Senestrekk - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om senestrekk.

Rigmor skrev:

Har tatt magnesium over en periode og det hjelper. Men jeg lurer på hvorfor krampene kommer bare om natten og ikke om dagen? Merker det best hvis jeg bruker forskjellig skotøy. Til tross for at jeg tok magnesium hadde jeg kramper i ankler og legger i natt og har gått ut og opp i senga.

Kåve skrev:

Sammenfatning av viktige ting du kan gjøre for å unngå/dempe kramper/senestrekk om natta:

Hver og en må selvsagt finne ut hva som hjelper seg, ingen er like, og det kan forandre seg avhengig av tid og aktivitet. Men jeg håper fortvilte kan få et utgangspunkt.

Mathias skrev:

Jeg fikk en veldig kraftig nakkekink da jeg våknet for en dag siden. Jeg var alene, og hadde ikke penger på telefonen. Jeg fikk en så kraftig nakkekink eller strekning i en nakkemuskel, og jeg hadde ikke en sjanse til å røre meg på sju timer, helt til kjæresten kom hjem. Har dere noen råd mot slike strekninger? Kanskje et stoff som løser opp muskelknuter, jeg vet ikke. Jeg ble hentet av ambulanse, og fikk medisin, men er fortsatt ganske vondt, og kan nesten ikke røre nakken. Trenger råd kjapt.

Asbjørn skrev:

Senestrekk er grusomt vondt. Når jeg får senestrekk om natta så må jeg skynde meg opp og sette på en ulltråd på ankelen og da går det over på ett minutt, men hvofor vet jeg ikke? Jeg bruker hvit ulltråd. Det går det også.

Laila Trysil skrev:

Det må være rød ulltrå runt ankelne. Ha så varmt vann som går i varmeflaska. Legg flaska i senga pg legg beina på. Det hjelper på meg.

Hauken skrev:

Senestrekk har tidvis plaget meg i flere år, og det er utrolig smertefullt. Har nylig begynt å bruke magnesiumtabletter, men det er for tidlig å konkludere. Jeg er litt nysgjerrig på den der ulltråden og håper noen av dere som nylig har prøvd dette kan dele erfaringene med oss andre. Finns det noen slags fornuftig forklaring på at ulltråd hjelper?

Salter skrev:

Jeg er plaget av kraftige senestrekker hver natt. Da står jeg opp å kommer meg til kjøkkenet så fort det er råd å inntar noen gram med salt. Dette virker etter noen sekunder. Bruker også ullsokker om natta, men smertene er så sterke at det ikke virker hver natt. Magnesium tar jeg 2 av hver kveld og har gjort det i mange år, men vet ikke om det virker.

Ulla skrev:

Hva er det som gjør at en ulltrå gjør susen? Har hørt om det samme rådet selv, men aldri forstått det helt.

Alpefiol skrev:

Råd som har hjulpet mange : 4 stk B-vitamintbletter så raskt som mulig når du får enten senestrekk eller om du har uro i beina. Helt ufarlig å ta dette. Kan hjøpes i vanlig kolonialforetninger eller apotek. Jeg, og mange med meg, har brukt det i mange år, og det hjelper. Men ull-tråd (må være 100%ull) rundt anklene, hjelper også mange. Lykke til!

Kalium skrev:

Fikk høre at senestrekk eller kramper kommer av kalium-mangel og avhjelpes med bananer som inneholder nok naturlig kalium. En banan om dagen har hjulpet meg, mulig det er samme effekt som av de tre aprikosene.

Jonas skrev:

Strekk ut benet så mye du kan og forsøk å bende tærne oppover, da forsvinner det. Da har du vondt i 3 sekunder i stedet for flere minutter.

Torhild skrev:

Jeg har funnet ut at en ikke kan fortsette å ligge når en får disse fryktelige krampene. Det eneste som hjelper litt er opp å stå. Jeg har det helt opp i lårene og ser at musklene vrir seg. Det er rett og slett grusomt vondt. Men skal prøve med ulltråd nå.

Stjerna skrev:

Jeg plages noe fyktelig med senestrekk om natta eller når jeg slapper av, og om jeg f.eks skal strekke fotene mine (fra ankel og ned) strekker det seg som vanlig under foten, eller oppover bak leggen. Det er en helt forferdelig smerte. Når dette skjer klarer jeg ikke gjøre annet en å legge meg ned å omtrendt skrike av smerte. Noen som kan gi meg et svar på hva dette kan være? Eller har noen råd om hva jeg kan gjøre?

Rachel skrev:

Rykninger når man holder på å sovne kommer av at hjernen mistolker nervesignaler, og strammer musklene i kroppen.

Lillian skrev:

Magnesium og ulltråd skal prøves omgående. Godt å høre at det finnes råd mot det.

Kari skrev:

Om du har senestrekk i tærne hjelper det også å gå baklengs. Hørte dette av min mor, og det hjalp.

Kirsti skrev:

Gode råd for senestrekk:

Jeg jobber i helsevesenet og da har jeg brukt det første rådet. Det har faktisk virket, også på meg selv.

Lillian skrev:

Jeg er plaget med senestrekk i tærne, de spriker i alle retninger. Noen gode råd å få?

Marius skrev:

Jeg har leggamputert og er protesebruker, noe som selvfølgelig da betyr at senene som stekker seg nedover foten også er er kuttet. Jeg har nå i senere tid hvert fryktelig plaget med senesterekk, etter at jeg har brukt beia mye, som regel kommer dette når jeg tøyer ut.

Fysioterapaut skrev:

Magnesium(Mg), fås kjøpt på apotek.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...