Solbrent - kjerringråd

Å være solbrent er ikke en behagelig tilværelse. Man kan bli solbrent både gjennom solarium og naturlig soling. Solbrent er en tilstand hvor huden har blitt forbrent på grunn av ultrafiolette stråler som har trengt for langt inn i hudlagene. Pigmenter er med på å beskytte seg mot solbrenthet, så folk med lys hud har lettere for å bli solbrent enn folk med mørkere hud.

Hjelp mot det å være solbrent går på å kjøle ned det forbrente stedet. Ved å smøre på naturell yoghurt kjøler man ned det stedet som er solbrent. Dette vil lindre så mye at det er mulig å få sove. Det være seg om man er blitt solbrent av solarium eller av vanlig sol, dette lindrer. Andre remedier man kan bruke der man er solbrent er:

  1. Agurkskiver
  2. Aloe vera
  3. En blanding av 50/50 melk og vann

Det sies også at man blir lett solbrent dersom man spiser for lite fisk. Det skal være noe med vitaminene i fisk som gjør at man blir lettere motstandsdyktig mot solbrenthet. Så for å forebygge mot å bli solbrent kan man spise mer fisk enten som pålegg eller som vanlig mat.

Solbrent

Susanne skrev 04. august:

Lavendelolje er genialt mot solbrent hud. Jeg synes selv dette funker bedre enn både aloe vera og after sun. Du får sikkert kjøpt det på apotek, hvis ikke kanskje på nett? Jeg kjøpte det selv i Frankrike, og der hadde de det over alt, men tror det fås kjøpt i norge også. Oljen lidrer ikke bare, men solbrentheten forsvinner overraskende fort. Jeg anbefaler det.

Auu! skrev 03. februar:

Jeg ligger nå her å har veldig mye smerter på magen og brystet. Det svir som bare det. Hva skal jeg gjøre for å unngå det? Jeg skal også på cup i morgen, tror dere det går over fort?

Lise skrev 16. desember:

Jeg har tatt solarium idag, og blitt solbrennt. Det svir helt utrolig mye i perioder og det klør. Jeg lurer på hvor lenge dette varer?

B skrev 16. september:

Aloe Vera-planten må være gamlere enn 2 år før den får lindrende virkning. Mange produsenter følger ikke dette og da nytter det ikke hvor mye Aloe Vere det er i produktene, den virker ikke.

A skrev 13. august:

Del en tomat i to, og smør godt utover de brente områdene. La det virke en stund, og vask det så bort med vann. Funker kjempebra, lindrer smertene og hindrer flassing. Ellers funker geleen fra aloveraen også veldig bra. Vi har alltid en aloveraplante tilgjenglig, mye bedre enn den du kjøper på apoteket.

MRsunburn skrev 01. august:

Jeg har brent meg i dag, ser ut som en tomat. Jeg la meg i ett badekar på det kaldeste i 2 timer. Det finnes ikke noe bedre enn det, ps husk alovera etterpå.

Fiona skrev 31. juli:

Xavi: Ja, det kan klø

Xavi skrev 19. juni:

Begynner man å klø hvis man blir solbrent?

Vaskjebjørn skrev 05. juni:

Jeg ble grundig solbrent på vannet i går, fikk selvølgelig skille i ansiktet så jeg ligner på en rød vaskebjørn. Noen som har tips om hvordan jeg kan få vekk fargen fort? Gutt 15 år

Linda skrev 04. juni:

Personlig tåler jeg sola veldig bra, og blir aldri solbrent, men i dag, til min store overraskelse, ble jeg ildrød i fjeset og ble skikkelig solbrent. Prøvde både aloevera og after-sun ++ , men ingenting hjalp. Helt til jeg prøvde en blanding av 50/50 melk og vann som jeg leste på denne siden. Det hjelper med en gang og ligger som et beskyttende lag i lang tid etterpå. Det er lurt å vaske det bort og påføre ny dose etter en stund. Det lukter ikke godt for å si det sånn, men alt er bedre enn å ha vondt.

Akakij skrev 04. juni:

Sov på magen.

Tomlia skrev 06. mai:

Jeg tok solarium igår og nå har jeg blitt utrolig brent på rumpa. Er det noen som har noen tips for å kunne sove om natten med en sår rumpe?

Susanne skrev 28. november:

Jeg kom akkurat hjem fra syden og var litt solbrent. I dag tok jeg sol i 20 minutter og har fått noen røde klumper (vanskelig å beskrive) på brystet og på magen og litt på skuldrene. Er dette farlig ? Trenger svar fort.

Lenemor skrev 17. november:

Jeg har hatt tanorexia og har dermed utsatt kroppen min for ekstremt mye sol. Nå har jeg dessverre falt litt tilbake igjen til avhengigheten, og ble veldig solbrent de første dagene. Mitt beste tips er en fantastisk god After-Sun Gel med aloe vera, fra Mary Kay. Koster en del, men er virkelig verdt pengene.

Monis skrev 11. august:

Jeg satt i sola i 4 timer idag, smurte meg med garnier olje nr 6 2-3 ganger før jeg satt meg ute. Nå er hele skulderpartiet på venstre side helt rødt og varmt, samme med brystkassen, det svir ikke å klør ikke. I pannen ble jeg skikkelig solbrent, det svir og irriterer huden min skikkelig. Smurte på Aloe Vera Gel, det blir først stivt og strammer til huden, gjør litt vondt og svir litt. Og så plutselig er huden min fin, håper det går over til imorgen, skal smøre meg med aloe vera gel litt oftere imorgen om det fortsatt svir i panna, men det funker ihvertfall fint for meg. Kjøpte Aloe Vera'n på apotek, 98% aloe vera.

Kamilla skrev 11. juni:

Jeg holder på å prøve agurk. Det virker litt. Jeg smører meg in i body lotion når det svir og det funker, men du flasser litt. Husk ikke skrap, da gjør det vondt.

Elizabeth skrev 22. mai:

Jeg brente meg totalt i går, og la meg i yougert naturell over natten. Det hjalp veldig på huden og mot smertene. Jeg våkna helt hvit og det stinker, men det er verdt det. Nå smører jeg med aftersun og aloe vera og jeg kjenner det nesten ikke. Ligg unna såpa og dusj, og hold huden fuktig.

Caroline skrev 03. januar:

Jeg har tatt solarium, og blitt veldig solbrent. Noe jeg blir hver gang jeg tar det, omtrent. Jeg lurer på hvor lenge jeg kommer til å være solbrent nå?

Ove skrev 06. august:

Honning. Jeg bruker aldri solkremer. Lar solen herde huden. Begynner forsiktig. Blir jeg brent bruker jeg honning.

Marit (sykepleier) skrev 19. juli:

BOE: Hadde jeg vært deg så ville jeg oppsøke en lege. Når man er blitt solbrent, så blir man solbrent noen få dager. Håper at tipset hjalp deg?

Eldre kommentarer: 1 2

Diskuter solbrent

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...

Diaré

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre ...

Rødme

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?...

Sorte prikker og hudormer

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud...

Lengre hår

Jeg har veldig tykkt hår, det er ikke serlig fett. I sommer klippet jeg meg til...