Senestrekk - kjerringråd

Senestrekk er en betegnelse på en smertefull muskelkrampe. Det kan kjennes ut som at musklene i leggen knyter seg sammen til en ball. Dette er svært smertefullt og man får ikke disse musklene til å lystre. En dame har sendt oss et råd. Hun var ofte plaget av muskelkramper og senestrekk. Etter at hun begynte å spise 3 aprikos hver kveld ble hun kvitt problemet. Aprikos får man kjøpt i dagligvareforretninger.

Senestrekk kommer ofte om natta og leggene er særlig utsatt for fenomenet. Det kan også komme under fysisk aktivitet. Og da skyldes det som oftest at man har jukset litt med oppvarming før økta begynner. I tillegg er det viktig å tøye ut etter at man trimmer eller trener. Dette er med på å forhindre at problemet oppstår igjen.

Oppvarming er veldig viktig før man skal sette i gang med større fysiske utskeielser. Dette er for å forberede kroppen. Oppvarming er med på å forhindre at man får senestrekk i og med at musklene da er lettere i stand til å takle utfordringene.

Flere navn på senestrekk

I og med at senestrekk er forholdsvis vanlig har vi flere navn på problemet.

Har du flere tips eller råd mot muskelkrampe, knipsing, krampe eller muskelknute, så er det bare å kommentere dette.

Aprikos mot senestrekk
Aprikos mot senestrekk : Foto : kjerringrad.com

Ingerlise skrev:

Jeg sverger til garntråd rundt ankler. Jeg har også i den siste tiden fått senestrekk i fingrene også. Jeg tok tråd der også, altså rundt håndledd, har ikke hatt senestrekk siden.

Lasse skrev:

Ta en teskje Bikarbonat/Natron, skyll ned med vann, om mulig! Krampen forsvinner innen et minutt.

Trollkjerring skrev:

Greit å vite at Magnesium er kontraindikert mot en rekke medisiner deriblant hjertemedisin. Sjekk dette før du starter. Men Magnesium hjelper.

S.S skrev:

Jeg er veldig plaget med strekk i bein og langs ribbein, under haka (tungefeste, gjesping) går på D-vitamin, kalsium og har nå også begynt på E-vitamin i tillegg. jeg har ikke blitt bedre. Jeg går med ullsokker døgnet rundt nesten, og drikker godt med vann. Finnse det flere tips?

Liv skrev:

Jeg kan i hvertfall bekrefte at magnesium hjelper. Hadde glemt og legge de i medisindosetten ei uke. Skjønte ikke hvorfor jeg hadde sånn senestrekk både om dagen og natta. Kom på at jeg hadde glemt det og når jeg tok dem igjen, bedret det seg. Har tatt de over lang tid. Vel verdt og prøve.

Ann Margrethe skrev:

Jeg har forsøkt flere råd, bl.a. magnesium, varme, banan, urtete osv. Så husket jeg at min mor brukte dobbel ulltråd knyttet over ankelen, og faktisk dette fungerer. Forsøk det i alle fall, det er gratis.

Gulla skrev:

Ulltråd er tingen. Jeg har tvinnet en ganske tykk og ca 30cm og knytter den fast til ankelen. Husk at det må være ren ull. Jeg har den alltid innen rekkevidde, også på når jeg er på ferie eller reise.

Arnt skrev:

Når jeg får senestrekk reiser jeg meg i stående opp og smertene forsvinner umiddelbart. Tå hev i noen minutter hjelper også.

Nordfra skrev:

Jeg er veldig plaget med senestrekk i baklårene. Jeg fikk tips om å svelge noen tørka einebær og det virka. jeg prøver også magnesiumtabeletter, men vet ikke hva som virker best.

Ingrid skrev:

Jeg er plaget av masse senestrekk i bena. Det som hjelper meg er en teskje natron utrørt i et glass kaldt vann og drikker det. Det hjelper øyeblikkelig. Jeg har brukt opp en masse pakker.

Unni skrev:

Jeg har store plager med senestrekk. Hver gang hjelper det og ta ei spiseskje med natron sammen med ett glass vann. Det er hurtigvirkende og ikke noe farlig. Natron er bra for mange ting.

Harriet skrev:

Sett beina flatt ned på gulvet. Det blir godt med det samme.

Alfhild skrev:

Magnesium får jeg diaré av og rød ulltråd virker heller ikke på meg. Støttestrømpe virker for leggen og låret, men overarmskrampen får jeg ikke bukt med.

Wenche skrev:

Hvilket ullgarn bruker dere? Må det være rødt? Jeg har krampe i høyre fot hver natt og har også tatt 2 stk magnesium hver kveld, men til ingen nytte. jeg har så vondt at tårene kommer.

MARIT/ MIKKE skrev:

Jeg takker for alle gode råd som dere har kommet med. Jeg er så utrolig plaget med senestrekk. Selv bruker jeg stå opp å ta en handuk og vri opp i varmt vann og linde rundt dær smertene befinner seg. Jeg har funnet ut at det hjelper ganske fort.

Olav skrev:

Jeg har brukt aprikoser når jeg har fått krampe i begge føttene. Det har fungert hva gang. Det er over et år siden sist jeg var plaget, men nå har det kommet igjen. Jeg tar 4 aprikoser. Det er over etter 5 min.

Jøgga skrev:

Jeg har hatt krampe i tær og legger og bruker nå ulltråd rundt anklene. Det hjelper.

Knutta81 skrev:

Min bestemor hadde ofte slike plager om natta. Hun plasserte en bolle med vann under senga og mente at det hjalp.

Ingrbrat skrev:

Jeg er og har vært plaget av kramper i føttene og leggene i mange år. Jeg leste en gang et råd: en teskje natron rørt ut i et glass kaldt vann. Drikk dette så fort du klarer. Alle smerter forsvinner i løpet av maks 3 minutter. Jeg har drukket mange pakker med natron i mitt liv og må alltid ha en pakke i vesken når jeg skal reise bort.

Kaspara skrev:

Ta en teskje natron i et glass vann, eller magnesium hjelper også raskt.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter senestrekk

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...