Trykk i øret - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om trykk i øret.

Vilde skrev:

Jeg gjesper, holder meg for nesen og lukker munnen og blåser (må gjøres forsiktig). Det som hjelper meg mest kan jeg ikke forklare helt, men det er som om jeg lager et trykk ved å bevege/trykke kjeven sammen. Da kommer det akkurat noe som høres ut som et "klikk". Da går som oftest trykket ut. Det funker best uten forkjølelse, men kan funke ved forkjølelse hvis nesespray blir mye brukt.

Bror skrev:

Det er mye en kan lese av tips her, ja. Jeg sliter med dott i venstre øre etter bading. Det smalt i øret med en intens smerte hele kvelden. Jeg prøvde alt som står her, ingenting hjalp, kun smertestillende. Nå etter to dager er smerten borte, men jeg har fått en sinnsyk piping i øret (tinnitus). Kan jeg ha skadet trommehinnen med bading? Jeg har ikke stukket noe i øret. Bare prøvd å utligne. Bør jeg oppsøke lege? Det er veldig plagsom piping.

Bjørn skrev:

Vondt i øret ble av mamma, da jeg var en liten gutt behandlet med kroppstemperert olje (olivenolje) dryppet i øret. Noen få drypp og virkningen lindret. Dette kan anbefales.

Angeles skrev:

Jeg har ekstreme smerter fra vi setter oss i flyet til vi lander, da tror jeg at jeg kommer til å eksplodere å begynne å hylskrike. Dette er et problem for meg og ingenting hjelper. Dette plager meg hver gang vi skal fly, så jeg gruer meg.

Tips fra flyvertinne skrev:

Jeg fikk tips av en flyvertinne når jeg slet veldig med dotter i ørene. Tok litt papir og la det i bunnen på en plastikk kopp og så varm vann nedi, og så holde hode skjevt mot koppen (slik man ikke brenner seg). Håper det kan være til hjelp.

Forsøk skrev:

Prøv Lipton Green Tea mint, det hjelper litt. Prøv litt tiger balsam under nesen, men vær forsiktig så det ikke kommer under øyne. Prøv øreskylling etter henvisning fra fastlege. Prøv allergi tabelett + Paracet. Det er mine tips.

Siv skrev:

Jeg får trykk/ vondt i øret etter soving på puter som er veldig kompakt/tett. Tror det er fordi det nesten blir vakum mellom øret og puten. Min sønn fikk samme problem da han brukte tempur pedic pute. Byttet ut pute til en mer løs, luftig, hulfiberpute og har ikke problem lenger.

Anonym skrev:

Trykket gikk bort meg en gang. Men det kommer tilbake, men da vet jeg hva jeg skal gjøre.

Aina skrev:

Aviskjegle fungerer. Jeg har fått det gjort på meg mange ganger og det funker hver gang.

Heidi skrev:

Wow, det hjalp. Det hadde jeg aldri trodd. Jeg holdt på å bli gal av dotten og trykket i hodet.

Sussine skrev:

Jeg har prøvd det meste her. Det å bøye hodet var en vits. Ørelys er ikke testa da. Jeg skal til syden neste lørdag og har bihulebetennelse. Jeg er redd det blir et problem.

Anonym skrev:

Jeg hadde dott i øret. Så kom jeg til og holde meg for nesen og blåse så jeg fikk masse luft inni øret som ikke gikk ut. Nå hører jeg ikke på det øret. Er det noen som har tips?

Nico skrev:

Jeg tror det generelt kan hjelpe å legge hodet på motsatt skulder av øret man har trykk i, kan være at det sakte begynner å renne littegran, og kan minke trykket delvis.

Jeg føler at det hjelper litt bare jeg gjør det mye, det generelle legerådet er jo å ligge på siden når man sover på motsatt side av det øret man har vond. Jeg tror det er å anbefale å bare gjøre dette litt, er ikke mye bry i forhold til å ha smerter.

Marit skrev:

Ørelys er tingen for bihuler, dotter, voks, tinitus m.m. De fåes på apotek og i helsekosten, men les bruksanvisningen nøye og du må ha hjelp av noen for å få det til.

Camilla skrev:

Jeg sliter med kronisk dotter i ørene. Når jeg holder for nesen og blåser kommer det luft ut av øyene mine. Det kommer også ut av øret, men dottene går aldri helt ut. Jeg kan gjespe, tygge tyggegummi, svelge, snyte meg, skylle øret, bruke nesespray og lage vakum med varme hender men dottene går aldri helt ut. Prøvde også å lene hodet fra side til side men det funket selvfølgelig ikke det heller. Har sprekt trommehinnene flere ganger når jeg har flydd, men legene jeg har gått til sier det ikke er noe galt med ørene mine og at jeg bare må leve med det. Når de ser jeg blir satt ut av det, sier de at jeg skal være glad det ikke er noe galt. Jeg bør jo være det, men det er jo noe galt.

Heldigvis har jeg funnet ut hva som fungerer for meg iallefall. Kiropraktoren min har funnet ut at musklene rundt ørekanalen er så stram at den fort blir tett. Etter noen timer hos kiropraktor, er dottene helt ute. Og når jeg flyr kan jeg lande med begge trommehinnene i god behold, ved å gjøre som alle andre å bare holde for nesen og blåse litt. Tror sjeldent leger anbefaler kiropraktorer, og omvendt. Leger tror bare medisin, mens kiropraktor tror bare på at alt i kroppen kan fikses med litt knekking. Hvis legen ikke fungerer, gi kiropraktoren en sjanse.

Daniel skrev:

Håper dette virker for meg. Jeg er drittlei av trykk i øret.

Steffen skrev:

Jeg har hatt dette i rundt 3 til 4 måner. Etter at jeg brukte q-tips fikk jeg dotter i ørene.

Mætty skrev:

Vi har ikke prøvd, skal prøve!

Siv skrev:

Det hjalp. Trodde ikke det skulle det. Takk.

Siv skrev:

Jeg likte best den siste kommentaren her. Nesten farlige råd som blir publisert her ellers og jeg håper ingen forsøker det. På en annen side så har jeg et råd som en flyvertinne lærte meg. Sønnen min hadde vondt/trykk i øret ved en flytur og hun gav oss en plastkopp (viktig å ikke bruke glass for det blir varmt) med kokende vann i bunn og med en bomullsdott oppi så ikke det varme vannet gjorde skade. Så holdt jeg plaskoppen rundt øret hans så dampen fikk virke inni øret. Det hjalp heldigvis og han klaget ikke resten av flyturen. Nå gjør jeg dette selv hjemme uten bomullsdott fordi jeg er forsiktig og holder hodet ned mot koppen mens jeg klemmer den fast rundt øret helt til jeg kjenner trykket forsvinne. Etterpå tar jeg en ren klut og legger rundt en fing, legger hode på skakke og rister øret. Bruker ikke q-tips. Tør ikke. Jeg rister også øret med håndkle mens jeg legger hode på skakke etter jeg har dusjet.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...