Munnsår - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om munnsår.

Ido skrev 12. september:

Når jeg ser at herpes begynner og komme, er det noe jeg kan gjøre for og stoppe det da?

XSkyggen skrev 10. mars:

Katten greide tilfeldigvis å klore meg oppunder leppa på den plassen som alltid er i bevegelse. Skal si at salt svir noe sykt godt en stund, men så gir det seg da. Håper det har en god effekt.

Ambrosa skrev 18. februar:

Bruk isbiter, kort sagt is ned munnsåret og vips er de borte.

Sologvarme skrev 04. januar:

Munnsår (ikke inni munnen) - det finnes dokumentert krem, den heter Vectavir. Denne var reseptbelagt før men nå får man tak i en mindre tube uten resept.Denne smøres på med en gang men kjenner noe - hjelper fantastisk. Har vært plaget i mange år, og denne er helt utrolig!

Dr. Gregory House skrev 04. desember:

Munnsår forbindes ofte feilaktig med herpes. Den vanligste årsaken til munnsår er Efte og kan forekomme hvis kroppens imunforsvar blir svekket, og er av den grunn også kalt forkjølsessår. Ettersom nettop en forkjølse vil senke immunforsvaret mer enn nok til å bli utsatt for Efte.

Det finnes ingen rask kur, men Efte forsvinner like fort som de kommer når immunforsvaret er på plass igjen. Har du derimot sår på leppene eller rundt munnen er det herpes, og du bør kontakte lege.

Meg skrev 31. oktober:

På The Body shop kan man få kjøpt tea tree blemish stick som skal hjelpe på blemmene som gjerne kommer før såret åpner seg.

Lise skrev 16. oktober:

Hvorfor får man munnsår inni munnen?

Hansen skrev 12. oktober:

Hva heter den kremen man finner i Spania?

Rebekka skrev 03. oktober:

Prøvd alle mulige kjerringråd, dessverre ingen som funker for meg. Men heldigvis er det nå hjelp å få på apoteket. Det selges nå to typer krem som hindrer munnsår i å utvikle seg - effektivt hvis man begynner med en gang man kjenner at munnsåret kommer. Finnes også et supert munnsårplaster! Litt klønete å legge på, men gjør det mindre synlig og ubehagelig - og ser ut som det blir fortere bra også.

Gunnar skrev 02. oktober:

Jeg prøvde med honning på munnsåret med et positivt resultat. Hvorfor ikke prøve, enkelt og behagelig.

Sam skrev 29. juli:

Hadde mye munnsår i ungdommen og fikk beskjed om at jeg skulle ta salt i vann og skylle munnen grundig med det. At det hjelper er det ikke tvil om. Munnsåret forsvinner selvfølgelig ikke vekk med en gang men du kjenner forskjellen etter noen timer. Det er det eneste som har hjulpet meg iallefall.

Hm skrev 07. juni:

Hei, jeg våknet i dag tidelig med et munnsår. Jeg tror jeg har fått det av solen og en venn av meg sier at det er herpes. Det er ikke noe farlig, sier hun, men det hjelper ikke med tannkrem. Jeg lurer på hva jeg skal bruke? Det gjør veldig vondt.

Stee34 skrev 04. mars:

Har noen prøvd Myrra tenktur? Det har jeg og det viker sinnsykt bra med en bomullspinne. Bare press pinnen på såret og det svir bort. Vel, ikke så dramatisk, men det forsvinner veldig fort etter noen dager.

Bente skrev 29. januar:

Få i dere nok B-vitamin. Gjerne som kosttilskudd. Skal hjelpe veldig. Og så er det noen tabeletter man får kjøpt på helsekostbutikken som skal være veldig bra. Husker ikke hva de het, men bare spør. Selv sverger jeg til vademecum. Bare hold såret tørt og ikke plukk på så går det fortere vekk. Kast evt. lypsyler og tannbørsten etter et utbrudd da de kan smitte og du får et nytt utbrudd. Lykke til!

Finn skrev 15. januar:

Jeg har hatt munnsårplager i mange år, det kommer når jeg spiser visse typer mat. Men jeg har et råd som har hjulpet meg: jeg spiser chili, en god del, og det blir borte. Kan også spise det forebyggende slik at jeg kan spise f. eks. epler. Gjør jeg det ikke kommer sårene etter en dag eller to.

Emil skrev 30. oktober:

Ja, for å få vekk munnsåret må det tørkes ut ikke holdes fuktig. Fukter du munnsåret (herpes) har du det lenge og det er kjipt. En sterk tannkrem kan faktisk funke, men selv har jeg kremen som Kaka77 skrev om som fåes i spania :)

Rigmor skrev 19. oktober:

Ta litt munnskyllevann på en Q-tips og stryk på munnsåret. Det tørker ut.

Even skrev 18. oktober:

Jeg tok litt ørevoks og smurte på i går. Det hjalp skikkelig, og jeg har funnet ut at om ørevoksen er litt våt og gul så fungerer det best. Den er da lettest og smøre ut, og trekker lettere inn i såret. Du kan ta ørevoksen rett fra qtipen og på såret. Enkelt og greit.

Anonym skrev 11. oktober:

Jeg prøvde saltet! Det hjalp ikke. Og det svidde sykt mye. Noen råd til et løs tann forresten?

Kaka77 skrev 02. mai:

Joda det finns kremer, men ikke i Norge. Men den må kjøpes på apotek i Thailand eller Spania. Kjenner dere noen som skal dit, be de kjøpe med krem for herpes på leppene!

Eldre kommentarer: 1 2

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Tannpine

Legg en bit Ibux eller lignende direkte ved den vonde tanna. Det smaker vondt, m...

Munnsår

Hei, jeg fikk munnsår for to dager siden og vet ikke hva slags tips som er best...

Slim i halsen

Dere som sliter med allergi og slim etc, prøv noe som heter rugspire-dråper. D...

Munnskold eller after

Jeg har hatt after siden jeg var 15, er nå over 60. Det som tilfeldigvis hjalp ...

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...