Solbrent - kjerringråd

Å være solbrent er ikke en behagelig tilværelse. Man kan bli solbrent både gjennom solarium og naturlig soling. Solbrent er en tilstand hvor huden har blitt forbrent på grunn av ultrafiolette stråler som har trengt for langt inn i hudlagene. Pigmenter er med på å beskytte seg mot solbrenthet, så folk med lys hud har lettere for å bli solbrent enn folk med mørkere hud.

Hjelp mot det å være solbrent går på å kjøle ned det forbrente stedet. Ved å smøre på naturell yoghurt kjøler man ned det stedet som er solbrent. Dette vil lindre så mye at det er mulig å få sove. Det være seg om man er blitt solbrent av solarium eller av vanlig sol, dette lindrer. Andre remedier man kan bruke der man er solbrent er:

  1. Agurkskiver
  2. Aloe vera
  3. En blanding av 50/50 melk og vann

Det sies også at man blir lett solbrent dersom man spiser for lite fisk. Det skal være noe med vitaminene i fisk som gjør at man blir lettere motstandsdyktig mot solbrenthet. Så for å forebygge mot å bli solbrent kan man spise mer fisk enten som pålegg eller som vanlig mat.

Aloe-Vera mot solbrenthet
Aloe-Vera mot solbrenthet : Foto : kjerringrad.com

Mathilde skrev:

Jeg har blitt veldig solbrent på ryggen og beina. Det svir og svir hele tiden. Jeg klarer nesten ikke å gå, siden det gjør så vondt. Jeg har tatt på aloe vera, men det funker ikke. Er det noen som har flere tips?

Melissa skrev:

Jeg brukte et produkt på ansiktet og gikk ut i solen, og det sto på produktet at jeg ikke skulle være i sola. Nå er jeg solbrent i hele ansiktet og jeg ser ut som en tomat. Jeg bruker caps på skolen for at folk ikke skal merke det noe særlig. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre jeg tok gresk yoghurt og smurte det på ansiktet som en ansiktsmaske, men det hjalp ikke noe særlig. Jeg har ikke brukt noen alo vera krem eller noe, men burde jeg prøve det?

Trampejente1 skrev:

Jeg og en venninne tok sol i 46 minutter, men vi var der ikke i alle 46 minuttene. Jeg merket senere på kvelden at jeg hadde blitt solbrent og ble kjemperedd, fordi jeg trodde kanskje jeg kunne få hudkreft. Jeg smurte på Aloe-vera og neste morgen begynte jeg å flasse. Tror dere jeg har fått hudkreft eller vil på det?

Susanne skrev:

Lavendelolje er genialt mot solbrent hud. Jeg synes selv dette funker bedre enn både aloe vera og after sun. Du får sikkert kjøpt det på apotek, hvis ikke kanskje på nett? Jeg kjøpte det selv i Frankrike, og der hadde de det over alt, men tror det fås kjøpt i norge også. Oljen lidrer ikke bare, men solbrentheten forsvinner overraskende fort. Jeg anbefaler det.

Auu! skrev:

Jeg ligger nå her å har veldig mye smerter på magen og brystet. Det svir som bare det. Hva skal jeg gjøre for å unngå det? Jeg skal også på cup i morgen, tror dere det går over fort?

Lise skrev:

Jeg har tatt solarium idag, og blitt solbrennt. Det svir helt utrolig mye i perioder og det klør. Jeg lurer på hvor lenge dette varer?

B skrev:

Aloe Vera-planten må være gamlere enn 2 år før den får lindrende virkning. Mange produsenter følger ikke dette og da nytter det ikke hvor mye Aloe Vere det er i produktene, den virker ikke.

A skrev:

Del en tomat i to, og smør godt utover de brente områdene. La det virke en stund, og vask det så bort med vann. Funker kjempebra, lindrer smertene og hindrer flassing. Ellers funker geleen fra aloveraen også veldig bra. Vi har alltid en aloveraplante tilgjenglig, mye bedre enn den du kjøper på apoteket.

MRsunburn skrev:

Jeg har brent meg i dag, ser ut som en tomat. Jeg la meg i ett badekar på det kaldeste i 2 timer. Det finnes ikke noe bedre enn det, ps husk alovera etterpå.

Fiona skrev:

Xavi: Ja, det kan klø

Xavi skrev:

Begynner man å klø hvis man blir solbrent?

Vaskjebjørn skrev:

Jeg ble grundig solbrent på vannet i går, fikk selvølgelig skille i ansiktet så jeg ligner på en rød vaskebjørn. Noen som har tips om hvordan jeg kan få vekk fargen fort? Gutt 15 år

Linda skrev:

Personlig tåler jeg sola veldig bra, og blir aldri solbrent, men i dag, til min store overraskelse, ble jeg ildrød i fjeset og ble skikkelig solbrent. Prøvde både aloevera og after-sun ++ , men ingenting hjalp. Helt til jeg prøvde en blanding av 50/50 melk og vann som jeg leste på denne siden. Det hjelper med en gang og ligger som et beskyttende lag i lang tid etterpå. Det er lurt å vaske det bort og påføre ny dose etter en stund. Det lukter ikke godt for å si det sånn, men alt er bedre enn å ha vondt.

Akakij skrev:

Sov på magen.

Tomlia skrev:

Jeg tok solarium igår og nå har jeg blitt utrolig brent på rumpa. Er det noen som har noen tips for å kunne sove om natten med en sår rumpe?

Susanne skrev:

Jeg kom akkurat hjem fra syden og var litt solbrent. I dag tok jeg sol i 20 minutter og har fått noen røde klumper (vanskelig å beskrive) på brystet og på magen og litt på skuldrene. Er dette farlig ? Trenger svar fort.

Lenemor skrev:

Jeg har hatt tanorexia og har dermed utsatt kroppen min for ekstremt mye sol. Nå har jeg dessverre falt litt tilbake igjen til avhengigheten, og ble veldig solbrent de første dagene. Mitt beste tips er en fantastisk god After-Sun Gel med aloe vera, fra Mary Kay. Koster en del, men er virkelig verdt pengene.

Monis skrev:

Jeg satt i sola i 4 timer idag, smurte meg med garnier olje nr 6 2-3 ganger før jeg satt meg ute. Nå er hele skulderpartiet på venstre side helt rødt og varmt, samme med brystkassen, det svir ikke å klør ikke. I pannen ble jeg skikkelig solbrent, det svir og irriterer huden min skikkelig. Smurte på Aloe Vera Gel, det blir først stivt og strammer til huden, gjør litt vondt og svir litt. Og så plutselig er huden min fin, håper det går over til imorgen, skal smøre meg med aloe vera gel litt oftere imorgen om det fortsatt svir i panna, men det funker ihvertfall fint for meg. Kjøpte Aloe Vera'n på apotek, 98% aloe vera.

Kamilla skrev:

Jeg holder på å prøve agurk. Det virker litt. Jeg smører meg in i body lotion når det svir og det funker, men du flasser litt. Husk ikke skrap, da gjør det vondt.

Elizabeth skrev:

Jeg brente meg totalt i går, og la meg i yougert naturell over natten. Det hjalp veldig på huden og mot smertene. Jeg våkna helt hvit og det stinker, men det er verdt det. Nå smører jeg med aftersun og aloe vera og jeg kjenner det nesten ikke. Ligg unna såpa og dusj, og hold huden fuktig.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter solbrent

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...