Munnsår - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om munnsår.

Ac skrev:

Typen sliter mye med munnskold (sårene inne i munnen) og nesten ingenting fungerer, men vi fikk anbefalt noe som heter oralmedic. Det er bland annet svovelsyre i den, hvilket innebærer at det svir veldig, men det forhindrer at det blir fler, og det blir borte etter noen dager. Men det SVIR!!!

Marie skrev:

Jeg må bare si noe, til alle dere som sliter med munnskold eller sår inne i munnen. Du tenker sikkert at ingenting hjelper og har slitt med det i mange år. Jeg har hatt det siden jeg var 4 år, og ingenting har hjulpet. Men så en vakker dag fant jeg noe som heter oralmedic på apoteket. Den er ganske dyr, det er to behandlinger i pakken og den koster 140,- sånn ca. Det er vel den eneste løsningen. Det svir når du tar det på, men så tar det 10 sec, så er all smerten borte. Jeg kan garantere dere at dere ikke vil angre. Dette gjelder sår inne i munnen, ikke på leppene eller noe.

Linnse skrev:

Utenpå munnen: Smør inn med Vaselin/annen tykk uparfymert krem ofte. Bruk en børste og børst over munnsåret, skyll det derretter med vann og klapp det forsiktig med papir. Ikke dra papiret for det bare forflytter bakteriene. Gjør dette hver morgen eller kveld. Jeg gjorde det ikke mer enn en gang dagelig, vet ikke om jeg skal anbefale dere å gjøre det mer enn det.

Overlykkelig skrev:

Hei, må bare dele med alle dere som plages med herpes munnsår. Fredag fikk jeg utbrudd på 3 plasser på leppa. I dag er blemmene så og si borte. Ser ut som jeg har funnet en vidunderkur. Alternativdoktorn selger en kur for dette, i tillegg tok jeg en aminiosyre (produseres av kroppen) som heter L-Lysine, blemmene mine er nesten borte og jeg er overlykkelig.

Jane skrev:

Jeg prøvde vademecum på munnsåret og da gikk det over til sår. Jeg fikk skorpe og nå har jeg fått arr, noe som er ganske surt siden munnsår ikke skal gi arr. Mulig jeg brukte vademecumen for sent eller for lenge, eller noe annet, men jeg vil ikke anbefale det. Det er bedre å gå et par dager ekstra enn å få et arr.

Peter skrev:

Jeg har fått sprekk i midten av nederleppen. Hva skal jeg gjøre?

Tips skrev:

Jeg har prøvd en del munnsår kremmer, men det eneste som hjelper meg er jenvnlig påsmøring av alovera, rett fra planten.

Karl skrev:

Jeg hadde et gult munnsår under på tunga. Jeg gnei salt i såret. Munnsåret var borte samme kvelden.

Hilde skrev:

Jeg hadde et gigantisk munnsår på leppa. Det så ut som den verandaleppa, men det som var at det var værk i såret. Så pass på å få ut all verken.

Micilla skrev:

Citrosept/grapefrukt dråper er veldig effektivt. Det kjøpes i helsekost. Brukes både utvortes. En dråpe sammen med litt olje p en q-tip og innvortes flere ganger daglig. Dette er for å styrke immunforsvaret som jo er en av grunnenen til herpes bryter ut.

Karibu skrev:

Munnsåret kommer av nedsatt immunforsvar. Når jeg har spist mye sukker eller drukket alkhohol over tid, har det tendens til å bryte ut. Den beste kuren er å spise/leve sunt.

Chris skrev:

Er da bare å leve med smerten? Det går bort etter hvert.

Tea tree oil skrev:

Kjøp tea tree oil på apoteket å smør på munnsåret så blir det borte etter 2-3 dager.

Ido skrev:

Når jeg ser at herpes begynner og komme, er det noe jeg kan gjøre for og stoppe det da?

XSkyggen skrev:

Katten greide tilfeldigvis å klore meg oppunder leppa på den plassen som alltid er i bevegelse. Skal si at salt svir noe sykt godt en stund, men så gir det seg da. Håper det har en god effekt.

Ambrosa skrev:

Bruk isbiter, kort sagt is ned munnsåret og vips er de borte.

Sologvarme skrev:

Munnsår (ikke inni munnen) - det finnes dokumentert krem, den heter Vectavir. Denne var reseptbelagt før men nå får man tak i en mindre tube uten resept.Denne smøres på med en gang men kjenner noe - hjelper fantastisk. Har vært plaget i mange år, og denne er helt utrolig!

Dr. Gregory House skrev:

Munnsår forbindes ofte feilaktig med herpes. Den vanligste årsaken til munnsår er Efte og kan forekomme hvis kroppens imunforsvar blir svekket, og er av den grunn også kalt forkjølsessår. Ettersom nettop en forkjølse vil senke immunforsvaret mer enn nok til å bli utsatt for Efte.

Det finnes ingen rask kur, men Efte forsvinner like fort som de kommer når immunforsvaret er på plass igjen. Har du derimot sår på leppene eller rundt munnen er det herpes, og du bør kontakte lege.

Meg skrev:

På The Body shop kan man få kjøpt tea tree blemish stick som skal hjelpe på blemmene som gjerne kommer før såret åpner seg.

Lise skrev:

Hvorfor får man munnsår inni munnen?

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kvalme og omgangssyke

Min mor lærte meg for mange år siden å ta ei teskje med hel karve og en klunk...

Tynt hår

Vi med sånt hår men langt, får ofte noen sinnssyke floker som er nesten umuli...

Slanking

Jeg vil gjerne gå ned 10 kg i vekt. Jeg kan ikke hardtrene, men gå turer bare,...

Neglesopp

Jeg har brukt Nalox I 3-4 mnd og ser tydelig nå at det kommer ut frisk negl. Me...

Tette bihuler

Jeg kjenner meg godt igjen her. Jeg fikk påvist støvmidtallergi som 10 åring,...