Slitt hår - kjerringråd

Synes du at håret ditt er slitt og tørt? Slitt hår kan ha flere årsaker, men toning, gjentagende føning, farging og bleking kan være noe av årsakene. Krølling ved hjelp av krølltang eller sletting ved hjelp av rettetang kan også være med på å gjøre håret slitt. Vi vil her gå gjennom 6 tips som kan hjelpe deg til å unngå å få tørt og slitt hår.

6 tips for slitt hår

  1. Ikke vask håret ditt hver dag. Hvis du vasker håret hver dag, vil du tømme det for de naturlige oljene og dette vil føre til et tørt og slitt hår som virker dødt. Ifølge en frisør skal man maksimum vaske håret annenhver dag.
  2. Føn håret så lite som mulig. Varmen fra en hårføner kan forverre tørt og skadet hår. Det kan også føre til at tuppene blir mer slitt. Når man føner håret utvides det i varmen for så å trekke seg raskt sammen igjen når det kjøles ned. Dette er med på å forringe elastisiteten i håret og det blir raskere slitt. Hvis man uansett må føne håret så bør man stille føneren inn på lav varme.
  3. Ikke kam eller børst håret når det er vått. Slitt hår er helt skjørt når det er vått. Kamming og å børsting mens håret er fuktig kan forårsake skade. La derfor håret tørke naturlig før du begynner å kjemme det med en kam eller hårbørste.
  4. Bruk en mild sjampo uten alt for mange tilsettingsstoffer. Velg en sur sjampo med en PH i mellom 4,5 og 6,5. Sterkt basiske sjampoer bør man unngå helt. Ofte inneholder sjampoer harde vaskemiddel som tar bort det naturlige fettet fra håret slik at det blir tørt og slitt.
  5. Følg opp med balsam etter sjamponeringen. En god balsam dekker over hårstrået slik at håret får igjen sin naturlige glød fuktighet. Den er også med på å gjøre det enklere å style håret.
  6. Dekk til håret når du er ute i vær og vind. Vær og vind og spesielt sola, kan gjøre skade på håret slik at det blir slitt. Bruk derfor et hodeplagg når du er ute en litt frisk dag.

Bli kvitt slitt hår

I tillegg til dette har også en innsender sendt oss et tips mot slitt hår. Hun sier at etter at hun ble mer bevisst på væskeinntaket sitt og begynte å drikke mer vann har håret hennes fått tilbake sin naturlige glød og fuktighet. Så hva man spiser og drikker har kanskje noe å si også?

Kamming i vått hår bør unngås
Kamming i vått hår bør unngås : Foto : kjerringrad.com

Lykke skrev 06. august:

Jeg anbefaller sterkt redken produkter, all soft & extreme, full av vitaminer, proteiner og fukt for slitt og ødelagt hår. Ikke minst kokosolje og ølgjør. Det var redningen min, helt fantastisk.

Laila skrev 25. desember:

Jeg er en jente på 13 år. Jeg har veldig slitt og skadet hår og har null anelse hva jeg skal gjøre mot det. Jeg har afrikansk hår og alltid drømt om å ha fint hår. Jeg tenkte å ta permanent, men det skader jo bare mer. Jeg har brukt mange produkter av sjampoer, og det virker ikke noe særlig. Jeg har en gang tatt olje i håret. Det virket strålende, men da jeg dusja og tok olje på så hjalp det ikke. Det ble bare verre. Jeg trenger virkelig hjelp.

Louise skrev 01. desember:

Jeg er en karibisk kvinne med slitt krøllete hår. Har noen tips eller råd om det?

Eiliv skrev 17. november:

Kokosolje, og olje generelt er bra. Gliss anti breakage er best for slitt hår syns jeg, den på svart flaske. Varmebeskyttelse i form av vann, både som drikke og i håret er bra. Ta også pauser fra retting etc innimellom.

Noen skrev 06. juli:

Jeg har alltid hatt ekstremt slitt og tørt hår, og har prøvd å gjemme det ved å bruke strikk i håret. Dette viser seg over lengere tid, at jeg ikke burde gjort. Nå er håret mitt så ødelagt, at eneste utvei er å klippe meg skallet. Jeg er desperat etter tips som funker, for jeg vil virkelig ikke se skallet ut på ungdomsskolen.

Stine B skrev 03. april:

Jeg har alltid hatt langt og glansfullt hår. For noen år siden klippet jeg det litt kortere og frisyre, og ble dermed avhengig av rettetang for det skulle se bra ut. Nå er håret mitt livløst, tørt og tuppene er splittet. Håret vokser ned til skuldrene og ikke lenger enn det, og tuppene knekker. Hva kan jeg gjøre for å få langt, sunt og glansfullt hår igjen? Det virker som håret mitt har sluttet å vokse. Jeg trenger gode råd som virkelig hjelper. På forhånd takk!

Annie skrev 31. mars:

Jeg har veldig slitt hår, men ikke spesielt i tuppene, men rett under skillen(Midt på håret). Har prøvd å klippe litt, så har veldig korte hårstrå på toppen. Det går ikke an å gjøre noe, og jeg er redd for at det ikke kommer til å bli langt og glatt sånn det var før. Noen tips om hva jeg kan gjøre? Jeg burde også farge det snart, har forferdlig hårfarge.

Synnøve skrev 14. mars:

Det var masse gode råd her. Jeg har farget å bleket håret mitt for masse for tett.Jeg får vel la det få litt ro og bruke kurer.

Marii skrev 08. mars:

De selger en ganske bra, men dyr satin hårbørste på elkjøp som er for statisk hår. Søk på elkjøp: braun satin børste jeg har ikke prøvd den selv, men hører at den skal funke. jeg sliter ganske med elektrisk / statisk hår, jeg skal prøve den selv.

Marte skrev 07. mars:

Væskeintak har ingenting å si. Håret er bygd opp av døde celler som ikke har aktice mitrokondrier(organell i cellen som omdanner det vi spiser til energi). Det eneste som kan forbedre hårkvaliteten av inntak, er b-vitamin. sjampoer med vitaminer og mineraler vil heller ikke ha noen virkning på håret, fordi håret ikke er levende og kan ta opp vitaminere på denne måten. Mangledne biologiske kunskaper om celler og kroppens virkemåte lurer folk i kosmetikkbransjen. Utolig å se hva folk tror på.

Meg skrev 27. februar:

Er det noen som har tips mot statisk hår? Det er noe jeg sliter veldig med. Jeg har blondt bølgete hår, men jeg retter det ganske ofte. Tips?

Ulla skrev 30. januar:

Jeg har utrolig slitte tupper. Jeg har veldig langt hår, og jeg sparer, så har derfor ikke lyst til og klippe håret. Jeg bruker rettetang av og til, har egentlig ikke noe særlig bruk for det. Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre?

Kristina skrev 19. januar:

Da jeg var yngre hadde jeg utrolig langt, tykt og glansfullt hår. Fikk ofte komplimenter for håret mitt, til og med fra gutter. Så startet jeg selvfølgelig med å bruke masse stylingprodukter. Brukte flere flasker med hårspray og hårskum i måneden og i tillegg startet jeg å bruke strittetang, selv om jeg har helt stritt hår. I tillegg fønte jeg håret veldig ofte for det tar en dag å tørke det. På toppen av alt startet jeg med å bleke håret. Håret mitt ble rett og slett ødelagt og jeg fikk ikke lenger høre hvor flott går jeg hadde. Etter å ha bleket det engang, hadde håret tatt så mye skade av det at bare jeg gredde håret litt, så kunne håret falle av! Akkurat som håret røk. Derfor har jeg nå veldig ujevn lengde på håret, noe som ikke er fint! Jeg har nå sluttet å bruke noen som helst for stylingprodukter, stritte håret og lar håret lufttørke. Når jeg bleker håret, tar jeg bare etterveksten og håret tar ingen skade av det. Jeg bruker en hårkur/balsam i serien aussie. Det er hårprodukter som finnes i alle typisk kles/skjønnhetsbutikker som selger sminke. Koster rett over hundrelappen. Disse produktene kan jeg sterkt anbefale. Nå er håret mitt igjen utrolig glansfullt og ser sunt ut. Nå venter jeg bare på at håret skal vokse skikkelig ut og får like flott hår som jeg hadde for et par år siden. Anbefaler alle som sliter med slitt hår og slutte eller vertfall begrense bruken av kjemiske midler og stritte/føne håret. En god kur er heller ikke å unngå. Dette vil gjøre underverker for håret, det har jeg blitt overbevist om.

Krølle skrev 13. januar:

Vitamin B skal hjelpe mot slitt hår. Man får kjøpt det på apoteket.

Karoline skrev 10. desember:

Jeg har nylig tatt permanent (2 mnd siden), og håret mitt er så slitt at det er nesten en skandale. Jeg har prøvd div. hårkurer, og prøver nå med olje som jeg fikk anbefalt av en frisør. Men jeg føler ikke at noenting funker på meg. Det er så tørt. Før hadde jeg normalt hår, det fantes nesten ikke slitt også bestemte jeg meg for å ta permanent (dumme meg), bare for å få volum. Kommer aldri til å gjøre det igjen. Men tips, noen? Er nesten desperat etter tips nå.

Monica skrev 15. oktober:

Jeg retter håret mitt hver dag,(Nesten) pga. at jeg har nettopp fått lugg, og jeg har så mye krøller. Men ivertfall jeg startet å trene for litt siden. Da må jeg vaske og rette håret mitt hver dag, eller de dagene jeg trener. Jeg er veldig redd for at håret mitt skal bli slitt. Men idag, finnes det faktisk produkter for slitt hår og tørt osv; Jeg bruker mye, f eks: Syoss (Hårkur, kan kjøpes på dagligvarer) grønnsaker, egg, olje (olivenolje) osv. Så bruker jeg Define olje pga. at jeg ikke skal få for slitt hår. Så jeg bruker mye. Håret mitt er ikke så slitt.

Camilla skrev 08. oktober:

Okei, jeg har farget, rettet, fønet og bleiket håret mitt altfor mye. Nå er det helt tørt og jeg mister bare hår. På toppen av hodet mitt har jeg en form for piggsveis, siden jeg har mistet tuppene ett sted. Noen som vet om noe billig og enkelt som kan hjelpe?

Eirin skrev 23. september:

Jeg har bølgete og mørke blondt (opprinnelig) hår. Har hatt veldig krusete hår en stund, og i sommer helblekte jeg det. Saken ble ikke noe bedre av det. Frisøren sier jeg ikke får gjort mye med det, siden jeg har krusete hår, men er det noen av dere som har opplevd det samme og fant en magisk shampoo eller den slags? På forhånd takk.

Siv skrev 26. juli:

Jeg pleier å bruke olivenolje, den funker skikkelig bra. Jeg har alltid tørt og slitt hår for jeg bruker veldig mye flatthjern, siden jeg har krøller som jeg ikke liker. Jeg tar det i håret, har det i en halvtime, med et varmt vått hånkle rundt. Så skyller jeg ut. Da kommer ikke all oljen ut, så du venter til neste dag sånn at den gjenværende oljen får gått skikkelig inn i håret. Så vasker du deg, og da har du mykt og glansfullt hår.

Wailet skrev 17. juni:

Jeg har slitt hår men vil helst ikke klippe det. Vil spare til langt hår. Er leave-in balsam bra for slitt hår?

Eldre kommentarer: 1 2

Diskuter slitt hår

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...