Tørre lepper - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om tørre lepper.

Ane skrev:

Jeg får tørre og såre lepper veldig ofte. Blir veldig tørr å da hovner jeg opp og begynner å blø. Etter at jeg hadde vært på leirskole, ble jeg enda verre. Etter leirskolen ble jeg nesten svart på leppene å hadde svært store blemmer og jeg kunne ikke gå på skolen. Jeg prøvde nesten alt som står her. Jeg kunne ikke være hjemme fra skolen lenger. Fikk tips av læreren min av Prolip Herstat fungerer ( kjøpet på apoek for 110kr ) Den fungerer litt, men jeg sliter ennå etter leiskolen. Hva skal jeg gjøre?

Liven skrev:

Jeg har oppdaget at jeg ikke tåler en del preparater på leppene, f.eks. Lypsyl og mange andre spesialprodukter for leppene. Også mange leppestifter, som gjør leppene tørre og såre. De to beste tipsene mine er: Oriflame Tender Care Protecting Balm (bittelita krukke til ca. 100-lappen) og Biotherm Nutrisource Lévres (leppekrem som kjøpes på parfymeri, koster litt mer, men er vel verdt prisen!).

Lypsyl-nykter skrev:

Dere må ikke blande fukt og fett. Vann gir leppene fukt, men veldig tørre lepper trenger også fett. Som artikkelen sier, å smøre på billig lypsyl eller vaselin gjør bare vondt verre, da disse inneholder mineraloljer som tilstopper 40-60% av hudens porer. Du bør investere i en god leppebalsam eller shea butter. Fint å bruke i en overgangsfase etter avhengighet. Etterpå bør du ikke bruke mer en nødvendig. Du kan f.eks. bruke de om vinteren når leppene er ekstra utsatt.

Lisbeth skrev:

Det er lett å bli avhengig av lepsyl og fete kremer, og de funker for en kort periode. Men leppene vil hele tiden trenge tilførsel av fett, og den naturlige fettbalansen blir ødelagt. Derfor er det beste å pine seg gjennom noen uker uten lepsyl. Bruk en mild fuktighetskrem (uten parfyme) om det blir for ille og prøv å ikke slikke på leppene. Greit å gjøre det nå, før kulda kommer. Lykke til.

Annelen skrev:

Mange som sliter med tørre lepper har ofte sopp, så jeg på et program som heter flaue sykdommer. Da må man oppsøke en spesialist om ingenting hjelper. Men det beste er når kroppen får ordnet opp selv. Drikk masse vann, få i deg rikelig med vitaminer og bruk en maske med yoghurt naturell og honning. Lykke til alle sammen!

Maya skrev:

Jeg har hatt tørre lepper i 7 måneder nå. Jeg prøvde virkelig alt som ble nevnt her, men så fant jeg endelig det som virkelig hjelper for tørre og såre lepper (Mine begynte å blø). Det er noe så heter Ceralip og man for kjøpt det i Apotek, koster ca 99 kr. Det kan jeg virkelig anbefale. Leppene mine ble bedre etter noen timer. Glem Lipsyl. Det er det verste for leppene. Det gjør det bare enda verre.

Staini skrev:

Jeg hater å ha tørre lepper. Det er noe med det verste jeg vet.

Hanne skrev:

Jeg pleier ofte om vinteren å bli tørr rundt og på leppene. Det som funker for meg er å først skrubbe leppene med en bodyscrub (en som er litt grov) og så etterpå smøre rundt og på leppene med en fuktighetskrem. Etter det smører jeg et tynt lag med bacimycin (kjøpes på apoteket) når leppene føles tørre eller om det svir.

Anonym skrev:

Jeg bruker eos, men om man tar sukker og olje på leppene, kan man ta eos på etterpå? Jeg kjøpte eos til 79kr. på vita, kjøpes også på cubus.

Pernille skrev:

Det hjelper med EOS. Den koster 90 kroner på Vita.

Anonym skrev:

Jeg har hørt at hvis du først har leppene i kaldt vann i ca 5 min også går du over til lunka vann i ca 5 min skal det hjelpe litt. Vet ikke om det fungerer. Jeg har slitt med tørre lepper siden i fjor sommer.

Marion skrev:

Som sagt kan det hjelpe å skrubbe leppene med tannbørsten, men noe annet som også hjelper er å ta peeling av leppene. Slik gjør du det:

  1. Ta en olje, for eksempel olivenolje. Ta noen dråper av denne på en q-tips/fingeren å smør dette på leppene.
  2. Ta frem sukkeret. Ta deretter å strø sukker over leppene, dette vil festes pga. av oljen.
  3. Bare å skrubbe i vei med fingrene. Dette vil skrubbe av den døde og gamle huden på leppene og du vil få et bra resultat.
  4. Skyll av oljen og sukkeret med vann, og smør deretter på en ikke for fet, men fet nok leppepomade.

Dette vil hjelpe død hud av leppene, og den nye huden på leppene vil lettere bli frisk, myk, fuktig og sunn.

Mr.J skrev:

Jeg har nå vært avhengig av Lypsyl i kanskje femten år. Kan ikke gå en eneste dag uten. Toppen tre dager så har jeg sårskorper på leppene. Har nettopp kjøpt min fjerde for i år. Bruker kun den originale blå, ingen annen funker for meg. Å si at det er et problem vil være å underdrive.

Pebenfin skrev:

Jeg har også hatt tørre lepper nå i flere månder, pga denne vinteren som snart er pasert. Det er utrolig irriterende. Lipsyl er det ikke noe hensikt i å bruke en gang. Man blir bare værre. Vann funker bare delvis, jeg må ha hjelp.

Aleksandra skrev:

Den vanlige Lypsylen som er hvit med blå skrift Original lypsyl fungerer greit hvis du er på overnatting og du får et akutt tilfelle av tørre lepper. Den jeg synes fungerer veldig bra ser ut som en vanlig lypsyl, men den er lyseblå og ser ut som den er dekorert med snøkrystaller. Den er mest beregnet på vinterbruk, tror jeg, i hvert fall i følge pakken. Men den fungerer veldig bra. I tillegg svir leppene på en måte som sier at den fungerer.

Simen skrev:

Hvis jeg spiser/drikker litt sukker, går de tørre leppene ofte bort i en liten periode. Derfor har jeg alltid litt goddis på bordet under en date.

Noraz skrev:

Hvis du smører på med sukker blandet med litt olje, og skrubber leppene dine med det, vil du få fantastiske myke lepper. Husk å påføre leppomade så får du myke og velstelte lepper.

Siti skrev:

Tørre lepper er noe jeg har slitt med i årevis. Agatha ruiz de la prada i sånne ganske store kruker synes jeg virker litt. Jeg skal definitivt prøve det, Leppetørr!

Lepppetørr skrev:

Bruk tannkosten og skrubb leppene (bruk en ren tannbørste). Så smører du på en fet lepsyl. Du kan også bruke honning. Gjør dette om kvelden før du legger deg. Det kan svi litt og være sårt dagen etter, men det funker.

Mie skrev:

Jeg anbefaler å gni en tannbørste mot leppene ganske hardt, men ikke for hardt. Det får bort døde hudceller og (i hvertfall på meg) blir leppene silkemyke etterpå.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Lange øyevipper

Jeg krøller vippene mine og tar på vaselin på kvelden før jeg legger meg. De...

Kvae

Jeg hadde ikke neglelakkfjerner, men plasterfjerner. Det funka like bra på båd...

Kvalme

Jeg våknet opp i dag alene hjemme fordi søstera mi er på overnatting og mamma...

Kalde føtter

Sokker (ikke trange) på føttene om natta hjelper, samt å holde føttene i bev...

Myggstikk

jeg har fått 20 myggstikk på ryggen og det går meg på nervene fordi det klø...