Kvalme - kjerringråd

Kvalme kan skyldes flere forskjellige årsaker, men ofte oppstår kvalme når det danner seg acetondamp i magen. Et kjerringråd mot kvalme er å suge på en sukkerbit. Dette vil for det første hjelpe til med at man ikke tenker så mye på kvalmen og i tillegg tilfører man næring til magen.

Sukkerbit mot kvalme
Sukkerbit mot kvalme : Foto : kjerringrad.com

Lillemor skrev:

Jeg har vært plaget av kvalme helt fra barndommen. Så sluttet jeg med melk, da ble det bra. Selv om melk er noe sunt og godt som det sies at alle bør ha så er det ikke for alle.

Hanne skrev:

Fikk beskjed at Idoforn skulle fungere mot kvalme. Og tro meg, jeg har aldri vært så fantastisk form som jeg er nå. Dere får kjøpt Idoform på apoteket, reseptfritt vel og merke. Jeg er førstegangs gravid og er allerede i uke 10. Idoform tas to til tre ganger om dagen i tilknytning til store måltider. Jeg har tatt det siden uke 6, og har ikke kastet opp enda. Den inneholder naturlige magesyrebakterier som vi allerede er i magen.

Victoria skrev:

Heisann, i nå 1 måned har jeg hatt problemer med kvalme og smerter i nedre del av magen. Fått kvalmestillende av lege, men føler ikke de vil hjelpe, har noen tips?

Peace skrev:

Ta deg en skive ingefær, tygg og svelg saften av den. Det vil hjelpe.

Maria skrev:

Jeg er så oftest kvalm på kvelden. Jeg gruer meg ikke noe til neste dag eller noe, men hva kan det være og hva hjelper?

Agathe skrev:

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste opp, men det kommer ingenting. Har noen råd?

14år skrev:

Jeg har vært kvalm i 2-3 dager nå, men må ikke spy. Jeg har også hatt store mengder slim i halsen og opp mot nesa. I tillegg har jeg vært tett i nesa i 2-3 dager. Hva kan jeg gjøre?

Auu skrev:

Jeg har kvalme nesten hele tiden og jeg føler jeg Må kaste opp men gjør det aldri. Kan jeg få et godt råd?

Camilla skrev:

Å svelge hele pepperkorn kan hjelpe mot magesmerter og kvalme hos meg. Jeg tar mellom 5 og ti med et glass vann.

Marie skrev:

Jeg har hatt ekstrem kvalme I mange uker. Er ikke kvalm fra morgenen av, men så fort dagen er ordentlig i gang, begynner jeg å bli kvalm. Når jeg er kvalm ,får jeg en følelse av å kaste opp, men gjør det ikke. Det er veldig ubehagelig. Jeg spiser regelmessig og er i god form. Jeg er ikke gravid så det er ikke derfor. Noen som har et tips til hva det kan Være?

Angst og stress skrev:

Når man føler seg kvalm, må man puste godt og jevnlig for å unngå angst. Ved angst blir du mer kvalm og mer redd. Du blir redd for å kaste opp og ikke slutte å kaste opp. Tenk på de som spyr ofte, det går bra med de? Selvfølgelig er det ekkelt, men det kan ofte hjelpe å kaste opp. Selv hater jeg bare tanken på å spy. Får helt frysninger når jeg er kvalm .

Nina skrev:

Jeg har nettopp hatt første cellegiftkur og sliter med sterk kvalme. Har noen gode tips til meg?

Syk skrev:

Jeg har de siste ukene vært plaget av vondt hals, hoste og feber, og nå de siste dagene har jeg begynt å være kvalm. I dag tidlig spydde jeg og har konstant en slag klump i halsen. Har noen tips til hvordan jeg kan bli kvitt kvalmen?

Sola skrev:

Ta 6 stk pepperkorn som svelges hele med et glass vann. Legg deg ned og press tommelen mot navlen. Sakte vil kvalmen og magesmertene forsvinne. Drikk biola for å styrke bakteriefloraen i tarm og mage.

SpyMann skrev:

Hvis du er kvalm, så ta med deg en bøtte i dusjen og spyl avslappende vann på magen. Da spyr du med en gang og blir ferdig med det.

Thomas skrev:

Jeg har vært kvalm i 6 dager nå, hva kan det skyldes, tror dere?

Biata skrev:

Jeg leser at noen av dere som er kvalm har angst for å kaste opp. Det kan skape kvalme i seg selv. Jeg har hatt det slik selv lenge, men begynner å bli mye bedre nå. Noe å tenke på er "Hvor lang tid hver dag bruker jeg på å tenke på å spy?" Sikkert altfor mye. "hvor lang tid hver dag bruker jeg på faktisk å kaste opp?" Ingenting. Ok så da vet vi at oddsen for å faktisk spy er ganske så liten. Vi har gått med kvalme i måneder eller år, men ikke nødvendigvis spydd. Så når kvalmen kommer så vet vi at det er veldig liten sjanse for at det akkurat idag skal gå lenger enn det pleier.

Bare tanken på det kan gjøre at du slapper av litt. Og hvis du klarer å slappe av så får kroppen ro og man kan minske kvalmen. Skal man kaste bort flere dager med disse tankene? Lage en enda verre sirkel som bare skaper mer kvalme og mer redsel? Det kan hende du går igjennom resten av livet ditt uten å kaste opp en eneste gang, men likevel er livet ditt ødelagt av angst. Og om den dagen skulle komme at du faktisk kaster opp så tar det ca 10 sekunder av livet ditt. 10 Sekunder der du kan knipe igjen øynene og telle. Så er det over og du føler deg mye bedre.

En gang da jeg var liten og hadde omgangssyke, det var før jeg ble redd for å spy, så tenkte eg at hvis jeg fjernet noen av sansene mine så ville det bli bedre å kaste opp. Jeg skulle lukke øynene og holde meg for ørene. Da jeg stod klar med mamma trygt ved siden av meg på badet, klar for en runde, så glemte jeg å lukke øynene men stod med begge fingrene i ørene og trampet i brekninger. Se det for deg. Mamma var litt lattermild kan man si, og jeg begynte selv å le da jeg var ferdig. Og bare så det er sagt så hjalp det litt å fjerne en sans. Man fikk noe annet å tenke på og vips var det gjort. Det går så fort.

Husk at angsten for å kaste opp egentlig bunner i kontrollbehov veldig ofte. Det er en ting vi ikke kan bestemme over selv. Det er liksom noe som tar over kroppen vår og vil oss vondt. Ta tilbake kontrollen over livet ditt. Jo før du klarer å slappe litt av, jo fortere vil kvalmen og tankene bli bedre. Og husk å drikke nok. Man kan bli kvalm av å drikke for lite. Prøv gjerne potetvann i en periode. dvs, rasp en potet og legg det i vann i kjøleskapet natten over. sil av vannet og ha det på flasker i kjøleskapet. Drikk småslurker gjennom hele dagen. Det kan hjelpe.

Hold deg unna kullsyre og kaffe som har stått for lenge på kannen/trakteren. Prøv å kutte rug og hvetemel om det ikke hjelper samt SUKKER! Det er godt mulig du har altfor mye candida i systemet ditt. Det skaper også ofte uvelhet og kvalme. Soppen lever av sukker og gjær. Helt til slutt kan jeg komme med et råd om å gå til posturolog. Jeg har gått til en som setter nåler i ørene mine for alt mulig, alt fra mageproblemer, skulder og nakkevondt, angst osv. Lykke til og ta tilbake livet ditt.

Synna skrev:

Jeg blir snart gal av kvalme. Det kommer og går, jeg finner ikke noe system i det, men blir så slått ut at jeg nesten bare må ligge. All matlukt blir brekkmiddel, og jeg blir tørr i munnen, småsvimmel og forferdelig lei meg, fordi jeg er så sliten å lei. Jeg kan aldri planlegge noe pga. at kvalmen kan komme når som helst.

Dibosaur skrev:

Skjær ingefær i tynne skiver, kok opp vann og la roten trekke i 10 min. Bruk en middels stor rot på 1 liter vann. Et 1/2 glass hjelper momentant.

Mari skrev:

Til alle dere som sliter med morgen kvalme. Det er veldig normalt at man er litt uggen om morgenen når du har sovet i mange timer og magen er tom. Ett godt råd er å spise et godt mettende måltid før du legger deg på kvelden. Så skal du se at kvalmen blir borte. Pass også på regelmessige måltider og masse vann.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter kvalme

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...