Magesmerter og mageknip - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om magesmerter og mageknip.

Pepper skrev:

Jeg har vært plaget det siste døgnet med mageknipe, søkte til slutt på google om mageknipe, og fann fremm denne siden. Jeg prøvde med pepper og det fungerte, har ikke kjent noe til mageknipen etter at jeg spiste det.

Liverpool skrev:

Jeg har hatt vondt i magen ca. 4 uker nå og jeg har lett lenge etter noe som hjalp mot magesmertene. Jeg spiste 6 pepperkorn og det hjalp faktisk. Jeg har prøvd dette når jeg har vert løs i magen, og det ble bare værre av å spise det da.

Me skrev:

Skal man tygge eller bare svelge pepperkorna?

Flua skrev:

Jeg sliter med mye med luft i magen, promper kanskje opp til 30 ganger om dagen. Syns det er flaut å gå til fastlegen. Noen som vet hvordan jeg kan bli kvitt all fisinga?

Mamma skrev:

Nå har jeg prøvd rådet. Jeg svelget ned 4 hele pepperkorn. Jeg har hatt magesmerter i 24 timer, men ikke noe diare eller oppkast og jeg har spist normalt. Det blir spennende og se om dette hjelper.

Jompa skrev:

Det funka og da var den natta redda, takk.

Anne skrev:

Til Knut: Jeg har hatt det akkurat på samme måte og har kommet fram til at jeg spiste alt for mye hvete om morgenen. Dersom jeg holdt meg unna hvete i all form, så ble jeg mye bedre i magen. Jeg spiser nå knekkebrød og har blitt mye bedre. Hos meg så var det slik kun på ukedagene. I helgene hadde jeg det ikke, så jeg tror også at det har en sammenheng med at man står opp tidlig og at magen ikke har våknet skikkelig.

Pia skrev:

Jeg sliter ofte med luftsmerter, og de er virkelig intense. Som oftest kommer de snikende på kvelden, men hvis jeg tar en paracet eller to og går rett til sengs så er det borte når jeg våkner. Men nå har det tatt helt av. Det er ikke like intenst som de luftsmertene jeg pleier å ha, men det har vart lenge. Jeg har hatt det siden mandag, og nå er det natt til torsdag, og jeg måtte låne smertestillende som mamma har fått på resept for å kunne bevege meg og i det hele tatt puste. Det kjennes ikke ut som luftsmerter, heller ikke som oppblåst, treg eller løs mage. Ikke er det kvalme heller. Det kjennes rett og slett ut som jeg har spist for mye, eller drukket mye vann. Det er så ille at jeg ikke klarer å stå ordentlig oppreist. Jeg er ei 17 år gammel jente, og jeg har hørt at det er normalt med mageknip i denne alderen. Men greia er at jeg ikke er unormalt mye på do, ikke spiser jeg unormalt mye eller lite heller. Ingenting er forandret. Ikke har jeg pepper tilgjengelig heller. Hva kan jeg gjøre?

Ingrid skrev:

Jeg har ofte veldig vondt i magen. Jeg har til og med vært lagt inn på sykehus. Jeg er bare 11 år. Hos meg hjelper det ofte å bare legge seg ned. Da går smertene over til luft og det blir bittelitt bedre.

Knut skrev:

Jeg bruker å få magesmerter nesten hver morgen. Det føles ut som jeg er oppblåst, må noen ganger på do, og får diare. Noen som kan vite hva dette er?

Sandra skrev:

Jeg har sykt vondt i magen nå så jeg skal prøve dette pepper greiene. Tok litt pepper i hånden og skylte ned med vann. Får håpe det funker.

Robin skrev:

Bestemor brukte å koke karve te til meg før når jeg hadde vondt i magen. Det er en spesiell smak, så d går an å ta 1-2 ss med karve og så drikke litt vann for å få ned karven. Hvis du har løs mage kan du ta 1-2 ts med kanel utblandet i litt vann. Alt dette hjalp for meg.

SM skrev:

Kan man bruke vanlig malt pepper? Eller MÅ man bruke pepperkorn?

Pepper-fan skrev:

6 svarte eller hvite pepperkorn funker som bare det. Et annet tips er å legge seg på ryggen på gulvet når man har luftsmerter i magen, og massere tarmen forsiktig i retning UT. Jeg kan for øvrig også fortelle at pepperkorn er like nyttig når det går omgangssyke. Når datteren min får omgangssyke, tar jeg ca 12 pepperkorn straks. Det fortsetter jeg med 2 ganger om dagen til 2 dager etter at hun kastet opp for siste gang. Vi voksne har ikke hatt omgangssyke mer etter at vi begynte med det. Det er et gammelt, svensk kjerringråd som de også følger ved svenske sykehus. Lykke til, alle dere med mageknip.

Meg skrev:

Hvis man har rennende mage eller diare, så er det aller beste man kan gjøre å blande en spiseskje med potetmel med vann og drikke det. Funker hver gang.

Torill skrev:

Nå har jeg svelget 6 pepperkorn og venter i spenning.

Usikker gutt 17 skrev:

Er det vanlige pepperkuler det er snakk om? Har hatt mageknip i et par timer nå å jeg klarer nesten ikke bevege på meg. Jeg raper litt nå og da å da forsvinner smertene litt. Må vite om det er pepperkorn eller pepperkuler det er snakk om. På forhånd Takk.

Sjefen skrev:

Vondt i magen konstant spesielt etter måltidet. Er det noen som har et råd og gi meg?

Til Nixie skrev:

Takk for tipset om å stå på hodet, funket med en gang.

Krølle skrev:

Jeg er 29 år og har vært plaget med magen 2 år og føler meg helt rådløs. Det er ingen mønster. Er plaget med mye luftsmeter og mageknip etter mat av og til. Smertene er så vonde at jeg kjenner det ut i tærne, så går det noen minutter så må jeg springe på toalettet, og det er også smertefult. Noen ganger går det over og noen ganger må jeg bare legge meg.

Dette er utrolig slitsomt, for jeg vet aldri når jeg får ondt og hvorfor jeg får det. Av og til får jeg smerter på den ene siden av magen og så flytter det seg. Magen kan føles full uten at magen er mett. Jeg er og plaget med refluks i halsen. Som en boble som presser seg opp og ned i svelget og det er så smertefult, sure oppstøtt kommer og når jeg ligger. Noen ganger føles det som jeg har masse tjukk mat liggende i halsen.

Jeg har vært undersøkt for magen og halsen på sykehus, men de har ikke funnet noe. Det er veldig frustrerende både for meg og mannen min. Han syns veldig synd på meg og vil bare at jeg skal bli frisk.

Kan noen vite hva jeg plagges av? Jeg er så sliten av å ha så ondt i magen. Jeg er ellers aldri syk.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannkopper

Kaliumpermanganat NAF anbefales. Den brukes i behandling av væskende og kløend...

Vond hals

Jeg våknet på morgenen idag og hadde forferdelig vondt i halsen. Det gjør von...

Treg mage

Du kan også drikke varmt vann med sitron og honning når du står opp. Det er v...

Brannsår

Skyll med kaldt vann og strø på sukker så raskt som mulig. Etter 4-5 min kan ...

Tannverk

Jeg har betennelse i tannkjøttet bak visdomsjeksel. Jeg er opphovnet og det er ...