Mensen - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om mensen.

Jente på 13 år skrev:

Jeg er en jente på 13 år, og jeg har ikke fått mensen enda, men jeg merker at jeg får utflod hvert 5 minutt, er det normalt? Betyr det at jeg får mensen etter en uke? Jeg har heller ikke fått pupper, alle i klassen snakker om det. Kommer de til å vokse? Hilsen en livredd jente på 13 år.

Meeg skrev:

Jeg er ei jente på 14 år som syntes det er vondt å bruke tamponger, jeg vet ikke hvorfor. Men er det noe tips til noe annet jeg kan bruke hvis jeg skal bade? Jeg har mensen akkurat nå, og det er så fint vær ute, så jeg vil bade (ps: sliter med mensensmerter også)

Meg 14 år skrev:

Jeg fikk mensen første gang for to dager siden, men jeg blør ekstremt mye og det er første gang. Er det noe som kan minske blødningen? Det blir kjempe masse blod i senga.

A skrev:

Det er jo helt normalt å ikke ha regelmessig mens de første årene. Det første året hadde jeg bare mensen to ganger og året etter kunne jeg hoppe over noen ganger. Det jevner seg ut etterhvert.

Thwe skrev:

Hvis man finner et iskaldt gulv og legger seg der så hjelper det virkelig. Jeg vet ikke om det hjelper for alle, men det hjelper for meg.

Anonym skrev:

Det som er bra mot mens smerter er hvis du drikker noe varmt og slapper av. Har prøvd varm melk ved mens smerter og det hjalp sikkelig.

Jente 20 skrev:

Etter en stund med paracet og ibux i mine mensenperioder, begynte jeg på p-piller. Virker faktisk godt mot smerten, og du kan også bruke de til å forsyve/droppe en mensenperiode. Det er ikke for alle, men hjelper værtfall for meg.

Mensen skrev:

Jeg blør kraftig og har sterke smerter. Jeg føler meg tissetrengt og sulten, selv om jeg spiste nylig. Skal teste ut det med risen. Jeg er 13 år selv, og fikk mensen for tre månder siden, og kom igjen den 17.mai, på kvelden. Er is bra? Kjøler det ned eller?

Malene skrev:

Til Tanja, 16 år : jeg har selv gått på p-pillen i noen år. Jeg er nitten nå og måtte til slutt stoppe da kroppen min ikke taklet p-pille bruken. Det er naturlig å ha vondt når man har mensen og det varierer veldig fra kvinne til kvinne hvor vondt man får, men det å bare skyve frem mensen er ingen løsning. Du kan bruke brettet til å hoppe over mensen, men du kan bruke Max 3 brett på rad før det kan bli farlig. Så jeg anbefaler deg på det sterkeste å få mensen med en gang og ta ett brett om gangen. Kan få fryktelige bivirkninger for deg resten av livet om du fortsetter å bruke flere enn 3 brett om gangen.

Jente 12 skrev:

Hei, jeg tar ibux når jeg har mensensmerter. Er ibux skadelig?

Jente 13 skrev:

Jeg er en jente på 13 år. Jeg har utflod (hatt det i ca 6 mnd, kansje lenger). Jeg har begynt å få hår under armene og underlivet, begynt å utvikle bryster men har enda ikke fått mensen. Jeg er ganske liten (bare 152 cm høy) og veier bare noen å 40 kilo. Det er litt flaut å ikke ha fått mensen enda nesten alle i klassen har fått det (har store bryst etc). Jeg bare lurte på om jeg kansje kom til å få det snart.

Sykepleiestudent skrev:

Jeg anbefaler at Nata og Anni sjekker det hos lege. Det er unormalt å blø så lenge, og burde sjekkes. Heller dra til lege en gang for mye enn for lite. Det kan være noe annet enn KUN uregelmessig mens også.

Jente81 skrev:

Man Skal ha ubehag, men ikke sterke smerter under menstrasjonen. Om den Oppleves så ille som noen av dere har beskrevet ovenfor kan det hende du har endometriose etc. Gå til legen din og insister på å ta en vaginal ulyralyd. Det er den eneste måten det kan bli oppdaget på med unntak av kikkhull operasjon. Det er fort gjort og gjør ikke vondt.

Anonym15 skrev:

Har brukt p-piller i 2 måneder nå og er i slutten på andre brettet. Jeg skal hoppe over mensen som jeg skulle ha hatt nå. Men jeg har skikkelig mensen smerter, så jeg lurer på om jeg kanskje får mensen likevell? Selv om at jeg tar p-pillen regelmessig hver dag?

Anonym skrev:

Jeg har et problem i tilleg til smerter, jeg blør så sykt mye. Det renner og renner hele tida. Jeg har gym, men de første dagene er det helt forferdelig. Jeg føler at jo mer jeg springer, jo mer blør det.

Ali skrev:

Jeg er en jente på 12 år, jeg har hadd mensen siden februar (tror jeg) i fjor! Jeg blør ganske mye, og i ca 5 dager. Men jeg vil ikke bruke så store bind, så jeg lurer på om noen vet om bind eller helst truseinnlegg som jeg kan bruke?

Burde jeg ha gym når jeg har mensen? Vi har en mannlig gym lærer og det liker jeg heller ikke så godt, hvis jeg ikke kan gymme når jeg har mensen, så tør jeg i alle fall ikke si det til gym læreren? Hva skal jeg gjøre?

Rebekka skrev:

Jeg er 18 år, og fikk mensen første gang rett før jeg fylte tretten. Det var på skolen en dag, og jeg hadde så vondt at jeg trodde jeg skulle dø. Jeg visste jo ikke hva det var. Mitt råd er iallefall å snakke med moren din. Det hjelper kanskje ikke, men da vet du iallefall hva det er.

Jeg skal ha eksamen i R1 i morgen som privatist, og siden jeg vil inn på medisin er denne ganske viktig. Fikk mensen i dag, og det er de verste smertene jeg noen gang har kjent. Jeg gruer meg skikkelig til i morgen, men jeg er også redd for hva som kan skje hvis jeg tar massse stygge tabletter. Jaja, er vel ikke så mye man kan gjøre med det. Får vel bare ta det som det kommer.

Lotte skrev:

Jeg er en jente på 13 år, snart 14. Jeg er den eneste i klassen av jentene som ikke har fått mensen. Det er ganske flaut, men de sier at man får veldig vondt i magen. De 2 siste dagene har jeg hatt skikkelig vondt i magen. Kan det være mensen som kommer eller er det noe annet? Jeg vet at det ikke er at jeg må på do, og det hjelper veldig på magen hvis jeg presser hånda mi på den. Er dette vanlig? Burde jeg dra til legen?

Linda skrev:

Hei, det er ikke så lett med mensen heller, ønsker jo ikke å dra til legen for all verden, som regel er jo alt ok. Lurer jo litt selv også ettersom min mensen kommer tidligere og tidligere og mens dagene flere og flere. Begynner med sterke korsrygg smerter 2 - 3 dager før og sterke blødninger (må skifte grønn ob hver 2.time). Jeg holder i dag på min 10. blødningsdag, fremdeles med smerter. Jeg har født 3 barn og passert 40, så er ganske ferdig med med mens og dritt lei, bare det ikke er noe feil da?

LilleMy89 skrev:

Jeg er 20 år gammel, har gått på p-piller siden 15-årsalderen og er fornøyd med det. Jeg sleit mye med uregelmessig mens, det var det som førte meg til p-piller.

Ja du kan skippe mensen når du går på p-piller, men det er ikke bra for kroppen i lengre tid (max anbefalt er 3 månder) Jeg hoppet over mye før, men har skjerpet meg. Det eneste jeg skipper nå er ved ferie. Men hvis du ikke går på p-piller og vil hoppe over så snakk med din lege. Du kan få piller som utsetter mensen når du skal ha ferie. Dra til legen din over en uke i forveien. Min lillesøster på 15 år gjorde dette når hun skulle på ferie i badeland i Sverige.

Jeg sliter med mensensmerter sikkert like mye som andre. Jeg vet ikke helt hva som er det beste. Jeg anbefaler også å ta jerntabeletter når du har mensen. Ikke hver dag, men dagen i forveien, og i starten når du har mensen. Da får du litt jern tilbake i kroppen siden du mister det når du har mensen.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...