Tannverk - kjerringråd

Tannverk kan de fleste mennesker oppleve fra tid til annen. Årsaken er som regel bakterier som lager hull i tennene, men det kan også være at man har skadet eller knekt en tann. En brukket tann kan være like vond som en som er gjennomhullet av karies.

Hos voksne er det i hovedsak visdomstenner som er det største problemet. Ei visdomstann står så langt bak i kjeven at det er vanskelig å rengjøre dem skikkelig. Derfor oppstår det også oftere hull i dem enn andre tenner.

Mot tannverk så er nok det beste rådet å gå til tannlegen, men disse har ofte litt for lang ventetid på behandling. Da er smertestillende ofte eneste utvei til man får seg en tannlegetime. Er man gravid, så bør man være forsiktig med å ta for mange piller, så for de, og andre, er det greit at det finnes andre tips for å lindre smertene.

Bli kvitt tannverk

Nellik er en plante som kan ha uante kvaliteter. En innsender sier at han har tygget på en nellikspiker en gang han hadde tannverk og tanna ble så bedøvd at han klarte å sovne for natta. En annen innsender sier at hun laget seg en blanding av olivenolje og nellikpulver som hun smurte på og rundt den tanna hvor hun hadde tannverk.

Til og med tannleger bruker nellikolje i behandlingen sin. Ofte smører de dette under midlertidige fyllinger for å roe ned smertene i tanna.

Nellikspiker mot tannverk
Nellikspiker mot tannverk : Foto : kjerringrad.com

Sara skrev:

Jeg hadde ikke nellik i skapene når verkingen begynte her, men skylling med vann og salt gjorde underverker.

Rune skrev:

Jeg blander nellikpulver og et par dråper vann til en slags pasta. Så smører jeg det rundt og oppå tannen. Jeg pakker det liksom litt godt rundt tannen og biter sammen noen sekunder. Det svir litt i noen sekunder, men jammen gir smerten seg også. Jeg har vært mye plaget med tennene pga medisiner.

Anders skrev:

Jeg har betennelse i tannkjøttet bak visdomsjeksel. Jeg er opphovnet og det er vondt som fy å tygge og svelge. Jeg tygget nellikspiker på vondjekselen, det funka som fjell. Det lindret smertene med en gang. Takk for tipset

Molla skrev:

Jeg holdt på å bli gal, hadde så veldig tannverk. Jeg har mistet 1,5 tann for 4 år siden, men har ikke hatt tannverk før nå. Jeg har kastet innpå ibux, som ikke hjalp. Så prøvde jeg nellik, blandet ut med vann, og smertene forsvant innen et minutt. Det er helt utrolig.

Tannpineline skrev:

Åh internett, jeg elsker deg. Nellik funka gull.

Rho skrev:

Utrolig, det virket på 3 minutter. Jeg har en sprukket jeksel som ble vanvittig vond, vondt i øret, kjeven og tinningen og det forsvant på et blunk.

Anita skrev:

Tusen takk for et godt råd. Malt nellik hjalp veldig bra. Jeg har hatt tannverk siden lørdag og skal til tannlegen på fredag. Skal man skylle munnen flere ganger om dagen?

Elisabeth skrev:

Nellikspiker har fungert ypperlig for min tannverk, spesielt når visdomstennene har blitt betente. Jeg har tygget på nellikspiker og smerten forsvinner etter kort tid. Nellik hemmer jo både virus, bakterier, sopp og parasitter.

Annte74 skrev:

Jeg har en åpen tann som er sykt vond nå. Det er ingenting som hjelper. Jeg har rett og slett ikke penger til å gå til tannlegen. Ser dere skriver om nellik? Hva slags nellikprodukt? Hvor stor mengde?

Mock skrev:

Supert tips med nellik. Nå skal jeg endelig sove.

Vilde matilde skrev:

Hei jeg er 10 år og har hatt ei løs tann helt siden januar til september og nå begynner det og gjøre vondt. Hva gjør jeg får og få den ut fortere? Jeg håper på svar så fort som mulig.

Håkon skrev:

Jeg sliter en del med gjentakende problemer med hull i tennene, og tannrotbetennelse. Jeg gjør alt jeg kan (tanntråd, munnskyllemiddel, fluortabletter og selvsagt tannkrem på tannkosten), men ingenting nytter, og tannlegeregningen skriker like høyt som smertene jeg får med jevne mellomrom. Jeg prøver å finne ut om det finnes noe forklaring på hvorfor en kan slite så mye med tennene til tross for at en gjør alt en kan for å unngå det.

Gryfyy skrev:

Nellikspiker virket, tannverken forsvant og jeg har hatt en natt der jeg har sovet bedre enn på lenge. Hjelper det kanskje på dårlig søvnkvalitet også? Jeg skal til tannlege om et par timer, heretter skal jeg gå til tannlegen hvert halvår som forebyggende tiltak.

Jon skrev:

Tygge på nellik spiker og spytt væsken ut hjelper bra. Takk for tipset.

Anonym skrev:

Det tipset med nellik virker helt supert. Jeg har hatt konstante smerter natt og dag pga et hull. Jeg tok et nellik-spiker og bet i tanna jeg hadde vondt , og magisk vis forsvant smertene bare mer og mer etter hvær dag som gikk.

Peter skrev:

Dette med nellik skal jeg virkelig prøve, har ikke hatt søvn de siste tre nettene nå på grunn av forferdelige smerter i tenna. Klokka er nå snart halv seks på morgenen, sovet maks 2 timer i natt. Jeg skal på jobb om et par timers tid så jeg ser frem til at butikken åpner så jeg får kjøpt meg litt nellik. Da skal det virkelig gomles. Takk for tips.

Nikki skrev:

Tannlegen er vel første bud, og hvis det er helg så er det jo noe som heter tannlegevakta.

P0ttus skrev:

Jeg har en jeksel som begynner å komme og har fått betennelse i den. Det er kjempehovent. Dette har vart i 9 dager nå. Har vært hos tannlegen og fikk beskjed om å skylle munnen med munnskyll. Smertene blir bare verre. Jeg klarer ikke åpne munnen, så jeg lever på youghurt og ibux.

Jeg leste igjenom noen tips her, og nellik har jeg ikke mulighet til å få tak i halv to på nattan. Heldigvis hadde jeg isbiter i fryseren, men da begynte jeg bare å blø, og det gjorde egentelig det hele verre. Noen som har noen tips? Jeg blør veldig ofte i munnen nå.

Maria skrev:

I tillegg til Nellik, som man får kjøpt på vanlig butikk, har jeg fått tips om kanel.

Missy! skrev:

Nellik funker helt suverent. Har ei fylling som er borte, og har dermed et hull i ei tann. Har ikke den beste økomien heller, så tannlegebesøk er uaktuelt for øyeblikket. Men jeg har brukt nellikspikre som hjelp de siste mnd, og prøver å ikke fokusere på tannverken. Tannverken er borte. Knuser nellikene med tennene, og putter nellikene i den tanna som jeg har vondt i. Lar det ligge der en stund å virke, og tilslutt er all smerte borte.

Flere kommentarer:
0 1 2 3
Diskuter tannverk

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sår som ikke vil gro

Jeg vil ikke anbefale å putte honning i såret. Det både brenner og svir....

Treg avføring

I Spania får man kjøpt på boks urter som er lakserende. De heter 10-12 lax og...

Brent av brennesle

Sist jeg brant meg på brennesle på leggen smurte jeg på antibac. Smerten ble ...

Hemmelig nummer

Det er mange fordeler med hemmelig nummer. Men det er en del ulemper også, så ...

Brent av brennesle

Litt Aloe Vera gele fungerer godt etter kontakt med brennesle....