Magesmerter og mageknip - kjerringråd

Magesmerter eller mageknip kan kureres ved hjelp av et veldig kjent krydder. Pepper er en urt som har blitt brukt som både krydder og medisin i lang tid. I antikken ble pepper blant annet brukt til medisin mot magesmerter.

Vondt i magen kan ha mange årsaker og kan være symptomer på noe mer alvorlig. Derfor skal man ikke bruke dette rådet blindt. Noen av årsakene til magesmerter kan være disse:

Mageproblemer som har med magesår og magekatarr å gjøre er beskrevet på andre deler av dette nettstedet. Dette er kanskje litt mer alvorlig enn at det kan kureres med pepper.

Pepper mot magesmerter
Pepper mot magesmerter : Foto : kjerringrad.com

Takk skrev 19. juli:

Hadde mageknip og lå lenge og vred meg før jeg googlet mageknip og kom hit. Vanskelig å få ut kornene ut fra kverna, så jeg kvernet like gjerne opp det jeg antok å være fem korn og svelget. Mageknipet ble borte på et par minutter. Anbefaler å ha litt vann tilgjengelig ettersom det smaker ganske sterkt. Kanskje greit med et lommetørkle også, takk for hjelpen.

Gina123 skrev 07. mars:

Hei, jeg har hatt ekstreme smerter i magen siden en utedag med skolen. Jeg var helt fin hele dagen men da jeg kom hjem fikk jeg en skjærende følelse i magen. Så ble det bare være utover kvelden og jeg sliter med og sove. Jeg har også feber og kroppen verker. Hver gang jeg vrir meg om i senga eller bare ligger på ryggen får jeg den skjærende smerten i magen. Det er verre enn mensensmerter og vil ikke bli borte. Smertene har blitt litt mindre den siste timen men er fortsatt vondt og sliter meg og få i meg mat. Er det noen som har noe råd?

Mia skrev 23. januar:

Det funket etter 5 pepperkorn etter 15-30 min, takk.

Pepper skrev 13. januar:

Jeg har vært plaget det siste døgnet med mageknipe, søkte til slutt på google om mageknipe, og fann fremm denne siden. Jeg prøvde med pepper og det fungerte, har ikke kjent noe til mageknipen etter at jeg spiste det.

Liverpool skrev 19. desember:

Jeg har hatt vondt i magen ca. 4 uker nå og jeg har lett lenge etter noe som hjalp mot magesmertene. Jeg spiste 6 pepperkorn og det hjalp faktisk. Jeg har prøvd dette når jeg har vert løs i magen, og det ble bare værre av å spise det da.

Me skrev 17. november:

Skal man tygge eller bare svelge pepperkorna?

Flua skrev 24. oktober:

Jeg sliter med mye med luft i magen, promper kanskje opp til 30 ganger om dagen. Syns det er flaut å gå til fastlegen. Noen som vet hvordan jeg kan bli kvitt all fisinga?

Mamma skrev 01. oktober:

Nå har jeg prøvd rådet. Jeg svelget ned 4 hele pepperkorn. Jeg har hatt magesmerter i 24 timer, men ikke noe diare eller oppkast og jeg har spist normalt. Det blir spennende og se om dette hjelper.

Jompa skrev 06. september:

Det funka og da var den natta redda, takk.

Anne skrev 23. august:

Til Knut: Jeg har hatt det akkurat på samme måte og har kommet fram til at jeg spiste alt for mye hvete om morgenen. Dersom jeg holdt meg unna hvete i all form, så ble jeg mye bedre i magen. Jeg spiser nå knekkebrød og har blitt mye bedre. Hos meg så var det slik kun på ukedagene. I helgene hadde jeg det ikke, så jeg tror også at det har en sammenheng med at man står opp tidlig og at magen ikke har våknet skikkelig.

Pia skrev 04. august:

Jeg sliter ofte med luftsmerter, og de er virkelig intense. Som oftest kommer de snikende på kvelden, men hvis jeg tar en paracet eller to og går rett til sengs så er det borte når jeg våkner. Men nå har det tatt helt av. Det er ikke like intenst som de luftsmertene jeg pleier å ha, men det har vart lenge. Jeg har hatt det siden mandag, og nå er det natt til torsdag, og jeg måtte låne smertestillende som mamma har fått på resept for å kunne bevege meg og i det hele tatt puste. Det kjennes ikke ut som luftsmerter, heller ikke som oppblåst, treg eller løs mage. Ikke er det kvalme heller. Det kjennes rett og slett ut som jeg har spist for mye, eller drukket mye vann. Det er så ille at jeg ikke klarer å stå ordentlig oppreist. Jeg er ei 17 år gammel jente, og jeg har hørt at det er normalt med mageknip i denne alderen. Men greia er at jeg ikke er unormalt mye på do, ikke spiser jeg unormalt mye eller lite heller. Ingenting er forandret. Ikke har jeg pepper tilgjengelig heller. Hva kan jeg gjøre?

Ingrid skrev 31. juli:

Jeg har ofte veldig vondt i magen. Jeg har til og med vært lagt inn på sykehus. Jeg er bare 11 år. Hos meg hjelper det ofte å bare legge seg ned. Da går smertene over til luft og det blir bittelitt bedre.

Knut skrev 29. juli:

Jeg bruker å få magesmerter nesten hver morgen. Det føles ut som jeg er oppblåst, må noen ganger på do, og får diare. Noen som kan vite hva dette er?

Sandra skrev 07. juli:

Jeg har sykt vondt i magen nå så jeg skal prøve dette pepper greiene. Tok litt pepper i hånden og skylte ned med vann. Får håpe det funker.

Robin skrev 09. juni:

Bestemor brukte å koke karve te til meg før når jeg hadde vondt i magen. Det er en spesiell smak, så d går an å ta 1-2 ss med karve og så drikke litt vann for å få ned karven. Hvis du har løs mage kan du ta 1-2 ts med kanel utblandet i litt vann. Alt dette hjalp for meg.

SM skrev 20. april:

Kan man bruke vanlig malt pepper? Eller MÅ man bruke pepperkorn?

Pepper-fan skrev 25. mars:

6 svarte eller hvite pepperkorn funker som bare det. Et annet tips er å legge seg på ryggen på gulvet når man har luftsmerter i magen, og massere tarmen forsiktig i retning UT. Jeg kan for øvrig også fortelle at pepperkorn er like nyttig når det går omgangssyke. Når datteren min får omgangssyke, tar jeg ca 12 pepperkorn straks. Det fortsetter jeg med 2 ganger om dagen til 2 dager etter at hun kastet opp for siste gang. Vi voksne har ikke hatt omgangssyke mer etter at vi begynte med det. Det er et gammelt, svensk kjerringråd som de også følger ved svenske sykehus. Lykke til, alle dere med mageknip.

Meg skrev 21. februar:

Hvis man har rennende mage eller diare, så er det aller beste man kan gjøre å blande en spiseskje med potetmel med vann og drikke det. Funker hver gang.

Torill skrev 21. januar:

Nå har jeg svelget 6 pepperkorn og venter i spenning.

Usikker gutt 17 skrev 31. desember:

Er det vanlige pepperkuler det er snakk om? Har hatt mageknip i et par timer nå å jeg klarer nesten ikke bevege på meg. Jeg raper litt nå og da å da forsvinner smertene litt. Må vite om det er pepperkorn eller pepperkuler det er snakk om. På forhånd Takk.

Eldre kommentarer: 1 2

Diskuter magesmerter og mageknip

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sjøsyke

Jeg er veldig plaget av sjøsyke/reisesyke. Jeg bruker å ta en liten propp som ...

Kattepiss

Har katten har gjort fra seg inne, så ta fatt i den og dytt hodet, og helst mun...

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...