Kvalme - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om kvalme.

Jente skrev:

Jeg er ofte plaget med kvalme, mest om natten. Og som dere skjønner, da får man ikke mye søvn. Jeg har ikke pratet med lege. Pappa sier at man ikke kan gjøre noe med det, men skal jeg være kvalm for resten av livet? De beste tipsene jeg har er å ha vinduet oppe, ligge på siden og spis noe med peppermynte. Dette hjelper litt, men jeg lurer på hva som er galt. Jeg er kvalm nesten hver kveld.

Eva skrev:

Et svar til de som ofte er kvalme: Jeg merket at jeg hadde fått cøliaki ved at jeg var kvalm hele tiden, kanskje det kan være lurt å sjekke seg mot dette for å eliminere denne faktoren?

Kristin skrev:

Jeg er 13 år. Jeg kastet opp for to dagen siden og er fortsatt kvalm og har lite matlyst. Noen som vet om noe som hjelper?

Line skrev:

Jeg har vært kvalm hele tiden siden jeg var liten. Men nå har det blitt værre, kvalmen er slik at det kjennes ut som jeg er sulten. Det er en slik følelse at man ikke har spist på par dager. Så når det blir slik prøver jeg og spise, men det hjelper heller ikke. Har fått angst og panikkanfall spessielt når jeg kjenner at jeg er veldig kvalm, for jeg er veldig redd for og kaste opp.

Jeg forstår det ikke helt hvorfor det skal føles ut som jeg er sulten hele tiden. Har vært hos legen og sykehuset for undesøkelser osv. men de finner ikke noe galt. Er det noen råd som hjelper?

Jeanette skrev:

Jeg har vært konstant kvalm i over en veldig lang periode. Jeg dro til legen og fikk beskjed om å spise mer, men det er ingenting som hjelper. Noen tips?

Løsning skrev:

Prøv sugetabletter mot kvalme. 1 stk holder, men ta 2 om du ikke føler særlig forskjell. Selv har jeg prøvd de med eplesmak fra apotek og det hjalp.

Emilie skrev:

Drikk brus, og spis noe salt. Det kan også være lurt å gå ofte på do.

Renate skrev:

Jeg har samme problemet som deg Ingrid. Hele livet har jeg vært livredd for å kaste opp. I det siste tror jeg at jeg tenker på det så mye at det har blitt en slags angst. Får ikke sove om kveldene, får hjertebank osv. Er egentlig utad en veldig sterk person, og jobber i et meget mannsdominerende yrke, og ellers den tøffe i familien, så kan liksom ikke si det til noen heller. Skal til legen om en mnd, fastlegen hadde ikke tid før, noen forslag til hva jeg kan gjøre for å holde kvalmen unna frem til da, og kanskje få sove om kveldene?

Sammi jenta skrev:

Jeg skal gi dere noe tips mot kvalme.

  1. Drikk litt limonade eller brus (cola).
  2. Masser magen din.
  3. Sug på en liten sukkerbitt så tenker du ikke stort på kalmen din.
  4. Prøv og ta en dusj.
  5. Det går også og ta litt salt.

Vær så god med tipsene, og håper de virker.

Billy skrev:

Jeg er faktsik kvalm, har vært det i 3 dager, får ikke lyst på mat. Hva skal være bra for at det skal gå bort? Jeg trenger rask svar.

Nina skrev:

Jeg har også slitt med kvalme og vondt i magen. har nesten ikke hatt noe matlyst. Hva skal jeg gjøre ? har ikke behov for å kaste opp engang. men det gjør vondt.

Dilly skrev:

Råd til de som sier de er så kvalme om morgen at de ikke orker frokost: Jeg var alltid sånn selv, og da jeg gikk på skolen spiste jeg aldri frokost, spiste heller noe i første friminutt på skolen. Men da jeg begynte å jobbe var det ingen mulighet til å spise noe før lunsj, så jeg måtte begynne med frokost for ikke å sulte ihjel. I begynnelsen måtte jeg tvinge i meg et eple, en yougurt, en halv skive e.l., men etter en stund ble jeg faktisk vant til det! Jeg som før hatet frokost elsker det nå, og er aldri kvalm om morgnen mer - heller sulten!

Til Emma skrev:

Hvis det er sånn at du kan drikke i timene så ta med hjemmelaget smoothie (m. masse bær) på skolen.

Annie skrev:

Det hjelper å spise noe salt! Peanøtter, potetgull, osv.

Sunniva skrev:

Slutt med mel, melk og sukker. Sjekk ut kjernesunn familie boken. Denne livsstilen hjelper med omtrent alt.

M skrev:

Det kan hjelpe med soneterapi - dvs. massering av føttene. Eller evt. ikke spise så mye sukker, fruktose eller mat som er litt tvilsom. Ikke spise for ofte eller sjeldent, og helst ha siste måltid tre-fire timer før man legger seg, ikke senere. Snacks på kvelden eller sene måltider, kan man få kvalme av dagen etter. Magen trenger tid til å fordøye.

Ingrid skrev:

Jeg er deprimert og har fått litt angst, og med angsten kom kvalmen og vondt i magen. Dette ble så slitsomt og galt at jeg måtte bli sykemeldt fra skolen og jeg får ikke karakterer til jul pga fravær (første gym). Men jeg har problemer med stress, forstoppelse, kvalme (har ikke kastet opp på fire år, er likevel kvalm) og smerter i magen og også konstant sulthetsfølelse som kommer noen ganger i løpet av uken. Jeg er så sliten av å ha det sånn og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg går til akupungtur og psykolog, trener hver dag, er 15 år og egentlig en sporty, smilende og morsom jente. Jeg hater dette og savner livet mitt som det pleide å være: et liv uten kvalme og magetrøbbel. Jeg er og veldig bekymret for å kaste opp, det skremmer meg. Håper noen har noen råd.

Emma skrev:

Jeg er kvalm hver eneste morgen, og jeg gruer meg ikke til noe. Jeg er 14 år og jomfru så jeg er ikke gravid. Jeg driver ikke med sånt. Så jeg klarer ikke å spise om morgenen, og da blir jeg innmari sulten i 9 tida på skolen. Noe som hjelper mot dette?

Frøken kvalm skrev:

Jeg har også samme problem som mange andre her, kvalme på morgenen - og blir gjerne bedre utover dagen. Men bare tanken på mat på det verste får meg til å brekke meg. Har vært gravid før og tenker jo alltid det verste hver gang. Testene fortsetter å være negative og kvalmen kommer og går uke for uke. Hva skjer?

Lillemy skrev:

Jeg er en jente på 20 år har vært kvalm i noen dager og aner ikke hva det kommer av. Jeg har hatt sure oppstøt. Har noen forsalg om hva som kan hjelpe mot kvalme?

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...