Solbrent - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om solbrent.

Caroline skrev:

Jeg har tatt solarium, og blitt veldig solbrent. Noe jeg blir hver gang jeg tar det, omtrent. Jeg lurer på hvor lenge jeg kommer til å være solbrent nå?

Ove skrev:

Honning. Jeg bruker aldri solkremer. Lar solen herde huden. Begynner forsiktig. Blir jeg brent bruker jeg honning.

Marit (sykepleier) skrev:

BOE: Hadde jeg vært deg så ville jeg oppsøke en lege. Når man er blitt solbrent, så blir man solbrent noen få dager. Håper at tipset hjalp deg?

BOE skrev:

Jeg er fortvilet, solbrent på hele ryggen som svir og flaker av huden. Har holdt på en uke men ingen lindring. Problemet er ekstra stort da jeg ikke har noe pigment. Bør jeg oppsøke lege? Drikker mye men blir fort kvalm.

Ingrid skrev:

Spis ketchup, og nei jeg tuller ikke, engelske forskere gjorde et forsøk på en dame som måtte spise tomat purre 2 ganger om dagen og hun ble ikke solbrent. Jeg spiser ketchup minst en gang om dagen og er blitt betydelig mindre solbrent

Joakim skrev:

Jeg er rød som innsiden av en nyfisket laks, har prøvd de generelle kjerringrådene som f.eks. urin, sjokolademelk og smeltet karamell, men det later ikke til å virke. Noen andre tips?

Jørgen skrev:

Jeg er nå så solbrent at jeg har mistet nesten 2 lag med hud bakpå nakken. Jeg vet ikke om det hjelper noe ekstremt mye, men cosmicas after sun er himmelsk å ha på, hindrer den tørre huden, og lindrer smerten.

Kokt hummer skrev:

Jeg var på Galdhøpiggen i helgen og hadde på meg faktor 20 med solkrem i fjeset og tenkte jeg var sikker, men nå er jeg helt rød og det svir. Gruer meg til å vise meg blant folk, jeg ser ikke ut. Prøver å finne en løsning på solbrenheten, så jeg tror jeg skal prøve yoghurt og kanskje tomatskiver. Håper det går vekk snart.

Lise skrev:

Til Anne: Mitt råd er å smøre seg med aloe vera/fuktighetskrem. Det hjelper når man er solbrent.

Anne skrev:

Jeg var på lang fottur i strålende sol idag, og glemte selvfølgelig å ta på solkrem. Har blitt knall rød foran på brystet og t-skjorte skille. Imorgen skal jeg i ett veldig viktig selskap og ha på meg en liten kjole i knall rosa. Jegt renger akutt hjelp mot solbrenthet, Noen tips?

Monica skrev:

I dag har jeg vært å tatt sol og var veldig solbrent. Og jeg har det beste råd. Jeg snakker om jeg var veldig rød. Jeg har en Aloe vera plante. Klippet av bladene og delte de i 2. Der er det ren Aloe vera saft. Smurte dette rett på huden. Og et par timer senere var all rødhet borte. Så råd til alle: ha en Aloe vera plante :)

Jorunn skrev:

Jeg ble solbrent som barn. Da smurte vi på Vitapan salve (ikke krem). Det er klisne greier, men gjorde at jeg ble brun uten å flasse. Den finnes ennå på apoteket. Nå blir jeg ikke brent, men det tar lang tid å bli brun. Så jeg tar Evelle Tan optimizer piller. De virker. Og så har jeg omsider begynt å bruke solfaktor etter nesten 40 år uten. Det er veldig dumt å ikke bruke solfaktor selv om man ikke blir brent. Jeg har fått solskader i form av ujevn pigmentering og brune flekker. Men det virker som om pillene nevnt over motvirker dette.

Stine skrev:

Ble solbrent i går, det svidde mye. Men jeg smurte meg in med fuktighetskrem i hele går flere ganger. Det hjelper, rødfargen har gått mer bort og det flasser ikke.

Ingrid skrev:

Hvis man tar kalde dusjer, så flasser man lettere da, så hvis man helst vil unngå det, så ikke dusj for ofte. Bruk mye aftersun og aloe vera, så huden ikke tørker. Det lindrer smerten veldig. Ble flammerød i går, smurte meg masse, så nå kjenner jeg ikke smerte lenger.

Martin skrev:

Jeg bruker Piz Buin After Sun. Den kjøler ned huden og er veldig effektiv. Og som sagt så er det smart å ta flere kalde dusjer om dagen.

Ja skrev:

Ja, det gjør den, annie.

Annie skrev:

Ja, men siden jeg flasser forsvinner brunfargen da?

AK skrev:

Blir man veldig solbrent så har elisabeth arden en salve som er rene førstehjelpen. Den heter 8 hour, og alle burde ha den. Den kan også brukes mot brannskader eksem tørre områder og myggstikk osv. alt som svir, klør eller er tørt.

Annie skrev:

Jeg har blitt solbrent, og nå flasser det av. Betyr det at brunfargen forsvinner når det begynner å flasse av? Vær så snill å svar.

Asbjørn skrev:

Aloe Vera Gel på tube er rene verktøykassa mot sårhet og småkutt, bare smør på, men bruk ekte varer fra distributører, finnes mange av dem. Jeg bruker det også ved småkutt, helt topp. Biter du deg i munn, er den så ren at du kan bruke den der også, har prøvd.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...