Mensen - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om mensen.

Jente 12 skrev 03. april:

Hei, jeg tar ibux når jeg har mensensmerter. Er ibux skadelig?

Jente 13 skrev 07. mars:

Jeg er en jente på 13 år. Jeg har utflod (hatt det i ca 6 mnd, kansje lenger). Jeg har begynt å få hår under armene og underlivet, begynt å utvikle bryster men har enda ikke fått mensen. Jeg er ganske liten (bare 152 cm høy) og veier bare noen å 40 kilo. Det er litt flaut å ikke ha fått mensen enda nesten alle i klassen har fått det (har store bryst etc). Jeg bare lurte på om jeg kansje kom til å få det snart.

Sykepleiestudent skrev 25. februar:

Jeg anbefaler at Nata og Anni sjekker det hos lege. Det er unormalt å blø så lenge, og burde sjekkes. Heller dra til lege en gang for mye enn for lite. Det kan være noe annet enn KUN uregelmessig mens også.

Jente81 skrev 23. januar:

Man Skal ha ubehag, men ikke sterke smerter under menstrasjonen. Om den Oppleves så ille som noen av dere har beskrevet ovenfor kan det hende du har endometriose etc. Gå til legen din og insister på å ta en vaginal ulyralyd. Det er den eneste måten det kan bli oppdaget på med unntak av kikkhull operasjon. Det er fort gjort og gjør ikke vondt.

Anonym15 skrev 13. januar:

Har brukt p-piller i 2 måneder nå og er i slutten på andre brettet. Jeg skal hoppe over mensen som jeg skulle ha hatt nå. Men jeg har skikkelig mensen smerter, så jeg lurer på om jeg kanskje får mensen likevell? Selv om at jeg tar p-pillen regelmessig hver dag?

Anonym skrev 07. januar:

Jeg har et problem i tilleg til smerter, jeg blør så sykt mye. Det renner og renner hele tida. Jeg har gym, men de første dagene er det helt forferdelig. Jeg føler at jo mer jeg springer, jo mer blør det.

Ali skrev 07. desember:

Jeg er en jente på 12 år, jeg har hadd mensen siden februar (tror jeg) i fjor! Jeg blør ganske mye, og i ca 5 dager. Men jeg vil ikke bruke så store bind, så jeg lurer på om noen vet om bind eller helst truseinnlegg som jeg kan bruke?

Burde jeg ha gym når jeg har mensen? Vi har en mannlig gym lærer og det liker jeg heller ikke så godt, hvis jeg ikke kan gymme når jeg har mensen, så tør jeg i alle fall ikke si det til gym læreren? Hva skal jeg gjøre?

Rebekka skrev 29. november:

Jeg er 18 år, og fikk mensen første gang rett før jeg fylte tretten. Det var på skolen en dag, og jeg hadde så vondt at jeg trodde jeg skulle dø. Jeg visste jo ikke hva det var. Mitt råd er iallefall å snakke med moren din. Det hjelper kanskje ikke, men da vet du iallefall hva det er.

Jeg skal ha eksamen i R1 i morgen som privatist, og siden jeg vil inn på medisin er denne ganske viktig. Fikk mensen i dag, og det er de verste smertene jeg noen gang har kjent. Jeg gruer meg skikkelig til i morgen, men jeg er også redd for hva som kan skje hvis jeg tar massse stygge tabletter. Jaja, er vel ikke så mye man kan gjøre med det. Får vel bare ta det som det kommer.

Lotte skrev 29. november:

Jeg er en jente på 13 år, snart 14. Jeg er den eneste i klassen av jentene som ikke har fått mensen. Det er ganske flaut, men de sier at man får veldig vondt i magen. De 2 siste dagene har jeg hatt skikkelig vondt i magen. Kan det være mensen som kommer eller er det noe annet? Jeg vet at det ikke er at jeg må på do, og det hjelper veldig på magen hvis jeg presser hånda mi på den. Er dette vanlig? Burde jeg dra til legen?

Linda skrev 28. november:

Hei, det er ikke så lett med mensen heller, ønsker jo ikke å dra til legen for all verden, som regel er jo alt ok. Lurer jo litt selv også ettersom min mensen kommer tidligere og tidligere og mens dagene flere og flere. Begynner med sterke korsrygg smerter 2 - 3 dager før og sterke blødninger (må skifte grønn ob hver 2.time). Jeg holder i dag på min 10. blødningsdag, fremdeles med smerter. Jeg har født 3 barn og passert 40, så er ganske ferdig med med mens og dritt lei, bare det ikke er noe feil da?

LilleMy89 skrev 24. november:

Jeg er 20 år gammel, har gått på p-piller siden 15-årsalderen og er fornøyd med det. Jeg sleit mye med uregelmessig mens, det var det som førte meg til p-piller.

Ja du kan skippe mensen når du går på p-piller, men det er ikke bra for kroppen i lengre tid (max anbefalt er 3 månder) Jeg hoppet over mye før, men har skjerpet meg. Det eneste jeg skipper nå er ved ferie. Men hvis du ikke går på p-piller og vil hoppe over så snakk med din lege. Du kan få piller som utsetter mensen når du skal ha ferie. Dra til legen din over en uke i forveien. Min lillesøster på 15 år gjorde dette når hun skulle på ferie i badeland i Sverige.

Jeg sliter med mensensmerter sikkert like mye som andre. Jeg vet ikke helt hva som er det beste. Jeg anbefaler også å ta jerntabeletter når du har mensen. Ikke hver dag, men dagen i forveien, og i starten når du har mensen. Da får du litt jern tilbake i kroppen siden du mister det når du har mensen.

Linn skrev 03. november:

Når det er på det verste har jeg alltid en ametyst eller gult tigerøye i lomma. Funker fjell.

Atina skrev 29. august:

Nei, du trenger nok ikke være redd for at du skal ha fått svulst. Dette er ikke noe som skjer med mange. Det høres ut som du bare har litt mensen smerter, som ofte også kommer før du begynner å blø.

Men jeg er 14 år og jeg har utrolig mye smerter både ved eggløsning og under mensen. Jeg må si meg enig i at trening er kjempe bra. Jeg personlig har ikke spessielt lyst til å trene når jeg har mensen, men om man gjør det hjelper det utrolig bra. Jeg blir ofte ganske slapp også, men jeg pleier å ta jerntabletter rundt mensperioden fordi kroppen mister jern.

Men generelt sett så er mensen dritt spør du meg, gutter er ekstremt heldige som slipper det.

Redd jente skrev 06. august:

Jeg er en jente på snart 12 år. Ja, jeg har mensen ganske så kjappt, men jeg er så redd. Etter at jeg leste kommentaren fra jente 14 så ble jeg vettskremt. Jeg har hatt kjempevondt i magen og ryggen i to dager og det har ikke kommet noe blod i innlegget enda. Er det farlig? Kan jeg ha fått svulst eller kreft eller noe lignende? Jeg stresser om natta å får ikke sove på tanken at jeg kanskje må ligge på sykehus.

M skrev 24. juli:

Mensen er noe herk, og vi alle skulle vel ønske vi ikke hadde det? Jeg klikker hver eneste gang jeg ser noe rødt i trusa og mensensmertene er på fullt. Jeg vrir meg i senga, orker ikke drikke vann eller spise fordi jeg blir kvalm av tanken, ryggsmerter, jernmangel og you name it. Men så leste jeg om jenter med mensensmerter som har det enda verre enn meg. Og det trodde jeg ikke var mulig. De spyr, besvimer og har sikkert dobbel smerte som meg. Når jeg akkurat nå er blitt fri for mensensmertene, tenker jeg at jeg er teit som klager på mine smerter. Men når smertene avtar, gir jeg blanke i alt.

Jente22 skrev 08. juni:

Jeg er en jente på 22 år, og sliter ekstremt med mensensmerter. Det er den første dagen som er aller aller verst (etterfulgt av mildere dag 2 og 3, og resten av dagene merker jeg ingenting). Da begynner det rolig før de virkelige smertene inntreffer etter noen timer. Jeg blir som oftest liggende på gulvet og vri meg i smerter. Jeg kaster opp og må på do samtidig. Som regel varer disse smertene i 4-6 timer, men de timene er helt forferdelige. Vanligvis ender det opp med at jeg får feber og sovner. Det er som regel nesten ikke mulig for meg å gå, siden det gjør så innmari vondt. Jeg mister all energi og styrke i kroppen, og sist gang kunne jeg ikke føle beina mine når jeg lå i senga.

Har noen opplevd noe lignende, og har dere noen tips? Jeg orker virkelig ikke dette. Sitter og gruer meg til neste gang mensen kommer.

Tove skrev 16. mai:

Akupunktur hjelper mot menssmerter, særlig med moksa (tørka burot pressa i firkanter) på nålene.

J28 skrev 24. april:

Tragisk å se mennesker dele mye feil informasjon med andre på nett, og få farlige svar tilbake for så å stole på de. Dere som har hatt mensen over lang tid, oppsøk lege. Andre som lurer på noe ang mensen, dra til helsesøster. Til resten, istedet får å risikere å få feil svar, snakk med deres mor/helsesøster. Dette blir for dumt.

MiaaMia skrev 23. mars:

Å bruke varmeflasker, osv, synes jeg ikke hjelper i det hele tatt. Og jeg klarer ihvertfall ikke å trene når mensen er på sitt værste. Men noe som hjelper veldig for meg, er å ta 5-8 magnesiumtabletter, som jeg kjøper på helsekosten. Er man på jobb/skole, kan man ikke akkurat slenge inn en ullsokk med litt ris i en mikrobølgeovn.

Jeg skrev 21. mars:

Jeg hater mensen. Nå skal jeg på badeferie, noe jeg ikke har vært på ca. 3 år, og selvfølgelig får jeg mensen akkurat den dagen vi drar og er ferdig den dagen vi drar hjem.

Eldre kommentarer: 1 2 3

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...