Hodelus - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om hodelus.

Masi skrev:

Jeg har konsekvent trekt ut de hårståene med egg på. Man ser eggene tydlig om man holder noe hår opp mot lys. Setter først kuren, den med ekkel lukt og skal være på over natten. Så dagen etter fjerner jeg alt med lusekam, så plukker jeg de hårstråene med egg vekk. Det funker godt.

Anja skrev:

Det går lus i gjengen min, flere av venninnene mine har hatt det eller har det. Jeg også, og jeg blir ikke kvitt det. Jeg har hatt det 3 ganger det siste året og jeg har brukt liusemiddel men det kommer igjen og igjen. Tror ikke middelet virker, noen som har tips? Jeg nekter å barbere av meg alt håret, det må være noe som tar knekken på de ekle krypene.

Melissa skrev:

Jeg har kjøpt shampoo men jeg vet ikke om jeg har det. En venn av meg har det. Jeg har klemt henne litt, men jeg har skjekket meg veldig og har ikke funnet noe. Jeg vil prøve olivenolje, kanskje det virker. Jeg vil prøve alt bortsett fra sterke midler. Vurderte kanskje å skinne meg, (glattbarbere) hele hodet, men vil ikke gjøre det. Jeg er fornøyd nå hvis jeg blir kvitt det. Jeg skal ikke klemme så veldig mye på noen jeg ser klør veldig.

Yu skrev:

Jeg har hørt at det går an å bruke eddik.

Lusebolla-eggelort skrev:

Hei, jeg plages med lus og egg, og jeg håper jeg greier å få løst luse og egg problemet mitt. Jeg har i dag gredd meg med lusekam, så jeg håper virkelig jeg fikk bort det meste. Jeg prøvde også et lusemiddel, og jeg håper det hjelper. Den kostet 195 kr på apoteket. Det lusemiddelet heter Hedrin oppløsning hvis det er noen som vil prøve det samme som meg. Håper virkelig jeg og alle andre greier raskest mulig å få bort lus og egg.

Pjusken skrev:

Har også prøvd elektrisk lusekam uten det store resultatet. Orker ikke flere kurer med insektsgift. De lukter så forferdelig og svir. Jeg har dårlig erfaring med de midlene som inneholder div naturlige oljer. De kan gi allergisk reaksjon, har jeg erfart. Fikk et tips fra en venninne om et giftfritt produkt med silikon som selges på apoteket. Skal teste det i dag og håper at det vil gjøre susen.

Camilla skrev:

Jeg har hatt lus kjempe lenge nå. Har elektrisk lusekam og det funker litt, men virker som om vanlig lusekam fungerer bedre. Problemet mitt er at man må gre gjennom håret hver dag, men håret mitt blir veldig lett floket. Noen ideer?

Tassa skrev:

Jeg finner sorte prikker i håret mitt etter 2 lusekurer. Kan dette være egg med dyr i?

Pia skrev:

Har fått lus og driver med andre kuren. Det er helt håpløst, blir ikke kvitt de.

Marta skrev:

Jeg har det nå, men er veldig frustrert, for jeg vet ikke om jeg har det lenger eller ikke. Finner ting som kan være egg, men ikke noe levende.

Callie skrev:

Lus er noe dritt. Ikke lenge siden jeg hadde det. Det klødde og var ekkelt. Kan ikke se forsjell på luse egg og flass så det er et problem.

Jessy skrev:

Men lus begynner å utvikle resistens mot disse insektmidlene og det er på ingen måte kjent at det ikke finnes bivirkninger fra flergangsbruk av organofosfat insektmiddler - særlig på små barn!

Tunja skrev:

Shampo kan kjøpes reseptfritt på apoteket og den tar både lus og egg. Litt lettere å vaske bort enn olivnolje.

Marianne skrev:

Pøs på med olivenolje med en gang du finner lus. De blir kvalt av oljen, dette er vitenskapelig dokumentert. Sjekk headlice olive på nettet for videre behandling. Tea tree oil tar også lusene men ikke eggene tror jeg. Grapefruktkjerneekstrakt tar knekken på både lus og egg, sjekk nettsider for videre behandling. Husk at det tar 8 dager for egg å bli klekket, du må behandle flere ganger men kjemmingen er faktisk viktigst.!!

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...