Trykk i øret - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om trykk i øret.

Kosmo skrev 03. juli:

Våknet i dag opp med vondt trykk i høyre øre, og meget tett høyre nesebor. Har vært forkjølet i en uke nå. Begynte sakte men sikkert å gjøre litt mer vondt, og ble til slutt ubehagelig. Så jeg bestemte meg for å google etter kjerringråd og fant blandt annet denne siden.

Dette med å vippe hodet fra side til side osv. funket ikke en dritt for meg, og det å holde for nesa og blåse for å gjevne trykket i øret gjorde det hele sykt mye værre i mitt tilfelle i alle fall. det ble til slutt så vondt i høyre øret at jeg ikke klarte gjøre noen ting, ikke tenke en gang, ble svimmel og tårene rant på høyre øye. Eneste smerten jeg har opplevd som har vært værre må ha vært et kraftig ballespark hvor du ligger og vrir deg i smerte helt opp til brystet i fosterstilling.

Min løsning på problemet: Fikk ei venninne til å kjøpe med Ibux, Paracet og Otrivin (nesespray) til meg. 1 Ibux, 1 Paracet og et sprut med Otrivin i hvert nesebor pluss et sprut forsiktig inn i høyre øret var det som skulle til. Deretter la jeg meg på sofaen, på ryggen uten å vri hodet noe mer verken til høyre eller venstre, simpelten for å stabilisere trykket. Dette gjorde mindre vondt enn å tilte hodet i favør av en av sidene.

Det har nå gått 1 time bare, og jeg har ingen smerter i øret, men kjenner det fortsatt er litt trykk igjen. Selv om smertene forsvinner, anbefales det å ta en eller et par doser til med Ibux/Paracet med noen timers mellomrom. Fortsette med Otrivin er også å anbefale.

Tenkte jeg skulle gi et grundig svar her, ettersom de svarene som var her fra før ikke funket noe for meg. Mvh Kosmo (G 21)

Anonym skrev 06. juni:

Nei, ingen effekt her.

Tonje skrev 12. november:

Dette hjalp meg effektivt. Da sover jeg litt til tenker jeg.

Claudia skrev 23. juli:

Veldig bra hvis det å vende på hodet fra side til side virker, men hvis ikke det virker prøv dette: Lag deg en kjegle av avispapir. Forsøk å få en fin spiss, slik at den passer inn i øret. (Ikke så langt inn heller, da du kan skade deg) Det må ikke gjøre vondt. Spissen må ikke være for liten heller, da det må strømme luft igjennom. Du må ligge på siden, eller sitte med øret det gjelder opp. Så tar du spissen at kjeglen inn i øret, og tenner fyr på den andre siden. Så bare venter du. Vær forsiktig, du må fjerne den før du brenner øret, eller håret ditt. Få noen til å hjelpe deg. Hvis du hører små eksplosjoner, ikke vær redd, det er bare luften som kommer ut. Mange får også god virkning av å tenne en røyk og sette den inn i øret. (siden som ikke brenner altså). Håper det hjelper. Dette er kjerringråd fra latinamerika. Dere nordmenn er så forsiktige med alt. Tenkte at det kankje var kjekt å få vite om litt mer praktiske metoder. Hilsen fra Claudia.

Camm skrev 23. mars:

Hørt om å ta turen til øre, nese hals lege. Og få sugt den driten ut?

Minnas skrev 22. januar:

Man kan kjøpe ørelys på helsekost. Best effekt hvis man bruker otosan olje først. Dyrt, (ca 120 kr) men veldig bra. Fjerner også voks, q-tips er ikke bra, med de kan man dytte voksen lenger inn.

Kristine skrev 06. januar:

Det finnes forskjellige typer dotter, noe jeg desverre har erfaring med. Forkjølelsesdotter er ikke så lettvint å få bort som f.eks. flydotter eller svømmedotter. Forkjølelsesdotter kan ta flere måneder (4 uker er det lengste jeg har opplevd sammenhegende). Jeg har hatt dotter og skikkelig øreverk i 4 dager nå. Jeg bruker nesespray, skylling og alt, men ingenting hjelper. Jeg trenger litt bedre tips enn dette.

Lise skrev 08. desember:

Nei, skjedde ikke noe her heller.

Sebastian skrev 05. september:

Ingen effekt her, nei. Anonym, sikker på at du ikke har litt for mye ørevoks i øra?

Therese skrev 02. juli:

Nei,ingen bedring..

Ulricke skrev 16. juni:

Det hjalp desverre ikke.

Hilde skrev 10. juni:

Ingen effekt her dessverre.

Anonym skrev 19. mai:

Heisann. Det hjalp, dere er flinke.

Eldre kommentarer: 1

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...

Tørr hud

Dere må prøve locobase, Det er en life save....

Neglsopp

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min gr...