Hodelus - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om hodelus.

Anne skrev:

Hår kan ikke bli for tynt til at lusekam kan brukes. Det man ønsker å få vekk er jo ikke håret, men lusa, og den fanges opp i kammen. Forutsetningen er at det er en skillelig kam. Terminitor er en veldig god lusekam, som blant annet helserådet i USA anbefaler til bruk på små barn. TermiNITor (altså ikke terminator) selges også i Norge. Jeg fikk den med en lusekur som heter Nullus. Vi er kjempefornøyde med den.

2010 skrev:

Vet du hvor man kan få bestilt dette nye middelet man selger i europa?

Lars skrev:

Lus kan effektivt fjernes med de nye medikamentene som nå benyttes og anbefales i Europa. Også her må man gre etter behandling (15 min.), men kun denne ene gangen. Behandlingen gjentas etter 10-12 dager.

Tita skrev:

Lusemidler er viktig, men det er like viktig å lusekamme. Håret må fordeles i tynne striper mens det gres med lusekam. Oppdager man egg, fjernes disse. Denne jobben må gjøres hver dag i 2 uker, så ca. 3 ganger pr. uke enda et par uker framover. Du trenger hjelp til dette. Be foreldrene dine om hjelp du.

Lusebrunette skrev:

Jeg har lus nå, det er min 2.gang. Ved min 1. gang sa jeg det med en gang til foreldrene mine, de ble veldig hysteriske. Jeg måtte sitte på rommet mitt i evigheter med et dårlig lusemiddel, som ikke fungerte, ikke alle egg døde. Jeg fant flere halvdøde lus når jeg var færdig med begge midlene. Har ikke lyst å si at jeg har lus til foreldrene mine, for jeg må bare sitte på rommet i flere evigheter. Nå lurer jeg på om noen har prøvd Nullus som skal fjærne lus på 15 minutter. Er det et bra middel?

Lars skrev:

I apotek rundt om i Europa selges det nå en ny generasjon lusemiddel. Det inneholder ingen gifter og virker i løpet av 15 minutter. Dette midlet er også hva legemiddelmyndigheter rundt om i Europa nå anbefaler. Kan brukes av alle med 100% effekt. Det er kun i Norge dette produktet ikke er i salg og det fordi apotekene ikke vil ta det inn. De ønsker å forholde seg til legemiddelverket, som så langt ikke har tatt stilling til hva resten av Europa nå har gjort.

Tita skrev:

Min mor som nå er over 80 år, fortalte at når de hadde lus som barn, plukket min mormor en plante som heter lusegras. Den vokser både i fjellet og i skogen. Det er en svakt giftig plante som dreper lusa. Så kokte hun det opp og brukte avkoket til å skylle håret til barna. Etter 8 dager gjentok hun prosedyren. Klærne ble også vasket i dette avkoket. Og lusa ble borte. Men dette var jo i gamledager, frysing av klær eller koking av klær er lettere i våre dager. Da min datter gikk i første klasse, fikk hun lus. Så fikk jeg det av henne. Vi brukte et vanlig brukt middel fra apoteket som heter Malation. Gjentok kuren etter 8 dager som anbefalt og ellers gredde jeg håret hennes hver dag i 14 dager. Meget nøye, lag for lag, mens jeg plukket egg jeg så klebet seg til hårstråene. Min venninne gjorde det samme med meg. I tillegg dro jeg faktisk til fjells og plukket lusegras, kokte avkok som min mormor gjorde det og lusefri ble vi. Jeg turte ikke satse kun på lusegras, men tok også vanlig kur. Jeg tror nok lusegras alene tar knekken på de små krypene. Det hevder ihvertfall min mor. Håret ble også bemerkelsesverdig blankt og mykt av lusegraset.

Lusedronning skrev:

En måte og vite om det er egg eller flass. Hvis det er flass glir det av lett. Er det egg sitter det fast. Jeg har det nå.

Pernille skrev:

Ikke bruk midlene fra apoteket. De inneholder insektsdrepende stoffer som kan være skadelige for barn. De er blant annet sett i sammenheng med ADHD. Jeg syns det er grusomt å høre at enkelte familier tar disse kurene gang på gang. Det er veldig skremmende at man dynker barnas hode med organofosfat i 12 timer, mens den som skal helle det i håret blir anbefalt å bruke hansker. Hvofor tror du? Folkehelsa har ingen alternativ til disse produktene og derfor fortsetter de å anbefale det. Våkn opp folkens.

Inga skrev:

Du som jobber i barnehage må da for all del skjønne at du må si ifra at du har lus? Er ikke rart lusa ikke blir borte når folk ikke sier ifra til alle som de har vært i kontakt med. Det være venner, naboer, skole, jobb, barnehage, familie osv. I barnehage og sfo ser jeg at alle barna (tom under lusepedimier) får leke med utkledningskasser. Vær da så snille å fjerne disse. Skjønner at det er moro å kle seg ut, men det er mye bra og morsom lek foruten akkurat det å kle seg ut, og spre lusa ekstra godt.

I gymtimen på skolen kan jo barna ha klærne sine i hver sine poser, slik at ikke klærne ligger å slenger over hverandre. Lærerne må prioritere å følge med på at dette blir gjort, iallefall blant de minste barna. Så synes jeg at personell på skoler, barnehager bør kurses i å finne lus, og sjekke alle barna en gang i uka, f.eks. på fredager. Hvis alle var med og bekjempet dette, så kunne vi klart å utrydde dette spetaklet. Vi er 8 personer i vår familie og to har påvist lus. Dette er en stor jobb å bli kvitt.

Greijo skrev:

Plages med hodelus eller noe annet krypdyr i hodet, nakken, halsen og ansiktet. Har oppdaget både sorte, røde og grønne prikker i håret, ansiktet, halsen. Har prøvd div lusekurer, grønnsåpe og olje men ingenting hjelper. Har også brukt Nix krem på kroppen. Dette er uutholdelig. Vet ikke hva jeg skal gjøre lenger. Er det noen med noen gode råd?

Gulla skrev:

Kjære vene, når du jobber i barnehage vet du vel at du må si fra? Det er jo sånn det blir epidemier av det, når man ikke sier fra vil man jo bare smitte hverandre igjen og igjen.

Masi skrev:

Manglende kunnskap er som oftest årsaken til at lusproblemet ikke forsvinner. Jeg anbefaler å google ordet lus, og les resultatene som kommer. Min datter er igjen smittet, så det betyr at noen i hennes vennekrets ikke forteller at dem har lus, eller at dem ikke sjekker ofte nok. Ved kløe, sjekk med kam over hvit overflate om det er lus. Så kjøper man middel, ha det i over natten, vask av og kam igjen for å se om noen levende er blitt igjen. Vask sengetøy og luer. Hiv jakken og børste i fryseboksen. Gjenta kur etter åtte dager. Litt slitsomt, men ikke verre enn at man kan ta seg tiden. PS. plukk gjerne vekk luse egg, ikke helt sikkert kammen tar de. Man ser de godt.

BlåBlå skrev:

Si nå for all del fra, så andre i samme bhg/skole også kan se etter lus hos sine små.

Rødhette skrev:

Nå har jeg og elste dattra mi fått lus. Jeg oppdaget det i dag og vet ikke om jeg burde si det på jobben eller bare behandle det og ti stille. Jeg jobber også i barnehage. tips?

Lus hater skrev:

Nå har vi fått lus. Minsten er på sin andre kur på to dager. Håret er for tynt for kammen. Men jeg lurer på hva vi gjør med sofaer, senger, dyner osv. Må jeg ta ut og skifte på senger hver dag? Eller holder det med å henge ut sengetøyet i kulda?

Ida skrev:

Lillebror har lus, men det var ikke mye. Ta bare en lusekam og kam det ut.

Smufeline skrev:

Bruk vodka, jo høyere prosent jo bedre. Vodka inneholder nesten samme virkestoffet som det lusemiddlet man får kjøpt på apoteket, og virker vel så bra. Den tar både lus og egg, men viktig at man grer både i tørt hår og når man har dynket håret i vodka. Og husk å rengjør lusekammen mellom hver gang den blir brukt.

En hjelper for deg som sliter med lus skrev:

Ingen av dere har noe som helst råd eller tips. Og alle av dere er svært bekymret, og får ikke fjernet lusene. Men fortvil ikke. Det går an å fjerne all lus 100%. Men først må jeg få sagt noe som er veldig viktig. Glem å kjøpe midler / kurer på apoteket. Husk at dette ikke virker, og apotekene er de værste av alle selgere. De selger produkter som ikke fungerer til 10-dobbelpris.

Det finnes flere gode behandlinger som fjerner all lus 100%. Bibelen gir den rette oppskrift. Jeg skal komme tilbake til det.

Grunnen til at de fleste folk ikke blir kvitt lus, er at de ikke har kunnskap, og er et lett bytte for de som selger kvakksalverier til skyhøye priser, og som aldri har virket. Pass deg for slike. Ikke les, lytt eller tro på deres propaganda.

Den absolutte beste - sikreste og raskeste måten å bli kvitt all lus på er å fjerne alt hår på hodet, og deretter gni hodebunnen godt med olivenolje hver dag i 2 uker. Det er enklere enn å gre seg med vanlig kam.

Det å snaue seg helt, er verst for barna som er flau over hva skolevennene sier. Men det er mye bedre å snaue seg, enn å plages med lus i flere år. Du blir nervøs og utslitt av det. Husk at håret vokser raskere enn du tror. Det er bare den første tiden det virker forferdelig å være snau, men til gjengjeld så blir du kvitt lusa for godt. Hvis du har familie som også har lus, så MÅ alle snaue seg samtidig.

Tips nr. 2: Opphold deg i Badstue i varmere enn 60grader i over 5 - 10 minutter og gjenta dette 2 ganger i uken i 2 uker. Husk at du bruker balsam etter shampooen annenhver dag, og grer ut med luskammen hver dag. Har flere lus i familien, så må alle gjøre det. Husk at det er like viktig at alle klær og sengetøy som har vært i nærheten av ditt/deres hår må i fryseren hver uke i denne prosessen. Da skjønner dere at dette er mye mer krevende enn å snaue seg. Desto fler det er i familien, desto mer krevende og nøysommelig må du/dere være.

Hvis det er en i familien som slurver med kuren eller sine klær/sengetøy - etc, så kan dette bli katastrofalt for hele familien, ved at han/hun ødelegger alt for alle. Da vil også eggene dø ut.

Jeg var innom Bibelen, og det er nettopp fordi Bibelen er mer enn en åndelig bok. Den er også medisinsk og gir gode råd og veiledning når det gjelder hygene og sykdommer. Vi kan godt kalle lus for en sykdom som vil bli permanent hos mennesker som gir opp lusesykdommen.

Den aller beste løsning på luseproblem, er at man raker sitt hår, som det står. Man fjerner rett og slett sykdommen i fra sitt hode. Når lusene erobrer menneskehåret, så raker man av seg håret. Hvis du/dere skammer deg/dere over det, og er redd for hva andre skal si eller tro om deg/dere, så skal ikke du ha dårlig samvittighet eller skammes av den grunn.

Si som det er: Jeg raker heller håret mitt, enn å gå med lus og smitte deg og andre - kan du si dem. Det er bedre å rake hodet når det er vinter. Da kan du for det meste gå med lue. Og husk at håret vokser raskere når hodet er snaut.

Håper dette vil hjelpe deg som har lus. La din familie lese dette. Fatt Mot!

Jente skrev:

Jeg har lus nå og aner ikke hva jeg skal gjøre. Jeg skal ikke på skolen og jeg er redd for å smitte andre. Jeg har brukt vanlig kam og det har kommet ut masse lus. Eller jeg vet ikke om det er det men det ligner veldig. Jeg tror jeg har hatt det en stund men vet ikke om jeg har egg i håret. Jeg har lyst hår så er det vanskelig å se. Kan noen gi meg noen kjerringråd?

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...