Tannverk - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om tannverk.

Verken sjøl skrev 17. februar:

Et tips vist man ikke har nellik er å suge på en isbit. Det funker meget bra.

Melis skrev 12. februar:

Jeg sitter også å tygger på nellik nå. Har kraftig betennelse, også lymfen ved tannen. Et ordentlig smertehelvete. Det blir rotfylle til mandag. En evighet til.

Sol skrev 24. januar:

Kjempebra tips om nellik. Jeg hadde bare malt nellik i hus, men tannverken var borte på 5 min etter ei helg med jevn verk. Skal bli godt med ei verkfri natt og håpe på time med tannlegen i morgen.

Goggen skrev 05. januar:

Nellik er superbra, bare tygg to stk i et par min. på tannen du har vondt i. Etter noen minutter er du frisk igjen. Hadde tannverk i 8 timer, prøvd alt av paracet osv, men nellik funket.

Sigmund skrev 01. januar:

Kjempebra tips om nellik. Fikk akutt tannverk etter at jeg våkna og det tok meg 20 sek. å finne tipset via google. Nye 20 sek å finne en hel pakke med nellik og nye 20sek før jeg kjente smertene avtok. Fikk litt tannverk i går kveld noe jeg dempet med en siste paracet. Det er noe jeg tar hvert skuddår, men tannverken går sef. ikke vekk før tannlege og grovere skyts enn nellikspiker. Du verden for ei hjelp i alle fall. Mye bedre enn paracet som sikkert hadde måtte gått minst 10 min. før det hadde virka.

Malin skrev 31. desember:

Jeg har gått med tannverk lenge uten å få hjelp av tannlege. Jeg forsøkte dette med nellik i vann, og har fremdeles pulserende smerter i tenner/tannkjøtt. Har jeg brukt feil mengde nellik og vann? Jeg brukte 1 ts nellik, blandet det ut i under en halv tekopp med vann og skyllet munnen i ca 45 sek.

Hilda skrev 29. desember:

Det hjalp virkelig med nellik i vann. Tusen takk for kjempe godt råd. Deilig at smerten har slippet taket. Håper jeg våkner smertefri i morgen og dermed er kurert.

Sanne skrev 30. november:

Det med nellik fungerte helt supert. Endelig en natt med søvn igjen, etter 5 våkenetter. TAKK!

Urtefrik skrev 10. november:

Jeg anbefaler å drikke en kopp brenneslete eller meriante. Greier du ikke å drikke den når den er varm, så vent til den er kald. Dette bruker jeg å drikke når jeg har tannverk og det hjelper ihvertfall for meg. Håper dette er til hjelp.

Kent-erik skrev 31. august:

Det som hjelper er å ta vademekum på en rein q-tips og ta det der du har vondt. Det svir i 5 minutt men det er det beste du kan bruke.

Aurora skrev 13. mai:

Jeg har hatt tannverk i 7 dager til sammen. Først fikk jeg vite at jeg hadde et veldig dypt hull, tannlegen la i medisinsk fylling. Nå har det gått et halvt år og jeg må desverre trekke eller rotfylle. Det blir trekking. 6-års jekselen. Kjipt at jeg ikke får ny seff :(. På fredag skal jeg trekke den, jeg har hatt vondt veldig lenge. Men jeg tar å knuser en ibux og blander med jordbær syltetøy, tar en glass med eplejuice og skyller ned. Det er et godt råd, men det enkle er å bare svelge en ibux med vann.

Karl Johan skrev 20. april:

Jeg har et åpent hull i en tann med fylling og har tann verk. Hva skal jeg gjøre?

Elisabeth skrev 05. april:

Dette skal jeg prøve. Var og fjernet en visdomstann på sist mandag (7 dager siden) og har gått men konstante smerter siden. 2 sterke ibux og 2 paracett opp til fire ganger i døgnet. Dette føler jeg ikke er bra for helsen. Men jeg fikk egentlig beskjed om å ikke skylle munnen på en stund. Tannlegen ville heller at blodet skulle stivne nedi og lage en skurve. Da ville det ikkje gjøre så vondt etter noen dager. Tull sier jeg. Au hvor vondt det har vært. Ser og frem til å fjerne stingene i morgen. Tror det kan løse litt på smerten. Men vil prøve ett eller flere av desse forslagene i kveld. Er desperat.

Meg skrev 09. februar:

Blir litt på siden, men kanskje noen har bruk for dette rådet også. Etter å ha trukket ei tann, fikk jeg uutholdelige smerter over flere dager i området hvor tanna hadde vert og over hele den siden av ansikt/hode. Fikk da råd fra tannlegen om å bruke hydrogenperoksyd (ørlite i blanding med vann) og skylle med. Pga blodansamlinger der hvor tanna var borte, så ble det smerter (trykket på nerver). Skyllingen med dette tok den formen for tannverk (løste antakelig opp ansamlingen), og jeg slapp bruke antibiotika som jeg ellers måtte brukt. Det med nellik har jeg aldri hørt om. Pga helsa har jeg hatt problemer med å i det hele tatt komme meg til tannlegen, da er det ikke godt å ligge med smerter og ikke få hjelp. Skal huske på nellik.

Cath skrev 05. februar:

Dette må jeg bare få sagt, dette hjalp veldig godt, har gått i flere dager med tannverk nå. Har en knekt og åpen tann som er blitt betent. Dette var en deilig befrielse etter flere dager og netter med tannverk. Nellik skal vi aldri gå tom for.

Kathrine skrev 19. august:

Jeg hadde en rotrest det var gått betennelse i, var og fjernet den. Det er nå veldig betent og lurer på om noen har råd for det? Mvh Kath

Fornøyd! skrev 14. juli:

Til Katharina: Dette funket veldig bra! Smertene forsvant omtrent med en gang! Dette er bedre enn paracetter spør du meg:)

Katharina skrev 07. mars:

Dette virker! Men gå for all del til tannegen så fort som mulig. Smertene kan forsvinne helt, men ikke glem å bestill time hos tannlegen. Du kan også ta malt nelikk, bland litt i vann. Skyld dette rundt i munnen.

Eldre kommentarer: 1 2

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...