Kattetiss - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om kattetiss.

Karen skrev:

Vi har en katt (hjerneskada) som tisser overalt. Nå tisset den nettopp på teppet, og vi vasket det forsiktig med eddik. Var dette lurt? Kommer eddiklukten til å gå bort? Noen andre tips til hva vi kan gjøre for å få kattetiss bort fra et teppe? Vi kan jo ikke vaske det i en vaskemaskin.

Rakel skrev:

Ville bare skrive for jeg så at det var mange som ikke har fått svar.. men jeg har 3 katter.. og en av dem har tissa i skinnsofan min og det har klart å renne bak i stoffet mellom sitteputer og ryggputer.. jeg brukte 250 kr på piss off spray som de i dyrebuttikken anbefalte sterkt.. men ble meget skuffet når det funka ikke i det hele tatt.. så jeg skjærte ned sitroner i skiver og satt mellom putene i et døgn.. jeg merka at det hjalp litt, men da prøvde jeg å blande eddikk ca 1 mot 10 av vann, opp i det satt jeg en del med sitronsaft.. helte så litt mellom putene, og må si at akkurat nå så kan jeg ikke finne noe tisselukt :) men tok to omganger på det ene området hvor det lukta sterkt. lukter litt eddik men hjalp med sitronsaft. så jeg anbefaler at dere prøver det hvis dere sliter med å få bort lukt men samtidig vil ikke at det stinker eddikk! :)

Bia skrev:

Et tips til de som har katter som ikke vil gå på do ute. Jeg kjøpte meg ny kattedo ifjor vår. Da satte jeg den gamle ut med sand i. Strødde også litt kattesand på andre strategiske steder ute. Etter en ukes tid fjernet jeg kassa som sto ute og strødde litt sand der den sto. Mine tre katter har vært flinke til å gå på do ute etter det.

Jåla skrev:

På gulv (spesielt tregulv) er grønnsåpe og anbefale. Det blir helt borte. Når det kommer til tiss på håndkler og tekstiler som kan vaskes, har jeg lagt det i klorvann i en times tid og så vaska det (hvis mulig) på 95 grader. Hvis du er redd stoffet skal krympe kan du vaske 1 gang på 40-60 grader med litt grønnsåpe i doseringskammeret for tøymykner og vanlig mengde vaskepulver og vaske en gang til vanlig etter det.

Over til sofa, så har jeg opplevd at katten har tissa i 2 sofaer, en i stoff og en i skinn. Dette er det bare å kaste. Jeg har prøvd alt som er å oppdrive, men så lenge det har fått trekt litt inn i sofaen så er det umulig og fjerne.

Cathrine skrev:

Til dere som har problemer med at kattene ikke går på do ute, men kommer rett inn i kattekassa. Ta vekk kattekassa. Da skjønner de etterhvert at de må gå ut for å gjøre fra seg. Det var slik jeg lærte opp mine katter.

Mette skrev:

Min skjønne katt har bare tissa i kassen sin, deilig det. Men har også problem med det at han holder seg mens han er ute. Når han kommer inn, spurter han rett i kassa. Hvorfor er det slik?

Espen skrev:

Hei, har noen råd for katter som gjør fra seg i hagen? Katten gjør fra seg i samme hjørnet av gressplen. Vet ikke hva jeg skal gjøre med det, annet enn å skyte katten.

Cathen skrev:

Jeg ser mange spørsmål her, men svært få svar. Jeg passet en hannkatt, han tisset i sofaen - hvordan får jeg vekk lukten? Har vasket trekket i maskin. Når jeg lukter på selve puten (uten trekk) finner jeg ingen lukt, men om jeg sitter i sofaen kjenner jeg godt at det ikke er som det skal være.

Mads skrev:

Har nettopp kjøpt meg helt ny lavo, og la den ut for en dag, og dagen etterpå var den full av kattapiss. Så har noen råd til hva jeg kan vaske den med for og bli kvitt lukta og ikke miste imprigneringa i lavoen?

Camilla skrev:

Har selv en pusekatt som har funnet ut at det er helt genialt å både tisse og bæsje rett utenfor stuedøra mi i gangen vår. Uansett hvor mye vi skrubber, vasker, legger ned skiver etter skiver med sitroner, sprayer sitronparfyme (det er sikkert ikke parfyme, men et eller annet med sterk sitronlukt) går han tilbake dit. Det er gammelt tregulv også, så det er ekstra vanskelig å få rent.

Men eddik har jeg ikke tenkt på før, så da er det bare å skaffe seg det! Hadde vært fint å kunne gå ut i gangen uten å må passe på hvor jeg setter ned foten.

Kenny skrev:

Da det kom en fremmed hannkatt og markerte hjemme hos meg, brukte jeg jiff bad for å vaske det bort. Det har ikke luktet etter det.

Kattepiss skrev:

Jeg har aldri prøvd det, men hva med å bruke eddik som skyllemiddel i vaskemaskina? Kunne det ha fungert for trekket på sovevogna?

Christine skrev:

Vi har hatt en katt som har tisset i sovevogna som står i barnhegaen. Jeg har tatt av trekket og vasket det på 40 grader i 4 timer. Og det lukter fortsatt.

Tenkte evt å prøve eddik, men hvordan gjør jeg det? Skal jeg legge det i eddik vann, eller ha eddik i vaskemaskinen i stedet for vaskepulver? Lukter det veldig sterkt og lenge etterpå?

Cecilie skrev:

Min katt tisser i skinnsofaen. Jeg bruker get off, men hvis jeg ikke sprayer regelmessig tisser hun der igjen. Hun har kasse med ren sand, så dette er ikke problemet. Hun har satt seg til flere ganger når jeg har sett på, men jeg har ikke klart å stoppe henne i tide. Er redd sofaen kommer til å stinke av kattetiss når det blir sommer og varmt. Noen som har tips til hva jeg kan gjøre for å få hun til å slutte? (hun er snart 6 år, og har aldri gjort dette før)

Martine skrev:

Jeg har fått meg en pusegutt på 12 uker. Den første dagen var han veldig lost og tissa både i senga, på dyna vår og i sofa av grovvevd stoff. Alt dette på 1 time. Han har ikke gort det igjen så det var nok mangel på dolukt i kassa som utløste det. Spørsmålet er bare hvordan jeg kan vaske ut lukta av tekstilsofa uten utskiftbart trekk? Sofaen er mørk, men jeg vil ikke bruke noe som setter igjen en egen flekk eller stank. Tips?

Beate skrev:

For de som sliter med at katten tisser på faste plasser som ikke er lov: Sett en skål med kattemat. Ha den der i noen dager. Katter vil ikke tisse i nærheten av maten sin. Det funket for meg. Men jeg har et lite problem selv. Har to kastrerte hankatter. Han ene har aldri tisset utenfor kattekassa, men den andre katten min (med hjerneskade) tisser i sofaen og den er ny. Jeg har vasket den 1000 ganger men det hjelper ikke. Har også prøvd get off, men da klarer ikke jeg en gang sitte der. Har hørt at tobasco skal hjelpe. Det skal prøves, men det tar jo ikke lukten vekk. Kattene er ute flere timer om dagen, men tisser aldri ute. Har prøvd det meste men har noen råd? Jeg har lagt ut kattesand med bæsj og kattetiss ute, men de bryr seg ikke. De holder seg til de kommer inn. De er rare de dyrene. Jeg har brukt 22.000 på erstatning av gulv, sofa, klær og dyrlegeregning for å hjelpe pusen men jeg kommer ikke til å avlive de. De har et liv de også, og når en først tar til seg dyr bør en utføre ansvartet sitt.

Beate skrev:

Hei, eddik er et universalmiddel som kan brukes til det meste. Til dere som har fått kattepiss på gulv eller vegger kan dere prøve å vaske med 7% eddik. Det er et middel som er kjent for å ta bort lukt av alle slag.

Lillian skrev:

Hjelp, har en katt som har funnet ut at det er veldig morsomt og tisse under juletreet. Jeg vet ikke hvor lenge han har holdt på med det, tok han på fersken. Jeg er redd for at det har trekt inn i gulvet, har klikk, klakk gulv. Hva skal jeg gjøre, noen som har gode råd?

Linus skrev:

Jeg har en katt som har tisset på gulvet inne. Det er tregulv. Det lukter der kassen hans står. Han tisser ikke utenfor, men står ofte oppreist mens han tisser. Det spruter ut på veggen bak. Jeg vasker og vasker, men det lukter likevel. Jeg er redd at urinen har rent ned bak lister ol. Hjelp? Hva kan jeg gjøre?

Marita skrev:

Jeg har akkurat flyttet inn i en leilighet og fikk meg en ny kattunge. Den er egentlig veldig renslig og tisser i sandkasse inne. Den er mye ute på dagen, men det viser seg at den ikke tisser ute, for med en gang den kommer inn så går den rett i sandkassa? Er det noen tips for å få den til å gå på do ute? Etter bare noen få uker tisset den for første gang inne i sofaen, og etter det har den bare tisset på alt annet en sandkassa? Hva kan jeg gjøre for å få slutt på dette? Sanden renser jeg daglig, så den burde være bra nok. Kan noen hjelpe meg med noen tips og råd?

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...