Kvalme - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om kvalme.

Sunniva skrev:

Slutt med mel, melk og sukker. Sjekk ut kjernesunn familie boken. Denne livsstilen hjelper med omtrent alt.

M skrev:

Det kan hjelpe med soneterapi - dvs. massering av føttene. Eller evt. ikke spise så mye sukker, fruktose eller mat som er litt tvilsom. Ikke spise for ofte eller sjeldent, og helst ha siste måltid tre-fire timer før man legger seg, ikke senere. Snacks på kvelden eller sene måltider, kan man få kvalme av dagen etter. Magen trenger tid til å fordøye.

Ingrid skrev:

Jeg er deprimert og har fått litt angst, og med angsten kom kvalmen og vondt i magen. Dette ble så slitsomt og galt at jeg måtte bli sykemeldt fra skolen og jeg får ikke karakterer til jul pga fravær (første gym). Men jeg har problemer med stress, forstoppelse, kvalme (har ikke kastet opp på fire år, er likevel kvalm) og smerter i magen og også konstant sulthetsfølelse som kommer noen ganger i løpet av uken. Jeg er så sliten av å ha det sånn og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg går til akupungtur og psykolog, trener hver dag, er 15 år og egentlig en sporty, smilende og morsom jente. Jeg hater dette og savner livet mitt som det pleide å være: et liv uten kvalme og magetrøbbel. Jeg er og veldig bekymret for å kaste opp, det skremmer meg. Håper noen har noen råd.

Emma skrev:

Jeg er kvalm hver eneste morgen, og jeg gruer meg ikke til noe. Jeg er 14 år og jomfru så jeg er ikke gravid. Jeg driver ikke med sånt. Så jeg klarer ikke å spise om morgenen, og da blir jeg innmari sulten i 9 tida på skolen. Noe som hjelper mot dette?

Frøken kvalm skrev:

Jeg har også samme problem som mange andre her, kvalme på morgenen - og blir gjerne bedre utover dagen. Men bare tanken på mat på det verste får meg til å brekke meg. Har vært gravid før og tenker jo alltid det verste hver gang. Testene fortsetter å være negative og kvalmen kommer og går uke for uke. Hva skjer?

Lillemy skrev:

Jeg er en jente på 20 år har vært kvalm i noen dager og aner ikke hva det kommer av. Jeg har hatt sure oppstøt. Har noen forsalg om hva som kan hjelpe mot kvalme?

Kvalm pga. medisiner skrev:

Som Sahara skriver i sitt innlegg ang. olivenolje. Jeg vil bare si at det hjalp meg masse å ta noen matskjeder med olje. Jeg har brukt tran og matolje. Supert råd, Sahara!

Lars skrev:

Når man kjenner at man blir kvalm, må man ta et plaster på navlen, ikke vent til det blir for ille. Et problem er at man som oftest ikke har plaster til stede, men da kan man presse tommelen sånn passe hardt mot navlen i stedet. Det er viktig om man presser tommelen mot navlen, i stedet for å ta plaster på, så må man holde ei lita stund til man kjenner at magen begynner å jobbe. Det høres kanskje ekkelt ut, men man kan gå på do når man kjenner at magen begynner å jobbe, fordi man får gjerne litt diare med det samme. Mange synes det er bedre å bæsje ut diareen med en gang og bli ferdig med det, i stedet for å sitte å være kvalm i kanskje lang, lang tid.

Til: kvalm nesten hver eneste morgen. skrev:

Det kan jo hente det kommer fordi du gruer deg til noe. Det kan hende du ikke vet hva du gruer deg til, men det kan ofte komme av det.

Kvalm hver eneste morgen. skrev:

Hei jeg har konstant kvalme hver eneste morgen. Jeg aner ikke hvorfor, men har blitt sånn i det siste par årene. Hva skal jeg gjøre? Finner heller ikke noe ut med legen. Jente 18 år.

Gravid skrev:

Det spørs hvorfor en er kvalm. Kvalme i forbindelse med graviditet kan ofte føles som en skikkelig omgangssyke - en langvarig en sådan. Vanlig å spy gjerne 5-6-7 og mer i døgnet, skikkelig travelt. Så hva hjelper?

:) skrev:

Jeg bruker akkupunkturbånd mot kvalme. En på hvert håndledd, med en liten kule som presser inn. Fukner for meg. De selges på apoteket. Fint å bruke noe som man ikke må spise/drikke :)

Moi skrev:

Kull! Kjøp kulltabeletter (eller flytende) på apoteket. Veldig bra for både voksne og barn. Det har alltid funket for meg. Ingefær kan også hjelpe.

Mini skrev:

Hvis du er kvalm så er det veldig enkelt og hjelper, om du tar ett glass med brus, det funker best med cola. Håper det funker, hilsen mini.

Hjelper garantert mot kvalme skrev:

På helsekostbutikker får du kjøpt noen tabletter som heter ingefær med uttrekk av bokhvete. Når du er kvalm ta 2 stk. Etter ca 20 min er den garantert borte. Jeg lever ikke uten de.

Sahara skrev:

Hvis du ikke har feber men ved god allmenntilstand, og likevel er kvalm, så kan det skyldes fremmede bakterier. Spesielt vil du merke dette når det er lenge siden forrige måltid. En lokal, nokså svak kvalme altså. I så fall kan dette effektivt kureres med olivenolje. Første dag: 5 dessertskjeer olivenolje, gjerne på tom mage. Du merker bedring allerede etter 1 - 1,5 time. Hvis du neste dag får samme ubehag, så gjenta behandlingen. Nå skulle problemet være borte i de fleste tilfeller. Hvis ikke så ta samme dose den 3. dagen. Men ikke lengre. Hvis problemet vedvarer, så er det noe mer alvorlig og du bør oppsøke lege.

Flere kommentarer:
0 1
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...