Mensen - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om mensen.

Redd jente skrev:

Jeg er en jente på snart 12 år. Ja, jeg har mensen ganske så kjappt, men jeg er så redd. Etter at jeg leste kommentaren fra jente 14 så ble jeg vettskremt. Jeg har hatt kjempevondt i magen og ryggen i to dager og det har ikke kommet noe blod i innlegget enda. Er det farlig? Kan jeg ha fått svulst eller kreft eller noe lignende? Jeg stresser om natta å får ikke sove på tanken at jeg kanskje må ligge på sykehus.

M skrev:

Mensen er noe herk, og vi alle skulle vel ønske vi ikke hadde det? Jeg klikker hver eneste gang jeg ser noe rødt i trusa og mensensmertene er på fullt. Jeg vrir meg i senga, orker ikke drikke vann eller spise fordi jeg blir kvalm av tanken, ryggsmerter, jernmangel og you name it. Men så leste jeg om jenter med mensensmerter som har det enda verre enn meg. Og det trodde jeg ikke var mulig. De spyr, besvimer og har sikkert dobbel smerte som meg. Når jeg akkurat nå er blitt fri for mensensmertene, tenker jeg at jeg er teit som klager på mine smerter. Men når smertene avtar, gir jeg blanke i alt.

Jente22 skrev:

Jeg er en jente på 22 år, og sliter ekstremt med mensensmerter. Det er den første dagen som er aller aller verst (etterfulgt av mildere dag 2 og 3, og resten av dagene merker jeg ingenting). Da begynner det rolig før de virkelige smertene inntreffer etter noen timer. Jeg blir som oftest liggende på gulvet og vri meg i smerter. Jeg kaster opp og må på do samtidig. Som regel varer disse smertene i 4-6 timer, men de timene er helt forferdelige. Vanligvis ender det opp med at jeg får feber og sovner. Det er som regel nesten ikke mulig for meg å gå, siden det gjør så innmari vondt. Jeg mister all energi og styrke i kroppen, og sist gang kunne jeg ikke føle beina mine når jeg lå i senga.

Har noen opplevd noe lignende, og har dere noen tips? Jeg orker virkelig ikke dette. Sitter og gruer meg til neste gang mensen kommer.

Tove skrev:

Akupunktur hjelper mot menssmerter, særlig med moksa (tørka burot pressa i firkanter) på nålene.

J28 skrev:

Tragisk å se mennesker dele mye feil informasjon med andre på nett, og få farlige svar tilbake for så å stole på de. Dere som har hatt mensen over lang tid, oppsøk lege. Andre som lurer på noe ang mensen, dra til helsesøster. Til resten, istedet får å risikere å få feil svar, snakk med deres mor/helsesøster. Dette blir for dumt.

MiaaMia skrev:

Å bruke varmeflasker, osv, synes jeg ikke hjelper i det hele tatt. Og jeg klarer ihvertfall ikke å trene når mensen er på sitt værste. Men noe som hjelper veldig for meg, er å ta 5-8 magnesiumtabletter, som jeg kjøper på helsekosten. Er man på jobb/skole, kan man ikke akkurat slenge inn en ullsokk med litt ris i en mikrobølgeovn.

Jeg skrev:

Jeg hater mensen. Nå skal jeg på badeferie, noe jeg ikke har vært på ca. 3 år, og selvfølgelig får jeg mensen akkurat den dagen vi drar og er ferdig den dagen vi drar hjem.

Anonym skrev:

Hva heter det som gjør at du forskyver mensen, hvis en skal på ferie?

Jente 14 skrev:

Det er ikke for å skremme andre men jeg hadde ikke mensen på tre måneder. Jeg turte ikke å si det til noen. En stund etter at jeg hadde fått mensen tilbake så fikk jeg sterke magesmerter og endte opp med å dra til legen. Magen hadde da begynt og vokse også så legen trodde jeg hadde forstoppelse så jeg fikk en avføringskur. Det hjalp ikke så jeg dro på ultralyd. De fant ikke ut hva det var så jeg ble sendt på a-hus i Akershus. Der fant de heller ikke ut hva dette var. Så jeg ble videresendt til rikshospitalet i oslo. Etter en stund fant de ut hva det var. Jeg hadde fått en svulst i magen som hadde spist opp den ene eggstokken. Det var grunnen til at jeg ikke hadde mensen på så lang tid. Jeg måtte operere og ta cellegift men alt er over nå. Jeg ble friskmeldt for noen uker siden nå.

Mitt tips til dere andre er: hvis noe er galt med menstruasjonen din bør du dra til legen.

T skrev:

Nata: Å ha mensen i 14-20 dager i strekk er ikke normalt. Siden du blør så mye, vil du også etter hvert få et underskudd på jern i kroppen.

22-jente skrev:

Hei jente 13, jeg vil først understreke at mensensmertene er forskjellig fra person til person, men det kan hende du føler de samme smertene som din mor, men det er ikke arvelig.

Selv er jeg 22 og fikk mensen da jeg var ni, (ja jeg var tidlig ute der) og mine smerter er forskjellig fra gang til gang. Det kan hende det gjør vondt, og noen ganger kjempe vondt til at det ikke er vondt i det hele tatt. Jeg går ikke på p-piller fordi jeg ikke vil putte i meg masse piller og heller la kroppen fikse seg selv.

Det er en muskel som gjør vondt. Grunnen til det er at den er stiv, men når mensen kommer blir den aktiv så mitt råd til alle er:

  1. Prøv å slapp av i hele kroppen selv om det gjør vondt, jo mer dere strammer andre muskler, jo mer vondt blir det.
  2. Tren, for da varmer du opp muskelen som er stiv. Akkurat hvilken måte du skal gjøre det på kan jeg ikke gi, men jeg trener fotball og jogger ved siden av og det hjelper meg. Hovedsaken er at den muskelen skal bli varm.
  3. Legg på noe varmt. På det værste legger jeg varm flaske på magen på muskelen som gjør vondt.

Jo mer smertestillende man bruker så må man ha mer, og da kan ikke kroppen innstille seg selv på hvordan en skal møte neste gang. Bruk mindre smertestillende. Lykke til neste gang jenter og ja, mensen er noe herk.

Jente-13- skrev:

Jeg har mensen for 2. gang nå, og jeg har vært borte fra skolen i to dager. Det kjennes ut som om jeg er kjørt over av et tog. Jeg er slapp og trett og jeg har fått et veldig dårlig inntrykk av mensen. Moren min fortalte meg om sine første ganger, og følelsene er ganske like. Er smertegraden arvelig?

X skrev:

Det er ikke så farlig da. Nata og anni. Det har skjedd med meg også men det er bare sånn noen ganger. Hvis du føler deg litt uvell eller at det tar langt tid så bør du snakke med moren din eller en lege.

Anni skrev:

Jeg har også hatt mensen i både 14 dager og 3 uker, kan det være normalt?

Nata skrev:

Jeg har hatt mensen i over tre uker. Hva feiler meg?

Lisa skrev:

Hei Jente 13. Det er ganske så vanlig med uregelmessig mens.

Jente på 13 år skrev:

Hei, jeg har ikke hatt mensen på flere måneder. Jeg har vert livredd for å få det, men nå har jeg endelig fått det da. Vet noen hvorfor jeg ikke har hatt det på en stund?

Tanja skrev:

Hellu, jeg er en 16 år gammel jente som går på p-piller pga menssmerter. Jeg har prøvd en gang å ha mensen da jeg gikk på p-pillene, men fikk så vondt at jeg lå i senga med varmeflasken hele dagen. Det jeg har gjort nå i snart et halvt år, er å hoppe over mensen hver måned. Jeg får enda vondt i magen i slutten av ett brett, men det går over når jeg bytter til det nye. Så da slipper jeg å være borte fra jobb og skole.

Gode tips skrev:

Jeg er 15 år gammel. Jeg har veldig kraftige blødninger og mens smerter. Men det som alltid får meg igjennom det er å trene. Så tren, tren, tren. Det kan fjerne smertene for 2 dager. Og så hjelper det med varme flasker til å legge oppå magen, stå med et bøyd ben over badekaret og lene med over benet. Og så hjelper det selvfølgelig med litt godteri, ikke for mye da.

Anonym3 skrev:

Du på 14 år, det er ikke rett at man ikke skal trene. Hvis du føler deg skikkelig slapp og syk så er kanskje det beste å ta en kokvarm vaskeklut på magen (eller varmeflaske) og løse bukser. Er du litt kvikkere så hjelper det å være ute med venner, trene osv. Tenke på noe annet, rett og slett. Se på film med yndlingsskuespilleren din eller noe. En morsom film, helst. Sånne ting får meg i godt humør.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trafikkfilm

Er det noen som har prøvd eddik?...

Molusker

Jeg har to sønner som har/har hatt mollusker. Jeg har funnet ut at en bør vent...

Lange øyevipper

Jeg bruker olivenolje til å fjerne sminken med, og det funker kjempebra. Pluss ...

Urolige ben

Jeg er plaget med en lett allergi som gir seg utslag i kløe over hele kroppen, ...

Gravidkvalme

Når man er kvalm hjelper det veldig med sitron i vannet man drikker sammen med ...