Trykk i øret - kjerringråd

Det er mulig å bli kvitt trykk i øret, sier en innsender. Hun bruker ofte å få trykk i ørene når hun er forkjølet. Det føles som en dott i øret, og da bruker hun følgende metode for å bli kvitt det. Hun vender hodet først langsomt over mot sin høyre skulder. Så legger hun hodet over mot den venstre skulderen igjen, også dette veldig langsomt. Til slutt legger hun hodet tilbake til den høyre skuldra igjen. Og vips så er trykket i øret borte, sier hun.

Noen foretrekker også å gjespe, men dette kan egentlig forverre situasjonen. Når man gjesper åpner man kanskje øregangene, men faren for at man putter mer luft inn enn hva som kommer ut etter at man er ferdig med å gjespe er ganske stor. Dette vil føre til at trykket føles verre enn før man gjespet.

En innsender sier hun har hatt god hjelp av nesespray når hun har tette ører pga forkjølelse. Nesesprayen vil også åpne øregangene da årsaken er hovne slimhinner i nesen.

Årsaken til trykk i ørene

At det bygger seg opp trykk i ørene kan ha mange årsaker. Alt fra allergi og forkjølelse, helt til dykking og bading. Her er noen kjente årsaker til trykk i ørene:

Behandling av trykk i ørene varierer med hva som er årsaken til det. Som sagt så er dette tips dersom man får dotter i ørene på grunn av forkjølelse eller betennelse i bihuler.

Nesespray mot dotter i ørene
Nesespray mot dotter i ørene : Foto : kjerringrad.com

Elin skrev:

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyre øret og hører pulsen min. Dette er så irriterende. Jeg har ingen fastlege lenger. Jeg har brukt Vaxol for ørespray, det nytter ikke. Hva gjør jeg?

Mor skrev:

Rhinox nesespray er det som alltid fungerer for meg og samtidig blåse forsiktig ut i nesa mens du klyper sammen nesa. Ellers hjelper det å sitte oppreist og ta en varm dusj.

Knut skrev:

Hei jeg har søvnapne. Jeg har hatt det i mange år og bruker maske hver natt. I det siste har jeg hatt dotter i ørene. Det har vart i 4 uker nå. Jeg blir ikke kvitt det. Noen ganger hører jeg ikke noen ting. det er frustrerende. Hvilke metoder virker best for dere?

Pass opp skrev:

Pass opp for hva du gjør med ørene dine, folk her har ikke alltid vett nok. Dobbeltsjekk og lykke til med ørene.

Helen skrev:

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden pga. allergi. Det vil vise seg om det funger neste gang også.

Oda Emilie skrev:

Jeg får det ikke til å fungere. jeg har prøvd alle mulige kjærringråd. Jeg har hatt dotter i ørene 5 dager i strekk nå i tillegg til vondt i ørene og hodet og jeg hører nesten ingenting.

Anonym skrev:

Hvordan får man olje inn i øret hvis man ikke har bomull?

Bjørnen skrev:

jeg har hatt dott i øret siden forrige uke. Så leste jeg på wikipedia om øretrompeten, og Valsavas manøver. Prøvde flere ganger i dag denne metoden, og til slutt etter flere forsøk, klarte jeg å åpne trompeten. det var deilig.

Aleksander skrev:

Jeg gikk med trykk i øret i to dager og holdt på og bli gal til jeg kom på og ta en sprøyte uten spiss. Hvis tuppen er litt lang, klipp av denne ta litt olje rundt enden hold den så hardt inn mot øregangen som mulig og trekk sprøytearmen ut. Da lager mann mottrykk og vips var dotten borte og jeg kunne høre igjen.

Milli skrev:

Ørelys får man for 1-2 kr på asiatiske butikker / nettsider , kanskje også ebay?

Torgrimm skrev:

Et bra tips er å suge inn og puste ut av nesen mens den er klypet, så bøyer man nakken med hendene bak hode.

Randi skrev:

Takk for kloke råd fra audiografen.

Ingrid skrev:

Når jeg får vanndotter/basengdotter i ørene pleier jeg å riste på hodet.

Larsito skrev:

Jeg har trykk i begge ørene i forbindelse med forkjølelse som er på retur. Jeg forsøkte å gape (ser nå at dette kan forverre tilstanden) og legge hodet vekselvis på skuldersidene, men ingen effekt. jeg valgte å ta tiden til hjelp.

Marius skrev:

Jeg er forkjølet og har hatt propper i flere timer nå. Det er veldig irriterende. Ingenting av det dere sier her fungerer på meg, tror jeg. Hva skal jeg gjøre?

Alex skrev:

Jeg har vært forkjølet i 2 uker nå og mistenker bihulebetennelse. Nå har jeg dotter i ørene og prøvde trikset med å ta nesespray i ørene men det hjelper jo ikke. Jeg begynner å gå lei av at jeg har redusert hørsel. Hva gjør jeg? Burde jeg gå til legen eller bare vente og se om de gir seg?

Mats skrev:

Jeg plages med det som føles som trykk i øret, samtidig føles det også ut som det er væske inni øret. Noen ganger gjør det litt vondt, men det er mer plagsomt enn det er vondt. Jeg var og tok øreskylling får ca 1 måned siden, men det hjalp ikke noe særlig. Jeg har hat disse plagene i 4-5 måneder nå. Er det noen som har peiling på hva det kan være?

Anonym skrev:

Skal man bruke q-tips skal man være forsiktig. For det du egentlig gjør når du tror du fjerner den ørevoksen er at du dytter mesteparten av ørevoksen innover som gjør det tettere. Men hvis det har effekt på noen, så skal jeg ikke hindre noen i å gjøre det altså. Jeg har dessverre også trykk i ørene akkurat nå. Sist uke hadde jeg øreverk og uka før det var jeg forkjølet, så det henger jo sammen.

Signe-Brit skrev:

Å tusen takk! Dette med å vende hodet langsomt fra høyre til venstre funket for meg. Jeg gjorde det et par ganger og la meg ned. Etter tyve minutter knitrer det voldsomt øret og trykket var vekk. Det var deilig.

Erik skrev:

Jeg trodde, spesielt etter å ha lest kommentarene her, at det ikke skulle funke, men det gjorde det. Dere som skriver at det ikke funker: jeg tror det spørs hvor stor trykkforskjellen mellom øret og luften ute er. Jeg hadde ikke en veldig ille dott. Men den var jo likevel irriterende, slik øredotter er uansett om de er veldig smertefulle eller om de slett ikke gjør vondt.

Jeg bare bøyde hodet mot motsatt skulder fra det øret jeg hadde dott i, så kom det en slags knaselyd i øret, og dotten forsvant. Men jeg tror som sagt det kun virker hvis man har en liten dott.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter trykk i øret

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...

Brannsår

Jeg tør påstå at intet fungerer bedre på brannsår enn eggehvite. Det kjøle...