Tørre lepper - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om tørre lepper.

Jee skrev:

Ingenting funker på meg. Jeg tar nesten ikke noe på, og jeg drikker masse vann, men alikevel fortsetter det. Noen tips?

Mee skrev:

Jeg syns det hjelper og smøre på lipsyl. Jeg har en veldig god liten krukke. Den funker veldig godt. Ta litt sånt på, så blir det faktisk bedre, det er en oriflame (vet ikke hvordan det skrives).

Hegh skrev:

Jeg har en sønn på 7 år som har tørr hud rundt munnen hver eneste høst. Det blir til slutt et skjellaktig rødt lag rundt hele munnen og han får sår i munnviken. Jeg har prøvd mange forskjellige kremer og i tillegg bruker han kuldekrem hver dag, men det går ikke bort. Forslag til hva jeg kan prøve på han?

Anti-lanolin skrev:

Noen kan reagere på syntetisk lanolin som finnes i mange lepsyler og lebestifter. Dette kan gjøre tørre lepper enda tørrere. Det kan være en ide å kjøpe økologiske eller litt dyrere produkter som ikke inneholder kunstig lanolin.

Elise skrev:

Jeg har slitt med tørre lepper i over et år nå. Har prøvd nesten alt mulig. lipsyl, carmex og blistex funker der og da, men jeg blir avhengig av dem og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg fikk et tips av legen min som har funket, hydrokortison salve (fåes kjøpt på apoteket) denne funker over en periode, men så snart jeg får lyst til å ta på meg lipgloss eller lebestift igjen, får jeg de tørre, sprukne leppene tilbake, de flasser til og med. Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skal gjøre videre. Noen forslag? Det kan jo umulig være bra å smøre på salve så fort jeg har brukt lipgloss eller lignende.

Eirin skrev:

Jeg tror at det er forskjellig hva som hjelper fra person til person. For noen fungerer lipsyl eller blistex, mens andre trenger andre middler. Det er nok bare best å prøve ut litt forskjellig, så finner du ut hva som fungerer best for deg.

Tørr skrev:

Vann hjelper mot det meste. Dersom kroppen er dehydrert blir man fort tørr i håndflatene og i ansiktet, spesielt rundt munnen. Et generelt råd er å drikke minst 2 liter vann hver dag.

Peter skrev:

Har hatt tørre lepper nå litt over 1 år. Begynte først med sånn billig lipsyl som man får kjøpt i butikkene, altså sånn blå og grønn. Funket veldig dårlig. Så skiftet jeg til noe som het CeraLip, funket bedre. Men de tørre leppene forsvinner likevel ikke. Drikker rikelig med vann så har rett å slett ikke peiling på hva jeg skal prøve nå. Forslag?

Ann Elin skrev:

Den lipbalmen jeg har best erfaringer med er Carmex. Den er ikke så dyr og kan kjøpes overalt. Er alltid med i veska. Lypsyl fungerer ikke i det hele tatt, synes jeg, den etterlater bare et lag utenpå leppene. Det med vannmangel virker logisk syns jeg.

Meg skrev:

Tror det er stor forskjell på folk hvordan lipsyl som fungerer og ikke. Har prøvd både Blistex og lypsyl ingen av dem fungerer noe særlig. Holder en finger på det med vannmangel jeg også.

Anonym skrev:

Det hjelper faktisk å bruke en tannbørste å børste de på leppene

Stine skrev:

Det har litt med hva du smører på også. Det er stoor forskjell på forskjellige lip-balsam. Legger du noen ekstra kroner i det du smører på, så får du gode resultat også.

Helløuu skrev:

Jadda, la de være, så blir de bra etter noen dager? var på øvelse i forsvaret, da jeg merket tørre lepper. Da jeg kom hjem (uten å ha smørt de med noe) hadde jeg en sammenhengene sårskorpe rundt hele munnen. Så veldig dumt ut, og du kan jo forestille deg smerten. Godt forslag!

Siri skrev:

Mine er så tørre nå at jeg kan ikke smile. Jeg kan ikke gjøre noen ting. Jeg prøver vaselin, jeg prøver å drikke vann. osv osv. Jeg har også atopisk eksem, og leste lenger nede på siden at de med atopisk eksem bør vurdere vaselin. Men vaselin hjelper dårlig. Jeg tror jeg bare får vente, og satse på dette vann-greiene.

Engeline skrev:

Det er sant at tørre lepper er et symptom på vannmangel, og at en bør la leppene puste - dette gjelder særlig dersom en har lett tørre lepper, følelsen av at leppene er tørre og ubehagelige. Mine lepper er derimot for tørre, og uten en eller annen form for preparat sprekker dem og får store, blødende sår. Ikke delikat. Vanlig, blå lipsyl virket rett og slett ikke sterkt nok på mine lepper, de ble myke, men tørre og avhengige. Mitt beste middel er blistex, i en liten, hvit krukke. Denne er sterk, så om en er utsatt for atopisk eksem bør en kanskje vurdere vasilin, men på tørre lepper gjør den underverk. Bruk den i en periode, til sårene er grodd sammen og leppene igjen er tøyelige (drikk nok vann i mellomtiden) og deretter slutt med leppebalsam, i hvert fall til neste periode kommer.

Katrine skrev:

Når leppene mine er skikkelig tørre og såre er det ingenting annet som hjelper enn mentholatum. Det kjøpes på apoteket.

Hmm... skrev:

Original Lypsyl, den blå som fåes kjøpt på både butikk og bensinstasjon, funker bra mot tørre lepper. Leppene mine var så tørre at de sprakk og jeg fikk sviende sår og blødde. Så begynte jeg å bruke den, leppene var fine igjen på et par dager, kjente forbedring etter noen få timer bare :-)

Karmøy skrev:

Tørre lepper er kroppens RØDE alarm lys for mangel på VANN. Drikk vann og alt ordner seg som regel etter noen glass...

Anonym skrev:

Det hjelper også å bite lett i leppene for å øke blodsirkulasjonen. Med økt blodsirkulasjon tilføres mer fett fra blodet og ut i leppene.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Lange øyevipper

Jeg krøller vippene mine og tar på vaselin på kvelden før jeg legger meg. De...

Kvae

Jeg hadde ikke neglelakkfjerner, men plasterfjerner. Det funka like bra på båd...

Kvalme

Jeg våknet opp i dag alene hjemme fordi søstera mi er på overnatting og mamma...

Kalde føtter

Sokker (ikke trange) på føttene om natta hjelper, samt å holde føttene i bev...

Myggstikk

jeg har fått 20 myggstikk på ryggen og det går meg på nervene fordi det klø...