Senestrekk - kjerringråd

Senestrekk er en betegnelse på en smertefull muskelkrampe. Det kan kjennes ut som at musklene i leggen knyter seg sammen til en ball. Dette er svært smertefullt og man får ikke disse musklene til å lystre. En dame har sendt oss et råd. Hun var ofte plaget av muskelkramper og senestrekk. Etter at hun begynte å spise 3 aprikos hver kveld ble hun kvitt problemet. Aprikos får man kjøpt i dagligvareforretninger.

Senestrekk kommer ofte om natta og leggene er særlig utsatt for fenomenet. Det kan også komme under fysisk aktivitet. Og da skyldes det som oftest at man har jukset litt med oppvarming før økta begynner. I tillegg er det viktig å tøye ut etter at man trimmer eller trener. Dette er med på å forhindre at problemet oppstår igjen.

Oppvarming er veldig viktig før man skal sette i gang med større fysiske utskeielser. Dette er for å forberede kroppen. Oppvarming er med på å forhindre at man får senestrekk i og med at musklene da er lettere i stand til å takle utfordringene.

Flere navn på senestrekk

I og med at senestrekk er forholdsvis vanlig har vi flere navn på problemet.

Har du flere tips eller råd mot muskelkrampe, knipsing, krampe eller muskelknute, så er det bare å kommentere dette.

Aprikos mot senestrekk
Aprikos mot senestrekk : Foto : kjerringrad.com

Lasse skrev:

Ta en teskje Bikarbonat/Natron, skyll ned med vann, om mulig! Krampen forsvinner innen et minutt.

Trollkjerring skrev:

Greit å vite at Magnesium er kontraindikert mot en rekke medisiner deriblant hjertemedisin. Sjekk dette før du starter. Men Magnesium hjelper.

S.S skrev:

Jeg er veldig plaget med strekk i bein og langs ribbein, under haka (tungefeste, gjesping) går på D-vitamin, kalsium og har nå også begynt på E-vitamin i tillegg. jeg har ikke blitt bedre. Jeg går med ullsokker døgnet rundt nesten, og drikker godt med vann. Finnse det flere tips?

Liv skrev:

Jeg kan i hvertfall bekrefte at magnesium hjelper. Hadde glemt og legge de i medisindosetten ei uke. Skjønte ikke hvorfor jeg hadde sånn senestrekk både om dagen og natta. Kom på at jeg hadde glemt det og når jeg tok dem igjen, bedret det seg. Har tatt de over lang tid. Vel verdt og prøve.

Ann Margrethe skrev:

Jeg har forsøkt flere råd, bl.a. magnesium, varme, banan, urtete osv. Så husket jeg at min mor brukte dobbel ulltråd knyttet over ankelen, og faktisk dette fungerer. Forsøk det i alle fall, det er gratis.

Gulla skrev:

Ulltråd er tingen. Jeg har tvinnet en ganske tykk og ca 30cm og knytter den fast til ankelen. Husk at det må være ren ull. Jeg har den alltid innen rekkevidde, også på når jeg er på ferie eller reise.

Arnt skrev:

Når jeg får senestrekk reiser jeg meg i stående opp og smertene forsvinner umiddelbart. Tå hev i noen minutter hjelper også.

Ninni skrev:

Jeg plages med kramper/senetrekk i muskler på halsen, ansiktet, armer, mage, lår, legger stort sett over alt på kroppen. Dette er ikke bare på nattestid, men også like mye om dagen. Er det noen som har noen gode råd for dette, for i perioder er dette ille. Føler at musklene i kroppen til stadig er overspent og at man aldri for slappe riktig av i kroppen.

Fjellvandrer skrev:

Mitt beste råd for å unngå muskelkrampe er å drikke rikelig når kroppen utsettes for uvante belastninger, og spesielt viktig er dette når vesketap ved svetting kommer i tillegg. Et annet råd er å stå barbent en stund i en kald fjellbekk med vannet opp til skrittet ved dagsetappens slutt.

Iram skrev:

Bruk to lykke hårstrikker på hvert bein før du legger deg til å sove. Dette hjelper mot senestrekk i leggene.

Svein-Kjetil skrev:

Jeg er mye plaget av kramper i bena om natten. Jeg fikk et råd av naboen min. Tape fast en liten magnet rundt ankelen før du legger deg. En kan bruke en liten kjøleskapmagnet. Det hjelper for meg.

Svigermor skrev:

Jeg har senestrekk i midtre tåa. Smertene er tårefremkallende. Jeg får det ikke om natta. Smertene forplanter seg videre oppover i beinet. Er tøying behjelpelig eller er andre ting som er bra?

Anne skrev:

Jeg har hatt en helt forferdelig natt i natt, vondt i begge legger og tær som spriker i alle retninger. Jeg har vært opp og gått flere ganger, for jeg kan ikke ligge. Det er som alle sier; en forferdelig smerte. Har prøvd magnesium før uten at det hjalp og har nå kjøpt B-vitaminer. Skal prøve å hive innpå 4-stk. Har ei venninne som får B12-sprøyter og det hjelper sier hun. Min fastlege ville ikke gi meg det, for det hadde hun aldri hørt om. Ta smertestillende, var hva hun sa.

Alice skrev:

Jeg her senestrekk like ofte om dagen som om kvelden. Jeg kommer aldri til å bli kvitt det. Jeg har fått det arvelig gjennom min forelder. Men grunnen til senestrekk kan være mangel på stoffer (etc. magnesium og lignende, det er derfor ivertfall banan hjelper siden det inneholder magnesium) Jeg har senestrekk i leggene, innsiden av foten, tærne, men ikke lår - enda. Jeg er under 20 og gleder meg til resten av livet med senestrekk. Håper alle andre blir kvitt det.

Rigmor skrev:

Har tatt magnesium over en periode og det hjelper. Men jeg lurer på hvorfor krampene kommer bare om natten og ikke om dagen? Merker det best hvis jeg bruker forskjellig skotøy. Til tross for at jeg tok magnesium hadde jeg kramper i ankler og legger i natt og har gått ut og opp i senga.

Kåve skrev:

Sammenfatning av viktige ting du kan gjøre for å unngå/dempe kramper/senestrekk om natta:

Hver og en må selvsagt finne ut hva som hjelper seg, ingen er like, og det kan forandre seg avhengig av tid og aktivitet. Men jeg håper fortvilte kan få et utgangspunkt.

Mathias skrev:

Jeg fikk en veldig kraftig nakkekink da jeg våknet for en dag siden. Jeg var alene, og hadde ikke penger på telefonen. Jeg fikk en så kraftig nakkekink eller strekning i en nakkemuskel, og jeg hadde ikke en sjanse til å røre meg på sju timer, helt til kjæresten kom hjem. Har dere noen råd mot slike strekninger? Kanskje et stoff som løser opp muskelknuter, jeg vet ikke. Jeg ble hentet av ambulanse, og fikk medisin, men er fortsatt ganske vondt, og kan nesten ikke røre nakken. Trenger råd kjapt.

Asbjørn skrev:

Senestrekk er grusomt vondt. Når jeg får senestrekk om natta så må jeg skynde meg opp og sette på en ulltråd på ankelen og da går det over på ett minutt, men hvofor vet jeg ikke? Jeg bruker hvit ulltråd. Det går det også.

Laila Trysil skrev:

Det må være rød ulltrå runt ankelne. Ha så varmt vann som går i varmeflaska. Legg flaska i senga pg legg beina på. Det hjelper på meg.

Hauken skrev:

Senestrekk har tidvis plaget meg i flere år, og det er utrolig smertefullt. Har nylig begynt å bruke magnesiumtabletter, men det er for tidlig å konkludere. Jeg er litt nysgjerrig på den der ulltråden og håper noen av dere som nylig har prøvd dette kan dele erfaringene med oss andre. Finns det noen slags fornuftig forklaring på at ulltråd hjelper?

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter senestrekk

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Blåbærflekker

Er det noen som vet hvordan man kan få fjernet blåbærflekker fra benkeplater ...

Stearinflekker

Jeg har sølt stearin i stoffsofaen min. Hva gjør jeg?...

Uønsket hårvekst

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål sette...

Hemorider

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig...

Munnsår

General løs (snus) fungerer hos meg....