Tette bihuler - kjerringråd

Tette bihuler er ikke veldig farlig men veldig ubehagelig. Man kan føle at man blir tung i hodet av det. En innsender sier at hun har funnet ut hva som hjelper mot tette bihuler foruten nestespray.

Lag litt saltvann. Ta ca. en teskje med salt og 3 desiliter med lunkent vann. Drypp dette opp i nesa. Den beste måten å gjøre dette på er å legge seg på rygg for så lene hodet bakover. Drypp så saltløsningen opp i de tette bihulene. Du vil straks merke at det skjer noe der oppe.

Tette bihuler behandler man jo ofte med nesespray, men dette skal man ikke bruke mer enn 10 dager sammenhengende. Det er da dette kjerringrådet kommer som kjærkommen hjelp. Vi takker innsenderen for bidraget.

Nesespray
Nesespray : Foto : kjerringrad.com

Harald skrev:

Jeg har problemer med bihulene og går på en kur med tabletter som jeg ikke hsker hva heter i farten, men jeg føler ikke at det hjelper mot mine problemer. Jeg går også på Fenu max, men synes ikke dette heller hjelper på å få bihulene mine åpne. Jeg vet snart ikke min arme råd. Jeg føler snart at jeg har prøvd alt men øra blir ikke bra og åpner seg ikke som jeg håper på.

Jeg synes mye av det de selger er kun for å tjene penger, Jeg synes mye av disse produktene er bare humbug og kun for at dem som selger skal lure oss som personer som har disse plagene. det er tragisk, spør du meg.

Sara skrev:

Sliter en del med tette bihuler og jeg har hatt bihulebetennelse hver 2-3 måned de siste 3 årene. Bruker tabletter, nesespray og neseskylling, men er veldig lei over å ha bihulebetennelse hele tiden (slik det føles). Hva må til for at jeg kan få bihulene operert? Noen som sliter med det samme? Moren min hadde samme problemer som meg og hun har operert, så kanskje det er noe arvelig?

Feilprodusert skrev:

Jeg har slitt så lenge med bihuler at jeg har valgt å kalle meg feilprodusert. Prøvde dette trikset her, igjen og det ender som oftest i samme resultat: kraftig neseblødning.

Sommerfuglen skrev:

Jeg har prøvd peppermynteolje, og det er veldig effektivt, det anbefales.

Eivind skrev:

Jeg har prøvd Fenu-max, Sinoclear nesespray og Bisolvon slimløsende tabletter, men ingen av de fungerte på meg. Men det som fungerte på meg var å kutte ut kaffe/koffein. 2 dager med kaffe er det samme som Vondt i pannen og tette bihuler i pannen for meg. Så jeg har lært meg at jeg kan drikke kaffe sånn av og til men ikke daglig.

Og til slutt et triks for å åpne/rense bihuler (for min del): Ta en drikkeflaske du ikke bruker og fyll den med lunkent/lunken-varm vann. Tilsett ca 2 spiseskjeer med salt og rør rundt. Ta tuten til drikkeflasken opp i det ene nesebordet og sprut oppi nesen, prøv å få vannet til å komme ut av det andre nesebordet. Avslutt spruten når vannet kommer ut av det andre nesebordet. Når du spruter oppi nesen så prøv og sikte strålen opp mot pannen hvis du har vondt der, sikt mot kinnene hvis du har vondt der. Gjenta på det andre nesebordet. Gjenta prosessen flere ganger daglig om nødvendig.

Andre måter å holde bihuler klare på når du har renset de som vist over er å drikke vann å holde seg godt hydrert. Og ikke spise så mye mat som har tilsatt sukker i seg da dette øker slimproduksjonen.

Kaka skrev:

Johnny : burde nok gå til en lege, alternativ terapeut, homeopat som kan veilede deg innen kosthold og kroppsbalanse. Høres ut som hele systemet ditt er på raveparty og at du trenger en god rydding. Kan være flere faktorer, men i bunn og grunn er det det man putter inn i kroppen som gir grobunn for systemet. Og om det f. Eks er flere ting kroppen ikke tåler, eller ved overbelastning over tid. Så kan mye kræsje. Candida i kroppen kan skade mye. Og matintoleranse kan gi kryssallergier. Om maten man spiser skaper mer slim enn bukkehorn klarer å løse opp vil ikke bukkehornfrø klare å gjøre jobben sin.

Elisabeth skrev:

Jeg skal sporenstreks kjøpe Fenu Max. Har vært tett i alle gangene i ansiktet en uke nå og det er vondt.

Jonny skrev:

Nå har jeg lest alle innleggene her, men leter fortsatt etter svar. Selv fikk jeg problemer med bihulene etter en tannhistorie. Betennelsen fra tanna spredte seg til bihulene. Jeg fikk masse antibiotika og slimhinneavsvellende midler, som bare førte til ødelagte slimhinner. Det hjalp ikke.

Så brukte jeg medisin i bøtter og spann. Det hjalp litt i starten, men når jeg slutta med det kom betennelsen tilbake med økt styrke. Nå tåler jeg det ikke lenger. Jeg har prøvd mye forskjellig, bl.a. Fenumax, men uten hell. I årenes løp har jeg utviklet hypersensitivitet, og tåler nå svært lite. Reagerer på maling, parfyme, røyk (får problemer når naboen fyrer i peisen), gasser osv.

Jeg kan ikke gå ut når det er kaldt ute for det fører bare til sterk hodepine og svimmelhet. Alt dette skriver seg fra bihulene og den kroniske betennelsen jeg har der. Jeg har hatt det sånn i over 20 år, og holder det ikke ut stort lenger. Nå har jeg i tillegg blitt svært lydømfiendtlig og selv (for andre) svake lyder fører til at jeg føler det som hodet hovner opp og sprenges, og det påvirker også hørselen min.

Jeg har lest en del om soppinfeksjoner etter medisinbruk, og lurer på om det kan være tilfelle for meg. Er det noen som kjenner seg igjen i det jeg skriver? Er det noen der ute som har tips eller gode råd å komme med, ville jeg blitt svært takknemlig.

Arne Bjarne skrev:

Kan man ha tette bihuler, eller bihulebetennelse, uten å være tett i nesen?

Mf skrev:

Lurer på om det jeg plages med kan være tette bihuler? Hver gang jeg blir forkjølet, halsbetennelse osv så får jeg trykk og hodepine. Det virker som det er væske som flyter i toppen på meg. Så trykker det veldig over øynene. Det kjennes som jeg er litt øm i nakken og bakre hals og er tett i nesen samtidig som det renner litt ut. Det åpnes ikke helt. Sånn holder det gående i flere dager når jeg har det. Det er utrolig plagsomt. Kan dette ha noe med bilhulene å gjøre?

Jan skrev:

Hvorfor ikke bare ta en operasjon om man har tette bihuler? Det har jeg gjort. Jeg har aldrig hatt problemer etter det.

Turbo skrev:

Joda, FenuMax funker det. Jeg er ikke den som har mest tro på alternativt og helsekost styr. Men min datter og jeg har brukt FenuMax flere ganger med hell. Og det funker øyeblikkelig. Men som med mye medisin så kan det ha bedre virkning på enkelte og mindre virkning på andre. Men det er absolut verdt et forsøk.

Jpo skrev:

Bruk japansk peppermynte olje. Putt noen dråper i en bolle med kokende vann, legg hode over og en hånduk over hode og bollen for å tette igjen litt. Pust inn med nesa i ca 10 min.

Christian skrev:

Sitter her å leser litt kjerringråd da jeg er plaget med tette bihuler. Men når jeg leser slike ting som Vims skriver blir jeg litt oppgitt. Bruk hue folkens.

Jonas skrev:

Har egentlig aldri skjønt poenget med bihulene. Det virker jo nesten som om de er der kun for å lagre snørr og annen mannskit.

Stein Erik skrev:

Har slitt med bihuler i 47 år. Nå fant jeg en lege som driver med akupunktur m/strøm. For første gang i livet greier jeg å puste gjennom begge neseborene. Ikke brukt antibiotika på 1 mnd. Det er en ny verden.

Tin mamma skrev:

Peppermyntolje er utrolig effektivt, smør det mellom øyenbryn kinn og neserygg. neseskylleren er også lur.

Kristina skrev:

Jeg har prøvd: Fenumax, saltvannspray, homopati, akupunktur og jeg har også blitt operert i bihulene for å få større åpning. Ingen av disse tingene har hjulpet meg særlig på sikt, kun kortvarig bedring. Siste operasjon ble gjort i fjor sommer (på Lovisenberg sykehus), men jeg er blitt verre enn noengang. Nå er jeg potte tett om nettene, så jeg er veldig uopplagt på dagtid. Nå er jeg fortvilet, har noen et godt råd til hva jeg bør gjøre?

Halvard skrev:

Tette Bihuler er jeg enig med at saltvannsoppløsning er best, samt neseskylling. Nesseskyllingen foregår på det viset at man tar hornet med saltvann og dynker nesen med dette, for så å utjevne trykket. Akkurat som man er i fly. Da blåses det hele rent. Husk også å gå til legen for å skylle ørene siden det er en vei inn der også. Dette for å fjerne eventuelt over/undertrykk.

John E skrev:

Har prøvd Fenu Max uten virkning. Merket ikke antydning til bedring, men saltvannsskylling gav virkning samt Rinexin tabletter. De virket etter en halvtimes tid!

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter tette bihuler

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Malingsflekker

Ja, jeg malte akkurat et klesstativ i tre, og så var det ingen whitesprite i hu...

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...