Senestrekk - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om senestrekk.

Als skrev:

Magnesium, e - vitaminer og ved krampe strekk i 20 sekunder så slipper smerten. Stå på tærne så det blir på det vondeste når du gjør dette. Ullsokker om natten hele året.

Lisbeth skrev:

Laila har rett, min mor hadde god hjelp av ulltråd rundt anklene, men den må være rød.

Ninni skrev:

Jeg plages med kramper/senetrekk i muskler på halsen, ansiktet, armer, mage, lår, legger stort sett over alt på kroppen. Dette er ikke bare på nattestid, men også like mye om dagen. Er det noen som har noen gode råd for dette, for i perioder er dette ille. Føler at musklene i kroppen til stadig er overspent og at man aldri for slappe riktig av i kroppen.

Fjellvandrer skrev:

Mitt beste råd for å unngå muskelkrampe er å drikke rikelig når kroppen utsettes for uvante belastninger, og spesielt viktig er dette når vesketap ved svetting kommer i tillegg. Et annet råd er å stå barbent en stund i en kald fjellbekk med vannet opp til skrittet ved dagsetappens slutt.

Iram skrev:

Bruk to lykke hårstrikker på hvert bein før du legger deg til å sove. Dette hjelper mot senestrekk i leggene.

Svein-Kjetil skrev:

Jeg er mye plaget av kramper i bena om natten. Jeg fikk et råd av naboen min. Tape fast en liten magnet rundt ankelen før du legger deg. En kan bruke en liten kjøleskapmagnet. Det hjelper for meg.

Svigermor skrev:

Jeg har senestrekk i midtre tåa. Smertene er tårefremkallende. Jeg får det ikke om natta. Smertene forplanter seg videre oppover i beinet. Er tøying behjelpelig eller er andre ting som er bra?

Anne skrev:

Jeg har hatt en helt forferdelig natt i natt, vondt i begge legger og tær som spriker i alle retninger. Jeg har vært opp og gått flere ganger, for jeg kan ikke ligge. Det er som alle sier; en forferdelig smerte. Har prøvd magnesium før uten at det hjalp og har nå kjøpt B-vitaminer. Skal prøve å hive innpå 4-stk. Har ei venninne som får B12-sprøyter og det hjelper sier hun. Min fastlege ville ikke gi meg det, for det hadde hun aldri hørt om. Ta smertestillende, var hva hun sa.

Alice skrev:

Jeg her senestrekk like ofte om dagen som om kvelden. Jeg kommer aldri til å bli kvitt det. Jeg har fått det arvelig gjennom min forelder. Men grunnen til senestrekk kan være mangel på stoffer (etc. magnesium og lignende, det er derfor ivertfall banan hjelper siden det inneholder magnesium) Jeg har senestrekk i leggene, innsiden av foten, tærne, men ikke lår - enda. Jeg er under 20 og gleder meg til resten av livet med senestrekk. Håper alle andre blir kvitt det.

Rigmor skrev:

Har tatt magnesium over en periode og det hjelper. Men jeg lurer på hvorfor krampene kommer bare om natten og ikke om dagen? Merker det best hvis jeg bruker forskjellig skotøy. Til tross for at jeg tok magnesium hadde jeg kramper i ankler og legger i natt og har gått ut og opp i senga.

Kåve skrev:

Sammenfatning av viktige ting du kan gjøre for å unngå/dempe kramper/senestrekk om natta:

Hver og en må selvsagt finne ut hva som hjelper seg, ingen er like, og det kan forandre seg avhengig av tid og aktivitet. Men jeg håper fortvilte kan få et utgangspunkt.

Mathias skrev:

Jeg fikk en veldig kraftig nakkekink da jeg våknet for en dag siden. Jeg var alene, og hadde ikke penger på telefonen. Jeg fikk en så kraftig nakkekink eller strekning i en nakkemuskel, og jeg hadde ikke en sjanse til å røre meg på sju timer, helt til kjæresten kom hjem. Har dere noen råd mot slike strekninger? Kanskje et stoff som løser opp muskelknuter, jeg vet ikke. Jeg ble hentet av ambulanse, og fikk medisin, men er fortsatt ganske vondt, og kan nesten ikke røre nakken. Trenger råd kjapt.

Asbjørn skrev:

Senestrekk er grusomt vondt. Når jeg får senestrekk om natta så må jeg skynde meg opp og sette på en ulltråd på ankelen og da går det over på ett minutt, men hvofor vet jeg ikke? Jeg bruker hvit ulltråd. Det går det også.

Laila Trysil skrev:

Det må være rød ulltrå runt ankelne. Ha så varmt vann som går i varmeflaska. Legg flaska i senga pg legg beina på. Det hjelper på meg.

Hauken skrev:

Senestrekk har tidvis plaget meg i flere år, og det er utrolig smertefullt. Har nylig begynt å bruke magnesiumtabletter, men det er for tidlig å konkludere. Jeg er litt nysgjerrig på den der ulltråden og håper noen av dere som nylig har prøvd dette kan dele erfaringene med oss andre. Finns det noen slags fornuftig forklaring på at ulltråd hjelper?

Salter skrev:

Jeg er plaget av kraftige senestrekker hver natt. Da står jeg opp å kommer meg til kjøkkenet så fort det er råd å inntar noen gram med salt. Dette virker etter noen sekunder. Bruker også ullsokker om natta, men smertene er så sterke at det ikke virker hver natt. Magnesium tar jeg 2 av hver kveld og har gjort det i mange år, men vet ikke om det virker.

Ulla skrev:

Hva er det som gjør at en ulltrå gjør susen? Har hørt om det samme rådet selv, men aldri forstått det helt.

Alpefiol skrev:

Råd som har hjulpet mange : 4 stk B-vitamintbletter så raskt som mulig når du får enten senestrekk eller om du har uro i beina. Helt ufarlig å ta dette. Kan hjøpes i vanlig kolonialforetninger eller apotek. Jeg, og mange med meg, har brukt det i mange år, og det hjelper. Men ull-tråd (må være 100%ull) rundt anklene, hjelper også mange. Lykke til!

Kalium skrev:

Fikk høre at senestrekk eller kramper kommer av kalium-mangel og avhjelpes med bananer som inneholder nok naturlig kalium. En banan om dagen har hjulpet meg, mulig det er samme effekt som av de tre aprikosene.

Jonas skrev:

Strekk ut benet så mye du kan og forsøk å bende tærne oppover, da forsvinner det. Da har du vondt i 3 sekunder i stedet for flere minutter.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...