Kvalme - kjerringråd

Kvalme kan skyldes flere forskjellige årsaker, men ofte oppstår kvalme når det danner seg acetondamp i magen. Et kjerringråd mot kvalme er å suge på en sukkerbit. Dette vil for det første hjelpe til med at man ikke tenker så mye på kvalmen og i tillegg tilfører man næring til magen.

Sukkerbit mot kvalme
Sukkerbit mot kvalme : Foto : kjerringrad.com

Agathe skrev 03. desember:

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste opp, men det kommer ingenting. Har noen råd?

Line skrev 22. august:

Jeg har vært kvalm hele tiden siden jeg var liten. Men nå har det blitt værre, kvalmen er slik at det kjennes ut som jeg er sulten. Det er en slik følelse at man ikke har spist på par dager. Så når det blir slik prøver jeg og spise, men det hjelper heller ikke. Har fått angst og panikkanfall spessielt når jeg kjenner at jeg er veldig kvalm, for jeg er veldig redd for og kaste opp.

Jeg forstår det ikke helt hvorfor det skal føles ut som jeg er sulten hele tiden. Har vært hos legen og sykehuset for undesøkelser osv. men de finner ikke noe galt. Er det noen råd som hjelper?

Jeanette skrev 07. august:

Jeg har vært konstant kvalm i over en veldig lang periode. Jeg dro til legen og fikk beskjed om å spise mer, men det er ingenting som hjelper. Noen tips?

Løsning skrev 06. januar:

Prøv sugetabletter mot kvalme. 1 stk holder, men ta 2 om du ikke føler særlig forskjell. Selv har jeg prøvd de med eplesmak fra apotek og det hjalp.

Emilie skrev 29. august:

Drikk brus, og spis noe salt. Det kan også være lurt å gå ofte på do.

Renate skrev 08. august:

Jeg har samme problemet som deg Ingrid. Hele livet har jeg vært livredd for å kaste opp. I det siste tror jeg at jeg tenker på det så mye at det har blitt en slags angst. Får ikke sove om kveldene, får hjertebank osv. Er egentlig utad en veldig sterk person, og jobber i et meget mannsdominerende yrke, og ellers den tøffe i familien, så kan liksom ikke si det til noen heller. Skal til legen om en mnd, fastlegen hadde ikke tid før, noen forslag til hva jeg kan gjøre for å holde kvalmen unna frem til da, og kanskje få sove om kveldene?

Sammi jenta skrev 27. juni:

Jeg skal gi dere noe tips mot kvalme.

  1. Drikk litt limonade eller brus (cola).
  2. Masser magen din.
  3. Sug på en liten sukkerbitt så tenker du ikke stort på kalmen din.
  4. Prøv og ta en dusj.
  5. Det går også og ta litt salt.

Vær så god med tipsene, og håper de virker.

Billy skrev 19. mai:

Jeg er faktsik kvalm, har vært det i 3 dager, får ikke lyst på mat. Hva skal være bra for at det skal gå bort? Jeg trenger rask svar.

Nina skrev 14. april:

Jeg har også slitt med kvalme og vondt i magen. har nesten ikke hatt noe matlyst. Hva skal jeg gjøre ? har ikke behov for å kaste opp engang. men det gjør vondt.

Dilly skrev 14. april:

Råd til de som sier de er så kvalme om morgen at de ikke orker frokost: Jeg var alltid sånn selv, og da jeg gikk på skolen spiste jeg aldri frokost, spiste heller noe i første friminutt på skolen. Men da jeg begynte å jobbe var det ingen mulighet til å spise noe før lunsj, så jeg måtte begynne med frokost for ikke å sulte ihjel. I begynnelsen måtte jeg tvinge i meg et eple, en yougurt, en halv skive e.l., men etter en stund ble jeg faktisk vant til det! Jeg som før hatet frokost elsker det nå, og er aldri kvalm om morgnen mer - heller sulten!

Til Emma skrev 19. mars:

Hvis det er sånn at du kan drikke i timene så ta med hjemmelaget smoothie (m. masse bær) på skolen.

Annie skrev 17. mars:

Det hjelper å spise noe salt! Peanøtter, potetgull, osv.

Sunniva skrev 16. januar:

Slutt med mel, melk og sukker. Sjekk ut kjernesunn familie boken. Denne livsstilen hjelper med omtrent alt.

M skrev 11. desember:

Det kan hjelpe med soneterapi - dvs. massering av føttene. Eller evt. ikke spise så mye sukker, fruktose eller mat som er litt tvilsom. Ikke spise for ofte eller sjeldent, og helst ha siste måltid tre-fire timer før man legger seg, ikke senere. Snacks på kvelden eller sene måltider, kan man få kvalme av dagen etter. Magen trenger tid til å fordøye.

Ingrid skrev 28. november:

Jeg er deprimert og har fått litt angst, og med angsten kom kvalmen og vondt i magen. Dette ble så slitsomt og galt at jeg måtte bli sykemeldt fra skolen og jeg får ikke karakterer til jul pga fravær (første gym). Men jeg har problemer med stress, forstoppelse, kvalme (har ikke kastet opp på fire år, er likevel kvalm) og smerter i magen og også konstant sulthetsfølelse som kommer noen ganger i løpet av uken. Jeg er så sliten av å ha det sånn og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg går til akupungtur og psykolog, trener hver dag, er 15 år og egentlig en sporty, smilende og morsom jente. Jeg hater dette og savner livet mitt som det pleide å være: et liv uten kvalme og magetrøbbel. Jeg er og veldig bekymret for å kaste opp, det skremmer meg. Håper noen har noen råd.

Emma skrev 01. november:

Jeg er kvalm hver eneste morgen, og jeg gruer meg ikke til noe. Jeg er 14 år og jomfru så jeg er ikke gravid. Jeg driver ikke med sånt. Så jeg klarer ikke å spise om morgenen, og da blir jeg innmari sulten i 9 tida på skolen. Noe som hjelper mot dette?

Frøken kvalm skrev 01. august:

Jeg har også samme problem som mange andre her, kvalme på morgenen - og blir gjerne bedre utover dagen. Men bare tanken på mat på det verste får meg til å brekke meg. Har vært gravid før og tenker jo alltid det verste hver gang. Testene fortsetter å være negative og kvalmen kommer og går uke for uke. Hva skjer?

Lillemy skrev 30. juli:

Jeg er en jente på 20 år har vært kvalm i noen dager og aner ikke hva det kommer av. Jeg har hatt sure oppstøt. Har noen forsalg om hva som kan hjelpe mot kvalme?

Kvalm pga. medisiner skrev 01. juni:

Som Sahara skriver i sitt innlegg ang. olivenolje. Jeg vil bare si at det hjalp meg masse å ta noen matskjeder med olje. Jeg har brukt tran og matolje. Supert råd, Sahara!

Lars skrev 20. mai:

Når man kjenner at man blir kvalm, må man ta et plaster på navlen, ikke vent til det blir for ille. Et problem er at man som oftest ikke har plaster til stede, men da kan man presse tommelen sånn passe hardt mot navlen i stedet. Det er viktig om man presser tommelen mot navlen, i stedet for å ta plaster på, så må man holde ei lita stund til man kjenner at magen begynner å jobbe. Det høres kanskje ekkelt ut, men man kan gå på do når man kjenner at magen begynner å jobbe, fordi man får gjerne litt diare med det samme. Mange synes det er bedre å bæsje ut diareen med en gang og bli ferdig med det, i stedet for å sitte å være kvalm i kanskje lang, lang tid.

Eldre kommentarer: 1

Diskuter kvalme

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...

Tørr hud

Dere må prøve locobase, Det er en life save....

Neglsopp

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min gr...