Magesmerter og mageknip - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om magesmerter og mageknip.

Anon skrev:

Har nå gått 2 min etter å ha inntatt en halv teskje malt sort pepper, og en halv skje med malt ingefær. Den ubehagelige smerten som plutselig oppsto for en halvtime siden og som jeg hadde for et par minutter siden er nå nesten helt borte. Takk skal dere ha.

Helt fantastisk skrev:

Jeg må innrømme at det var med en del skepsis jeg leste dette med hel pepper. Men jaggu meg, det funket som bare det. Jeg svelget 6 stk (3 om gangen). Innen 15-20 min var det vekk. Har hatt vondt i magen i 3-4 dager nå.

Camilla skrev:

Chrissi, det er ikke uvanlig at man av og til får mageknip/løs mage. Det er liksom slike ting man må bare regne med å få av og til, ofte uten noe spesiell grunn. Slike ting kan veldig lett komme av at man har spist noe magen ikke tålte. Det kan være alt fra ett spesielt krydder til meieriprodukter du har fått i deg, som magen din ikke er vant til/klarer å fordøye - og da forteller den deg det ved å gi deg mageknip, og skyller det hele rett ut ved løs mage.

Og når du sier det kjennes ut som knivstikk. Overdriver du nå, eller gjør det faktisk det? Altså, mageknip kan gjøre ganske vondt men det skal ikke kjennes ut som knivstikk(/stikkende og/eller sterk smerte). Hvis det virkelig er det, og det fortsetter slik, burde du kanskje ta kontakt med lege. Kanskje kan ting utelukkes/foreslås bare ved at du forteller alle symptomene o.l.

En annen ting som kan være lurt er at samme dagen du begynner å få vondt i magen, setter du deg ned og skriver ned absolutt alt du har fått i deg. Alt fra drikke til mat til godteri. Kanskje er det noe som går igjen hver gang, og da er det stor sjanse for at det er nettopp den tingen som gjør at du får vondt.

Chrissi skrev:

I natt da våknet jeg av at jeg hadde forferdelig vondt i magen. Jeg lå og vre meg veldig lenge. Jeg har også vært mye på do i det siste. Altså det kommer alltid ut av rumpa. Men jeg er 13 år da, og har aldri opplevd dette før. Jeg lurer på om hva er det som gjør at jeg har så vondt i magen? Jeg har hatt det to ganger nå, og det føles som om noen har stukket enn kniv inn i magen på meg. Jeg har funnet ut at det hjelper når jeg sovner, men det er jo umulig å sove når jeg har sov vondt i magen. Trenger virkelig hjelp!

Icedexta skrev:

Jeg spiser 1 teskje karve når jeg plages med smerter/ føler meg opblåst i magen. Det funker godt på meg og anbefales. Det er også billig behandling det er atpåtil. Svelg gjerne karven med litt vann.

James skrev:

Jeg har ikke prøvd rådet med pepperkorn enda, men magen verker veldig. Jeg har veldig kraftig diare også de siste gangene jeg har vært på toalettet nå. Du kan vel nesten si at jeg tisser fra rompa nå. Smertene mine er litt merkelige og vanskelig og lokalisere. På en måte virker det som at jeg får vondt av trykk. Noe som kan stemme av all tarm gassen. På en annen side virker det som om det trekker inn også. Det er uhyre vondt og jeg kan ligge i flere minutter om gangen med smertekramper. I tilegg raper jeg veldig ofte under dette ritualet og det kan få meg til å spy. Det virker rett og slett som jeg raper gass som skulle kommet ut i andre enden. Denne tilstanden har alltid vart i 2 dager før den slutter. Jeg får det hvertfall 1 gang i året, om ikke 1 gang hvert halvår. Jeg er ikke vant til å være syk, så dette tærer på meg og tapper meg for krefter og gjør meg rimelig svak og ynkelig disse 2 dagene. Det er vel en straff for å ha godt immun forsvar. Når dette skjer regelmessig så blir man litt bekymret. Noen som vet hva det er? PS: skal prøve det med pepper, det virket som en god ide.

Jente 18 skrev:

Holder det å ta 6 pepperkorn en gang om dagen, eller oftere/sjeldnere?

Lars Richard skrev:

Noen piller som heter Appital på helsekostbutikken satt fart i sakene hos meg. Inneholder blant annet chiliolje, men virker snilt nok likevel.

Emilie skrev:

Jeg har hatt vont i magen snart et år. Jeg har prøvd alt. Det blir noen ganger verre, jeg spydde av pepper og hadde diare i to dager. Aldrig i livet at jeg spiser så mye pepper i mitt liv. Jeg trodde jeg skulle dø. Et tips dere som er litt alergisk mot krydra mat. Hold deg unna dette tipset. Finnes det flere tips mot vondt i magen?

Gutt 16 skrev:

Det funket faktisk. Smertene er helt borte!

Erica skrev:

Hjelper Rissuppe og andre retter med ris mageknip?

Takk til Kjerringråd skrev:

En oppfølging fra meg som skrev lenger oppe her den 2008-03-02: Nå er det oktober og jeg er like bra. Jeg må innrømme at jeg 3-4 ganger i denne perioden har hatt litt lett mageverk igjen. Derfor har jeg supplert med å ta 5-6 delte pepperkorn i litt lunkent vann de gangene. Og dermed har jeg ikke merket mer til mageverk. I tillegg har jeg sluttet med melk, melkeprodukter og sjokolade. Dermed slipper jeg unna nesten alt av sure oppstøt, halsbrann og svie for brystet. Dette fant jeg ut i mai. Så verden er blitt mye bedre etter at jeg begynte å lese litt her på Kjerrinråd :-)

Heksa skrev:

Jeg har hatt mageknip i flere timer, skikkelig vondt. Googlet mageknip, kom hit, tenkte hmmm, fant frem pepperkverna, slukte 5 korn: abrakadabra Borte vekk :)

John skrev:

Vondt i magen, løs mage, ikke spist noe spesielt som skulle tilsi dette.

Nixie skrev:

Jeg har et råd mot mageknip,det virker i hvertfall når du har luft i magen. Stå på hodet! Smertene forsvinner nesten umiddelbart, hvertfall hos meg.

Takk til Kjerringråd skrev:

Leste dette om pepper ovenfor her for 4 uker siden. Siden flere spør hvorledes pepperen skal brukes så lagde jeg min egen vri. Jeg delte hvert pepperkorn i to med en skarp kniv. Disse 12 halve pepperkornene svelgte jeg med 1/2 kopp lunkent vann hvor jeg hadde rørt ut en teskje kanel. Ikke spesielt god blanding :-) 1.dag merket jeg ingen forskjell i magesmertene. Etter 2 dager hadde jeg ikke mer vondt. Tok denne kuren i en uke og har vært svært bra nå i 1 mnd. Håper det varer lenge. Jeg har vært plaget med verk i magen i årevis. For 3 år siden var jeg akutt innlagt med magesår. På sykehuset fikk jeg Nexium. Denne holdt jeg på å klø meg fordervet av og måtte slutte med. Ifjor fikk jeg en annen medisin mot magesår som jeg holdt på å forblø av: Zantac. Litt pepper kunne neppe være mer skadelig enn disse tenkte jeg. Så at jeg pga litt pepper og kanel nå har holdt meg frisk i hele februar er bare helt fantastisk !!

Mimi skrev:

Flere gode magetips? Føles ut som om jeg har steiner nedi tarmene mine.

Anonym1 skrev:

Er det noe annet enn pepper som helper mot mageknip?

Hæ.. skrev:

Spise? Må man tygge eller kan man svelge hele? Og hjelper grønn pepper like mye? ;)

Jada skrev:

Fungerte ypperlig, men godt var det ikke. Plaget med vondt i magen. Tok i meg ca 6 pepperkorn med en gang. ..Og vips var den vekke etter en stund.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Forstoppelse

Drikk 1 kopp med lyreco-kaffe om morgenen etter du har spist. Det fungerer som d...

Skjærer

Jeg har også mange skjærer og synes de er kjempefine. Jeg forer dem også med ...

Flekker av blåbær

Jeg sølte blåbærsmoothie på den gule genseren til vennina mi, hva skal jeg g...

Magekatarr

Jeg er 50 år og har slitt periodevis med gastritt siden 20-årene. Jeg har vær...

Tyggegummi i håret

Jeg håper dette funker, jeg skal nemlig prøve....