Har katten har gjort fra seg inne, så ta fatt i den og dytt hodet, og helst mun...

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...