Svette - kjerringråd

Svette er kroppen sin måte å regulere varme på. Enkelte kan erfare at de svetter unormalt mye. Man blir klissvåt, uten at det foreligger noen åpenbar grunn eller årsak til det. økt svetteutsondring kan være tegn på magnesiummangel. Magnesiummangel gir seg også andre utslag, som for eksempel stive og ømme muskler, muskelkramper, tørr hud, søvnproblem (man sovner lett om kvelden, for så å våkne utpå natten, da er det vanskelig å få sove igjen). Man kan også få en tilsynelatende nervøs blære, med stadig trang til å tisse.

For å få påvist mineral- ubalanse kan det lønne seg å ta en hårmineralanalyse. Magnesium er et viktig mineral for at kalsium i maten vi spiser skal finne veien til skjelettet. En av våre beste kilder til naturlig magnesium er mandler og havregryn. Ved for lite magnesium, kan kalsium sette seg i bløtvevet isteden, og symptomer som ømme muskler blir en følge.

Muskulaturen rundt blæra blir også stivere, og skaper dermed en press på blæra, som gjør at man stadig føler trang til å tisse. Kalsium på avveie kan også gjøre huden tørr, rynkete og mindre elastisk.

Havre er magnesiumkilde
Havre er magnesiumkilde : Foto : kjerringrad.com

Fia skrev:

Jeg dusjer hver dag, men kort tid etter stinker det voldsomt under armene. Jeg har prøvd aleniniumsklorid, stop 24 og perspirex, men ingenting hjelper. Jeg er nå 60 år og har alltid hatt det sånn. Er det noen som kan hjelpe?

8. klassing skrev:

Hei, jeg har nesten alltid veldig kalde og klamme hender, så jeg prøver å unngå og ta personer i hendene. Jeg får klamme hender selv om jeg er alene på rommet mitt. Jeg har prøvd Stopp 24 men det hjelper ikke. Hendene mine er alltid røde eller blåe. Alle som ser hendene mine kommenterer alltid det. Folk som kommer borti håndflaten min sier alltid att jeg har veldig klamme hender høyt så alle hører det. Vi danser pardans i gymmen så jeg må holde mange av motsatt kjønn i hendene og det er helt forferdelig. Det plager meg så mye att jeg vil skulke gymmen.

Forskjøvet skrev:

Jeg var fast bestemt på å bli kvitt svette under armene da jeg var yngre. Så jeg tok på aluminiumsklorid i flere uker i strekk. Det var en sann lidelse. Det klødde forferdelig, samt at den ødela samtlige pysjer/t-skjorter jeg hadde på meg. Det sier seg vel selv at det er ganske sterke greier når stoffet under armene etser bort tekstil. Jeg tok det før jeg skulle legge meg om kvelden.

Jeg svetter i dag ikke under armene lenger, men jeg svetter mye i ansiktet og litt mer på ryggen. Jeg lurer derfor på om det bare gjør at du svetter mer en annen plass, siden det sikkert må ut på en eller annen måte uansett!? Jeg ville heller svettet mer under armene, hadde jeg visst det.

Økologisk skrev:

Her er et økologisk og naturlig alternativ. Prøv såpenøtter, eller soapnutts som det egentlig heter. De kan brukes på hele kroppen. Sjekk ut oppskrifter på youtube. De koster nesten ingenting. Når du vasker håret med såpenøttpulver eller såpenøtt som har ligget i vann en stund, så blir du dekket av naturlig deodorant. Det fungerer antiperspiratorisk også.

Erika skrev:

Jeg er 14 år, og sliter veldig med svetteringer under armene. Har hørt at det funker å ta sitron under armene. Har noen erfaringer med det? Og jeg har en deodorant fra dkny og ser at mange er fornøyd med den, den har ikke hjulpet meg med svetten i det hele tatt. Er desperat etter hjelp, og vil ikke ta botox eller noe sånne ting.

Gutt16 skrev:

Jeg har problemer med svette på håndflatene. Har noen tips til hva som kan stoppe svettingen i hendene? Jeg synes det er pinlig med svette hender.

Endelig uten svetteringer skrev:

Jeg har brukt en deodorant som heter Lauga 25% i et par måneder nå, og er superfornøyd. Før fikk jeg svetteringer selv når jeg slappet av, men nå kan jeg til og med gå ut og danse i silketopp.

Jeg ser noen skriver at man kan svette mer andre steder på kroppen hvis man bruker deo, men ikke jeg eller noen av venninnene mine har opplevd det.

Svette gris skrev:

Hei jeg er en liten jente som går på ungdomsskolen, og jeg synes selv at jeg svetter for mye. Jeg svetter uten å ha gjort noe i det hele tatt. Jeg vill vite hva jeg kan gjøre for å stoppe det?

Anonym skrev:

Er det noen som vet hvor man kan ta botox mot svette i håndflatene?

Studenten skrev:

Hei kjære dere! Jeg har også hatt (og har) problemer med store svetteringer uansett hva jeg gjør helt siden jeg gikk i 7.klasse. Lenge gikk jeg i store gensere og lag-på-lag med klær for å skjule svettingen, veldig slitsomt. Jeg vet akkurat hvordan du har det, og derfor vil jeg dele min erfaring.

Jeg har prøvd alt av deodoranter, antiperspiranter, yerka og alt som kan smøres på, uten hell. Svettet like mye, og dessuten var det jo smertefullt å smøre på sterke saker. En dag leste min mor et stykke i avisen om Botox mot svette, og bestemte seg for å gi dette til meg som gave, i håp om å bedre min livskvalitet. Jeg var spent, og gledet meg til å sjekke om dette skulle fungere.

Etter ca 10 minutter med sprøytestikk (som ikke egentli var så vondt) under armene, rundt 30 under hver arm, gikk jeg ut og skulle leve livet uten svetting. Etter tre dager merket jeg betydelig bedring, og under en uke etter insjiseringene var jeg svettefri og gikk på skolen i inntilsittende gensere med lange armer - uten å få svetteringer.

Nå skal jeg snart ta min 5. insjisering, og dette kommer jeg til å fortsette med til svettingen gir seg. For meg tok det ca 6 mnd før svettingen kom litt tilbake, og etter 8 mnd er det uutholdelig og jeg må ta ny behandling. Selvsagt er dette en dyr invistering. Jeg har betalt alt fra 4000-6000 alt etter hvor du får gjort behandlingen. Sjekk ut flere alternativ som tilbyr botox før du bestiller, du kan spare flere tusen.

Private sykehus, enkelte hudklinikker, collosseumklinikken i stavanger hvertfall tilbyr botox mot svetting. Jeg er kjempefornøyd og anbefaler det på det sterkeste. Hele livet mitt ble forandret.

Lena skrev:

Hei! Vil bare si ifra at det er lurt å være forsiktige med stoppsvetteprodukter i form av deo. Ofte bare viderefører man problemet fra armhule til ansikt/rygg istedet. Jeg sier dette av erfaring. Svetten må ut uansett, og jeg svetter så og si ingenting under armene lenger, men heller mye i ansikt og rygg. Jeg ville heller vært våt under armhulene for å si det sånn.

Heddy skrev:

Aluminiumsklorid 25% mot sterk svette er en roll on, som man får kjøpt på apoteket. Det som er viktig er at du ikke har barbert deg på minst 3-4 dager før du bruker det, ellers svir det veldig og du kan få sår. Du vasker deg under armene og påfører et lag før du skal legge deg, lurt å ligge med en t-skjorte eller noe. Klør det litt så ikke klø. Når du våkner dagen etter vasker du deg under armene med såpe. Da svetter du ingen ting i noen dager også kan du gjøre det på nytt. Dette drev jeg med da jeg gikk på ungdomsskolen. Jeg sluttet da jeg gikk 1 vgs. så jeg holdt på 2-3 år. Har aldri svettet under armene siden og jeg er 22 år nå.

Gine skrev:

Molkosan er et melkesyreprodukt, fåes i helsekostbutikker, og funker veldig bra mot svettelukt, kan både drikkes og brukes utvortes.

Svetten skrev:

Jeg har også seriøse problemer med svette. Jeg har digre svetteflekker under armene og det er ikke serlig morsomt. Jeg er nærmest desperat etter tips eller ideer som kan hjelpe meg med dette problemet.

Dette hjelper! skrev:

Barbere hårene: Gir mindre svettelukt som ellers ville satt seg i hårene, påvirker ikke selve svettingen.

Aluminiumsklorid: Dette er jo gift for kroppen - så det er ikke rart mange reagerer på dette. Finnes i mange deodoranter

Alternativ: Thai deodorant - denne fåes kjøpt på helsekost i 3 varianter. Sten / stick & spray. Dette er et krystall som løser seg opp i vann og som gjør svetten luktfri. Du får heller ikke gule merker på klærne dine.

Djorkan skrev:

Hjelper det å barbere vekk håret?

Jente 17 år skrev:

Har selv slitt med ekstrem svette i mange år. Har prøvd STOP 24, Yerka og Aluminiumsklorid. Det siste var det eneste som funka LITT, men måtte slutte fordi jeg ble sår under armene. Det svidde og klødde noe grusomt. Det jeg nå bruker er deodoranter til men, en jeg liker godt er Sterilan Power - 24h activereserve. Den fjerner ikke svetten, men reduserer den noen dager. Og den er vel sterkere enn deodoranter til kvinner.

S.P skrev:

Svetter man mindre eller mer med alderen? Noen som vet noe om alder er en påvirkning på dette problemet? Vi blir nok sikkert aldri kvitt svettingen. I år svetter jeg enda mer enn i fjor merker jeg. Sokkene er våte hele tiden og hendene mine fuktige også. Ellers klarer jeg på en måte å regulere svettingen under armene til tider.

S.D. skrev:

Smør på natron etter at en har dusjet. 15 år langt svetteproblem over for min del. Og jeg har prøvd det meste av kosmetiske produkter.

KjempeLei15 skrev:

jeg er er jente på 15 år som har vært plaget av svette under armene spesielt i ca to år. Nå er jeg så lei og fortvila at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre. Jeg har prøvd så mye: utallige deo'er og en slags naturkrystall-deo, men ingenting fungerer.

Det er så ille at jeg f.eks gruer meg til sommeren, for da må jeg bruke t-skjorter eller topper, og ikke tjukke hettegensere mer, og da får jeg store svetteringer med en gang.

I tillegg gruer jeg meg hver gang jeg skal i bursdag, bryllup osv, for da må jeg ha kjole, og da får jeg svetteringer også. Nå skal vi snart ha avslutningsball for 10. klasse, men jeg gruer meg så jeg har vondt i magen, jeg vil ikke gå.

Jeg har hørt mye om Botox, men funker det? Og er det ikke kjempevondt? Er det i så fall noe annet som virker?

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter svette

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...