Magesmerter og mageknip - kjerringråd

Magesmerter eller mageknip kan kureres ved hjelp av et veldig kjent krydder. Pepper er en urt som har blitt brukt som både krydder og medisin i lang tid. I antikken ble pepper blant annet brukt til medisin mot magesmerter.

Vondt i magen kan ha mange årsaker og kan være symptomer på noe mer alvorlig. Derfor skal man ikke bruke dette rådet blindt. Noen av årsakene til magesmerter kan være disse:

Mageproblemer som har med magesår og magekatarr å gjøre er beskrevet på andre deler av dette nettstedet. Dette er kanskje litt mer alvorlig enn at det kan kureres med pepper.

Pepper mot magesmerter
Pepper mot magesmerter : Foto : kjerringrad.com

Selma skrev:

Jeg tok fire pepperkorn som jeg knuste opp og skylte ned med litt vann etterpå. Det funka den dagen jeg tok det, men merket at jeg ble litt løs i magen dagen derpå. Det får fart på sakene. Tror heller jeg ville ventet til det gikk over enn å fly på do hele dagen.

Takk skrev:

Hadde mageknip og lå lenge og vred meg før jeg googlet mageknip og kom hit. Vanskelig å få ut kornene ut fra kverna, så jeg kvernet like gjerne opp det jeg antok å være fem korn og svelget. Mageknipet ble borte på et par minutter. Anbefaler å ha litt vann tilgjengelig ettersom det smaker ganske sterkt. Kanskje greit med et lommetørkle også, takk for hjelpen.

Gina123 skrev:

Hei, jeg har hatt ekstreme smerter i magen siden en utedag med skolen. Jeg var helt fin hele dagen men da jeg kom hjem fikk jeg en skjærende følelse i magen. Så ble det bare være utover kvelden og jeg sliter med og sove. Jeg har også feber og kroppen verker. Hver gang jeg vrir meg om i senga eller bare ligger på ryggen får jeg den skjærende smerten i magen. Det er verre enn mensensmerter og vil ikke bli borte. Smertene har blitt litt mindre den siste timen men er fortsatt vondt og sliter meg og få i meg mat. Er det noen som har noe råd?

Genut skrev:

Er det noen som har prøvd Minifom fra apoteket?

Hjelp skrev:

Jeg har diaré og store smerter i magen, hvordan kan man få dem vekk?

Jente26 skrev:

Det hørtes for godt ut til å være sant, men det kan bekreftes at magesmertene forsvant etter at jeg svelget 6 hele pepperkorn med lunkent vann. Jeg knuste dem lett med pepperbørsen. Tusen takk for tipset.

Kjempebra skrev:

Jeg hadde kjempe mageknipe. Jeg fulgte rådet, også mageknipen gikk over nesten med det samme. Dette anbefales.

Solan1964 skrev:

Tygg godt 3-4 mandler, er mitt råd. Det hjelper også mot syre.

Rolf Olav skrev:

Jeg våknet kl. 4 i natt med oppblåst mage og mageknip. Googlet meg inn på nettet om problemet, og ble litt overrasket over peppertipset. Men, jeg bakte 5-6 hele pepper inn i kitt leverpostei og etter en halv times tid sovnet jeg uten mageknip.

Jona skrev:

Jeg har hatt vondt i magen i fire dager nå. Jeg har mageknip og går på do og har da litt løs mage. Jeg prøver det med pepper og det funker en stund, så får jeg vondt i magen igjen. Har noen tips?

Anonym skrev:

Det funket ypperlig med 5-6 hele pepperkorn. Mageknipen gikk bort etter 5 minutt.

Bajas skrev:

Interessant det dere skriver. Jeg gikk inn på denne siden fordi jeg i ei drøy uke nå, har hatt luftsmerter øverst i magen. Jeg trur ihvertfall det er luft. Jeg har et medfødt magebrokk, og det punktet har alltid vært ømt, men nå er det hele området øverst i magen som er oppblåst og ømt. Det varierer i styrke, og jeg har hatt det før, men aldri såpass lenge som nå, og da blir en jo litt bekymret. Skal prøve med pepper, evt. karve. Takk for gode råd.

Lompa skrev:

Det hjelper også å ligge på magen, evt. med en pute under seg.

Anits skrev:

Jeg venter i spenning. Jeg tok pepperkorn og tygget dem og litt kefir etterpå. Jeg har hatt mye luft- og magesmerter over tid. Det blir spennende se om dette virker. Jeg har ikke lyst til ta masse medisin.

Mammatil2 skrev:

Jeg ser dere prater om pepper her, hva slags pepper? Er det sånne små hele pepperkuler fra pepperbøssa?

Bjarne skrev:

Det fungerte for meg også. Jeg svelget 6 hele pepperkorn sammen med litt vann. 1 time senere var mageknipen borte. Da hadde jeg hatt vondt i 5-6 timer.

Mia skrev:

Det funket etter 5 pepperkorn etter 15-30 min, takk.

Pepper skrev:

Jeg har vært plaget det siste døgnet med mageknipe, søkte til slutt på google om mageknipe, og fann fremm denne siden. Jeg prøvde med pepper og det fungerte, har ikke kjent noe til mageknipen etter at jeg spiste det.

Liverpool skrev:

Jeg har hatt vondt i magen ca. 4 uker nå og jeg har lett lenge etter noe som hjalp mot magesmertene. Jeg spiste 6 pepperkorn og det hjalp faktisk. Jeg har prøvd dette når jeg har vert løs i magen, og det ble bare værre av å spise det da.

Me skrev:

Skal man tygge eller bare svelge pepperkorna?

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter magesmerter og mageknip

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Morgenkvalme

Jeg har et nytt tips til dere. Jeg har vært veldig dårlig fra uke 6-11 og prø...

Blemmer på tunga

Hjelp, alt gjør så vondt. Jeg klarer ikke å drikke, spise eller pusse. Blemma...

Kvalme og omgangssyke

Jeg går i 5. klasse og har fått omgangssyke, jeg er veldig nøye med å vaske ...

Tynt hår

Vi med sånt hår men langt, får ofte noen sinnssyke floker som er nesten umuli...

Slanking

Jeg vil gjerne gå ned 10 kg i vekt. Jeg kan ikke hardtrene, men gå turer bare,...