Trykk i øret - kjerringråd

Det er mulig å bli kvitt trykk i øret, sier en innsender. Hun bruker ofte å få trykk i ørene når hun er forkjølet. Det føles som en dott i øret, og da bruker hun følgende metode for å bli kvitt det. Hun vender hodet først langsomt over mot sin høyre skulder. Så legger hun hodet over mot den venstre skulderen igjen, også dette veldig langsomt. Til slutt legger hun hodet tilbake til den høyre skuldra igjen. Og vips så er trykket i øret borte, sier hun.

Noen foretrekker også å gjespe, men dette kan egentlig forverre situasjonen. Når man gjesper åpner man kanskje øregangene, men faren for at man putter mer luft inn enn hva som kommer ut etter at man er ferdig med å gjespe er ganske stor. Dette vil føre til at trykket føles verre enn før man gjespet.

En innsender sier hun har hatt god hjelp av nesespray når hun har tette ører pga forkjølelse. Nesesprayen vil også åpne øregangene da årsaken er hovne slimhinner i nesen.

Årsaken til trykk i ørene

At det bygger seg opp trykk i ørene kan ha mange årsaker. Alt fra allergi og forkjølelse, helt til dykking og bading. Her er noen kjente årsaker til trykk i ørene:

Behandling av trykk i ørene varierer med hva som er årsaken til det. Som sagt så er dette tips dersom man får dotter i ørene på grunn av forkjølelse eller betennelse i bihuler.

Nesespray mot dotter i ørene
Nesespray mot dotter i ørene : Foto : kjerringrad.com

Helen skrev:

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden pga. allergi. Det vil vise seg om det funger neste gang også.

Oda Emilie skrev:

Jeg får det ikke til å fungere. jeg har prøvd alle mulige kjærringråd. Jeg har hatt dotter i ørene 5 dager i strekk nå i tillegg til vondt i ørene og hodet og jeg hører nesten ingenting.

Anonym skrev:

Hvordan får man olje inn i øret hvis man ikke har bomull?

Bjørnen skrev:

jeg har hatt dott i øret siden forrige uke. Så leste jeg på wikipedia om øretrompeten, og Valsavas manøver. Prøvde flere ganger i dag denne metoden, og til slutt etter flere forsøk, klarte jeg å åpne trompeten. det var deilig.

Aleksander skrev:

Jeg gikk med trykk i øret i to dager og holdt på og bli gal til jeg kom på og ta en sprøyte uten spiss. Hvis tuppen er litt lang, klipp av denne ta litt olje rundt enden hold den så hardt inn mot øregangen som mulig og trekk sprøytearmen ut. Da lager mann mottrykk og vips var dotten borte og jeg kunne høre igjen.

Milli skrev:

Ørelys får man for 1-2 kr på asiatiske butikker / nettsider , kanskje også ebay?

Torgrimm skrev:

Et bra tips er å suge inn og puste ut av nesen mens den er klypet, så bøyer man nakken med hendene bak hode.

Randi skrev:

Takk for kloke råd fra audiografen.

Ingrid skrev:

Når jeg får vanndotter/basengdotter i ørene pleier jeg å riste på hodet.

Larsito skrev:

Jeg har trykk i begge ørene i forbindelse med forkjølelse som er på retur. Jeg forsøkte å gape (ser nå at dette kan forverre tilstanden) og legge hodet vekselvis på skuldersidene, men ingen effekt. jeg valgte å ta tiden til hjelp.

Marius skrev:

Jeg er forkjølet og har hatt propper i flere timer nå. Det er veldig irriterende. Ingenting av det dere sier her fungerer på meg, tror jeg. Hva skal jeg gjøre?

Alex skrev:

Jeg har vært forkjølet i 2 uker nå og mistenker bihulebetennelse. Nå har jeg dotter i ørene og prøvde trikset med å ta nesespray i ørene men det hjelper jo ikke. Jeg begynner å gå lei av at jeg har redusert hørsel. Hva gjør jeg? Burde jeg gå til legen eller bare vente og se om de gir seg?

Mats skrev:

Jeg plages med det som føles som trykk i øret, samtidig føles det også ut som det er væske inni øret. Noen ganger gjør det litt vondt, men det er mer plagsomt enn det er vondt. Jeg var og tok øreskylling får ca 1 måned siden, men det hjalp ikke noe særlig. Jeg har hat disse plagene i 4-5 måneder nå. Er det noen som har peiling på hva det kan være?

Siv skrev:

Jeg får trykk/ vondt i øret etter soving på puter som er veldig kompakt/tett. Tror det er fordi det nesten blir vakum mellom øret og puten. Min sønn fikk samme problem da han brukte tempur pedic pute. Byttet ut pute til en mer løs, luftig, hulfiberpute og har ikke problem lenger.

Anonym skrev:

Trykket gikk bort meg en gang. Men det kommer tilbake, men da vet jeg hva jeg skal gjøre.

Aina skrev:

Aviskjegle fungerer. Jeg har fått det gjort på meg mange ganger og det funker hver gang.

Heidi skrev:

Wow, det hjalp. Det hadde jeg aldri trodd. Jeg holdt på å bli gal av dotten og trykket i hodet.

Sussine skrev:

Jeg har prøvd det meste her. Det å bøye hodet var en vits. Ørelys er ikke testa da. Jeg skal til syden neste lørdag og har bihulebetennelse. Jeg er redd det blir et problem.

Anonym skrev:

Jeg hadde dott i øret. Så kom jeg til og holde meg for nesen og blåse så jeg fikk masse luft inni øret som ikke gikk ut. Nå hører jeg ikke på det øret. Er det noen som har tips?

Nico skrev:

Jeg tror det generelt kan hjelpe å legge hodet på motsatt skulder av øret man har trykk i, kan være at det sakte begynner å renne littegran, og kan minke trykket delvis.

Jeg føler at det hjelper litt bare jeg gjør det mye, det generelle legerådet er jo å ligge på siden når man sover på motsatt side av det øret man har vond. Jeg tror det er å anbefale å bare gjøre dette litt, er ikke mye bry i forhold til å ha smerter.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter trykk i øret

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Malingsflekker

Ja, jeg malte akkurat et klesstativ i tre, og så var det ingen whitesprite i hu...

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...