Trykk i øret - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om trykk i øret.

En med mye erfaring skrev:

Hvis ingen av disse hjelper så vet ikke jeg.

Audiograf skrev:

Man skal ikke suge i øret, hvis trommehinnen sprekker, kan dere få skikkelige problemer, pluss at det gjør sinnssykt vondt og dere hører dårlig i lang tid etterpå. I verste fall må dere opereres. Man skal ikke ha Otrivin eller andre ting i øret. Øreganger er svært sensitiv og det er veldig enkelt å få blant annet øregangseksem som klør noe vanvittig. Man skal ikke tenne på ting og ha i øret, heller ikke ørelys. Hvis for eksempel voksen smelter og treffer trommehinna eller øregangen gjør det sykt vondt og dere kan skade trommehinna og øregangen slik at dere må behandles i lang tid etterpå.

Man skal heller ikke bruke q-tips. Ved bruk av q-tips stimulerer dere talgkjertlene i øret, noe som gjør at dere produserer mer voks. Voksen kan også bli presset lengre inn mot trommehinnen og da blir dere ihvertfall tett i ørene. Ørevoks er som en isbre og blir sakte men sikkert presset ut av øret. Bruk q-tips til å fjerne det som er på vei ut.

Det finnes ingen mirakelkur mot trykk i ørene. Trykk i ørene forsvinner når forkjølelsen går over og slimhinnene roer seg og øretrompeten åpner seg, for da kan luften fare fritt ut og inn. Hvis du holder for nesen og blåser, kan du gjøre saken verre ved at for mye luft blir fanget i øret. Man kan prøve å blåse veldig forsiktig for å teste vannet, men hvis det ikke går, må man ikke blåse hardere. Det beste er å gjespe. Spray Zymelin i nesen og sov med hevet rygg, så går det over etterhvert.

Vant med skrev:

Er det trykk pga. forkjølelse etc. så gå til lege og få slimløsende tabletter. Det går over på ett døgn, både trykk og smerte.

Meg skrev:

Jeg er forkjølet og fikk veldig tette/trykk i ørene mine, og jeg er redd det ikke vil bli bedre igjen, så jeg er ganske redd. Har noen noen flere forslag?

Emma L skrev:

Det hjalp litt på det ene øret.

Jonas skrev:

Dette fungerer ikke, noe som fungerer er : hvis du har en i nærheten som ikke er fisefin, så kan du be han/henne pent om og suge litt i øret du har trykk/vann i. Det hadde stor effekt for meg.

Kosmo skrev:

Våknet i dag opp med vondt trykk i høyre øre, og meget tett høyre nesebor. Har vært forkjølet i en uke nå. Begynte sakte men sikkert å gjøre litt mer vondt, og ble til slutt ubehagelig. Så jeg bestemte meg for å google etter kjerringråd og fant blandt annet denne siden.

Dette med å vippe hodet fra side til side osv. funket ikke en dritt for meg, og det å holde for nesa og blåse for å gjevne trykket i øret gjorde det hele sykt mye værre i mitt tilfelle i alle fall. det ble til slutt så vondt i høyre øret at jeg ikke klarte gjøre noen ting, ikke tenke en gang, ble svimmel og tårene rant på høyre øye. Eneste smerten jeg har opplevd som har vært værre må ha vært et kraftig ballespark hvor du ligger og vrir deg i smerte helt opp til brystet i fosterstilling.

Min løsning på problemet: Fikk ei venninne til å kjøpe med Ibux, Paracet og Otrivin (nesespray) til meg. 1 Ibux, 1 Paracet og et sprut med Otrivin i hvert nesebor pluss et sprut forsiktig inn i høyre øret var det som skulle til. Deretter la jeg meg på sofaen, på ryggen uten å vri hodet noe mer verken til høyre eller venstre, simpelten for å stabilisere trykket. Dette gjorde mindre vondt enn å tilte hodet i favør av en av sidene.

Det har nå gått 1 time bare, og jeg har ingen smerter i øret, men kjenner det fortsatt er litt trykk igjen. Selv om smertene forsvinner, anbefales det å ta en eller et par doser til med Ibux/Paracet med noen timers mellomrom. Fortsette med Otrivin er også å anbefale.

Tenkte jeg skulle gi et grundig svar her, ettersom de svarene som var her fra før ikke funket noe for meg. Mvh Kosmo (G 21)

Anonym skrev:

Nei, ingen effekt her.

Tonje skrev:

Dette hjalp meg effektivt. Da sover jeg litt til tenker jeg.

Claudia skrev:

Veldig bra hvis det å vende på hodet fra side til side virker, men hvis ikke det virker prøv dette: Lag deg en kjegle av avispapir. Forsøk å få en fin spiss, slik at den passer inn i øret. (Ikke så langt inn heller, da du kan skade deg) Det må ikke gjøre vondt. Spissen må ikke være for liten heller, da det må strømme luft igjennom. Du må ligge på siden, eller sitte med øret det gjelder opp. Så tar du spissen at kjeglen inn i øret, og tenner fyr på den andre siden. Så bare venter du. Vær forsiktig, du må fjerne den før du brenner øret, eller håret ditt. Få noen til å hjelpe deg. Hvis du hører små eksplosjoner, ikke vær redd, det er bare luften som kommer ut. Mange får også god virkning av å tenne en røyk og sette den inn i øret. (siden som ikke brenner altså). Håper det hjelper. Dette er kjerringråd fra latinamerika. Dere nordmenn er så forsiktige med alt. Tenkte at det kankje var kjekt å få vite om litt mer praktiske metoder. Hilsen fra Claudia.

Camm skrev:

Hørt om å ta turen til øre, nese hals lege. Og få sugt den driten ut?

Minnas skrev:

Man kan kjøpe ørelys på helsekost. Best effekt hvis man bruker otosan olje først. Dyrt, (ca 120 kr) men veldig bra. Fjerner også voks, q-tips er ikke bra, med de kan man dytte voksen lenger inn.

Kristine skrev:

Det finnes forskjellige typer dotter, noe jeg desverre har erfaring med. Forkjølelsesdotter er ikke så lettvint å få bort som f.eks. flydotter eller svømmedotter. Forkjølelsesdotter kan ta flere måneder (4 uker er det lengste jeg har opplevd sammenhegende). Jeg har hatt dotter og skikkelig øreverk i 4 dager nå. Jeg bruker nesespray, skylling og alt, men ingenting hjelper. Jeg trenger litt bedre tips enn dette.

Lise skrev:

Nei, skjedde ikke noe her heller.

Sebastian skrev:

Ingen effekt her, nei. Anonym, sikker på at du ikke har litt for mye ørevoks i øra?

Therese skrev:

Nei,ingen bedring..

Ulricke skrev:

Det hjalp desverre ikke.

Hilde skrev:

Ingen effekt her dessverre.

Anonym skrev:

Heisann. Det hjalp, dere er flinke.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...