Kattetiss - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om kattetiss.

Heidi skrev:

Min katt har tissa på det nye gulvteppet mitt. Jeg ringte et tepperens firma, og de sa jeg skulle bruke omo color, og skylle med kokende vann, flere ganger.

Veitja skrev:

Vi har 2 hunn katter som er steriliserte. Vi har det problemet at det kommer andre hannkatter og markerer der vi minst vil ha det, f.eks. på de nye hagemøblene. Våre katter bryr seg jo ikke siden de er steriliserte. Og så kan ikke vi sitte ute, for det lukter forferdelig. Er det noen som har noen råd?

Kine skrev:

Jeg har ei sterelisert hunkatt på 4 år som markerer mye inne. Dette startet når leieborene våre fikk seg katt. De er flyttet ut og det er vasket rundt, men hun tisser i vår leilighet som på senga, gangen og på loftet. Vi har prøvd den som stikkes i kontakten, men ingen virkning på henne.

Anita skrev:

Når det er lukt i tekstiler er det viktig å skylle først med kaldt vann, ved varmt vann setter lukten seg. Eddik hjelper.

Denise skrev:

En av kattene (hvis ikke begge) har nylig tisset og bæsjet i skinsofaen vår. Lukta er utholdelig og jeg blir gal her jeg sitter i eimen. Vi har prøvd å vaske bort med salo, salmiakk, grønnsåpe, eddik og sitron. Ingenting hjelper så nå trenger jeg flere råd? Jeg tenker allerede nå å kaste den, siden lukta ikke forsvinner.

Angelina skrev:

Jeg har en katt som tissa i sofaen i dag. Sofaen er av stoff og det har runnet helt igjennom. Sofaen er helt ny. Hva skal jeg gjøre? Katten tissa sikker minst en liter veske i sofan og det stinker død på jord. Vær så snill og hjelp meg med gode råd.

Anne marit skrev:

Til nita: Katta skjønner sikkert ikke hva som skjer. Sånn kan reaksjonen være.

Til katt: Skaff deg kattedo. Hvis du ikke får kattedo før i morgen så bruk eske med masse avispapir i. Eller dra til en butikk å spør om å få kjøpe en gildekasse. Den er høvlig som kattedo.

Katt skrev:

Noen som vet hvor lenge katten kan holde seg inne uten å tisse? Har netopp fått leilighet og har ikke katteluke lengre, så lurer på om katten holder over natta?

Nita skrev:

Min hannkatt har markert på stuen min og der står mange esker for jeg skal flytte om et par dager. Hva skal jeg gjøre?

Julie skrev:

Ok, prøvde ut eddik, vann og sitronsaft på teppet men syntes det var bedre med kattepiss lukt. Omo color og vann gjorde det en smule bedre.

Karen skrev:

Vi har en katt (hjerneskada) som tisser overalt. Nå tisset den nettopp på teppet, og vi vasket det forsiktig med eddik. Var dette lurt? Kommer eddiklukten til å gå bort? Noen andre tips til hva vi kan gjøre for å få kattetiss bort fra et teppe? Vi kan jo ikke vaske det i en vaskemaskin.

Rakel skrev:

Ville bare skrive for jeg så at det var mange som ikke har fått svar.. men jeg har 3 katter.. og en av dem har tissa i skinnsofan min og det har klart å renne bak i stoffet mellom sitteputer og ryggputer.. jeg brukte 250 kr på piss off spray som de i dyrebuttikken anbefalte sterkt.. men ble meget skuffet når det funka ikke i det hele tatt.. så jeg skjærte ned sitroner i skiver og satt mellom putene i et døgn.. jeg merka at det hjalp litt, men da prøvde jeg å blande eddikk ca 1 mot 10 av vann, opp i det satt jeg en del med sitronsaft.. helte så litt mellom putene, og må si at akkurat nå så kan jeg ikke finne noe tisselukt :) men tok to omganger på det ene området hvor det lukta sterkt. lukter litt eddik men hjalp med sitronsaft. så jeg anbefaler at dere prøver det hvis dere sliter med å få bort lukt men samtidig vil ikke at det stinker eddikk! :)

Bia skrev:

Et tips til de som har katter som ikke vil gå på do ute. Jeg kjøpte meg ny kattedo ifjor vår. Da satte jeg den gamle ut med sand i. Strødde også litt kattesand på andre strategiske steder ute. Etter en ukes tid fjernet jeg kassa som sto ute og strødde litt sand der den sto. Mine tre katter har vært flinke til å gå på do ute etter det.

Jåla skrev:

På gulv (spesielt tregulv) er grønnsåpe og anbefale. Det blir helt borte. Når det kommer til tiss på håndkler og tekstiler som kan vaskes, har jeg lagt det i klorvann i en times tid og så vaska det (hvis mulig) på 95 grader. Hvis du er redd stoffet skal krympe kan du vaske 1 gang på 40-60 grader med litt grønnsåpe i doseringskammeret for tøymykner og vanlig mengde vaskepulver og vaske en gang til vanlig etter det.

Over til sofa, så har jeg opplevd at katten har tissa i 2 sofaer, en i stoff og en i skinn. Dette er det bare å kaste. Jeg har prøvd alt som er å oppdrive, men så lenge det har fått trekt litt inn i sofaen så er det umulig og fjerne.

Cathrine skrev:

Til dere som har problemer med at kattene ikke går på do ute, men kommer rett inn i kattekassa. Ta vekk kattekassa. Da skjønner de etterhvert at de må gå ut for å gjøre fra seg. Det var slik jeg lærte opp mine katter.

Mette skrev:

Min skjønne katt har bare tissa i kassen sin, deilig det. Men har også problem med det at han holder seg mens han er ute. Når han kommer inn, spurter han rett i kassa. Hvorfor er det slik?

Espen skrev:

Hei, har noen råd for katter som gjør fra seg i hagen? Katten gjør fra seg i samme hjørnet av gressplen. Vet ikke hva jeg skal gjøre med det, annet enn å skyte katten.

Cathen skrev:

Jeg ser mange spørsmål her, men svært få svar. Jeg passet en hannkatt, han tisset i sofaen - hvordan får jeg vekk lukten? Har vasket trekket i maskin. Når jeg lukter på selve puten (uten trekk) finner jeg ingen lukt, men om jeg sitter i sofaen kjenner jeg godt at det ikke er som det skal være.

Mads skrev:

Har nettopp kjøpt meg helt ny lavo, og la den ut for en dag, og dagen etterpå var den full av kattapiss. Så har noen råd til hva jeg kan vaske den med for og bli kvitt lukta og ikke miste imprigneringa i lavoen?

Camilla skrev:

Har selv en pusekatt som har funnet ut at det er helt genialt å både tisse og bæsje rett utenfor stuedøra mi i gangen vår. Uansett hvor mye vi skrubber, vasker, legger ned skiver etter skiver med sitroner, sprayer sitronparfyme (det er sikkert ikke parfyme, men et eller annet med sterk sitronlukt) går han tilbake dit. Det er gammelt tregulv også, så det er ekstra vanskelig å få rent.

Men eddik har jeg ikke tenkt på før, så da er det bare å skaffe seg det! Hadde vært fint å kunne gå ut i gangen uten å må passe på hvor jeg setter ned foten.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...