Mensen - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om mensen.

Anonym skrev 18. februar:

Hva heter det som gjør at du forskyver mensen, hvis en skal på ferie?

Jente 14 skrev 18. februar:

Det er ikke for å skremme andre men jeg hadde ikke mensen på tre måneder. Jeg turte ikke å si det til noen. En stund etter at jeg hadde fått mensen tilbake så fikk jeg sterke magesmerter og endte opp med å dra til legen. Magen hadde da begynt og vokse også så legen trodde jeg hadde forstoppelse så jeg fikk en avføringskur. Det hjalp ikke så jeg dro på ultralyd. De fant ikke ut hva det var så jeg ble sendt på a-hus i Akershus. Der fant de heller ikke ut hva dette var. Så jeg ble videresendt til rikshospitalet i oslo. Etter en stund fant de ut hva det var. Jeg hadde fått en svulst i magen som hadde spist opp den ene eggstokken. Det var grunnen til at jeg ikke hadde mensen på så lang tid. Jeg måtte operere og ta cellegift men alt er over nå. Jeg ble friskmeldt for noen uker siden nå.

Mitt tips til dere andre er: hvis noe er galt med menstruasjonen din bør du dra til legen.

T skrev 13. februar:

Nata: Å ha mensen i 14-20 dager i strekk er ikke normalt. Siden du blør så mye, vil du også etter hvert få et underskudd på jern i kroppen.

22-jente skrev 02. februar:

Hei jente 13, jeg vil først understreke at mensensmertene er forskjellig fra person til person, men det kan hende du føler de samme smertene som din mor, men det er ikke arvelig.

Selv er jeg 22 og fikk mensen da jeg var ni, (ja jeg var tidlig ute der) og mine smerter er forskjellig fra gang til gang. Det kan hende det gjør vondt, og noen ganger kjempe vondt til at det ikke er vondt i det hele tatt. Jeg går ikke på p-piller fordi jeg ikke vil putte i meg masse piller og heller la kroppen fikse seg selv.

Det er en muskel som gjør vondt. Grunnen til det er at den er stiv, men når mensen kommer blir den aktiv så mitt råd til alle er:

  1. Prøv å slapp av i hele kroppen selv om det gjør vondt, jo mer dere strammer andre muskler, jo mer vondt blir det.
  2. Tren, for da varmer du opp muskelen som er stiv. Akkurat hvilken måte du skal gjøre det på kan jeg ikke gi, men jeg trener fotball og jogger ved siden av og det hjelper meg. Hovedsaken er at den muskelen skal bli varm.
  3. Legg på noe varmt. På det værste legger jeg varm flaske på magen på muskelen som gjør vondt.

Jo mer smertestillende man bruker så må man ha mer, og da kan ikke kroppen innstille seg selv på hvordan en skal møte neste gang. Bruk mindre smertestillende. Lykke til neste gang jenter og ja, mensen er noe herk.

Jente-13- skrev 19. januar:

Jeg har mensen for 2. gang nå, og jeg har vært borte fra skolen i to dager. Det kjennes ut som om jeg er kjørt over av et tog. Jeg er slapp og trett og jeg har fått et veldig dårlig inntrykk av mensen. Moren min fortalte meg om sine første ganger, og følelsene er ganske like. Er smertegraden arvelig?

X skrev 17. desember:

Det er ikke så farlig da. Nata og anni. Det har skjedd med meg også men det er bare sånn noen ganger. Hvis du føler deg litt uvell eller at det tar langt tid så bør du snakke med moren din eller en lege.

Anni skrev 22. november:

Jeg har også hatt mensen i både 14 dager og 3 uker, kan det være normalt?

Nata skrev 16. november:

Jeg har hatt mensen i over tre uker. Hva feiler meg?

Lisa skrev 20. oktober:

Hei Jente 13. Det er ganske så vanlig med uregelmessig mens.

Jente på 13 år skrev 13. oktober:

Hei, jeg har ikke hatt mensen på flere måneder. Jeg har vert livredd for å få det, men nå har jeg endelig fått det da. Vet noen hvorfor jeg ikke har hatt det på en stund?

Tanja skrev 02. oktober:

Hellu, jeg er en 16 år gammel jente som går på p-piller pga menssmerter. Jeg har prøvd en gang å ha mensen da jeg gikk på p-pillene, men fikk så vondt at jeg lå i senga med varmeflasken hele dagen. Det jeg har gjort nå i snart et halvt år, er å hoppe over mensen hver måned. Jeg får enda vondt i magen i slutten av ett brett, men det går over når jeg bytter til det nye. Så da slipper jeg å være borte fra jobb og skole.

Gode tips skrev 11. august:

Jeg er 15 år gammel. Jeg har veldig kraftige blødninger og mens smerter. Men det som alltid får meg igjennom det er å trene. Så tren, tren, tren. Det kan fjerne smertene for 2 dager. Og så hjelper det med varme flasker til å legge oppå magen, stå med et bøyd ben over badekaret og lene med over benet. Og så hjelper det selvfølgelig med litt godteri, ikke for mye da.

Anonym3 skrev 08. mai:

Du på 14 år, det er ikke rett at man ikke skal trene. Hvis du føler deg skikkelig slapp og syk så er kanskje det beste å ta en kokvarm vaskeklut på magen (eller varmeflaske) og løse bukser. Er du litt kvikkere så hjelper det å være ute med venner, trene osv. Tenke på noe annet, rett og slett. Se på film med yndlingsskuespilleren din eller noe. En morsom film, helst. Sånne ting får meg i godt humør.

Jasmin skrev 20. mars:

Hvor ligger svar for hjelp med ekstreme mensen som uløser migrene og hyø spennening i kroppen, grusom smerte i nakken og hodet med mensen, hjelp?

Anonym skrev 21. januar:

Hei. Jeg er en jente på 18 år. Jeg har ekstreme mensen smerter. Har gått på smertestillende tabletter i et år nå. Og jeg vet at det ikke er bra for kroppen. Jeg trenger gode råd. Jeg har hørt at trening hjelper, men jeg klarer nesten ikke å bevege meg under menstrasjon. Det er mest ille de tre første dagene.

Anonym skrev 28. desember:

Jeg er en jente på 14 år og jeg har hatt mensen i 1 og 1/2 år nå men når jeg får mensen så føler jeg meg så syk, blir kvalm, mister matlysten, blir helt blek i trynet, er ofte sliten eller trøtt og har så sykt vondt i magen ryggen og har ømme bryster, hva kan jeg gjøre for å ikke bli så syk? Moren min sier at jeg burde ikke gymme når jeg har mensen fordi jeg kan skade livmoren, eggstokkene ol. er det sant? Mange av venninene mine gymmer selv om de har mensen, burde jeg gymme eller ikke?. Hva synes dere andre?

Villi skrev 08. november:

Jeg hater mensen. Den kommer alltid på det verste.

Anonym skrev 15. oktober:

Et godt tips mot menssmerter er trening! Hard eller lett trening bestemmer du selv, men da får du tankene over på noe annet enn at du faktisk har vondt. Trening hjelper for alt :)

Tina skrev 28. juli:

Ja, det går an å forskyve mensen hvis man skal på ferie eller lignende. Hormonmanipulering eller noe sånt vil jeg tro. Uansett, man må til lege for å snakke med han om det, så dra til lege i god tid før ferien starter!

Anonym skrev 09. juli:

Bare lurer på en ting, går det an å ta piller for at man ikke skal få mensen? hvis du f.eks skal på ferie og får mensen akkurat da kan man bare ta en pille mot mensen så man får mensen da eller noen uker etter? går det?

Eldre kommentarer: 1 2 3

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Diaré

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre ...

Rødme

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?...

Sorte prikker og hudormer

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud...

Lengre hår

Jeg har veldig tykkt hår, det er ikke serlig fett. I sommer klippet jeg meg til...

Elveblest

Jeg hadde elveblest daglig i litt over 2 måneder, det gikk over nylig. Sjøbad,...