Kvalme - kjerringråd

Kvalme kan skyldes flere forskjellige årsaker, men ofte oppstår kvalme når det danner seg acetondamp i magen. Et kjerringråd mot kvalme er å suge på en sukkerbit. Dette vil for det første hjelpe til med at man ikke tenker så mye på kvalmen og i tillegg tilfører man næring til magen.

Sukkerbit mot kvalme
Sukkerbit mot kvalme : Foto : kjerringrad.com

Agathe skrev:

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste opp, men det kommer ingenting. Har noen råd?

14år skrev:

Jeg har vært kvalm i 2-3 dager nå, men må ikke spy. Jeg har også hatt store mengder slim i halsen og opp mot nesa. I tillegg har jeg vært tett i nesa i 2-3 dager. Hva kan jeg gjøre?

Auu skrev:

Jeg har kvalme nesten hele tiden og jeg føler jeg Må kaste opp men gjør det aldri. Kan jeg få et godt råd?

Camilla skrev:

Å svelge hele pepperkorn kan hjelpe mot magesmerter og kvalme hos meg. Jeg tar mellom 5 og ti med et glass vann.

Marie skrev:

Jeg har hatt ekstrem kvalme I mange uker. Er ikke kvalm fra morgenen av, men så fort dagen er ordentlig i gang, begynner jeg å bli kvalm. Når jeg er kvalm ,får jeg en følelse av å kaste opp, men gjør det ikke. Det er veldig ubehagelig. Jeg spiser regelmessig og er i god form. Jeg er ikke gravid så det er ikke derfor. Noen som har et tips til hva det kan Være?

Angst og stress skrev:

Når man føler seg kvalm, må man puste godt og jevnlig for å unngå angst. Ved angst blir du mer kvalm og mer redd. Du blir redd for å kaste opp og ikke slutte å kaste opp. Tenk på de som spyr ofte, det går bra med de? Selvfølgelig er det ekkelt, men det kan ofte hjelpe å kaste opp. Selv hater jeg bare tanken på å spy. Får helt frysninger når jeg er kvalm .

Nina skrev:

Jeg har nettopp hatt første cellegiftkur og sliter med sterk kvalme. Har noen gode tips til meg?

Syk skrev:

Jeg har de siste ukene vært plaget av vondt hals, hoste og feber, og nå de siste dagene har jeg begynt å være kvalm. I dag tidlig spydde jeg og har konstant en slag klump i halsen. Har noen tips til hvordan jeg kan bli kvitt kvalmen?

Sola skrev:

Ta 6 stk pepperkorn som svelges hele med et glass vann. Legg deg ned og press tommelen mot navlen. Sakte vil kvalmen og magesmertene forsvinne. Drikk biola for å styrke bakteriefloraen i tarm og mage.

Line skrev:

Jeg har vært kvalm hele tiden siden jeg var liten. Men nå har det blitt værre, kvalmen er slik at det kjennes ut som jeg er sulten. Det er en slik følelse at man ikke har spist på par dager. Så når det blir slik prøver jeg og spise, men det hjelper heller ikke. Har fått angst og panikkanfall spessielt når jeg kjenner at jeg er veldig kvalm, for jeg er veldig redd for og kaste opp.

Jeg forstår det ikke helt hvorfor det skal føles ut som jeg er sulten hele tiden. Har vært hos legen og sykehuset for undesøkelser osv. men de finner ikke noe galt. Er det noen råd som hjelper?

Jeanette skrev:

Jeg har vært konstant kvalm i over en veldig lang periode. Jeg dro til legen og fikk beskjed om å spise mer, men det er ingenting som hjelper. Noen tips?

Løsning skrev:

Prøv sugetabletter mot kvalme. 1 stk holder, men ta 2 om du ikke føler særlig forskjell. Selv har jeg prøvd de med eplesmak fra apotek og det hjalp.

Emilie skrev:

Drikk brus, og spis noe salt. Det kan også være lurt å gå ofte på do.

Renate skrev:

Jeg har samme problemet som deg Ingrid. Hele livet har jeg vært livredd for å kaste opp. I det siste tror jeg at jeg tenker på det så mye at det har blitt en slags angst. Får ikke sove om kveldene, får hjertebank osv. Er egentlig utad en veldig sterk person, og jobber i et meget mannsdominerende yrke, og ellers den tøffe i familien, så kan liksom ikke si det til noen heller. Skal til legen om en mnd, fastlegen hadde ikke tid før, noen forslag til hva jeg kan gjøre for å holde kvalmen unna frem til da, og kanskje få sove om kveldene?

Sammi jenta skrev:

Jeg skal gi dere noe tips mot kvalme.

  1. Drikk litt limonade eller brus (cola).
  2. Masser magen din.
  3. Sug på en liten sukkerbitt så tenker du ikke stort på kalmen din.
  4. Prøv og ta en dusj.
  5. Det går også og ta litt salt.

Vær så god med tipsene, og håper de virker.

Billy skrev:

Jeg er faktsik kvalm, har vært det i 3 dager, får ikke lyst på mat. Hva skal være bra for at det skal gå bort? Jeg trenger rask svar.

Nina skrev:

Jeg har også slitt med kvalme og vondt i magen. har nesten ikke hatt noe matlyst. Hva skal jeg gjøre ? har ikke behov for å kaste opp engang. men det gjør vondt.

Dilly skrev:

Råd til de som sier de er så kvalme om morgen at de ikke orker frokost: Jeg var alltid sånn selv, og da jeg gikk på skolen spiste jeg aldri frokost, spiste heller noe i første friminutt på skolen. Men da jeg begynte å jobbe var det ingen mulighet til å spise noe før lunsj, så jeg måtte begynne med frokost for ikke å sulte ihjel. I begynnelsen måtte jeg tvinge i meg et eple, en yougurt, en halv skive e.l., men etter en stund ble jeg faktisk vant til det! Jeg som før hatet frokost elsker det nå, og er aldri kvalm om morgnen mer - heller sulten!

Til Emma skrev:

Hvis det er sånn at du kan drikke i timene så ta med hjemmelaget smoothie (m. masse bær) på skolen.

Annie skrev:

Det hjelper å spise noe salt! Peanøtter, potetgull, osv.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter kvalme

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...