Tørre lepper - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om tørre lepper.

Annelen skrev 21. juni:

Mange som sliter med tørre lepper har ofte sopp, så jeg på et program som heter flaue sykdommer. Da må man oppsøke en spesialist om ingenting hjelper. Men det beste er når kroppen får ordnet opp selv. Drikk masse vann, få i deg rikelig med vitaminer og bruk en maske med yoghurt naturell og honning. Lykke til alle sammen!

Maya skrev 20. juni:

Jeg har hatt tørre lepper i 7 måneder nå. Jeg prøvde virkelig alt som ble nevnt her, men så fant jeg endelig det som virkelig hjelper for tørre og såre lepper (Mine begynte å blø). Det er noe så heter Ceralip og man for kjøpt det i Apotek, koster ca 99 kr. Det kan jeg virkelig anbefale. Leppene mine ble bedre etter noen timer. Glem Lipsyl. Det er det verste for leppene. Det gjør det bare enda verre.

Staini skrev 03. juni:

Jeg hater å ha tørre lepper. Det er noe med det verste jeg vet.

Hanne skrev 09. mai:

Jeg pleier ofte om vinteren å bli tørr rundt og på leppene. Det som funker for meg er å først skrubbe leppene med en bodyscrub (en som er litt grov) og så etterpå smøre rundt og på leppene med en fuktighetskrem. Etter det smører jeg et tynt lag med bacimycin (kjøpes på apoteket) når leppene føles tørre eller om det svir.

Anonym skrev 08. mai:

Jeg bruker eos, men om man tar sukker og olje på leppene, kan man ta eos på etterpå? Jeg kjøpte eos til 79kr. på vita, kjøpes også på cubus.

Pernille skrev 18. april:

Det hjelper med EOS. Den koster 90 kroner på Vita.

Anonym skrev 05. april:

Jeg har hørt at hvis du først har leppene i kaldt vann i ca 5 min også går du over til lunka vann i ca 5 min skal det hjelpe litt. Vet ikke om det fungerer. Jeg har slitt med tørre lepper siden i fjor sommer.

Marion skrev 08. mars:

Som sagt kan det hjelpe å skrubbe leppene med tannbørsten, men noe annet som også hjelper er å ta peeling av leppene. Slik gjør du det:

  1. Ta en olje, for eksempel olivenolje. Ta noen dråper av denne på en q-tips/fingeren å smør dette på leppene.
  2. Ta frem sukkeret. Ta deretter å strø sukker over leppene, dette vil festes pga. av oljen.
  3. Bare å skrubbe i vei med fingrene. Dette vil skrubbe av den døde og gamle huden på leppene og du vil få et bra resultat.
  4. Skyll av oljen og sukkeret med vann, og smør deretter på en ikke for fet, men fet nok leppepomade.

Dette vil hjelpe død hud av leppene, og den nye huden på leppene vil lettere bli frisk, myk, fuktig og sunn.

Mr.J skrev 05. februar:

Jeg har nå vært avhengig av Lypsyl i kanskje femten år. Kan ikke gå en eneste dag uten. Toppen tre dager så har jeg sårskorper på leppene. Har nettopp kjøpt min fjerde for i år. Bruker kun den originale blå, ingen annen funker for meg. Å si at det er et problem vil være å underdrive.

Pebenfin skrev 03. februar:

Jeg har også hatt tørre lepper nå i flere månder, pga denne vinteren som snart er pasert. Det er utrolig irriterende. Lipsyl er det ikke noe hensikt i å bruke en gang. Man blir bare værre. Vann funker bare delvis, jeg må ha hjelp.

Aleksandra skrev 25. januar:

Den vanlige Lypsylen som er hvit med blå skrift Original lypsyl fungerer greit hvis du er på overnatting og du får et akutt tilfelle av tørre lepper. Den jeg synes fungerer veldig bra ser ut som en vanlig lypsyl, men den er lyseblå og ser ut som den er dekorert med snøkrystaller. Den er mest beregnet på vinterbruk, tror jeg, i hvert fall i følge pakken. Men den fungerer veldig bra. I tillegg svir leppene på en måte som sier at den fungerer.

Simen skrev 24. januar:

Hvis jeg spiser/drikker litt sukker, går de tørre leppene ofte bort i en liten periode. Derfor har jeg alltid litt goddis på bordet under en date.

Noraz skrev 18. januar:

Hvis du smører på med sukker blandet med litt olje, og skrubber leppene dine med det, vil du få fantastiske myke lepper. Husk å påføre leppomade så får du myke og velstelte lepper.

Siti skrev 12. januar:

Tørre lepper er noe jeg har slitt med i årevis. Agatha ruiz de la prada i sånne ganske store kruker synes jeg virker litt. Jeg skal definitivt prøve det, Leppetørr!

Lepppetørr skrev 04. januar:

Bruk tannkosten og skrubb leppene (bruk en ren tannbørste). Så smører du på en fet lepsyl. Du kan også bruke honning. Gjør dette om kvelden før du legger deg. Det kan svi litt og være sårt dagen etter, men det funker.

Mie skrev 05. desember:

Jeg anbefaler å gni en tannbørste mot leppene ganske hardt, men ikke for hardt. Det får bort døde hudceller og (i hvertfall på meg) blir leppene silkemyke etterpå.

Jee skrev 19. november:

Ingenting funker på meg. Jeg tar nesten ikke noe på, og jeg drikker masse vann, men alikevel fortsetter det. Noen tips?

Mee skrev 24. oktober:

Jeg syns det hjelper og smøre på lipsyl. Jeg har en veldig god liten krukke. Den funker veldig godt. Ta litt sånt på, så blir det faktisk bedre, det er en oriflame (vet ikke hvordan det skrives).

Hegh skrev 22. oktober:

Jeg har en sønn på 7 år som har tørr hud rundt munnen hver eneste høst. Det blir til slutt et skjellaktig rødt lag rundt hele munnen og han får sår i munnviken. Jeg har prøvd mange forskjellige kremer og i tillegg bruker han kuldekrem hver dag, men det går ikke bort. Forslag til hva jeg kan prøve på han?

Anti-lanolin skrev 15. oktober:

Noen kan reagere på syntetisk lanolin som finnes i mange lepsyler og lebestifter. Dette kan gjøre tørre lepper enda tørrere. Det kan være en ide å kjøpe økologiske eller litt dyrere produkter som ikke inneholder kunstig lanolin.

Eldre kommentarer: 1 2

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Tannpine

Legg en bit Ibux eller lignende direkte ved den vonde tanna. Det smaker vondt, m...

Munnsår

Hei, jeg fikk munnsår for to dager siden og vet ikke hva slags tips som er best...

Slim i halsen

Dere som sliter med allergi og slim etc, prøv noe som heter rugspire-dråper. D...

Munnskold eller after

Jeg har hatt after siden jeg var 15, er nå over 60. Det som tilfeldigvis hjalp ...

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...