Trykk i øret - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om trykk i øret.

Angeles skrev:

Jeg har ekstreme smerter fra vi setter oss i flyet til vi lander, da tror jeg at jeg kommer til å eksplodere å begynne å hylskrike. Dette er et problem for meg og ingenting hjelper. Dette plager meg hver gang vi skal fly, så jeg gruer meg.

Tips fra flyvertinne skrev:

Jeg fikk tips av en flyvertinne når jeg slet veldig med dotter i ørene. Tok litt papir og la det i bunnen på en plastikk kopp og så varm vann nedi, og så holde hode skjevt mot koppen (slik man ikke brenner seg). Håper det kan være til hjelp.

Forsøk skrev:

Prøv Lipton Green Tea mint, det hjelper litt. Prøv litt tiger balsam under nesen, men vær forsiktig så det ikke kommer under øyne. Prøv øreskylling etter henvisning fra fastlege. Prøv allergi tabelett + Paracet. Det er mine tips.

Siv skrev:

Jeg får trykk/ vondt i øret etter soving på puter som er veldig kompakt/tett. Tror det er fordi det nesten blir vakum mellom øret og puten. Min sønn fikk samme problem da han brukte tempur pedic pute. Byttet ut pute til en mer løs, luftig, hulfiberpute og har ikke problem lenger.

Anonym skrev:

Trykket gikk bort meg en gang. Men det kommer tilbake, men da vet jeg hva jeg skal gjøre.

Aina skrev:

Aviskjegle fungerer. Jeg har fått det gjort på meg mange ganger og det funker hver gang.

Heidi skrev:

Wow, det hjalp. Det hadde jeg aldri trodd. Jeg holdt på å bli gal av dotten og trykket i hodet.

Sussine skrev:

Jeg har prøvd det meste her. Det å bøye hodet var en vits. Ørelys er ikke testa da. Jeg skal til syden neste lørdag og har bihulebetennelse. Jeg er redd det blir et problem.

Anonym skrev:

Jeg hadde dott i øret. Så kom jeg til og holde meg for nesen og blåse så jeg fikk masse luft inni øret som ikke gikk ut. Nå hører jeg ikke på det øret. Er det noen som har tips?

Nico skrev:

Jeg tror det generelt kan hjelpe å legge hodet på motsatt skulder av øret man har trykk i, kan være at det sakte begynner å renne littegran, og kan minke trykket delvis.

Jeg føler at det hjelper litt bare jeg gjør det mye, det generelle legerådet er jo å ligge på siden når man sover på motsatt side av det øret man har vond. Jeg tror det er å anbefale å bare gjøre dette litt, er ikke mye bry i forhold til å ha smerter.

Marit skrev:

Ørelys er tingen for bihuler, dotter, voks, tinitus m.m. De fåes på apotek og i helsekosten, men les bruksanvisningen nøye og du må ha hjelp av noen for å få det til.

Camilla skrev:

Jeg sliter med kronisk dotter i ørene. Når jeg holder for nesen og blåser kommer det luft ut av øyene mine. Det kommer også ut av øret, men dottene går aldri helt ut. Jeg kan gjespe, tygge tyggegummi, svelge, snyte meg, skylle øret, bruke nesespray og lage vakum med varme hender men dottene går aldri helt ut. Prøvde også å lene hodet fra side til side men det funket selvfølgelig ikke det heller. Har sprekt trommehinnene flere ganger når jeg har flydd, men legene jeg har gått til sier det ikke er noe galt med ørene mine og at jeg bare må leve med det. Når de ser jeg blir satt ut av det, sier de at jeg skal være glad det ikke er noe galt. Jeg bør jo være det, men det er jo noe galt.

Heldigvis har jeg funnet ut hva som fungerer for meg iallefall. Kiropraktoren min har funnet ut at musklene rundt ørekanalen er så stram at den fort blir tett. Etter noen timer hos kiropraktor, er dottene helt ute. Og når jeg flyr kan jeg lande med begge trommehinnene i god behold, ved å gjøre som alle andre å bare holde for nesen og blåse litt. Tror sjeldent leger anbefaler kiropraktorer, og omvendt. Leger tror bare medisin, mens kiropraktor tror bare på at alt i kroppen kan fikses med litt knekking. Hvis legen ikke fungerer, gi kiropraktoren en sjanse.

Daniel skrev:

Håper dette virker for meg. Jeg er drittlei av trykk i øret.

Steffen skrev:

Jeg har hatt dette i rundt 3 til 4 måner. Etter at jeg brukte q-tips fikk jeg dotter i ørene.

Mætty skrev:

Vi har ikke prøvd, skal prøve!

Siv skrev:

Det hjalp. Trodde ikke det skulle det. Takk.

Siv skrev:

Jeg likte best den siste kommentaren her. Nesten farlige råd som blir publisert her ellers og jeg håper ingen forsøker det. På en annen side så har jeg et råd som en flyvertinne lærte meg. Sønnen min hadde vondt/trykk i øret ved en flytur og hun gav oss en plastkopp (viktig å ikke bruke glass for det blir varmt) med kokende vann i bunn og med en bomullsdott oppi så ikke det varme vannet gjorde skade. Så holdt jeg plaskoppen rundt øret hans så dampen fikk virke inni øret. Det hjalp heldigvis og han klaget ikke resten av flyturen. Nå gjør jeg dette selv hjemme uten bomullsdott fordi jeg er forsiktig og holder hodet ned mot koppen mens jeg klemmer den fast rundt øret helt til jeg kjenner trykket forsvinne. Etterpå tar jeg en ren klut og legger rundt en fing, legger hode på skakke og rister øret. Bruker ikke q-tips. Tør ikke. Jeg rister også øret med håndkle mens jeg legger hode på skakke etter jeg har dusjet.

En med mye erfaring skrev:

Hvis ingen av disse hjelper så vet ikke jeg.

Audiograf skrev:

Man skal ikke suge i øret, hvis trommehinnen sprekker, kan dere få skikkelige problemer, pluss at det gjør sinnssykt vondt og dere hører dårlig i lang tid etterpå. I verste fall må dere opereres. Man skal ikke ha Otrivin eller andre ting i øret. Øreganger er svært sensitiv og det er veldig enkelt å få blant annet øregangseksem som klør noe vanvittig. Man skal ikke tenne på ting og ha i øret, heller ikke ørelys. Hvis for eksempel voksen smelter og treffer trommehinna eller øregangen gjør det sykt vondt og dere kan skade trommehinna og øregangen slik at dere må behandles i lang tid etterpå.

Man skal heller ikke bruke q-tips. Ved bruk av q-tips stimulerer dere talgkjertlene i øret, noe som gjør at dere produserer mer voks. Voksen kan også bli presset lengre inn mot trommehinnen og da blir dere ihvertfall tett i ørene. Ørevoks er som en isbre og blir sakte men sikkert presset ut av øret. Bruk q-tips til å fjerne det som er på vei ut.

Det finnes ingen mirakelkur mot trykk i ørene. Trykk i ørene forsvinner når forkjølelsen går over og slimhinnene roer seg og øretrompeten åpner seg, for da kan luften fare fritt ut og inn. Hvis du holder for nesen og blåser, kan du gjøre saken verre ved at for mye luft blir fanget i øret. Man kan prøve å blåse veldig forsiktig for å teste vannet, men hvis det ikke går, må man ikke blåse hardere. Det beste er å gjespe. Spray Zymelin i nesen og sov med hevet rygg, så går det over etterhvert.

Vant med skrev:

Er det trykk pga. forkjølelse etc. så gå til lege og få slimløsende tabletter. Det går over på ett døgn, både trykk og smerte.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Urolige ben

Jeg er plaget med en lett allergi som gir seg utslag i kløe over hele kroppen, ...

Gravidkvalme

Når man er kvalm hjelper det veldig med sitron i vannet man drikker sammen med ...

Tannverk

Jeg blander nellikpulver og et par dråper vann til en slags pasta. Så smører ...

Magekatarr

Jeg drikker daglig noen glass med juice og synes det hjelper. Yoghurt synes jeg ...

Leggkrampe

Ulltråd er rett og slett så pålitelig. Det kjennes som om fibrene i tråden o...