Slitt hår - kjerringråd

Synes du at håret ditt er slitt og tørt? Slitt hår kan ha flere årsaker, men toning, gjentagende føning, farging og bleking kan være noe av årsakene. Krølling ved hjelp av krølltang eller sletting ved hjelp av rettetang kan også være med på å gjøre håret slitt. Vi vil her gå gjennom 6 tips som kan hjelpe deg til å unngå å få tørt og slitt hår.

6 tips for slitt hår

  1. Ikke vask håret ditt hver dag. Hvis du vasker håret hver dag, vil du tømme det for de naturlige oljene og dette vil føre til et tørt og slitt hår som virker dødt. Ifølge en frisør skal man maksimum vaske håret annenhver dag.
  2. Føn håret så lite som mulig. Varmen fra en hårføner kan forverre tørt og skadet hår. Det kan også føre til at tuppene blir mer slitt. Når man føner håret utvides det i varmen for så å trekke seg raskt sammen igjen når det kjøles ned. Dette er med på å forringe elastisiteten i håret og det blir raskere slitt. Hvis man uansett må føne håret så bør man stille føneren inn på lav varme.
  3. Ikke kam eller børst håret når det er vått. Slitt hår er helt skjørt når det er vått. Kamming og å børsting mens håret er fuktig kan forårsake skade. La derfor håret tørke naturlig før du begynner å kjemme det med en kam eller hårbørste.
  4. Bruk en mild sjampo uten alt for mange tilsettingsstoffer. Velg en sur sjampo med en PH i mellom 4,5 og 6,5. Sterkt basiske sjampoer bør man unngå helt. Ofte inneholder sjampoer harde vaskemiddel som tar bort det naturlige fettet fra håret slik at det blir tørt og slitt.
  5. Følg opp med balsam etter sjamponeringen. En god balsam dekker over hårstrået slik at håret får igjen sin naturlige glød fuktighet. Den er også med på å gjøre det enklere å style håret.
  6. Dekk til håret når du er ute i vær og vind. Vær og vind og spesielt sola, kan gjøre skade på håret slik at det blir slitt. Bruk derfor et hodeplagg når du er ute en litt frisk dag.

Bli kvitt slitt hår

I tillegg til dette har også en innsender sendt oss et tips mot slitt hår. Hun sier at etter at hun ble mer bevisst på væskeinntaket sitt og begynte å drikke mer vann har håret hennes fått tilbake sin naturlige glød og fuktighet. Så hva man spiser og drikker har kanskje noe å si også?

Kamming i vått hår bør unngås
Kamming i vått hår bør unngås : Foto : kjerringrad.com

Monica skrev:

Jeg prøvde silk Therapy av den Biosilk serien og der slo det helt feil hos meg. Det begynte å klø i hodebunnen og flasset. Så nå må jeg bruke head&shoulder. Nå har jeg bestilt meg både hårkur, olje, shampo og balsam fra Nikita. Jeg er meget spent på om det vil virke. Det var svindyrt, men håper inderlig at Alterna Caviar serien vil virke på mitt hår. For mitt hår er brusete, krøllet og ekstremt tørt. Hårstråene knekker rett og slett.

Cassie skrev:

Jeg har prøvd ufattelig mye forskjellig til mitt hår. Både kjerringråd og svindyre frisørprodukter. Noe av det funket noenlunde, andre ikke i det hele tatt. Olivenolje o.l. kommer eg aldri til å putte i håret mitt igjen, for uansett hvor mye jeg vasket det var det bare sleipt, fettete og så grusomt ut. Jeg måtte ta på lue og gå og kjøpe en leirebasert sjampo for fett hår bare for å få det ut av håret igjen. Og jeg hadde meget tørt hår. Men så en morgen så jeg tilfeldigvis på en av disse Tvins reklamene på tv, og de reklamerte for Wen.

Jeg har alltid vært ekstremt skeptisk til disse tv-shop produktene, og aldri kjøpt noe derfra! Men når denne reklamen hadde gått for tusende gang så tenkte eg "shit la gå! Om jeg ikke liker den kan jeg bare sende den tilbake. Det er verdt et forsøk!". Og jaggu var den vel verdt forsøket. Jeg har aldri hatt så deilig, mykt, tykt, glansfull og direkte vakkert hår som med Wen. Så det var en gledelig overraskelse og den deilige, milde mandellukten var nesten terapeutisk. Ingen sjampo eller balsam, bare Wen. Og jeg hadde den flasken i sikkert 2 mnd før eg gikk tom. Jeg anbefaler den på det varmeste. Det er faktisk eneste tvshop/Tvins produktet jeg anbefaler.

Lykke skrev:

Jeg anbefaller sterkt redken produkter, all soft & extreme, full av vitaminer, proteiner og fukt for slitt og ødelagt hår. Ikke minst kokosolje og ølgjør. Det var redningen min, helt fantastisk.

Laila skrev:

Jeg er en jente på 13 år. Jeg har veldig slitt og skadet hår og har null anelse hva jeg skal gjøre mot det. Jeg har afrikansk hår og alltid drømt om å ha fint hår. Jeg tenkte å ta permanent, men det skader jo bare mer. Jeg har brukt mange produkter av sjampoer, og det virker ikke noe særlig. Jeg har en gang tatt olje i håret. Det virket strålende, men da jeg dusja og tok olje på så hjalp det ikke. Det ble bare verre. Jeg trenger virkelig hjelp.

Louise skrev:

Jeg er en karibisk kvinne med slitt krøllete hår. Har noen tips eller råd om det?

Eiliv skrev:

Kokosolje, og olje generelt er bra. Gliss anti breakage er best for slitt hår syns jeg, den på svart flaske. Varmebeskyttelse i form av vann, både som drikke og i håret er bra. Ta også pauser fra retting etc innimellom.

Noen skrev:

Jeg har alltid hatt ekstremt slitt og tørt hår, og har prøvd å gjemme det ved å bruke strikk i håret. Dette viser seg over lengere tid, at jeg ikke burde gjort. Nå er håret mitt så ødelagt, at eneste utvei er å klippe meg skallet. Jeg er desperat etter tips som funker, for jeg vil virkelig ikke se skallet ut på ungdomsskolen.

Stine B skrev:

Jeg har alltid hatt langt og glansfullt hår. For noen år siden klippet jeg det litt kortere og frisyre, og ble dermed avhengig av rettetang for det skulle se bra ut. Nå er håret mitt livløst, tørt og tuppene er splittet. Håret vokser ned til skuldrene og ikke lenger enn det, og tuppene knekker. Hva kan jeg gjøre for å få langt, sunt og glansfullt hår igjen? Det virker som håret mitt har sluttet å vokse. Jeg trenger gode råd som virkelig hjelper. På forhånd takk!

Annie skrev:

Jeg har veldig slitt hår, men ikke spesielt i tuppene, men rett under skillen(Midt på håret). Har prøvd å klippe litt, så har veldig korte hårstrå på toppen. Det går ikke an å gjøre noe, og jeg er redd for at det ikke kommer til å bli langt og glatt sånn det var før. Noen tips om hva jeg kan gjøre? Jeg burde også farge det snart, har forferdlig hårfarge.

Synnøve skrev:

Det var masse gode råd her. Jeg har farget å bleket håret mitt for masse for tett.Jeg får vel la det få litt ro og bruke kurer.

Marii skrev:

De selger en ganske bra, men dyr satin hårbørste på elkjøp som er for statisk hår. Søk på elkjøp: braun satin børste jeg har ikke prøvd den selv, men hører at den skal funke. jeg sliter ganske med elektrisk / statisk hår, jeg skal prøve den selv.

Marte skrev:

Væskeintak har ingenting å si. Håret er bygd opp av døde celler som ikke har aktice mitrokondrier(organell i cellen som omdanner det vi spiser til energi). Det eneste som kan forbedre hårkvaliteten av inntak, er b-vitamin. sjampoer med vitaminer og mineraler vil heller ikke ha noen virkning på håret, fordi håret ikke er levende og kan ta opp vitaminere på denne måten. Mangledne biologiske kunskaper om celler og kroppens virkemåte lurer folk i kosmetikkbransjen. Utolig å se hva folk tror på.

Meg skrev:

Er det noen som har tips mot statisk hår? Det er noe jeg sliter veldig med. Jeg har blondt bølgete hår, men jeg retter det ganske ofte. Tips?

Ulla skrev:

Jeg har utrolig slitte tupper. Jeg har veldig langt hår, og jeg sparer, så har derfor ikke lyst til og klippe håret. Jeg bruker rettetang av og til, har egentlig ikke noe særlig bruk for det. Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre?

Kristina skrev:

Da jeg var yngre hadde jeg utrolig langt, tykt og glansfullt hår. Fikk ofte komplimenter for håret mitt, til og med fra gutter. Så startet jeg selvfølgelig med å bruke masse stylingprodukter. Brukte flere flasker med hårspray og hårskum i måneden og i tillegg startet jeg å bruke strittetang, selv om jeg har helt stritt hår. I tillegg fønte jeg håret veldig ofte for det tar en dag å tørke det. På toppen av alt startet jeg med å bleke håret. Håret mitt ble rett og slett ødelagt og jeg fikk ikke lenger høre hvor flott går jeg hadde. Etter å ha bleket det engang, hadde håret tatt så mye skade av det at bare jeg gredde håret litt, så kunne håret falle av! Akkurat som håret røk. Derfor har jeg nå veldig ujevn lengde på håret, noe som ikke er fint! Jeg har nå sluttet å bruke noen som helst for stylingprodukter, stritte håret og lar håret lufttørke. Når jeg bleker håret, tar jeg bare etterveksten og håret tar ingen skade av det. Jeg bruker en hårkur/balsam i serien aussie. Det er hårprodukter som finnes i alle typisk kles/skjønnhetsbutikker som selger sminke. Koster rett over hundrelappen. Disse produktene kan jeg sterkt anbefale. Nå er håret mitt igjen utrolig glansfullt og ser sunt ut. Nå venter jeg bare på at håret skal vokse skikkelig ut og får like flott hår som jeg hadde for et par år siden. Anbefaler alle som sliter med slitt hår og slutte eller vertfall begrense bruken av kjemiske midler og stritte/føne håret. En god kur er heller ikke å unngå. Dette vil gjøre underverker for håret, det har jeg blitt overbevist om.

Krølle skrev:

Vitamin B skal hjelpe mot slitt hår. Man får kjøpt det på apoteket.

Karoline skrev:

Jeg har nylig tatt permanent (2 mnd siden), og håret mitt er så slitt at det er nesten en skandale. Jeg har prøvd div. hårkurer, og prøver nå med olje som jeg fikk anbefalt av en frisør. Men jeg føler ikke at noenting funker på meg. Det er så tørt. Før hadde jeg normalt hår, det fantes nesten ikke slitt også bestemte jeg meg for å ta permanent (dumme meg), bare for å få volum. Kommer aldri til å gjøre det igjen. Men tips, noen? Er nesten desperat etter tips nå.

Monica skrev:

Jeg retter håret mitt hver dag,(Nesten) pga. at jeg har nettopp fått lugg, og jeg har så mye krøller. Men ivertfall jeg startet å trene for litt siden. Da må jeg vaske og rette håret mitt hver dag, eller de dagene jeg trener. Jeg er veldig redd for at håret mitt skal bli slitt. Men idag, finnes det faktisk produkter for slitt hår og tørt osv; Jeg bruker mye, f eks: Syoss (Hårkur, kan kjøpes på dagligvarer) grønnsaker, egg, olje (olivenolje) osv. Så bruker jeg Define olje pga. at jeg ikke skal få for slitt hår. Så jeg bruker mye. Håret mitt er ikke så slitt.

Camilla skrev:

Okei, jeg har farget, rettet, fønet og bleiket håret mitt altfor mye. Nå er det helt tørt og jeg mister bare hår. På toppen av hodet mitt har jeg en form for piggsveis, siden jeg har mistet tuppene ett sted. Noen som vet om noe billig og enkelt som kan hjelpe?

Eirin skrev:

Jeg har bølgete og mørke blondt (opprinnelig) hår. Har hatt veldig krusete hår en stund, og i sommer helblekte jeg det. Saken ble ikke noe bedre av det. Frisøren sier jeg ikke får gjort mye med det, siden jeg har krusete hår, men er det noen av dere som har opplevd det samme og fant en magisk shampoo eller den slags? På forhånd takk.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter slitt hår

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...