Munnsår - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om munnsår.

Hilde skrev:

Jeg hadde et gigantisk munnsår på leppa. Det så ut som den verandaleppa, men det som var at det var værk i såret. Så pass på å få ut all verken.

Micilla skrev:

Citrosept/grapefrukt dråper er veldig effektivt. Det kjøpes i helsekost. Brukes både utvortes. En dråpe sammen med litt olje p en q-tip og innvortes flere ganger daglig. Dette er for å styrke immunforsvaret som jo er en av grunnenen til herpes bryter ut.

Karibu skrev:

Munnsåret kommer av nedsatt immunforsvar. Når jeg har spist mye sukker eller drukket alkhohol over tid, har det tendens til å bryte ut. Den beste kuren er å spise/leve sunt.

Chris skrev:

Er da bare å leve med smerten? Det går bort etter hvert.

Tea tree oil skrev:

Kjøp tea tree oil på apoteket å smør på munnsåret så blir det borte etter 2-3 dager.

Ido skrev:

Når jeg ser at herpes begynner og komme, er det noe jeg kan gjøre for og stoppe det da?

XSkyggen skrev:

Katten greide tilfeldigvis å klore meg oppunder leppa på den plassen som alltid er i bevegelse. Skal si at salt svir noe sykt godt en stund, men så gir det seg da. Håper det har en god effekt.

Ambrosa skrev:

Bruk isbiter, kort sagt is ned munnsåret og vips er de borte.

Sologvarme skrev:

Munnsår (ikke inni munnen) - det finnes dokumentert krem, den heter Vectavir. Denne var reseptbelagt før men nå får man tak i en mindre tube uten resept.Denne smøres på med en gang men kjenner noe - hjelper fantastisk. Har vært plaget i mange år, og denne er helt utrolig!

Dr. Gregory House skrev:

Munnsår forbindes ofte feilaktig med herpes. Den vanligste årsaken til munnsår er Efte og kan forekomme hvis kroppens imunforsvar blir svekket, og er av den grunn også kalt forkjølsessår. Ettersom nettop en forkjølse vil senke immunforsvaret mer enn nok til å bli utsatt for Efte.

Det finnes ingen rask kur, men Efte forsvinner like fort som de kommer når immunforsvaret er på plass igjen. Har du derimot sår på leppene eller rundt munnen er det herpes, og du bør kontakte lege.

Meg skrev:

På The Body shop kan man få kjøpt tea tree blemish stick som skal hjelpe på blemmene som gjerne kommer før såret åpner seg.

Lise skrev:

Hvorfor får man munnsår inni munnen?

Hansen skrev:

Hva heter den kremen man finner i Spania?

Rebekka skrev:

Prøvd alle mulige kjerringråd, dessverre ingen som funker for meg. Men heldigvis er det nå hjelp å få på apoteket. Det selges nå to typer krem som hindrer munnsår i å utvikle seg - effektivt hvis man begynner med en gang man kjenner at munnsåret kommer. Finnes også et supert munnsårplaster! Litt klønete å legge på, men gjør det mindre synlig og ubehagelig - og ser ut som det blir fortere bra også.

Gunnar skrev:

Jeg prøvde med honning på munnsåret med et positivt resultat. Hvorfor ikke prøve, enkelt og behagelig.

Sam skrev:

Hadde mye munnsår i ungdommen og fikk beskjed om at jeg skulle ta salt i vann og skylle munnen grundig med det. At det hjelper er det ikke tvil om. Munnsåret forsvinner selvfølgelig ikke vekk med en gang men du kjenner forskjellen etter noen timer. Det er det eneste som har hjulpet meg iallefall.

Hm skrev:

Hei, jeg våknet i dag tidelig med et munnsår. Jeg tror jeg har fått det av solen og en venn av meg sier at det er herpes. Det er ikke noe farlig, sier hun, men det hjelper ikke med tannkrem. Jeg lurer på hva jeg skal bruke? Det gjør veldig vondt.

Stee34 skrev:

Har noen prøvd Myrra tenktur? Det har jeg og det viker sinnsykt bra med en bomullspinne. Bare press pinnen på såret og det svir bort. Vel, ikke så dramatisk, men det forsvinner veldig fort etter noen dager.

Bente skrev:

Få i dere nok B-vitamin. Gjerne som kosttilskudd. Skal hjelpe veldig. Og så er det noen tabeletter man får kjøpt på helsekostbutikken som skal være veldig bra. Husker ikke hva de het, men bare spør. Selv sverger jeg til vademecum. Bare hold såret tørt og ikke plukk på så går det fortere vekk. Kast evt. lypsyler og tannbørsten etter et utbrudd da de kan smitte og du får et nytt utbrudd. Lykke til!

Finn skrev:

Jeg har hatt munnsårplager i mange år, det kommer når jeg spiser visse typer mat. Men jeg har et råd som har hjulpet meg: jeg spiser chili, en god del, og det blir borte. Kan også spise det forebyggende slik at jeg kan spise f. eks. epler. Gjør jeg det ikke kommer sårene etter en dag eller to.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Blåbærflekker

Er det noen som vet hvordan man kan få fjernet blåbærflekker fra benkeplater ...

Stearinflekker

Jeg har sølt stearin i stoffsofaen min. Hva gjør jeg?...

Uønsket hårvekst

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål sette...

Hemorider

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig...

Munnsår

General løs (snus) fungerer hos meg....