Mensen - kjerringråd

Det er stor forskjell på hvordan hver enkelt kvinne opplever mensen og menstruasjonssmerter. Menssmerter kan vare alt fra en dag til mange. Styrken varierer også veldig mye fra kvinne til kvinne.

Hvis du er ute etter et naturlig råd mot menstrasjon smerter så må du ta en titt på dette. Det gjelder å få magen til å slappe av. Mensensmerter kan bli lettere å holde ut uten å bruke smertestillende eller muskelavslappende midler. En kvinne har sendt oss et tips om hva hun har opplevd som et avslappende middel mot mens smerter.

Det går ut på å ta en stor ullsokk og fylle denne med ris. Tett så igjen toppen av sokken med en hyssingstump og varm denne til litt over kroppstemperatur i microbølgeovnen. Legg denne varme sokken på magen eller ryggen og slapp av. Hun sier at dette vil lindre lenge i og med at risen holder seg varm lenge.

Ris mot menssmerter
Ris mot menssmerter : Foto : kjerringrad.com

Jente12 skrev:

Jeg har nettopp fått mensen, men jeg klarer ikke i det heletatt å reise meg. Jeg blir så sliten at jeg ikke klarer å se på tv. Jeg tar ibux og paracet. Det hjelper ikke. Er det noen andre som sliter med paracet?

Endo87 skrev:

Jeg er 24 år og fikk påvist endomentriose for 4 år siden. Veldig mye av det dere beskriver her påminner meg om mine egne mens og underlivsproblemer. Ca. 20% av alle kvinner har endomentriose, Noen merker aldri noe til sykdommen, mens andre sliter med den til overgangsalderen. Jeg er en av de som sliter veldig. Kraftige menssmerter, feber, kvalme, smerter i rygg og ben og kaldsvetting. Magsmertene kan sammenlignes med rier og får de utenom mens også. Har gjennomgått kikhulsoperasjon og opererte ut cyster.

Endomentriose er en veldig uviss sykdom, som de fleste leger ikke kan så mye om. Har du slike problemer, ikke gi deg før legene tar deg alvorlig. Jeg selv var nødt til å presse på legene for at de skulle gjøre noe. Lykke til alle som sliter med mens.

Pittemor skrev:

Jeg er en jente på snart 26. Jeg har prøvd et par ting som ialefall funker bra for meg.

  1. Ta en rød ulltråd å knytt den lett rundt ankelen, en på hvær fot.
  2. Dra på apoteket å få ibumetin 400mg.
  3. Jeg bruker å få muskelspenninger i lårene og vondt i korsryggen. bruker da varmepute, samt at jeg maserer.

Dette funker veldig bra.

Cammi skrev:

Jeg fikk mensen på en onsdag, så varte den i 1 uke. Deretter gikk jeg uten mensen i 5 dager, altså til mandagen, og da kom den plutselig igjen. Utrolig irriterende ofte, vet dere hvorfor?

Anna 13 skrev:

Jeg har hatt mensen siden fredag. Smertene er så store. Mamma sier vår familie har store smerter, men jeg håper det minsker.

Jente19 skrev:

Siden jeg går på p-piller velger jeg å hoppe over mensen flere ganger. Mensen varer mellom 3-4 dager for meg, men de dagene har jeg fryktelig vondt i magen, og våkner opp om natten av at jeg har så vondt. Det med nettene kan jeg ikke gjøre noe med annet enn å ta smertestillende før jeg legger meg. På dagen da jeg har vondt prøver jeg å tenke på noe annet, som å trene med venner, slappe av å se en film, eller være med venner å ha det gøy.

Da jeg var 14 og hadde hatt mensen i et år, hadde jeg mensen i en uke ca, hadde veldig vondt i magen, var veldig slapp og hadde ofte vondt i hodet. Jeg snakket med mamma om det, og hun bestilte time til lege, det viste seg da at jeg hadde for lite jern i blodet, og jeg måtte gå på jerntabletter i en måned. Ta turen til lege om det er skikkelig ille, istedet for å la det være.

Lotte skrev:

Jeg har mensen akkuratt nå og jeg har prøvd det meste. Det som virkelig hjelper meg er å ha en venn på bisøk som kan oppmuntre meg. Jeg legger en varm klut over mage på ettermidagen og kvelden fordi jeg sitter i rullestol, men jeg har ett spørsmål. Jeg tør ikke å si til foreldrene mine når jeg har smerter og syntes at det er flaut å gå til appoteket så jeg sniker meg ut av rommet og henter masse varme kluter. Faren min klager alltid over at det lukter så vondt på rommet mitt etter mensen men jeg har ikke mot til å si at det sårer meg, hva skal jeg gjøre? Takk for alle tippsene i kommentarene over.

Mari skrev:

Jeg har hatt utrolig store smerter i alle år, har spist masse smertestillende for å holde ut. Nå har jeg funnet ut at menstruasjonssmerter ofte knyttes til magnesiummangel, noe som er veldig vanlig å ha (2 av 3 har for lite magnesium) selv om man spiser sunt. Jeg ble nesten helt kvitt smertene med en gang jeg begynte med magnesium. Dere som sliter med smerter, begynn med magnesium nå. Du får det på apotek. Dette hjelper veldig mange, veldig raskt.

Lenny skrev:

Dette rådet med ris i en sokk hjelper. Vet ikke om de selger det alle steder, eller om de selger det enda i det hele tatt, men de pleide i hvertfall å selge noe lignende på apotek. Jeg har en liggende hjemme (minner meg på at jeg må hente den neste gang jeg er hjemme), som man bare kan legge i microovnen i ca. 3-5min, og så legger du den der det er vondt.

Den hjelper ikke bare mot menssmerter, men også om du har vanlig mageknip, eller til og med vondt i nakken/skuldrene. Da er det bare å legge den over der du har vondt. Lykke til de som tenker å prøve den ut. Jeg anbefaler i hvertfall den på det sterkeste.

Ine skrev:

Jeg er 14 år og har ikke fått mensen ennå. Jeg er konkurransesvømmer og trener ganske mye (ca 11 timer i uka). Jeg har hørt at mye trening kan gjøre sånn at man ikke får mensen. Er dette sant? Hvor mange år kan det gå uten at du får mensen før man burde begynne å lure?

Anonym (13 år) skrev:

Jeg sliter selv med sterke blødninger, og har tatt det opp med min fastlege. Han sa at Ibux skulle dempe blødningene litt, og det funket. Tips til alle som sliter, sånn som jeg. Jeg tar gjerne imot andre tips også.

Jente på 13 år skrev:

Jeg er en jente på 13 år, og jeg har ikke fått mensen enda, men jeg merker at jeg får utflod hvert 5 minutt, er det normalt? Betyr det at jeg får mensen etter en uke? Jeg har heller ikke fått pupper, alle i klassen snakker om det. Kommer de til å vokse? Hilsen en livredd jente på 13 år.

Meeg skrev:

Jeg er ei jente på 14 år som syntes det er vondt å bruke tamponger, jeg vet ikke hvorfor. Men er det noe tips til noe annet jeg kan bruke hvis jeg skal bade? Jeg har mensen akkurat nå, og det er så fint vær ute, så jeg vil bade (ps: sliter med mensensmerter også)

Meg 14 år skrev:

Jeg fikk mensen første gang for to dager siden, men jeg blør ekstremt mye og det er første gang. Er det noe som kan minske blødningen? Det blir kjempe masse blod i senga.

A skrev:

Det er jo helt normalt å ikke ha regelmessig mens de første årene. Det første året hadde jeg bare mensen to ganger og året etter kunne jeg hoppe over noen ganger. Det jevner seg ut etterhvert.

Thwe skrev:

Hvis man finner et iskaldt gulv og legger seg der så hjelper det virkelig. Jeg vet ikke om det hjelper for alle, men det hjelper for meg.

Anonym skrev:

Det som er bra mot mens smerter er hvis du drikker noe varmt og slapper av. Har prøvd varm melk ved mens smerter og det hjalp sikkelig.

Jente 20 skrev:

Etter en stund med paracet og ibux i mine mensenperioder, begynte jeg på p-piller. Virker faktisk godt mot smerten, og du kan også bruke de til å forsyve/droppe en mensenperiode. Det er ikke for alle, men hjelper værtfall for meg.

Mensen skrev:

Jeg blør kraftig og har sterke smerter. Jeg føler meg tissetrengt og sulten, selv om jeg spiste nylig. Skal teste ut det med risen. Jeg er 13 år selv, og fikk mensen for tre månder siden, og kom igjen den 17.mai, på kvelden. Er is bra? Kjøler det ned eller?

Malene skrev:

Til Tanja, 16 år : jeg har selv gått på p-pillen i noen år. Jeg er nitten nå og måtte til slutt stoppe da kroppen min ikke taklet p-pille bruken. Det er naturlig å ha vondt når man har mensen og det varierer veldig fra kvinne til kvinne hvor vondt man får, men det å bare skyve frem mensen er ingen løsning. Du kan bruke brettet til å hoppe over mensen, men du kan bruke Max 3 brett på rad før det kan bli farlig. Så jeg anbefaler deg på det sterkeste å få mensen med en gang og ta ett brett om gangen. Kan få fryktelige bivirkninger for deg resten av livet om du fortsetter å bruke flere enn 3 brett om gangen.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Diskuter mensen

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...