Magesmerter og mageknip - kjerringråd

Magesmerter eller mageknip kan kureres ved hjelp av et veldig kjent krydder. Pepper er en urt som har blitt brukt som både krydder og medisin i lang tid. I antikken ble pepper blant annet brukt til medisin mot magesmerter.

Vondt i magen kan ha mange årsaker og kan være symptomer på noe mer alvorlig. Derfor skal man ikke bruke dette rådet blindt. Noen av årsakene til magesmerter kan være disse:

Mageproblemer som har med magesår og magekatarr å gjøre er beskrevet på andre deler av dette nettstedet. Dette er kanskje litt mer alvorlig enn at det kan kureres med pepper.

Pepper mot magesmerter
Pepper mot magesmerter : Foto : kjerringrad.com

Stine skrev:

Jeg har så vondt i magen i nedre del, jeg har hatt det i over 6 år, legen finner ingenting galt, vet noen hva som kan kurere det?

Godt tips skrev:

Jeg hadde mye vondt i magen før, og det har jeg vel fortsatt. Men det hjelper veldig med sitron, jordbær og pepper.

Chloe ???? skrev:

Jeg vet ikke helt om det hjelper. Jeg er ikke så veldig glad i pepper, men det gjør vondt. Vet noen om noe annet jeg kan prøve?

Glutenfriken skrev:

Jeg pleide å ha mye vondt i magen, helt til jeg endelig fant ut at jeg ikke tåler gluten. Det er mange som ikke tåler gluten (har cøliaki) men som ikke vet det. Så hvis det er noen som kjenner at de har lite energi, ofte er dårlige i magen og så videre, så kan det være lurt å sjekke seg for cøliaki hos legen.

Vibeke skrev:

Takk for krisetips. Jeg forsøker hele pepperkorn, jeg nå. Gleder meg til virkning. Dette var grisevondt.

Jente på 20 skrev:

Jeg har alltid hatt problemer med magen min, enten så er det oppblåst, treg eller forstoppelse. Det ender alltid med magesmerter og det høres ut som om det er krig nedi der. Jeg brukte Google og søkte på magesmerter, så fant jeg denne siden. Først tenkte jeg at det her fungerer ikke på meg. Jeg tok til sammen 6 stk (hel pepper). Jeg var veldig usikker på hva slags type som fungerer best, men tok det som jeg hadde i skapet. Det ble svart pepper HEL. 15 min. hadde gått, smerter var fortsatt der, så jeg mistet litt håpet. Nå har det gått 1 time og jeg kan ikke si at den er helt borte, men det hjalp veldig. Jeg skal nok ta 6 stk. til før jeg legger meg. Tusen takk for kjerringråd.

Shallom skrev:

Jeg har vært plaget med mage smerter i 2 dager nå. Våknet opp med dette. Vi er 5 i huset nå som har hatt dette på samme tid. Jeg kan ikke stå oppreist, har null matlyst og intense smerter i magen, og føler meg rett og slett bare elendig.

Selma skrev:

Jeg tok fire pepperkorn som jeg knuste opp og skylte ned med litt vann etterpå. Det funka den dagen jeg tok det, men merket at jeg ble litt løs i magen dagen derpå. Det får fart på sakene. Tror heller jeg ville ventet til det gikk over enn å fly på do hele dagen.

Takk skrev:

Hadde mageknip og lå lenge og vred meg før jeg googlet mageknip og kom hit. Vanskelig å få ut kornene ut fra kverna, så jeg kvernet like gjerne opp det jeg antok å være fem korn og svelget. Mageknipet ble borte på et par minutter. Anbefaler å ha litt vann tilgjengelig ettersom det smaker ganske sterkt. Kanskje greit med et lommetørkle også, takk for hjelpen.

Gina123 skrev:

Hei, jeg har hatt ekstreme smerter i magen siden en utedag med skolen. Jeg var helt fin hele dagen men da jeg kom hjem fikk jeg en skjærende følelse i magen. Så ble det bare være utover kvelden og jeg sliter med og sove. Jeg har også feber og kroppen verker. Hver gang jeg vrir meg om i senga eller bare ligger på ryggen får jeg den skjærende smerten i magen. Det er verre enn mensensmerter og vil ikke bli borte. Smertene har blitt litt mindre den siste timen men er fortsatt vondt og sliter meg og få i meg mat. Er det noen som har noe råd?

Genut skrev:

Er det noen som har prøvd Minifom fra apoteket?

Hjelp skrev:

Jeg har diaré og store smerter i magen, hvordan kan man få dem vekk?

Jente26 skrev:

Det hørtes for godt ut til å være sant, men det kan bekreftes at magesmertene forsvant etter at jeg svelget 6 hele pepperkorn med lunkent vann. Jeg knuste dem lett med pepperbørsen. Tusen takk for tipset.

Kjempebra skrev:

Jeg hadde kjempe mageknipe. Jeg fulgte rådet, også mageknipen gikk over nesten med det samme. Dette anbefales.

Solan1964 skrev:

Tygg godt 3-4 mandler, er mitt råd. Det hjelper også mot syre.

Rolf Olav skrev:

Jeg våknet kl. 4 i natt med oppblåst mage og mageknip. Googlet meg inn på nettet om problemet, og ble litt overrasket over peppertipset. Men, jeg bakte 5-6 hele pepper inn i kitt leverpostei og etter en halv times tid sovnet jeg uten mageknip.

Jona skrev:

Jeg har hatt vondt i magen i fire dager nå. Jeg har mageknip og går på do og har da litt løs mage. Jeg prøver det med pepper og det funker en stund, så får jeg vondt i magen igjen. Har noen tips?

Anonym skrev:

Det funket ypperlig med 5-6 hele pepperkorn. Mageknipen gikk bort etter 5 minutt.

Bajas skrev:

Interessant det dere skriver. Jeg gikk inn på denne siden fordi jeg i ei drøy uke nå, har hatt luftsmerter øverst i magen. Jeg trur ihvertfall det er luft. Jeg har et medfødt magebrokk, og det punktet har alltid vært ømt, men nå er det hele området øverst i magen som er oppblåst og ømt. Det varierer i styrke, og jeg har hatt det før, men aldri såpass lenge som nå, og da blir en jo litt bekymret. Skal prøve med pepper, evt. karve. Takk for gode råd.

Lompa skrev:

Det hjelper også å ligge på magen, evt. med en pute under seg.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Diskuter magesmerter og mageknip

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...

Brannsår

Jeg tør påstå at intet fungerer bedre på brannsår enn eggehvite. Det kjøle...

Urolige bein

Jeg har kjøpt noe som heter perozin, everyday pain reliever på helsekosten. De...

Kattepiss

Fotballsko med kattepiss lukt. Det er dessverre fotballskoene i kunstskinn som l...