Poser under øynene - kjerringråd

Årsaken til poser under øynene kan være flere ting. Det sies at det kan ha en sammenheng med søvn og væskebalanse. Hvis man har mørke ringer eller poser under øynene er det første man bør prøve å sove tilstrekkelig. Posene og de mørke ringene kommer ganske raskt fram hvis man ikke sover nok.

Bli kvitt poser under øynene

Det andre man bør prøve er å drikke nok væske. Vi vet alle at det er sunnest å drikke vanlig vann uten noen tilsetninger. Derfor: drikk rent vann fra springen eller flaskevann. Dette er med på å drive ut slaggstoffer fra kroppen. Det er også med på å holde huden fuktig og elastisk slik at det poser under øynene ikke kommer så lett.

Behandling av poser ved øynene profesjonelt

Ved noen anledninger kan en kosmetolog være til hjelp for problemet med poser under øyne. De bruker lasere og svake elektriske støt som kan være til hjelp. Årsaken kan nemmelig være forstyrrelser i hormonbalansen og da er dette en måte å bli kvitt problemet raskt på. En annen type behandling er hvis det er mer kronisk. Da er årsaken vanligvis for mye fettvev rundt øynene, og disse danner poser. Disse skal visstnok kunne fjernes lett med et mindre kirurgisk inngrep.

Vann for væskebalanse
Vann for væskebalanse : Foto : kjerringrad.com

Hansem skrev:

Dårlig hud kommer generelt sett av dårlige matvaner. Men de fleste tror at et godt Norskt kosthold er sundt. Det er veldig langt i fra sannheten. Høyglykemisk mat som pasta, ris, brød, hvetemel og sukker gjør kroppen sur og øker insulinnivået i kroppen dramatisk. Dette går ut over huden og selvsagt alle andre organer i kroppen på sikt. Vi vet nå at denne type mat forårsaker blant annet hjerte og karrsykdommer og betennlsesreaksjoner i kroppen på sikt. Så start med hva du putter i kroppen. Der ligger problemet for de fleste.

Bia skrev:

Trekk to teposer (sort eller grønn te) i varmt vann. Ca 30 min. Avkjøl og ha disse på øyenlokkene i 15-30 min.

Bia skrev:

Trekk to teposer (sort eller grønn te) i varmt vann. Ca 30 min. Avkjøl og ha disse på øynene i 15-30 min.

Renate skrev:

Jeg har selv poser under øynene og har undersøkt behandlinger. Man kan behandle det med botox. Det heter tear trough behandling. En behandling koster ca 2000.

Mokka skrev:

Det kan også være arvelig. Jeg har en mor med gedigne poser, og jeg ser mine begynne å komme.

Estrella skrev:

Jeg har poser under begge øyne, men de er hvite eller helt lyse og fargen strekker seg ut til overkant av kinnbena. Jeg har hatt det i tre år og jeg skjønner ikke hva det kommer av. Det ser ut som jeg bruker briller uten å ha det. Jeg er fortvilt.

Nattevakt skrev:

Jeg er 36 år og har jobbet som nattevakt i fem år, og alenemor til to. Søvn er ikke noe jeg bortskjemt med, og jeg sliter med å få sovne. Poser under øynene er nok noe jeg må leve med, men kan jeg få redusert de, er jeg kjempefornøyd. Har noen tips til hva man kan gjøre/drikke for å få sovne? Og jeg har ikke prøvd enda, men jeg har hørt at kokosnøtt olje skal være bra for poser. Er det noen som har prøvd det?

Senia skrev:

Hvor lenge skal man bruke agurk / teposer? Hvor mange minutt? Kan noen svare på det. Jeg sliter skikkelig med poser under øynene. Skal man legge teposer i kjøleskapet før man skal bruke de? Er det hvilke som helst teposer?

Bag skrev:

Jeg har sovet utrolig lite de siste 3 månedene. Det resulterte i store poser/rynker under øynene. Vil dette forsvinne ved tilstrekkelig søvn. Eller er det verre å bli kvitt det når det først har kommet?

16 år skrev:

Jeg har hatt poser under øynene hele livet, og får stadig kommentarer som er svært sårende. Folk mener ikke noe med det, men når jeg hører det gang på gang sårer det selvfølgelig. Jeg har prøvd alt, nå vil jeg operere så fort jeg får penger til det.

Unknown skrev:

Jeg skal prøve å drikke mye vann. Tror ikke det er lite søvn, sover ca.11-12 timer i døgnet.

Hilde 47 skrev:

Jeg har poser under øynene og mørke ringer. Jeg er bare 12 år og er veldig plaget. De erter meg på skolen for det også så jeg håper virkelig dette hjelper.

Jenta skrev:

Jeg er ei jente som er utrolig lei av å være helt blå/lilla under øynene. Jeg har akkurat begynt på ungdomsskolen, og har hatt utrolig synlige poser siden jeg var veldig liten. Jeg drikker mye vann, og har i de siste månedene prøvd å lagt meg 21:00 hver kveld, men det er like skuffendes hver gang jeg våkner.

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er den eneste på hele skolen som har sånne mørke ringer, og det vises utrolig godt og det syns jeg er ganske slitsomt og litt flaut. Er det noen andre som har noen andre tips, så hadde jeg blitt kjempeglad.

Homs skrev:

Bruk tynne agurkskiver og legg dem på øynene et kvarters tid om dagen. Dette er kansje det mest klisjee måten å gjøre det på, men tro meg, det virker. Kansje ikke etter en dag, men etter en ukes tid vil du få resultater hbis du gjør dette sammen med å drikke mye vann og skyller ansiktet (og spesielt øynene) i kaldt vann som det første du gjør om morgenen. Det virket for meg, så det må være noe i det?

Malin skrev:

Jeg er bare 13 år, og sliter veldig med blå poser under øynene. Jeg bruker mye brunkrem hver dag for å prøve å få det til å ikke synes, men det hjelper ikke serlig mye. Jeg er mye ute å går tur siden vi har hund. Jeg drikker også mye vann og sover ganske lenge. Men jeg sliter utrolig mye med poser under øynene enda. Hjelp!

Digideida skrev:

Håper dette funker, har hatt poser under øynene veldig lenge spesielt i skyggen. Da ser jeg forferdelig ut jeg er svart under øynene.

Problem skrev:

Jeg er 13 år å har litt store poser under øynene. Dette sliter jeg med på skolen. Jeg føler at alle legger veldig merke til det så jeg går for det meste alene. Hjelper det virkelig å drikke mye vann å legge seg tidlig? Jeg orker ikke å prøve noe som ikke funker.

Hør her skrev:

Poser under øynene er genetiske. Det er et så tynt hudlag der og det er blodårene som vises. Masser der posen er i noen minutter hver dag og de er borte.

Hjelpen skrev:

Dere som har poser under øyene, dere kan prøve å vaske ansiktet med lunket vann før dere legger dere. Og før dere legger dere ikke drikk for mye vann. Hvis du dikker ca. 1 og et halvt glass vann, kan det være kjempe bra. Så kan du strekke deg og prøve å nå f.eks. taket eller en lampe, nesten hva som helst, bare det er høyere en deg. Du kan strekke armene og bena, slå av lysene så håper jeg du både får sove og blir kvitt posene under øyene.

Jonas skrev:

Det er flere faktorer som faktisk spiller inn her. Noen av de kan være: kosthold, søvn, nok vann, nok sollys osv osv. Mitt tips er å få nok søvn (7-9 timer hverdag) om ikke mer. Spise sunnere, ikke spis altfor mcdonaldsmat og junk food. Trening forebygger også, så minst 30 min trening hver dag (det kan være så lett som 30min gåing). Nok sollys. Det holder faktisk 10 min i sola, trengs ikke mer. 2-4 liter vann hver dag, om ikke mer.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Diskuter poser under øynene

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...