Mensen - kjerringråd

Det er stor forskjell på hvordan hver enkelt kvinne opplever mensen og menstruasjonssmerter. Menssmerter kan vare alt fra en dag til mange. Styrken varierer også veldig mye fra kvinne til kvinne.

Hvis du er ute etter et naturlig råd mot menstrasjon smerter så må du ta en titt på dette. Det gjelder å få magen til å slappe av. Mensensmerter kan bli lettere å holde ut uten å bruke smertestillende eller muskelavslappende midler. En kvinne har sendt oss et tips om hva hun har opplevd som et avslappende middel mot mens smerter.

Det går ut på å ta en stor ullsokk og fylle denne med ris. Tett så igjen toppen av sokken med en hyssingstump og varm denne til litt over kroppstemperatur i microbølgeovnen. Legg denne varme sokken på magen eller ryggen og slapp av. Dette kan også hjelpe mot andre ryggsmerter. Hun sier at dette vil lindre lenge i og med at risen holder seg varm lenge.

Ris mot menssmerter
Ris mot menssmerter : Foto : kjerringrad.com

Ingeborg 13 år skrev:

Jeg har smerter på morgenen og kvelden. Det som hjelper for meg er: grønn te, varm eller kald dusj, Ibux og masse puter i senga.

Jente skrev:

Jeg har kramper nede med ryggen og nede med magen. Jeg lurer på om noen har noen tips? Fungerer det å spise is når man har smerter?

Fuglen skrev:

Jeg har vært uten mensen i 3 år, og den har de siste månedene returnert etter jeg har vært av testosteronbehandling i disse tre årene. Jeg fikk mensen da jeg var 9 år, er ikke dette veldig tidlig? Dette er veldig lenge siden, men uansett, av en eller annen grunn føler jeg ingefær hjelper litt? Kanskje i flytende form. Ihvertfall hjalp det å drikke kaffe for å få systemet litt i gang. Men ja, skulle ønske jeg visste om en kjapp og enkel løsning på menssmerter. Men jeg har lest et sted at det å drikke burot/artemisa vulgarid te skal hjelpe.Da er det noe man må drikke hver dag og sikkert opptil flere ganger om dagen. Denne urten har historisk blitt brukt mot mensensmerter og andre relaterte problemer.

Noq skrev:

Det som hjelper meg mot menssmerter er yoga.

Anonym skrev:

Det du kan gjøre hvis du har mye smerter, er å ta ris i en sokk og putte den i mikroen og så legge den oppå der du har vondt.

Jente31 skrev:

Jeg har ekstreme menssmerter. Og da mener jeg ekstrem. Jeg har gått på cerazette for å unngå smertene. Da de slutta å funke, ble jeg satt på p-sprøyta, da to leger mente at krampene mine var for alvorlige til å gå slik. Ingen tabletter hjelper.

Nå har jeg ikke hatt mensen på 6 år. Jeg skal ha den i morgen. Jeg venter på å få satt inn spiral så derfor kan jeg ikke ta ny sprøyte, men jeg har så hinsides kramper, og jeg er så veldig dårlig. Jeg kjenner at jeg lever, mildt sagt. Nå må jeg holde ut til onsdag.

Jeg har prøvd varmepute, varmetapet med grader, paralgin major. Den hjelper i en time, så kommer smertene tilbake. Jeg hyperventilerer, er kvalm og kaldsvetter. Dette kan ikke være bra. Jeg tar imot alle råd for jeg er en smule desperat.

Anonym skrev:

Det med at men mister mens kan også ha med hormonene i kroppen å gjøre. Jeg har ikke hatt mens på ca 2 år. Men det har ingen ting med moe av der her å gjøre. Jeg kan si så mye at jeg hadde for masse testosteron i kroppen. Fuglene vet hvorfor. Uansett har man mens lenge eller mister mens, så burde man oppsøke lege.

Anonym skrev:

Jeg lurer på hva som er best å drikke/spise når man har mensen. Jeg drikker en del vann. Hjelper det? Jeg har ikke sterke smerter når jeg får mensen.

Jinx skrev:

Ligger nå helt flat på sofaen med mens. Gikk hjem fra skolen idag etter en time pga. smerter. Jeg er en uke sen. Har forferdelige smerter hver gang. Jeg griner nok hver eneste gang jeg har mensen. Jeg har prøvd flere typer og mengder smertestillende, og det har som oftest funket bra, men i dag har jeg prøvd alt. Trening er uaktuelt for meg. Uansett hvor mange som sier det funker, hjelper det ikke meg og heller motsatt. Smertene går opp og ned. Nå har jeg lite, men for to minutter siden lå jeg her og vred meg i smerter. Jeg får mer vondt av varmeflaske pga tyngden. Derfor klarer jeg ikke å ha noe som helst på magen min. P-piller får jeg ikke pga. jeg er kun 14 og større sjanse for blodpropp.

Jente12 skrev:

Jeg har nettopp fått mensen, men jeg klarer ikke i det heletatt å reise meg. Jeg blir så sliten at jeg ikke klarer å se på tv. Jeg tar ibux og paracet. Det hjelper ikke. Er det noen andre som sliter med paracet?

Endo87 skrev:

Jeg er 24 år og fikk påvist endomentriose for 4 år siden. Veldig mye av det dere beskriver her påminner meg om mine egne mens og underlivsproblemer. Ca. 20% av alle kvinner har endomentriose, Noen merker aldri noe til sykdommen, mens andre sliter med den til overgangsalderen. Jeg er en av de som sliter veldig. Kraftige menssmerter, feber, kvalme, smerter i rygg og ben og kaldsvetting. Magsmertene kan sammenlignes med rier og får de utenom mens også. Har gjennomgått kikhulsoperasjon og opererte ut cyster.

Endomentriose er en veldig uviss sykdom, som de fleste leger ikke kan så mye om. Har du slike problemer, ikke gi deg før legene tar deg alvorlig. Jeg selv var nødt til å presse på legene for at de skulle gjøre noe. Lykke til alle som sliter med mens.

Pittemor skrev:

Jeg er en jente på snart 26. Jeg har prøvd et par ting som ialefall funker bra for meg.

  1. Ta en rød ulltråd å knytt den lett rundt ankelen, en på hvær fot.
  2. Dra på apoteket å få ibumetin 400mg.
  3. Jeg bruker å få muskelspenninger i lårene og vondt i korsryggen. bruker da varmepute, samt at jeg maserer.

Dette funker veldig bra.

Cammi skrev:

Jeg fikk mensen på en onsdag, så varte den i 1 uke. Deretter gikk jeg uten mensen i 5 dager, altså til mandagen, og da kom den plutselig igjen. Utrolig irriterende ofte, vet dere hvorfor?

Anna 13 skrev:

Jeg har hatt mensen siden fredag. Smertene er så store. Mamma sier vår familie har store smerter, men jeg håper det minsker.

Jente19 skrev:

Siden jeg går på p-piller velger jeg å hoppe over mensen flere ganger. Mensen varer mellom 3-4 dager for meg, men de dagene har jeg fryktelig vondt i magen, og våkner opp om natten av at jeg har så vondt. Det med nettene kan jeg ikke gjøre noe med annet enn å ta smertestillende før jeg legger meg. På dagen da jeg har vondt prøver jeg å tenke på noe annet, som å trene med venner, slappe av å se en film, eller være med venner å ha det gøy.

Da jeg var 14 og hadde hatt mensen i et år, hadde jeg mensen i en uke ca, hadde veldig vondt i magen, var veldig slapp og hadde ofte vondt i hodet. Jeg snakket med mamma om det, og hun bestilte time til lege, det viste seg da at jeg hadde for lite jern i blodet, og jeg måtte gå på jerntabletter i en måned. Ta turen til lege om det er skikkelig ille, istedet for å la det være.

Lotte skrev:

Jeg har mensen akkuratt nå og jeg har prøvd det meste. Det som virkelig hjelper meg er å ha en venn på bisøk som kan oppmuntre meg. Jeg legger en varm klut over mage på ettermidagen og kvelden fordi jeg sitter i rullestol, men jeg har ett spørsmål. Jeg tør ikke å si til foreldrene mine når jeg har smerter og syntes at det er flaut å gå til appoteket så jeg sniker meg ut av rommet og henter masse varme kluter. Faren min klager alltid over at det lukter så vondt på rommet mitt etter mensen men jeg har ikke mot til å si at det sårer meg, hva skal jeg gjøre? Takk for alle tippsene i kommentarene over.

Mari skrev:

Jeg har hatt utrolig store smerter i alle år, har spist masse smertestillende for å holde ut. Nå har jeg funnet ut at menstruasjonssmerter ofte knyttes til magnesiummangel, noe som er veldig vanlig å ha (2 av 3 har for lite magnesium) selv om man spiser sunt. Jeg ble nesten helt kvitt smertene med en gang jeg begynte med magnesium. Dere som sliter med smerter, begynn med magnesium nå. Du får det på apotek. Dette hjelper veldig mange, veldig raskt.

Lenny skrev:

Dette rådet med ris i en sokk hjelper. Vet ikke om de selger det alle steder, eller om de selger det enda i det hele tatt, men de pleide i hvertfall å selge noe lignende på apotek. Jeg har en liggende hjemme (minner meg på at jeg må hente den neste gang jeg er hjemme), som man bare kan legge i microovnen i ca. 3-5min, og så legger du den der det er vondt.

Den hjelper ikke bare mot menssmerter, men også om du har vanlig mageknip, eller til og med vondt i nakken/skuldrene. Da er det bare å legge den over der du har vondt. Lykke til de som tenker å prøve den ut. Jeg anbefaler i hvertfall den på det sterkeste.

Ine skrev:

Jeg er 14 år og har ikke fått mensen ennå. Jeg er konkurransesvømmer og trener ganske mye (ca 11 timer i uka). Jeg har hørt at mye trening kan gjøre sånn at man ikke får mensen. Er dette sant? Hvor mange år kan det gå uten at du får mensen før man burde begynne å lure?

Anonym (13 år) skrev:

Jeg sliter selv med sterke blødninger, og har tatt det opp med min fastlege. Han sa at Ibux skulle dempe blødningene litt, og det funket. Tips til alle som sliter, sånn som jeg. Jeg tar gjerne imot andre tips også.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Diskuter mensen

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...